MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Οταν η τηλεοραση λειτουργει σαν τηλεοραση, χρησιμοποιω το αναλογο software για να την ρυθμισω. Ενα παραδειγμα ειναι το AVSHD 709 το οποιο χωραει και στο stick-ακι μου, οποτε κλεινω εντελως το PC μου και ρυθμιζω την τηλεοραση. Αυτες οι ρυθμισεις οπως καταλαβαινετε ισχουν για την θεαση τηλεοπτικων καναλιων ή για αναπαραγωγη ταινιων με τον ενσωματωμενο media player της τηλεορασης. Απο τη στιγμη που η τηλεοραση μου λειτουργει ως extended desktop (σαν 2ο monitor δηλαδη) και αναλαμβανουν MPC-HC, madVR & σια, ισχυει το "καλιπραρισμα" του περιβαλλοντος των Windows. Οπως κανουμε για τα monitors.

Όταν λες τηλεοπτικών καναλιών, εννοείς δορυφορικά HD?

Διότι, αν εννοείς SD, τα ανωτέρω πατερνάκια δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Επίσης, δεν υπάρχει καλιμπράρισμα του περιβάλλοντος windows. Υπάρχει καλιμπράρισμα πάνελ. Αν δηλαδή ρυθμίσεις την Dell σου (έχουμε το ίδιο μόνιτορ παρεμπιπτόντως) με α ρυθμίσεις βάσει mad κ.λ.π., αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει ίδια στην Πανασόνικ είτε σε single, clone, extended mode και να είσαι.

Πρέπει να ξαναρυθμίσεις την Πανασόνικ από την αρχή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR

Όταν λες τηλεοπτικών καναλιών, εννοείς δορυφορικά HD?

Διότι, αν εννοείς SD, τα ανωτέρω πατερνάκια δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Επίσης, δεν υπάρχει καλιμπράρισμα του περιβάλλοντος windows. Υπάρχει καλιμπράρισμα πάνελ. Αν δηλαδή ρυθμίσεις την Dell σου (έχουμε το ίδιο μόνιτορ παρεμπιπτόντως) με α ρυθμίσεις βάσει mad κ.λ.π., αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει ίδια στην Πανασόνικ είτε σε single, clone, extended mode και να είσαι.

Πρέπει να ξαναρυθμίσεις την Πανασόνικ από την αρχή.

Οχι.
Στην περιοχη μου δεν υπαρχει ουτε Digea ουτε δορυφορικα HD. Το εχω ξαναπει αυτο. Οταν λεω εγω τηλεοπτικα καναλια εννοω τα γνωστα αναλογικα καναλια (Mega, ET1, NET, Star κλπ). Εχουμε και NOVA εδω που μενω (μοιραζεται στην πολυκατοικια) αλλα δεν ειναι NOVA-HD. Ειναι απλη ΝΟVA.

Η εκφραση "καλιμπραρισμα/ρυθμιση του περιβαλλοντος Windows" ηταν ατυχης. Επρεπε να πω ΣΕ περιβαλλον Windows ή ακομα καλυτερα να μιλησω για "καλιμπραρισμα" οθονων. Παρ'ολη την μια (και μοναδικη) ατυχη εκφραση μου ομως, πιστευω οτι εγραψα ξεκαθαρα τι εννοω: δυο διαφορετικους τροπους χρησιμοποιησα για να ρυθμισω την τηλεοραση μου:

1) το calibration tool των Windows 7 οταν αυτη λειτουργει σαν extended desktop (= 2ο monitor = οταν αναπαραγει μεσω του PC μου). Τοτε ρυθμιζεται σαν monitor (δηλαδη για χρωματικο ευρος 0 - 255 ή αλλιως RGB color space.

και

2) τα γνωστα software πακετα για ρυθμισεις τηλεορασεων, οταν αυτη λειτουργει μονη της. Δηλαδη χωρις το PC. Τοτε που αναπαραγει αναλογικα τηλεοπτικα καναλια ή καμμια ταινια με τον ενσωματωμενο media player της, με usb stick. Τοτε εχει ρυθμιστει για 16-235.

Δεν εχω κανει κανενα λαθος, δεν χρειαζομαι καμμια περαιτερω ρυθμιση και παρακαλω οποιον αμφισβητει να ξαναδιαβασει προσεκτικα τι εχω γραψει. Μην το κουραζουμε αδικα...

Ευχαριστω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το mad

2) τα γνωστα software πακετα για ρυθμισεις τηλεορασεων, οταν αυτη λειτουργει μονη της. Δηλαδη χωρις το PC. Τοτε που αναπαραγει αναλογικα τηλεοπτικα καναλια ή καμμια ταινια με τον ενσωματωμενο media player της, με usb stick. Τοτε εχει ρυθμιστει για 16-235.

