Χαίρομαι που σας άρεσε!
Όσα φωτογραφίζω έξω στη φύση είναι ολοζώντανα.
Τα extreme macro δεν είναι ζωντανά (τα περισσότερα από αυτά) και αυτό γιατί σε μεγεθύνσεις της τάξης των 8χ-10χ είναι σχεδόν ανέφικτο να μπορέσεις να πάρεις καλά αποτελέσματα έξω καθώς και να διαχειριστείς σωστά το φως.
Επίσης αναγράφω σε όλες τις φωτό μου στο flickr σε τι συνθήκες φωτογραφήθηκαν αν είναι με φυσικό φωτισμό, σε στούντιο κλπ.
Τώρα σε αυτό που ανέφερε παραπάνω ο Ιωσήφ να πώ ότι τα έντομα γενικά κουνιούνται.Οταν δεν έχουν πολύ μεγάλες μεταβολές στην κίνηση μπορούμε με το zerene stacker και με αρκετο retouch να τα "φέρουμε" εκεί που πρέπει.
To zerene stacker είναι καταπληκτικό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά και το δίνουν trial για ένα μηνα.Όποιος θέλει να το δοκιμάσει μπορει να το κατεβάσει από εδώ:
http://zerenesystems.com/cms/stacker/softwaredownloads
Γενικά μπορεί να τραβήξω εκατοντάδες λήψεις(αν μου το επιτρέψει και ο "πρωταγωνιστής" βέβαια) και να πάρω το καλύτερο από τα στακ.Εχω βέβαια και αρκετά ανολοκλήρωτα που θα ήταν φωτογραφιάρες αλλα το έντομο δεν σου κάνει πάντα την χάρη να μείνει ακίνητο έστω και για λίγο.
Για αυτό προτιμάω να κάνω αυτή την δουλειά νωρίς το πρωι ώστε τα έντομα να είναι ακόμα χαλαρά και να έχω αυτή την δυνατότητα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Τωρα βέβαια με τα 35αρια που βαράει είναι κομματάκι δύσκολο να κάνεις δουλειά έστω και πολύ νωρίς το πρωι.