Macro

Δεν ξερω είναι ανάλογα το είδος και την ώρα Θοδωρή. Εχω παρατηρήσει ότι έχουν σημασία και τα ρούχα να είναι σχετικά με το περιβάλλον

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ ωραιες ntinton! Την πρωτη θα την ηθελα σε αλλο background να ειναι πιο ευδιακριτη αλλα μη τα θελουμε και ολα... :)
Εχεις δίκιο δεν την έχω την συγκεκριμένη ίσως την παιδέψω στο ps αν και δυσκολα μια και έχω απειρες για ταξινόμηση από το καλοκαίρι

Δεν ξερω είναι ανάλογα το είδος και την ώρα Θοδωρή. Εχω παρατηρήσει ότι έχουν σημασία και τα ρούχα να είναι σχετικά με το περιβάλλον

Σε ευχαριστω πολυ!! Φανταζομαι δεν εννοεις την στολη με τα φτερα που προαναφερθηκε;; :D
Να υποθεσω οτι κ αυτη ειναι Leptotes pirithous;

Leptotes pirithous by Teo Bot, on Flickr

Να υποθεσω οτι κ αυτη ειναι Leptotes pirithous;

Ή μηπως Polyommatus Andronicus

Polyomnatus νομίζω icarus ή thersites αλλά πάμε πια στα πλέον δυσκολο-αναγνωρίσιμα είδη θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς (μετράνε νευρώσεις και τέτοια). H andronicus από ότι διαβάζω είναι μόνο Ιουνη Ιούλη έχει αναφερθεί μονο κοντά στην Βουλγαρία και είναι πολύ πιο μεγάλη από τις συνήθεις μπλε

Και μια και γινεται και συζήτηση σε αλλο νήμα για ζευγάρια, δύσκολες αβολες τολμηρές στάσεις και τέτοια ας βάλω και εγώ ενά ζευγάρι Lampides boeticus σε τολμηρή στάση

• Like
Reactions: stratigos24
Polyomnatus νομίζω icarus ή thersites αλλά πάμε πια στα πλέον δυσκολο-αναγνωρίσιμα είδη θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς (μετράνε νευρώσεις και τέτοια). H andronicus από ότι διαβάζω είναι μόνο Ιουνη Ιούλη έχει αναφερθεί μονο κοντά στην Βουλγαρία και είναι πολύ πιο μεγάλη από τις συνήθεις μπλε

Εισαι σωστος!! Κ για την δικη μου κ για την andronicus!! Κ παλι ευχαριστω πολυ!! Κ η κατω των 18 φωτο σου εξαιρετικη!!

Από τις πρώτες δοκιμές μου με την καινούρια μου μηχανή.
DSC_0034 by George Tsourakis, on Flickr
*Το παλιό τρίποδο του πατέρα μου έχει γίνει ο καλύτερος φίλος της μηχανής.
*Ναι ο φωτισμός δεν είναι και ο καλύτερος. Χρησιμοποίησα τα φώτα του σαλονιού και έναν καθρέπτη. Επίσης δεν έκανα επεξεργασία.

Teo έχεις δίκιο δεν είναι σωστό το background, η επόμενη θα είναι καλύτερη :lehrer:
Καταπληκτική η φωτογραφία σου με την πεταλούδα, όπως όλες..!

Και για όσους ρωτάνε πώς δεν φεύγουν τα έντομα όταν πλησιάζουμε πολύ, είναι απλό: Καταρχάς μας βλέπουν σα γίγαντες οπότε και μόνο που πλησιάζουμε δεν νιώθουν άνετα και είναι αρκετά πιθανό να φύγουν. Οπότε τα προσεγγίζουμε αργά, χωρίς να κάνουμε απότομες κινήσεις για να μην νιώσουν απειλή. Αν φοράμε κάτι σκούρο και "σπάει" λίγο ο όγκος μας οι πιθανότητες φυγής μειώνονται.
Ωστόσο αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τα καμουφλάζ του εντόμου. Δηλαδή αν μια πράσινη ακρίδα είναι πάνω σε πράσινα φύλλα, νομίζει ότι δεν τη βλέπουμε και παραμένει εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και με μια πεταλούδα που έχει χρωματισμό "παραλλαγής". Αντίθετα, αν μια κίτρινη πεταλούδα είναι πάνω σε ένα κόκκινο λουλούδι, οι πιθανότητες να φύγει είναι αυξημένες γιατί καταλαβαίνει ότι δεν έχει το σωστό καμουφλάζ και ο "θήτης" μπορεί να την εντοπίσει εύκολα.

11224205_10152989373682511_2482034968520623978_n.jpg

12019786_10152989373672511_3422430553428089324_n.jpg

Μπραβο παιδια πολύ καλές προσπάθειες!
Γιώργο πανέμορφη σύνθεση και background! Ίσως λίγο κατέβασμα τα highlights sto άνθος και στο σώμα των πεταλούδων με μια μάσκα στο ps.

Ναι έχεις μάλλον δικιο(είναι και το flickr που τις σκιζει) αλλά έχω τόσες πολλές από το καλοκαίρι και δεν προλαβαίνω ιδιαίτερη επεξεργασία (το σημειώνω για το χειμώνα)
Ας βάλω και καμμια λιβελούλα ξεκινώντας από ένα νεαρό αρσενικό Sympetrum fonscolombii

• Like
Reactions: stratigos24
Πολύ ωραίες με την λιβελουλα Γιώργο!Προχτές είδα ένα ντοκιμαντέρ με τον κύκλο ζωής τους κ έπαθα πλάκα! Δεν ήξερα ότι το πρώτο καιρό ζουν στο νερό...Μέχρι κ χρόνο λέει μένουν μερικά!!

Η δευτερη αψογη Γιώργο,πολύ καλη γωνια λήψης και φοντος!

Dragonflies από τον Andy Holt

http://vimeo.com/76976406
Το ειχα βάλει και παλιότερα αλλά μιας και το ανέφερε ο Θοδωρής.....