Δεν εχω κανει κανενα λαθος, δεν χρειαζομαι καμμια περαιτερω ρυθμιση και παρακαλω οποιον αμφισβητει να ξαναδιαβασει προσεκτικα τι εχω γραψει. Μην το κουραζουμε αδικα...

Ευχαριστω.

Το λάθος στο επεσήμανα ευγενικά. Το REC-709, δηλαδή, τα πατερνάκια του avforums είναι μόνο για ρύθμιση HD υλικού και όχι για το σήμα του Mega. Τέλος, διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις (το έβαλα και σε bold).

Επειδή, λοιπόν, δεν έχεις κανένα λάθος και είσαι αρκούντως απόλυτη και επιθετική, η επικοινωνία μας τελειώνει εδώ.

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το

Το λάθος στο επεσήμανα ευγενικά. Το REC-709, δηλαδή, τα πατερνάκια του avforums είναι μόνο για ρύθμιση HD υλικού και όχι για το σήμα του Mega. Τέλος, διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις (το έβαλα και σε bold).

Επειδή, λοιπόν, δεν έχεις κανένα λάθος και είσαι αρκούντως απόλυτη και επιθετική, η επικοινωνία μας τελειώνει εδώ.

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια...

1) Πως αλλιως θα μπορουσες να μου επισημανεις το λαθος δηλαδη?! Περα απο ευγενικο τροπο?

2) Ετσι σου φαινεται εσενα η απολυτη επιθετικοτητα και αρνητικοτητα?! Μαλλον ειχες ασχημη μερα σημερα ε? Οκ, αλλα μην τα βγαζεις πανω σε ανθρωπους που δεν γνωριζεις καν...

3) Ισως εχεις δικιο για "τα πατερνάκια του avforums"... Ομως στην δικη μου τηλεοραση, αυτα τα λιγα που ετρεξα (και συγκεκριμενα αυτα του folder "Basic Settings") το ΜΟΝΟ που με εκαναν να "διορθωσω" ηταν να ανεβασω το Brightness κατα 1! Δεν εκανα δηλαδη και κανενα μεγαλο "κακο" ουτε και ρυθμισμα δεν χρειαζομαι! Και αλλωστε περα απο τα patterns και τα software, αυτο που παιζει τον τελικο ρολο ειναι το ματι! Και αν κατι μου κακο-καθοταν στο ματι θα το αλλαζα. Και αλλωστε "τα πατερνάκια του avforums" ειναι καταλληλοτατα για την ρυθμιση της τηλεορασης για την αναπαραγωγη ταινιων με τον ενσωματωμενο media player της!

Καλη συνεχεια και σε σενα και ....υπομονη! Super Moderator εισαι, το καλο παραδειγμα θα επρεπε να δινεις ;)

Last edited:
Νέα έκδοση madVR v0.66

Code:
* rewritten large parts of the OSD logic
* added APIs for media player devs to draw their OSDs/GUIs in exclusive mode
* added API for media player devs to disable the madVR seekbar
* fixed: OSD is now above subtitles instead of under
* OSD + seekbar are now drawn to full window size, not to video rect, anymore
* madVR debug OSD is now white with a dark background
* using higher internal precision for internal calculations now
* fixed a couple of bug in gamma / gamut / 3dlut processing
* instead of yRGB, madVR/yCMS are now using the measured display primaries
* improved compatability with uncompressed video files
* fixed: avisynth -> ffdshow -> RGB -> madVR produced upside down image
* fixed: seekbar showed up when playback monitor was positioned "under" primary
* simplified calibration settings a bit more

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (sp

Καλη συνεχεια και σε σενα και ....υπομονη! Super Moderator εισαι, το καλο παραδειγμα θα επρεπε να δινεις ;)

Ευχαριστώ πολύ!!!

Με κάτι μέλη σαν και σένα που τα ξέρουν όλα, μου χρειάζεται οπωσδήποτε...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ

Ευχαριστώ πολύ!!!

Με κάτι μέλη σαν και σένα που τα ξέρουν όλα, μου χρειάζεται οπωσδήποτε...-bye-

Καλα μην τρελενεσαι!:coool:
Ειπαμε, θα το κοιταξω το F.I.
-bye-

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ανώφελο να καλιμπράρεις ένα μέσο για θέαση τηλεοπτικών καναλιών καθ' ότι κάθε κανάλι κάνει τα δικά του. Υπάρχει διαφορά από κανάλι σε κανάλι, σε brightness, contrast, gamma, χρώματα σε όλα... Και να ρυθμίσει κάποιος για MEGA σίγουρα θα είναι αλλού το STAR για παράδειγμα. Και δεν είναι θέμα μέσου, αλλά πηγής...

Αυτό εννοείται.. Ούτε καλά καλά brightness / contrast δεν έχει νόημα να προσπαθήσει να ρυθμίσει κανείς για τα ελληνικά κανάλια.

Το "ψητό" είναι τα BDs και τα MKV που προκύπτουν από αυτά, άντε και τα HD επεισόδια.

Τότε μιλάμε για αποκλειστικά REC709 χρωματικό πρότυπο και video levels.

Όπως είπε και ο φίλος portioli παραπάνω, πολλά πράγματα έχουν "μπει στο ίδιο τσουκάλι" σε αυτό το νήμα.

Το χρώμα είναι ένα πράγμα, το gamma είναι άλλο, τα levels είναι τρίτο. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Προσοχή επίσης χρειάζεται και στο υλικό.. υπάρχουν κακοφτιαγμένα αρχεία, τα οποία έχουν λάθος levels ή flags των levels, με αποτέλεσμα να παίζουν λάθος και να ψαχνόμαστε..

Η ουσία πάντως είναι μία: Αν δεν γίνει έστω μια φορά επαγγελματικό καλιμπράρισμα στο μέσο μας με το συγκεκριμένο hardware και software που χρησιμοποιούμε (μέχρι και συγκεκριμένο driver version), δεν μπορούμε να έχουμε σωστό reference. Θα ρυθμίζουμε κατά κύριο λόγο στην τύχη (το gamma και το χρώμα τουλάχιστον)..

Δημήτρης Δημητρακούδης + Zeb:

Εχετε απολυτο δικιο (φυσικα) σε οσα λετε για τα αναλογικα καναλια. Στα αναλογικα καναλια παιζω και γω με τα ρυθμιστικα της τηλεορασης οπως με βολευει (αν και συνηθως βλεπω σε ελαφρως πειραγμενο Cinema).

Καποιες υποτυπωδεις ρυθμισεις ομως, μπορουν να γινουν για την περιπτωση αναπαραγωγης ταινιων με τον ενσωματωμενο media player των τηλεορασεων. Και εγω σε αυτο περισσοτερο ηθελα να αναφερθω, ασχετα απο το αν δεν διατυπωθηκε σωστα.

Σχετικα με το πρωτυπο REC709, και αν εχω καταλαβει καλα, αυτο "παει" απο 16-235, ετσι? Οποτε πρεπει ολα να σεταρονται στο 16 - 235 χρωματικο ευρος (ή luminance level?). Σωστα?

Σωστα, ΑΝ ΔΕΝ χρησιμοποιουμε madVR. Απο τη στιγμη ομως που λεει ο δημιουργος του οτι RGB-all-the-way is the best, τοτε προσπαθουμε να ρυθμιζουμε σε RGB.

Τελος, φυσικα και το επαγγελματικο καλιμπραρισμα ειναι το καλυτερο ολων, ακομη και ενα σχετικο calibration με καποιο color-meter ειναι καλυτερο, αλλα....ιδωμεν! Με πρωτη ευκαιρια εγω θα το παρω παντως!

Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις στις οποιες μπορει να κανω και λαθος.

Τελικα ειπα να κανω την υπερτατη προσπαθεια και να δοκιμασω τον Madvr + Lavcuvid παροτι δεν εχω δυνατο συστημα..(αναφερεται σε προηγουμενο post μου)

MPC-HC + FFDSHOW AUDIO DECODER + MADVR + LAVCUVID

Αφου εκανα τα απαραιτητα installation και ορισα τον Madvr στο output του MPC εβαλα τα εξης λιγα..

Madvr:
chroma upscaling Softcubic 100
Luma upscaling Lanczos tap 4
Luma downscaling Lanczos tap 4
Ολα αυτα σε 7bit βαθος

Lavcuvid ολα τικαρισμενα και prefer ΥV12

Nvidia setup : εχω αλλαξει απο RGB σε ycbcr444

Ξεκινησα με Avatar (m2ts 45GB)και Quantum of Solace (mkv 25GB) και ενω περιμενα να κολλησει το συμπαν ως προς μεγαλη μου εκπληξη ολα τρεχανε νερακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το CPU usage δεν ξεπερασε ποτε το 47% ενω η GPU το ανωτερο που χτύπησε ηταν 79c:BDGBGDB55:

Κανενα σπασιμο, κανενα κολλημα η οτι αλλο αρνητικο υπαρχει (για τα δικα μου ματια), εικονα με οξυτητα, ωραια χρωματικη παλλετα χωρις καμμενο λευκο και εντονο μαυρο, απλα δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα απο τον EVR Custom pre.

