Macro

Re: Απάντηση: Re: macro

Πολυ καλή, θα ήταν τέλεια αν έγραφε λιγο παραπάνω το φρούριο πίσω ... Ετσι δεν θα χρειαζόταν καν ο σχολιασμός της θέσης ! Νομίζω οτι και η φωτό με τα τραπεζάκια που έβαλες σε αλλο νήμα απο εκεί είναι (πρεπει ναχω μια παρομοια κάπου).

Μία προσπάθεια...

astypalaia_greece_2
by Pas Mal, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: macro

Εξαφάνισε το ξύλο και θάναι σουπερ :a0210: οκ ζητάω πολλά το ξέρω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: macro

Εξαφάνισε το ξύλο και θάναι σουπερ :a0210: οκ ζητάω πολλά το ξέρω

Μηπως να βγαλω και την λιβελουλα και να βαλω και ενα δεινοσαυρο; :furious3::flipout:

Ωραια Δημητρη με ξεχωριστο background την ομορφη Αστυπαλαια, ομως εχω συνηθισει καλυτερη λεπτομερεια απο την xz2.. Μηπως ειναι crop?

Opening by Teo Bot, on Flickr

Δημήτρη γράψε λάθος...Μάλλον είχε κολλήσει ο browser κ δεν την φόρτωσε κανονικά 👍

Φανταστική Θοδωρή!
Πολύ όμορφη και η λιβελούλα του Δημήτρη! Άντε Δημήτρη, εξαφάνισε το ξύλο!!!

Μια χαρά είναι με το ξύλο δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να την κάνεις αφύσικη, δεν αρκεί το εξαφανιστεί το ξύλο για να φανεί εν-πτηση

Σας ευχαριστώ παίδες!

Θοδωρη παντως ασχετα με τον browser σου, για περισσοτερη λεπτομερεια ειχα βαλει την παρακάτω, και αυτη βεβαια δεν ειναι οπως θα ηθελα γιατι δεν ειχε καλο φωτισμο η λιβελουλα, αλλα δε μπορουμε να τα εχουμε ολα...

Daedalus
by Pas Mal, on Flickr

Την παρακάτω την έβαλα για τον Κώστα που ήθελε φρούριο, και έχει αρκετο crop. Αυτη βεβαια ειναι στο σημερινο explore, η αλλη δε μπηκε (χμ χμ ισως ειχε δικιο ο Κώστας :p )

astypalaia_greece_2
by Pas Mal, on Flickr

Α, το λουλουδι σου αψογο!!

Το πιο δύσκολο να είναι να αφαιρέσω την Αστυπαλαια, το ξύλο και η λιβελουλα φευγουν ευκολα! Εγω και ο μαεβιους..:flipout::flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=RwFvpN-Eq3g

Re: Απάντηση: macro

σε πόση απόσταση έγινε η φωτο?

H πρωτη απο καμια 10αρια ποντους, η δευτερη απο μισο μετρο περιπου. Τραβηγμενες με την compact xz2 της Olympus.

Απάντηση: Re: Απάντηση: macro

H πρωτη απο καμια 10αρια ποντους, η δευτερη απο μισο μετρο περιπου. Τραβηγμενες με την compact xz2 της Olympus.
Από τόσο κοντά πίστευα ότι θα έφευγαν. Με την XZ2 νομίζω είχες τραβήξει και στην Ιαπωνία;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: macro

Από τόσο κοντά πίστευα ότι θα έφευγαν. Με την XZ2 νομίζω είχες τραβήξει και στην Ιαπωνία;

Δεν ειναι κανονας, γενικα οντως φευγουν παντως. Μουχει τυχει να παω να πλησιασω στα 3 μετρα αρκετες φορες και να φευγουν. Με αυτη ημουν τυχερος, ποζαρε ωραια και πετυχα πολυ ομορφο φοντο.

Σωστα θυμασαι, xz2 in Japan! ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Physocephala rufipes

30056990922_4228126aaa_c.jpg

και εδώ https://www.flickr.com/photos/harisprin/30056990922/in/dateposted/

78 λήψεις κάτω από φυσικό φως

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη εννοείται να μην αφαιρέσεις το ξύλο!
Θα είναι σαν να την εχεις προσθέσει μετα την λιβελούλα στο κάδρο και θα φαίνεται αφύσικη.

Καταπληκτική φωτογραφία! Χαρη εισαι απλα στην κορυφη!

Δημήτρη εννοείται να μην αφαιρέσεις το ξύλο!
Θα είναι σαν να την εχεις προσθέσει μετα την λιβελούλα στο κάδρο και θα φαίνεται αφύσικη.

Πέρα απο την πλάκα ποτέ δε σκέφτηκα να το αφαιρέσω...

Σας ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε!

Τα συγκεκριμένα έντομα ανήκουν στα δίπτερα (εκεί που ανήκουν οι μύγες) και λέγονται και thick-headed flies.
Οι προνύμφες τους ζουν σαν ενδοπαράσιτα στους μπάμπουρες (bumble bees ) αλλά και σε άλλα είδη μελισσών.
Εναποθέτουν τα αυγά τους στις ενήλικες μέλισσες.Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα στο σώμα του ξενιστή που τρώνε και μεγαλώνουν μεσα σε αυτό. Μετά τον θάνατο του ξενιστή το ενήλικο έντομο βγαίνει μέσα από αυτό.
Επίσης αρκετά Conopidae είναι άριστοι μίμοι καθώς μιμούνται κάποια υμενόπτερα όπως τις σφήκες με το κιτρινόμαυρο χρώμα τους ώστε να αποφεύγουν τους θηρευτές τους.

Χάρη, δεν υπάρχουν πλέον λόγια για όσα βλέπουμε από σένα στην ενότητα macro.
Αλήθεια, έκανες καμιά φορά έκθεση ή συνεργάστηκες με κάποιο περιοδικό για αυτό?
Εννοώ πως είναι κρίμα να ασχολείσαι μόνο ερασιτεχνικά στον τομέα αυτό!