Macro

Περιμένοντας τον tamron 90mm f/2.8 macro..
Sharpenedversion1-19.jpg

Sharpenedversion2-25.jpg

οι παραπάνω είναι με 50αρι τούμπα και sb800 σε bounce.
επίσης γύρισα τη μηχανή(D300) σε 14 bit raw συμπιεσμένα. το κάθε raw είναι κάπου 11mb.
παλιά την είχα σε 12 bit raw ασυμπίεστο και το κάθε raw ξεπερνούσε τα 20mb.
ενημερωτικά το 12αρι ασυμπίεστο πιάνει κάπου 9mb.
μου φάνηκε μετά από αυτή την αλλαγή ότι η ανάκτηση σκοτεινών είναι ευκολότερη.

νομιζω οριζοντιο καδρο θα ταιριαζε καλυτερα, και θες καπιο defuser για να μαλακοσουν οι σκιες:)

νομιζω οριζοντιο καδρο θα ταιριαζε καλυτερα, και θες καπιο defuser για να μαλακοσουν οι σκιες:)

Οριζόντιο είναι τραβηγμένη Paul, αλλά δεν μου άρεσε, έτσι έκανα γενναίο crop για να αναδειχθεί καλύτερα το κέντρο, για το defuser έχεις δίκιο...

@dimico, thanks...

Η ανοιξη μπήκε για τα καλά μου αρέσουν ιδιαίτερα οι συνδιασμοί εντόμων λουλουδιών

ευχαριστώ πολύ!
μήπως γνωρίζετε γιατί 2 φωτογραφίες που έχω ανεβάσει στο flick φαίνονται σαν "ξεπλυμένες", ενώ στον υπολογιστή είναι οκ;
Οι εν λόγω είχαν επεξεργασθεί στο photoshop.

Σε αυτή με το μυρμήγκι ναι και η βινιετα κυρίως γιατί τα κλαδάκια κ.λ.π στο background με ενοχλούσαν και δε είχα αρκετό χρόνο ώστε να το σκοτεινιάσω και να φαίνεται ωραίο. Στην άλλη είναι πολύ λιγότερη η επεξεργασία το περισσότερο bokeh υπήρχε απλώς για είναι ίδιο στυλ πρόσθεσα λίγο + βινιετα

Είναι υπερβολικό νομίζεις?

δεν ξερω, απλα εγω βλεπω οτι ειναι ψευτικο και μου κανει καπως μπαμ, σε καπoιον που δεν ξερει απο αυτα μπορει και να μην φαινεται....κατα τα αλλα καλες ειναι

το ξέρω
μια και λέμε για bokeh για την παρακάτω τι λέτε?? (έχει ελάχιστη επεξεργασία και καθόλου bokeh ή blur). Ξέρω ότι ήθελε πιο κλειστό διαφραγμα κ.λ.π. Πως σας φαίνεται όχι τεχνικά αλλά με αυτό το υπερφωτεινό φυσικό bokeh?