Macro

ετσι ειναι ποιο καλα ?

attachment.php

attachment.php

Attachments

• SHELL10.jpg
    SHELL10.jpg
    137.8 KB · Views: 233
  • SHELL13.jpg
    SHELL13.jpg
    158.9 KB · Views: 237
ενα φλας απο δεξια να χτυπαει το τειχο απο δεξια και ενας ρεφλεκτορ (ενα ασπρο βιβλιο βασικα:)) αριστερα.Συν μια λαμπα της IKEA απο πισω....
ταχυτητα κλειστρου 1/5 sec για να πιασει και ambient φως λιγο...

3481283448_d868e62387.jpg

Σήμερα, πρωτομαγιά, στην οικογενειακή βόλτα για να "πιάσουμε" το Μάη πήρα μαζί μου τον 55 2.8 Νικον και προετοιμάστηκα για κανα μάκρο σε λουλουδάκια και άλλα παρόμοια.
Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις,
είχα μια ευτυχισμένη συνάντηση με μια ...αραχνούλα! Μια μικροσκοπική αραχνούλα που δεν ήταν πάνω από μισό πόντο. Ήταν αρκετά απασχολημένη με το φαγητό της για να με προσέξει, έβγαζα τριπόδια, άλλαζα φακούς. Αυτή τίποτα, τη δουλειά της.

attachment.php

με τον 55mm f8, 1/640.

και ακόμη μια, χορτασμένη πλέον, με τον 28mm ανεστραμμένο με δακτυλίδι (διάφραγμα δε θυμάμαι)

attachment.php

Ματάρες πάντως, μη μου πείτε :flipout:

Η εστίαση είναι πολύ δύσκολη με ανεσταμμένο φακό, πρώτη φορά δοκίμασα με "κινητό" στόχο. Το ρηχό βάθος πεδίου είναι επίσης μεγάλο πρόβλημα, θες τουλάχιστον 11, ίσως να έβαλα και 16, δε θυμάμαι.
Και με φακό ανάποδα δεν υπάρχει αυτοματισμός στο διάφραγμα. Είναι πολύ σκοτεινά και άντε να εστιάσεις με τόσο σκοτάδι.
Αν είχα ένα ring flash νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αφού θα έγραφαν οι μπροστινές σκοτεινές λεπτομέρειες.
Εγώ από το φακό όπως παρατηρουσα την αράχνη έβλεπα τις μπροστινές δαγκάνες της να σπρώχνουν το τεμαχισμένο θύραμα και τα δύο τμήματα του στόματος να ανοιγοκλέινουν όπως έτρωγε και είχα πάθει πλάκα. Πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο είναι απίστευτη εμπειρία! Τράβαγα ανηλεως αλλά δυστυχώς όταν είδα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή τίποτα από όλα αυτά δε φαινόταν.
Από τις 10-15 που τράβηξα μόνο αυτές οι δύο αξίζουν.

Ακόμη μου φάνηκε ότι το τρίποδο δεν είναι βολικό για τέτοιες περιπτώσεις, με κινούμενο στόχο και ρηχό βάθος πεδίου. Ένα μονόποδο με ευέλικτη κεφαλή είναι πιο γρήγορο, με κίνδυνο βέβαια να κουνηθεί αλλά δε μπορείς να τα χεις όλα. Η ταχύτητα μετράει περισσότερο εδώ.

Attachments

• spider_1.jpg
    spider_1.jpg
    181 KB · Views: 335
  • spider.jpg
    spider.jpg
    187.6 KB · Views: 158
Μια μελισα την ωρα που μπαινει σε μια τρυπα στο ξυλο. Την πετυχα κατα τυχη στον αερα καθως πλησιαζε την τρυπα...

attachment.php

Attachments

• Picture 083.jpg
    Picture 083.jpg
    99.3 KB · Views: 130
Last edited:
ενα φλας απο δεξια να χτυπαει το τειχο απο δεξια και ενας ρεφλεκτορ (ενα ασπρο βιβλιο βασικα:)) αριστερα.Συν μια λαμπα της IKEA απο πισω....
ταχυτητα κλειστρου 1/5 sec για να πιασει και ambient φως λιγο...

Παύλο πολύ καλό "στήσιμο", στουντιακό!!!

Πολυ δυσκολο τελικα το μακρο με διαφορα ζουζουνια, θελει μεγαλα διαφραγματα για να ειναι ολα σε focus αλλα τοτε πεφτει η ταχυτητα κλειστρου, οποτε η τριποδο θελει η (ring)φλας

3500685930_3b88a8e2bb.jpg

Τωρα διαβασα και τη προηγουμενη σελιδα και τα ιδια λεει ο Ηλιας :)
Ωραια η αραχνουλα, και η μελλισα που πεταει πολυ εντυπωσιακη Νικο!

Last edited:
Αξίζουν το κόπο και με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο δε γνωρίζω πως βγάζει.
Wedge είναι η σφήνα. Τώρα τι ακριβώς εννοεί.. Πιθανόν κάτι να μπει για να σφηνώσει το adaptor στην κεφαλή του φλας.

εγω ειχα φτιαξει ενα μονος μου και τα αποτελεσματα ηταν πολυ καλα σε σχεση με απλο φλας.
το συγκεκριμενο ουτε εγω το ξερω, αλλα την δουλεια του θα κανει μαλλον...

Re: Απάντηση: macro

http://www.robertwhite.co.uk/products.asp?PT_ID=417

Ποιά η γνώμη σας για αυτό τον Ringflash Adaptor και τί είναι το wedge ?? Αξίζουν τον κόπο ??

Νομιζω οτι προκειται για το ιδιο..οποτε ριξε μια ματια για περισσοτερες πληροφοριες...
http://www.flaghead.co.uk/pages/ringflash-intro.html

Υπαρχει κ εδω...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:VRI&item=330331595522

Η εστίαση έγινε στα πέταλα και όχι στο κέντρο..Δεν ξέρω, πίστευα ότι θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα έτσι..