Macro

Απάντηση: διαφορετικά macro

Θα ηθελα να πετυχω μια μεγενθυση του 1:2 , νομιζετε οτι με close-up πανω
στον 100 macro ειναι εφικτο ? Θα προτιμησα να δοκιμασω αυτην την λυση
σαν ποιο ευκολη και νομιζω πιο οικονομικη .

Re: διαφορετικά macro

Μπα, με φίλτρο close up πάνω σε φακό μάκρο δεν νομίζω να παίρνεις τέτοια μεγέθυνση... θέλεις ένα extension για αυτό, και τουλάχιστον 19mm

Τι μπορεί να βρει κανείς μέσα στα χόρτα...

Και μια απόπειρα δική μου για close up.

Attachments

• DSC_0008.JPG
    DSC_0008.JPG
    149.7 KB · Views: 64
  • DSC_0013a.JPG
    DSC_0013a.JPG
    153.7 KB · Views: 51

Αξιόλογες και οι 2.

Φρέσκια, close up σε ηλιοτρόπιο:
f/5.6-1/20 ISO 160

Attachments

• DSC_8421.jpg
    DSC_8421.jpg
    109.7 KB · Views: 47

Οι ιβίσκοι του πατέρα μου:

attachment.php

(Canon 40D + Canon EF 28-135is + Sigma Close-up)

attachment.php

(Kodak P880)

Attachments

• ΓŽΒΉΓŽΒ²ΓŽΒ―ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    ΓŽΒΉΓŽΒ²ΓŽΒ―ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    154.3 KB · Views: 245
  • hibiscus.jpg
    hibiscus.jpg
    154.1 KB · Views: 130

Ωραίος φωτισμός-χρώματα(απόγευμα; )

δροσοσταλίδες (ποτιστήρι; )

Ανακλαστήρας;(-ες; )

Καλή ιδέα,υγιή φυτά...

Πολύ καλή τεχνική...ως συνήθως,Μπράβο send!!:SFGSFGSF:

Η πρώτη σε σκιά ήταν, και ψηλά iso. Η δεύτερη 8 το πρωί, τα είχε τσακίσει στο πότισμα η μητέρα μου. Ανακλαστήρες? Δεν ξέρω εάν το πρόσεξες, η δεύτερη είναι με κομπακτ!

Δεν το πρόσεξα, τώρα που το είπες το είδα!

Όπως και να ´χει, εκπληκτικές!

Αυτό το σκουλήκι έρχεται συχνά στο μπαλκόνι σε μια πρασινάδα που έχω. Της έχει μεγάλη αδυναμία.
Παρόλο που δεν είναι μικρό (1cm περίπου διάμετρο και 4-5 πόντους μακρύ) δεν γίνετε εύκολα αντιληπτό γιατί το χρώμα του προσαρμόζεται με το περιβάλλον, πότε είναι πράσινο σαν τα φύλλα ενώ άλλοτε είναι καφέ σαν τον κορμό. Μιλάμε για την τέλεια στολή παραλλαγής δηλαδή. :rolleyes:
Καταβροχθίζει τα φύλλα με απίστευτη για το μέγεθος του ταχύτητα και ένα κενό από φύλλα μερικές μέρες αργότερα μαρτυράει την ύπαρξή του :eek:
Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να πάρεις τρίποδο, φακούς κτλ και να αρχίσεις :Banane0:

Είναι με τον nikon MF 55 2.8 με f11 και 1/10sec. Πως σας φένεται;

attachment.php

Attachments

• macro_55mmMF.jpg
    macro_55mmMF.jpg
    145.1 KB · Views: 101

Σωστά υποψιάζεσαι, 100% κροπ

Φυσικός φωτισμός μόνο, τα φλας τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. -bye-

Μπράβο 100% κροπ.... σκίζει ο φακός. Εάν δοκίμαζες με καμία προέκταση? Εάν αυτό είναι 100% κροπ, στο κάδρο σου πρέπει να ήταν η μισή γλάστρα.

Αφού τον έχεις και εσύ αυτό φακό γιατί σε εκπλήσσει. Είναι απίστευτος φακός και το ξέρεις.
Όσο για την προέκταση δυσκολεύει λίγο την εστίαση αφού με προέκταση ακόμα και τα σκουλήκια κινούνται γρήγορα και περιορίζει πάρα πολύ τα βάθος πεδίου.
Όχι πως είναι κακή ιδέα φυσικά αλλά θέλει χρόνο και με δύο μικρά παιδιά στα πόδια μου να με ρωτάνε τι κάνουμε τώρα και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στο τρίποδο … αστο καλύτερα. Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ αφού έχεις και εσύ παιδιά.

Δεν έχω τον ίδιο, έχω τον 55/3.5.
Υπάρχει και ένας ακόμη παλαιότερος 55/3.5 ο οποίος λέγεται πως έσκιζε και ήταν απίστευτος στα κοντινά, αλλά χάλια στα μακρυνά (οι επόμενοι 55/3.5 και 55/2.8 είναι καλοί σε όλες τις αποστάσεις). Αν και σταμάτησα να τον ψάχνω

Ηλία εξαιρετική!!!
Αλλά τι ακριβώς εννοείς 100% κρόπ; Εγώ 10% κροπ (κόψιμο, ξάκρισμα) εννοώ ότι μειώνω κατά 10% το μέγεθος, 100% δεν θα έμενε τίποτα! Μήπως θέλεις να πείς 50%;

Εννοώ ότι στο 100% του μεγέθους της φωτογραφίας (actual size) έκανα κροπ ένα μικρό κομμάτι της και το έσωσα.
Για να ακριβολογώ δεν είναι ακριβώς 100% γιατί έκανα ένα πολύ μικρό resize για να μικρύνει λιγό και να μπορεί να ανέβει στο avclub.

Α, ναι, χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση -αν και εσφαλμένα αφού το ποσοστό εδώ δεν έχει κανένα νόημα. Εννοεί ότι απεικονίζεται κομμάτι της αρχικής φωτό, πίξελ προς πίξελ ή χωρίς αλλαγή μεγέθους...

Πάντως, οι παραπάνω διαστάσεις της εικόνας δείχνουν ότι (αν χρησιμοποίησες τη D300) είχες αύξηση του βάθους πεδίου κατά 4.76 φορές (!) με τίμημα τη μικρή ανάλυση βέβαια...