Macro

Re: διαφορετικά macro

Έπρεπε να είχα μαζί μου κανένα βαζάκι, να τις έριχνα ένα 5-6x της πρασινομάτας από κάτω όταν επέστρεφα σπίτι

attachment.php

Attachments

• sugar-crystal.jpg
    sugar-crystal.jpg
    139.6 KB · Views: 307

Ωραίες! Θα ήρθε το δαχτυλίδι φαντάζομαι! :smile:
Η πρώτη μου αρέσει περισσότερο, τυχαίνει (ή... πετυχαίνει) το βάθος πεδίου να επαρκεί για το θέμα!

Το ύφασμα από κάτω τί είναι;

Η πρώτη είναι και ελαφρώς μεγαλύτερη μεγέθυνση (με 24ρη).

Η μεγέθυνση της εικόνας με το lifeview είναι παίδεμα, καθώς μετακινείς το μικρό joystick και κουνιέται το σύμπαν. Σε τέτοιους φακούς το f/16 δίνει χαμηλό κόντραστ, δυστυχώς. Μέχρι f/11 φτάνω, και φυσικά το ελάχιστο βάθος πεδίου καταργεί καθιερωμένες εκφράσεις όπως "κρέμεται από μια κλωστή". Αυτό είναι κάβος!

Η μεγέθυνση της εικόνας με το lifeview είναι παίδεμα, καθώς μετακινείς το μικρό joystick και κουνιέται το σύμπαν.

Ένα πρόγραμμα σαν το Camera control Pro 2 της Nikon (που πήρα πρόσφατα) θα έλυνε το πρόβλημα αυτό... να άλλη μια χρήση... χρήσιμη!
Κάτι είχα ακούσει ότι της Canon είναι δωρεάν, αλλά δεν ξέρω αν έχει τέτοιες δυνατότητες...

Είναι το Canon EOS Utility 2.1. Ούτε που το έχω ανοίξει.
Να δοκιμάσω λήψη μέσω υπολογιστή? Χμ......

Είναι το Canon EOS Utility 2.1. Ούτε που το έχω ανοίξει.

Δεν το άνοιξες γιατί στο' δωσαν τσάμπα! Εμείς που το πληρώσαμε (πανάκριβα) το ανοίξαμε! :flipout:

Να δοκιμάσω λήψη μέσω υπολογιστή? Χμ......

Για δοκίμασε. Λήψη λίγο πιο ...σαϊεν-τίφικ! ;)

Τους έψαξα, αλλά δεν τους βρίσκω τους κρύσταλλους. Τι πια, να μην φτάνει η μεγέθυνση? Μιλάμε για 8x ίσως και παραπάνω!

Λοιπόν, επειδή αμφισβητήθηκαν, από αυτό μάλιστα το νήμα, τα ...φιλοζωϊκά μου αισθήματα :flipout: , να ξέρετε πως στην ακόλουθη το μοντέλο (σαμιαμίδι που δεν ήξερε σε τι σπίτι έμπαινε!) όχι μόνο επέζησε, αλλά ελευθερώθηκε μετά τη φωτογράφισή του (όχι που θα μου ξέφευγε) σε ασφαλές μέρος!

attachment.php

Attachments

• samiamidi2.jpg
    samiamidi2.jpg
    142.9 KB · Views: 96
Απάντηση: Re: διαφορετικά macro

Λοιπόν, επειδή αμφισβητήθηκαν, από αυτό μάλιστα το νήμα, τα ...φιλοζωϊκά μου αισθήματα :flipout: , να ξέρετε πως στην ακόλουθη το μοντέλο (σαμιαμίδι που δεν ήξερε σε τι σπίτι έμπαινε!) όχι μόνο επέζησε, αλλά ελευθερώθηκε μετά τη φωτογράφισή του (όχι που θα μου ξέφευγε) σε ασφαλές μέρος!

attachment.php

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

φοβερη ιδεα !

ομορφη φωτο !

Μπράβο send, αν και το είχαμε καταλάβει (πιστεύω οι περισσότεροι) ότι δείχνεις σεβασμό στη φύση από τη στιγμή που ασχολείσαι και κάνεις θυσίες για να μπορέσεις να φωτογραφήσεις τις μικρές ομορφιές της (πχ πέφτοντας μπρούμυτα με το σαγόνι στην άμμο για ένα μικρό λουλουδάκι)! :smile:

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το βαζάκι μου θυμίζει εκείνα του δρ. Φρανκενστάϊν, αν έγραφε και ...σαμιαμίδι το γένος τάδε, θα είχε πλάκα!
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μικρό ζωοτροφείο, (σαν ενυδρείο χωρίς νερό), terrarium στα Αγγλικά για τέτοια είδη ώστε αφενός να μπορείς να τα βγάζεις φωτογραφία χωρίς να φαίνεται το γυαλί, αφετέρου για να υπάρχει και κάποιο στοιχειώδες περιβάλλον πχ άμμος, βότσαλα, κάποιο φυτό κλπ. Έτσι θα μπορούσες πχ να περιμένεις μέχρι να ανέβει το σαμιαμίδι στο φυτό ή σε ένα μεγάλο βότσαλο και να βγάλεις μια πιο ενδιαφέρουσα φωτό.

Πάντως δεν μπορεί, θα έχεις βγάλει και μια πιο κοντινή, έτσι δεν είναι;

Last edited:

Έβγαλα μία ολόκληρο το σαμιαμίδι, αλλά χωρίς τη γυάλα δεν μου κάνει για ενδιαφέρον. Μάκρο όπως το εννοούμε όμως, όχι, παρέμεινα στο απλό close-up.
Να το πλησίαζα με φυσούνα και να το τύφλωνα στο φώς... ποιος ξέρει τι ψυχολογικά θα είχε όταν το ελευθέρωνα!

Στο πιο πρόσφατο τεύχος του Φωτογράφου, αναφέρει ότι ειδικά για τις CANON EOS η NOVOFLEX έχει βγάλει δαχτυλίδια που μεταφέρουν τις ηλεκτρικές επαφές των φακών - σωμάτων και στην αναστροφή των φακών. Εχει και σχετική φωτο των δαχτυλιδιών.

Ενδιαφέρει κανέναν;;

Μήπως πρόκειται για δαχτυλίδια με το γνωστό τσιπάκι (όπως έχουν και πολλοί αντάπτορες)?
Αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μεταφέρει στη μηχανή τα δεδομένα α) της ύπαρξης του φακού, ασφαλώς και β) της ταυτότητας του φακού. Φυσικά είναι απίθανο να μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια δαχτυλίδια αυτόματα ο φακός σε εστίαση ή έστω κλείσιμο του διαφράγματος. Και όσοι έχουν δουλέψει το live view, ξέρουν πως δεν χρειάζονται αυτά.