Macro

Αγαπητε gianou ευγε για την μεγαλη προσπαθεια που καταβαλεις για να μας ανοιξεις ενα παραθυρο στη μακροφωτογραφιση και στην παντα απλοχερη μεταδοτικοτητα στα μυστικα της τεχνη σου.Νομιζω οτι θα μπορουσες να ασχοληθεις με ενδοσκοπικη φωτογραφια σαν τον LENNARD NILSSON αν και απαιτειται σπουδη και χρονος.http://en.wikipedia.org/wiki/Lennart_Nilsson

Βγήκα και την πρώτη βόλτα του 2014 λίγα πράγματα μετα από βροχή είχε και αέρα το Σαββατο τα εντομα ακόμα κοιμούνται.
Ενα μικροσκοπικό διπτερο (για να καταλάβετε το μεγεθος είναι πάνω σε γρασίδι που αναπτύσεται αυτή την εποχή και καλύπτει τα πάντα) από την βόλτα μου αρέσε χρώμα του background κυρίως
Οτι πρέπει για να χτένισμα από τον Χαρη

Last edited:
Με τον Ταμρον είναι Χαρη απλώς είχε αρκετό αέρα και δεν μπορούσα να πλησιασω πιο κοντά για αυτό λείπει λεπτομέρεια.

πηρα και εγω τον σιγμα 28/2.8, τον εβαλα αναποδα μαζι με 3 extension rings Και αρχησα να πειραματιζομαι....
οι πρωτες προσπαθιες με ενα πτωμα κουνουπιου....
στακ με 6-7 φωτος πρεπει να ειναι....

1011239_10151844195767511_2126508215_n.jpg

1601363_10151844195797511_1836930930_n.jpg

Αρχισες και εσύ πάλι τα τρομακτικά!!
Για φωτισμό κλπ δεν συζητάω τέλεια αλλά σαν εικόνα δεμ ξέρω ακριβώς αλλά νομίζω θα ήθελα και κεφάλι

Και 2 close up όχι ακριβώς μάκρο

κατάλαβα δεν ήθελε κομωτήριο :))
είχε λίγο αέρα την κυριακή και πάνω που είχα ετοιμαστεί και περίμενα την προσγείωση φυσηξε *^&)(^)(*^

Από αυτές που λέμε παραλίγο

Παυλο welcome to the club :)
Εδώ και στις δύο εχεις ένα θέμα με τα καρε. Δεν εχει ολοκληρωθεί το stack με αποτέλεσμα ειδικά στην δεύτερη να μην μπορείς να διακρίνεις τα μέρη του εντόμου. Ο φακός που χρησιμοποιείς δίνει μεγάλες μεγεθύνσεις και χρειάζεσαι ένα rail που να μπορει να δώσει πολύ μικρά βηματα.Αν εχεις ένα 50αρη θα κάνεις καλύτερη δουλειά για αρχή. Επίσης δοκίμασε καποιο φωτεινό φόντο θα σε βοηθήσει περισσότερο στο να αναδειχτούν οι υφές.Απο φωτισμο νομιζω ότι είσαι μια χαρά
Γιώργο πολύ καλές! Η μύγα ( μαλλον ανήκει στην οικογένεια Heleomyzidae) και η 1η φωτο από το δευτερο ποστ μου αρέσουν ιδιαίτερα. Χωρίς βέβαια οι άλλες να υστερούν.

rail Εχω, ενα φτηνιαρικο απο ebay , και νομιζω χανει καπια βηματα....
ναι μαλλον θελει περισοτερες φωτογραφιες, θα δουμε:)
θελω τωρα κανα πιο μεγαλο εντομο:)

Μπα μέτριες είναι Χάρη μου χάλασε το κάδρο ο αέρας που πήγαινε το λουλουδι περα-δωθε. Κρίμα το φόντο.Εχω κάποιες μετά την "προσγείωση" δεν τις έχω επεξεργασθεί καθώς και κάποιες από ένα ημίπτερο (Lygaeus equestris) που επίσης πρέπει να είναι καλές. Με τα κινούμενα δεν τα πηγα καλά
Για την αναγνώριση μάλλον έχεις δικιο θα το ψάξω αν βρω χρόνο και η δευτερη πρέπει να είναι Syrphidae

Μετά την προσγείωση ήταν πιο ευκολο αν και ο ηλιος ήταν δυνατός

Γενικά με τα "ακίνητα" πηγα καλύτερα

Στην πρωτη οντως το φως είναι δυνατο αλλα στη δεύτερη το φως είναι υποδειγματικό και σου βγαζω το καπελο!
Το φως είναι το Α και το Ω! Εδώ είναι ένα πολύ κλασσικό παράδειγμα πως αναδεικνύονται οι υφές και οι λεπτομέριες.
Αψογα φωτισμένο από πάνω , το ίδιο και από την κάτω πλευρά.
Σίγουρα βοηθάει η δυσκολεύει την κατάσταση το είδος του κάθε εντόμου αλλα αν μπορεις να έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα όσον αφορά το φωτισμό νομίζω οτι όλα τα άλλα έρχονται σιγα σιγα.

Thanks Χαρη αλλά απλώς ήταν σε "σκιερό" μέρος αν θυμαμαι καλά ο φωτισμός είναι φυσικός