Macro

Το αγαπημενο μου topic μακραν! Asahi καλως ηλθες, πολυ ωραιο το αλογακι, η αραχνη χαθηκε στο φοντο...

Κώστα στην δεύτερη αν την κρόπαρες λίγο από αριστερά νομίζω θα απογειωνόταν!
Γράψε λάθος από δεξια ήθελα να πω :blush:
Για να απομονωθεί καλύτερα το θέμα.

Ελα, μην είσαι αναποφάσιστος .. πες μου που να το αφήσω

Fullscreen%20capture%2029092015%20221101_zpstn44na9b.jpg

Αναποφάσιστος και αφηρημένος :)
Προσωπικά θα έκοβα μόνο αυτό που έχεις κόψει απο δεξιά, το κάτω και αριστερά θα το άφηνα όπως είναι στην πρωτότυπη.

Last edited:
Θοδωρή και η δικη σου πολύ όμορφη! Λίγο φως παραπάνω νομίζω το έπαιρνε.
Κώστα στην δεύτερη αν την κρόπαρες λίγο από αριστερά νομίζω θα απογειωνόταν! Ο φόντος και το φως είναι υποδειγματικά!

Σε ευχαριστώ πολύ!! Ίσως η βινιετα μου την σκοτείνιασε λίγο παραπάνω...

@teobot thanks! να υποθεσω minoltaκιας και συ?..εχω τον ιδιο md rokkor μαζι με καμποσους αλλους φακους και σωματα minolta..

@atari4 thanks, μετα απο χρονια ξαναεπιασα φωτογραφικη και εκανα μια μικρη αναβαθμιση στον εξοπλισμο μου..(sigma 105, metz ring flash, καλο τριποδο κλπ..)..πιστευω με τον καιρο θα βελτιωθω. οι macro εντομων κυριως ειναι το αγαπημενο μου..αλλα πρεπει να βγεις εκτος αθηνας για να βρεις υλικο..αν και καμια φορα σκαει μυτη καμια salticidae στο μπαλκονι

@gianou τα macro σου ειναι φανταστικα. βλεπω χρησιμοποιεις reverse ring, bellows κλπ..σε τι σωμα? εντωμεταξυ, τι post processing κανεις και εχεις τετοιο κορεσμο χρωματων και κοντραστ?..να φανταστω τραβας raw?

btw αν σας ενδιαφερουν τα εντομα, προτεινω ανεπιφυλακτα για οποιον δεν εχει δει, τη σειρα ντοκιμαντερ "Insectia". απ'οσα εχω δει, ειναι μακραν το αγαπημενο μου
δυστυχως δε δουλευω καθολου photoshop κλπ, περα απο καμια μικροδιορθωσουλα η κροπαρισμα με κανενα irfanview..

Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο μια nex 5n.Οσο για την επεξεργασία δεν τραβάω σε raw γιατι είναι αρκετα μεγάλα τα αρχεία και θα χρειαζόμουν τον διπλάσιο χρόνο για να τα επεξεργαστώ με το μηχανάκι που έχω.
Σκέψου 100 raw μαζί.
Τα stack τα δουλεύω με το zerene stacker, PS και CameraRaw(σπάνια και το lightroom). Όσον αφορά το κοντράστ τη μισή δουλειά την κάνει ο φακός.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο μια nex 5n.Οσο για την επεξεργασία δεν τραβάω σε raw γιατι είναι αρκετα μεγάλα τα αρχεία και θα χρειαζόμουν τον διπλάσιο χρόνο για να τα επεξεργαστώ με το μηχανάκι που έχω.
Σκέψου 100 raw μαζί.
Τα stack τα δουλεύω με το zerene stacker, PS και CameraRaw(σπάνια και το lightroom). Όσον αφορά το κοντράστ τη μισή δουλειά την κάνει ο φακός.

οταν λες stack, εννοεις οτι τραβας πολλαπλα καρε (με διαφορετικο διαφραγμα η εστιαση) τα οποια συνδυαζεις μετα, η κατι αλλο?

Πολλαπλά καρέ που μετα τα ενοποιείς.
Διάφραγμα χρησιμοποιώ το ίδιο σε όλες τις εικόνες με εξαίρεση καμιά φορα το τελευταιο.
Η εστίαση πραγματοποιείται πηγαίνοντας την μηχανη εμπρός ή πίσω. Αυτο μπορεί να γίνει ή στο χέρι (αλλά είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ καλή τεχνικη) ή με την βοήθεια ενός macro rail.

Πολλαπλά καρέ που μετα τα ενοποιείς.
Διάφραγμα χρησιμοποιώ το ίδιο σε όλες τις εικόνες με εξαίρεση καμιά φορα το τελευταιο.
Η εστίαση πραγματοποιείται πηγαίνοντας την μηχανη εμπρός ή πίσω. Αυτο μπορεί να γίνει ή στο χέρι (αλλά είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ καλή τεχνικη) ή με την βοήθεια ενός macro rail.

επισης προυποθετει το θεμα σου να ειναι και ακινητο..που συνηθως μολις πλησιασεις λιγο, εξαφανιζεται :)

θελω να δοκιμασω καποια στιγμη με inverted φακο και bellows, για την ωρα χρησιμοποιω καμια φορα καποια extension tubes που εχω..

gianou: Ακόμα περιμένω πρόσκληση για το σεμινάριο ..
Tι να το κάνεις εσύ το σεμινάριο!
Βλέποντας αυτά που τραβάς μάλλον εσύ πρέπει να μας κάνεις σεμινάριο και όχι εγω.

Οπως παντα :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Επισης να προσθεσω οτι εκτος απο τα εκπληκτικα μακρο, βλεπουμε ειδη εντομων (τουλαχιστον εγω) για πρωτη φορα!! Respect!!

Φοβερό αποτέλεσμα :worshippy: :worshippy: :worshippy:, μας εμπνέει να προσπαθήσουμε και εμείς άσχετο εάν δεν θα τα καταφέρουμε :HTEHETH63:

Τάσο, Θοδωρή, bakalakos σας ευχαριστώ!
Είναι αρκετά σπάνιο είδος. Την συγκεκριμένη την στακαρα πολύ πρωί σε βουνό της Αττικής στα 1000μ υψόμετρο και κάθετε πάνω σε ένα αγριο σκόρδο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η προσπάθεια μετράει !!
Σίγουρα η μακροφωτογραφία είναι αρκετά απαιτητική αλλά αν έχεις επιμονή και υπομονή τα αποτελέσματα έρχονται :)
Ούτε εγώ αλλά και κανένας που πρωτοασχολήθηκε με το μακρο δεν έβγαζε καλές φωτογραφίες.Αυτό ήρθε με το χρονο και με το πείσμα του καθενός.

Last edited: