Macro

Έχεις κάνει κάποια προσπάθεια με δακτύλιους επέκτασης; Μάλλον είναι καλύτερα από πλευράς ποιότητας εικόνας. Το σκέπτομαι αλλά δεν το αποφασίζω γιατί μειώνεται πολύ η απόσταση από το εμπρός κρύσταλλο του φακού μέχρι το θέμα (στον NIKKOR z 105 MC νομίζω ότι είναι 13,4 εκατοστά) και όταν φωτογραφίζεις ζωντανά θέματα στο φυσικό τους περιβάλλον αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα.
Μπορείς να δοκιμάσεις το οικονομικό σετ Viltrox DG-Z macro tubes που είχα και εγώ παλαιότερα πριν πάρω μάκρο φακό. Εχουν και AF.

Το είχα πριν πάρω μάκρο φακό, και ήταν αρκετά ικανοποιητικo το αποτέλεσμα.
Σίγουρα θα σε πάει πολύ κοντά με τον 105 στο θέμα αλλά .... Οκ, το δοκιμάζεις... Θα μπορείς να μεγένθυνεις πολύ μικρότερα (πχ έντομα) από ότι πριν και λεπτομέρειες.

Όταν πήρα τον 105 νομίζω τα είχα δώσει τα dgz και δε θυμάμαι να τον είχα δουλέψει μαζί για να σου πω αλλά νομίζω και με τα 2 tubes αυτά κουμπωμενα δε πρέπει να φτάνεις πάνω από 1.5Χ magnification στον 105 τώρα που το σκέφτομαι οπότε δε ξέρω αν αξίζει ιδιαίτερα.

Παρακάτω μια λήψη (την έχω ανεβάσει εδώ παλαιότερα ) που είχα κάνει με τον Κιτ 24-50 Ζ (στα 50mm που χωρίς τα tubes έχει magnification ratio 0.17x) και την Ζ5 Μαρκ 1 χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και τα 2 αυτά tubes. (Η πεταλούδα είχε μέγεθος όσο το νύχι του αντίχειρα σου για να έχεις μια εικόνα). Χερατη λήψη , single shot, φυσικό φως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ. Βλέπω το νήμα έχει πάρει φωτιά... Μπράβο!

Last edited:
Με τo godox V1 mid, έχοντας την κεφαλή στα 24mm και χρησιμοποιοώντας ως diffuser ένα dome σιλικόνης και πάνω από αυτό κομμάτι χαρτί εκτύπωσης 80 γρ.

_NZ87682_for web use.jpg

• Like
Reactions: toupia