Macro

Χαρη παιζει νασαι ο κορυφαιος παγκοσμιως στο ειδος!!

Κοιμαται, εγω νομιζα ειναι νεκρη... :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά μην τα παραλέμε, υπάρχουν αρκετά καλύτεροι από εμένα :smile:.

Στο μακρο οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε φλας το οποιο εχει ζουμ, το χρησιμοποιουμε στην wide ρυθμιση; Βεβαια ο πειραματισμος ειναι η απαντηση, απλα ρωταω μηπως ξερει καποιος την συνηθη χρηση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας για αυτό, μόνο δοκιμάζοντας θα δεις τι σε βολεύει και με τι παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας για αυτό, μόνο δοκιμάζοντας θα δεις τι σε βολεύει και με τι παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Thanks! :2thumb22sup:

Θα το χρησιμοποιήσεις πάνω στη μηχανή ή θα το βάλεις σε κάποιο βραχίονα?

Θα το χρησιμοποιήσεις πάνω στη μηχανή ή θα το βάλεις σε κάποιο βραχίονα?

Για αρχη θα δοκιμασω πανω στην μηχανη με καποιο diffuser πανω σε προεκταση (κουτι pringles) κ μελλοντικα θα παρω κ το trigger για χρηση στον βραχιονα.

Μπορείς να πάρεις και καλώδιο που είναι αρκετά φτηνότερο(κάπου στα 15Ε) εκτός και αν θέλεις το trigger για άλλες χρήσεις πέραν του μάκρο.

Μπορείς να πάρεις και καλώδιο που είναι αρκετά φτηνότερο(κάπου στα 15Ε) εκτός και αν θέλεις το trigger για άλλες χρήσεις πέραν του μάκρο.

Ναι θυμάμαι που το είχες ξαναγράψει αλλά θα προτιμήσω το trigger κ για άλλες χρήσεις όπως είπες ;)

Στο θέμα μάκρο το trigger δεν ξέρω αν θα σε βολέψει τόσο γιατί γίνεται πολύ ογκώδες το σύστημα.

Στο θέμα μάκρο το trigger δεν ξέρω αν θα σε βολέψει τόσο γιατί γίνεται πολύ ογκώδες το σύστημα.

Το φλασακι που πήρα είναι μικρό κ ελαφρύ οπότε το trigger δεν νομίζω να με επιβαρύνει πολύ. Κ επειδή το θέλω ούτως ή άλλως θα το δοκιμάσω κ θα φανεί στην πράξη

Στις πρώτες δοκιμές είδα ότι δουλεύει η πατέντα με ένα κομμάτι αφρολεξ γύρω γύρω απο τον φακό κ το φλας πάνω στην μηχανή

Cercopis

Cercopis by Haris Prin, on Flickr

46 καρέ κάτω από φυσικό φως
Xρειάστηκα αρκετές προσπάθειες για να μπορέσω να πάρω ένα καλό stack (περίπου 250 λήψεις).
Tο έντομο ταλαντευόταν στο φυτο και ήταν αρκετά δύσκολο να πάρω ένα καλό stack αλλά τελικά τα κατάφερα!
Το συγκεκριμένο έντομο ανήκει στα ημίπτερα και τρέφεται από τους χυμούς των φυτών,αν παρατηρήσετε την φωτογραφία θα δείτε την προβοσκίδα του καρφωμένη πάνω σε αυτό.

Απίστευτη, Χάρη. Και πάλι συγχαρητήρια!
Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν σε μια γωνιά να σε παρακολουθούσα όταν δουλεύεις. 250 λήψεις σε φυσικό φως και το έντομο ακίνητο!!!