Macro

Praying Mantis by NassosT, on Flickr

Praying Mantis by NassosT, on Flickr

Στην πρώτη, το "τριχωτό" περιβάλλον είναι το τζιν μου. Τονίζω ότι δεν πρόκειται για απλό close up, καθώς ο εικονιζόμενος μαντης είναι νεογνός με μήκος περί το 1,5 εκατοστό! Τι λέτε;

Λεω οτι ειναι ακρως εντυπωσιακη, ειδικα η πρωτη και το καδρο στο τζην !!
Η διευκρινιση που εκανες ηταν πολυ σημαντικη για την σωστη εκτιμηση της ληψης.

Λέω ότι θέλει ράψιμο το τζην σου!!!

Η πρώτη είναι εξαιρετικό κάδρο, η 2η έχω την εντύπωση ότι αν σου καθόταν "φατσα" θα ήταν ακόμα καλύτερη

Μου αρέσουν! Στη δεύτερη μου φαίνεται ότι κροπάρισες κάπως παραπάνω, ίσα που χωρέσαν οι κεραίες

Ευχαριστώ για το σχολιασμό, με τον οποίο συμφωνώ κιόλας!

Να προσθέσω, επίσης, ότι οι λήψεις είναι με τον Micro 105 VR με φορεμένα το μικρό (12mm) και το μεσαίο (20mm) extension tubes της Kenko και με φως από το R1C1.

Last edited:
Ωωωωω! Σαν τρισδιαστατες ειναι!! Απιθανες ΝΝ!! Απο τις πλεον εντυπωσιακες φωτο με πεταλουδες! Ξεχωριζω λιγο τη δευτερη!
Βαλε κανα εξοπλισμο και λεπτομεριες..

Tamron 90 macro φυσικό φως αν θυμάμαι καλά f16 είναι οι περισσότερες. Μπορούσα να την πλησιάσω στην ελάχιστη απόσταση καθώς με συνήθισε γρήγορα αλλά δεν έβγαλα πιο κοντινες για να είναι ολόκληρη. Αν δεν φυσαγε αρκετά θα δοκίμαζα και stacking

Ταμρον 90!
Και μου φανηκε λιγο παραξενο οταν το ιδιο το περιοδικο της Νικον του Μαιου 2012 τον εβγαλε στις πρωτες δυο θεσεις μαζι με τον Σιγμα 105 σαν τους καλυτερους μακρο φακους για μηχανες Νικον αναμεσα σε 8 αλλους, και μολις τριτο τον Νικον 105.

Γιατί σου φαίνεται περίεργο;
Τους έχω και τους δύο (ταμρον και σίγμα), είναι πολύ καλοί. Αλλά το 1ος-2ος-3ος είναι σχετικό. Νομίζω ότι οπτικώς όλοι αυτοί είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Γιώργο το δεύτερο σετ μου αρέσει περισσότερο, έχει πολύ καλό συνδυασμό χρωμάτων μοβ λουλούδι - πορτοκαλί πεταλούδα!

Γιώργο, πολύ καλές όλες, ειδικά τεχνικά. Ξεχωρίζω την τρίτη απ' το πρώτο σετ.

Re: Απάντηση: macro

Γιατί σου φαίνεται περίεργο;
Τους έχω και τους δύο (ταμρον και σίγμα), είναι πολύ καλοί. Αλλά το 1ος-2ος-3ος είναι σχετικό. Νομίζω ότι οπτικώς όλοι αυτοί είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Δεν μου φανηκε περιεργο που ο Ταμρον ειναι καλυτερος απο τον Νικον.
Μου φανηκε περιεργο γιατι το ιδιο το Περιοδικο της Νικον εβγαλε ξεκαθαρα τριτο (ουτε καν δευτερο) τον 'δικο' της φακο. Θα μπορουσε καλλιστα ομως αφου, οπως λες και συ, πανω κατω στο ιδιο επιπεδο ειναι, και ετσι πρεπει να ειναι.
Αυτα δεν γινονται συχνα..αλλα πραγματικα χαρηκα γιατι το team που κανει τις δοκιμες φαινεται οτι ειναι πραγματικα αντικειμενικο. Οπως και το εχει πει ο υπευθυνος των δοκιμων.

Οταν δεν βγαζετε μυγες και αραχνες, καλες ειναι οι μακρο... :flipout:

Καταπληκτικες και του μαντη και της πεταλουδας...!!! Και το φοντο πολυ προσεγμενο...

Στην πρώτη, το "τριχωτό" περιβάλλον είναι το τζιν μου. Τονίζω ότι δεν πρόκειται για απλό close up, καθώς ο εικονιζόμενος μαντης είναι νεογνός με μήκος περί το 1,5 εκατοστό! Τι λέτε;

Νάσο η πρώτη είναι πολύ :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Με εκείνη την πανέμορφη πεταλούδα γίναμε φίλοι τελικά.

Γιώργο η πρώτη (φαίνονται όλα τα χρώματα της πεταλούδας) και τρίτη εξαιρετικές...

Και μια μικρούλα πορτοκαλί...

Η πρώτη με περισσότερο crop πολύ καλή...