Macro

Ναι μπορείς να το εφαρμόσεις κανονικά. Την συγκεκριμένη τεχνική την χρησιμοποιούν και για στακ αλλά και σε μονές λήψεις. Καλό είναι όμως να είναι σε σταθερό μέρος η μηχανή.Με το χέρι είναι λίγο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Στη thomisus θα κοίταζα λίγο παραπάνω την συμμετρία .Αν ήταν περισσότερο συμμετρική θα ήταν εστιασμένο όλο το μπροστά μέρος καθώς και όλα τα μάτια, το διάφραγμα που έχεις είναι καλό για αυτή την περίσταση. Ανάλογα με την φύση του θέματος και του αντικειμένου επιλέγουμε αντίστοιχα και το διάφραγμα.
Στις αράχνες το εντυπωσιακό τις περισσότερες φορές είναι τα μάτια όποτε εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ποιο ανοιχτό αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Στο μάκρο σε μονές λήψεις και σαν κανόνα θα έλεγα ότι "παίζουμε" με το κλειστότερο διάφραγμα που μπορούμε .Πολύ γενικά όμως.

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις Χαρη :2thumb22sup:

Cuckoo wasp

Cuckoo wasp by Haris Prin, on Flickr

Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα αυτές οι πανέμορφες παρασιτικές σφήκες και
ένα από τα αγαπημένα μου Studio Stack!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Χαίρομαι που σας άρεσε!

Μερικές πληροφορίες για το Stack:
128 λήψεις
Η παλιά και αγαπημένη μου nex 5n
Nikon BD Plan 10x
3 led lights
χαρτί αντιγραφής για diffuser

Για την επεξεργασία:
Zerene Stacker
Adobe Photoshop
ACR
(τα παραπάνω με Wacom Intuos Pro S)

Ischnura

Ischnura by Haris Prin, on Flickr

Μια αρκετά ασυνήθιστη αλλά και ενδιαφέρουσα για τα δικά μου δεδομένα πόζα λιβελούλας!
Πολύ πρωινό stack στο χέρι(handheld) αποτελούμενο από 34 καρέ με το ibis ενεργοποιημένο.

Σας ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά!
Ήμουν αρκετά τυχερός εκείνη τη μέρα γιατί δεν φύσαγε καθόλου, είχε καλή πρωινή δροσιά η οποία βοήθησε πολύ και το έντομο ήταν πολύ φιλικό και "συνεργάσιμο" .