Macro

εμένα με τιμάνε τα καλά σχόλια από την πλευρά ενός μάστερ του μάκρο :-)

Με stacking είναι αυτή η φωτογραφία;
κρυστάλινη φωτογραφία.

Εως τωρα τα χτένιζε, τωρα πια τα λούζει κιολας !!!!!

Ζωντανό είναι Χαρη?

Να είστε καλά!
Είναι 48 φωτο και ο φωτισμός είναι φυσικός.
Ναι Γιώργο είναι τραβηγμένη 6 το πρωι στην περιοχή των Δερβενοχωρίων .
Ειχε αρκετή υγρασία εκείνη την μερα και στάθηκα τυχερός.

Καταπληκτική!!Συγχαρητήρια για την λήψη κ για την επιλογή στο explore του Flickr ;)

Είναι πρωί Δημήτρη και είναι "παγωμένα" θα πρέπει να τα σπρώξεις για να μετακινηθούν. Ειδικά αυτό με την υγρασία αν δεν στεγνώσει δεν φευγει. Το πως θα στήσεις τρίποδο, το φοντο και όλα τα άλλα είναι τα δυσκολα στην συγκεκριμένη φάση

Re: Απάντηση: macro

Χάρη τα σέβη μου! Απορία: πως σου κάθονται "παγωμένα" για 40+ λήψεις?

Εκπληκτική! Καλά πώς κάθισε?

Δημήτρη,Τάσο δεν κάθονται εντελώς ακίνητα.
Υπάρχει κίνηση!
Μπορεί να κουνούν τα πόδια τους, τα φτερά τους ,τις κεραίες τους.

Βασικά ακολουθώ κάποιες "ρουτίνες" οταν κάνω stacking στην ύπαιθρο.

1 Κανω stacking πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα.Αυτό γιατί τα έντομα είναι ποιο χαλαρα.
Μετά απο την δροσιά της νύχτας θέλουν κάποιο χρόνο για να ζεστάνουν τα φτερά τους και τα άκρα τους.
Το ίδιο ισχύει και για αργά το απόγευμα που το βιολογικό τους ρολόι τους λέει οτι είναι ώρα για ξεκούραση και κρύψιμο απο του νυχτερινούς κινδύνους.
Έτσι μου δίνεται χρόνος για να πάρω αρκετές φωτο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.
Αυτό εξαρτάται και απο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εκάστοτε εποχή.Αν ο καιρός ειναι πολύ ζεστός και ξηρός με το που ξημερώσει πετάνε αμέσως.
Πολύ καλή στιγμή είναι και μετά απο βροχη ανεξάρτητα τη ώρα της μέρας είναι.

2 Πριν ξεκινήσω, στήνω πρώτα το τρίποδο και τον υπόλοιπο εξοπλισμό στο μέρος που επιλέγω.
Μετά ψάχνω να βρώ κοιμισμένα έντομα σε μικρή ακτίνα απο εκεί που έχω τον εξοπλισμό μου.
Αν βρω κάτι ενδιαφέρον και δεν μπορώ να το κουνήσω αναγκάζομαι να μεταφέρω τον εξοπλισμό στο σημείο που είναι το έντομο.
Ολα πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατι ο χρόνος δεν είναι πάντα με το μέρος μου και ιδιαίτερα τέτοια εποχή ή το καλοκαίρι τα πράγματα είναι δύσκολα.

3 Κοιτάω την οθόνη της μηχανής συνέχεια και σε περίπτωση που δω κίνηση είτε απο το έντομο ή απο αέρα ξανατραβάω στο ίδιο σημείο.
Μπορεί να χρειαστει να ξαναγυρίσω σε κάποιο σημείο και να πάρω περισσότερες φωτο για να είμαι σίγουρος οτι θα το αποδώσω σωστά πχ στα μάτια.
Αυτο βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό γιατι το έντομο μπορει να αλλάξει στάση ή να κουνηθει.
Τα δύσκολα είναι αμα φυσάει έστω και λίγο ή εχει σύννεφα που έρχονται και φεύγουν και εκει πρέπει να αλλάζω και την ταχύτητα του κλείστρου για να έχουν ολες οσο το δυνατον ίδιο φως.

Αυτά τα ολίγα.........

Καλα, και ο Χαρης για τα κοντινα και ο Λεωνιδας για τα μακρινα πουλανε παραμυθι... εγω το ξαναπα... γραφιστες ειναι και ανεβαζουν vectors... :smash:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: macro

Δημήτρη,Τάσο δεν κάθονται εντελώς ακίνητα.
Υπάρχει κίνηση!
Μπορεί να κουνούν τα πόδια τους, τα φτερά τους ,τις κεραίες τους.

Βασικά ακολουθώ κάποιες "ρουτίνες" οταν κάνω stacking στην ύπαιθρο.

1 Κανω stacking πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα.Αυτό γιατί τα έντομα είναι ποιο χαλαρα.
Μετά απο την δροσιά της νύχτας θέλουν κάποιο χρόνο για να ζεστάνουν τα φτερά τους και τα άκρα τους.
Το ίδιο ισχύει και για αργά το απόγευμα που το βιολογικό τους ρολόι τους λέει οτι είναι ώρα για ξεκούραση και κρύψιμο απο του νυχτερινούς κινδύνους.
Έτσι μου δίνεται χρόνος για να πάρω αρκετές φωτο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.
Αυτό εξαρτάται και απο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εκάστοτε εποχή.Αν ο καιρός ειναι πολύ ζεστός και ξηρός με το που ξημερώσει πετάνε αμέσως.
Πολύ καλή στιγμή είναι και μετά απο βροχη ανεξάρτητα τη ώρα της μέρας είναι.

2 Πριν ξεκινήσω, στήνω πρώτα το τρίποδο και τον υπόλοιπο εξοπλισμό στο μέρος που επιλέγω.
Μετά ψάχνω να βρώ κοιμισμένα έντομα σε μικρή ακτίνα απο εκεί που έχω τον εξοπλισμό μου.
Αν βρω κάτι ενδιαφέρον και δεν μπορώ να το κουνήσω αναγκάζομαι να μεταφέρω τον εξοπλισμό στο σημείο που είναι το έντομο.
Ολα πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατι ο χρόνος δεν είναι πάντα με το μέρος μου και ιδιαίτερα τέτοια εποχή ή το καλοκαίρι τα πράγματα είναι δύσκολα.

3 Κοιτάω την οθόνη της μηχανής συνέχεια και σε περίπτωση που δω κίνηση είτε απο το έντομο ή απο αέρα ξανατραβάω στο ίδιο σημείο.
Μπορεί να χρειαστει να ξαναγυρίσω σε κάποιο σημείο και να πάρω περισσότερες φωτο για να είμαι σίγουρος οτι θα το αποδώσω σωστά πχ στα μάτια.
Αυτο βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό γιατι το έντομο μπορει να αλλάξει στάση ή να κουνηθει.
Τα δύσκολα είναι αμα φυσάει έστω και λίγο ή εχει σύννεφα που έρχονται και φεύγουν και εκει πρέπει να αλλάζω και την ταχύτητα του κλείστρου για να έχουν ολες οσο το δυνατον ίδιο φως.

Αυτά τα ολίγα.........

και απο εξοπλισμό "Δάσκαλε" τι έχεις ???
Σε ευχαριστουμε για το μαθημα