Επισης αμεσοτατο seek σε οποιοδηποτε σημειο της ταινιας χωρις την παραμικρη υστερηση, ωραιοι και ευκρινεστεροι υποτιτλοι, πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους αυτους που ανιδιοτελως ομορφαινουν σε ποιοτητα τα HTPC μας.

Τελικα ειπα να κανω την υπερτατη προσπαθεια και να δοκιμασω τον Madvr + Lavcuvid παροτι δεν εχω δυνατο συστημα..(αναφερεται σε προηγουμενο post μου)

Αφου εκανα τα απαραιτητα installation και ορισα τον Madvr στο output του MPC εβαλα τα εξης λιγα..

Madvr:
chroma upscaling Softcubic 100
Luma upscaling Lanczos tap 4
Luma downscaling Lanczos tap 4
Ολα αυτα σε 7bit βαθος

Nvidia setup : εχω αλλαξει απο RGB σε ycbcr444

Ξεκινησα με Avatar (m2ts 45GB)και Quantum of Solace (mkv 25GB) και ενω περιμενα να κολλησει το συμπαν ως προς μεγαλη μου εκπληξη ολα τρεχανε νερακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το CPU usage δεν ξεπερασε ποτε το 47% ενω η GPU το ανωτερο που χτύπησε ηταν 79c:BDGBGDB55:

Κανενα σπασιμο, κανενα κολλημα η οτι αλλο αρνητικο υπαρχει (για τα δικα μου ματια), εικονα με οξυτητα, ωραια χρωματικη παλλετα χωρις καμμενο λευκο και εντονο μαυρο, απλα δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα απο τον EVR Custom pre.

Επισης αμεσοτατο seek σε οποιοδηποτε σημειο της ταινιας χωρις την παραμικρη υστερηση, ωραιοι και ευκρινεστεροι υποτιτλοι, πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους αυτους που ανιδιοτελως ομορφαινουν σε ποιοτητα τα HTPC μας.

Τον madVR τον εχεις σε 0 - 255? Aν οχι, κανε μια δοκιμη. Ορισε τον στα 0 - 255 (pc levels) και βαλε την nVidia σου σε RGB. Επισης, βαλε το chroma upscaling στο Catmull Rom.

Δες τις ιδιες ταινιες που αναφερεις παραπανω και γραψε τις εντυπωσεις σου, αναφεροντας και απο που βλεπεις (TV? Προβολεα? κλπ)

:)

Last edited:
Ιωαννα, το Pc level στον Madvr το εχω ορισει σε 0-255.

Aπο την GPU εχω επιλεξει το Ycbcr γιατι το RGB στο δικο μου παλαιας τεχνολογιας προβολικο μεσο (LCD - LE37R72B) δειχνει αρκετα ξεπλυμενο.

Το Catmull Rom θα το δοκιμασω και θα επανελθω..

Ιωαννα, το Pc level στον Madvr το εχω ορισει σε 0-255.

Aπο την GPU εχω επιλεξει το Ycbcr γιατι το RGB στο δικο μου παλαιας τεχνολογιας προβολικο μεσο (LCD - LE37R72B) δειχνει αρκετα ξεπλυμενο.

Το Catmull Rom θα το δοκιμασω και θα επανελθω..

OK :)

Να ξερεις ομως οτι απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις madVR πρεπει "να εισαι RGB", all the way... Δηλαδη σε ολη την "αλυσιδα" --> καρτα γραφικων--->madVR--->Προβολικο μεσο (τηλεοραση κλπ) = ΟΛΑ RGB, αν γινεται...

Μηπως θα επρεπε να ρυθμισεις και λιγο την τηλεοραση σου? THX mode και τετοια εχει εσενα?

Οχι δεν εχει τετοια καλουδια ,μοντελο του '06 βλεπεις.

Γιατι RGB σε ολα και οχι Ycbcr?

Παντως η διαφορα στο ματι το δικο μου και της γυναικας τεινει ξεκαθαρα στο 2ο.

Οχι δεν εχει τετοια καλουδια ,μοντελο του '06 βλεπεις.

Γιατι RGB σε ολα και οχι Ycbcr?

Παντως η διαφορα στο ματι το δικο μου και της γυναικας τεινει ξεκαθαρα στο 2ο.

RGB σε ολα, αν και μονο αν το set up σου το υποστηριζει, επειδη το προτεινει ο ιδιος ο δημιουργος (developer) του madVR. Διαβασε αν θελεις καποια μυνηματα στο forum του και θα καταλαβεις... Πολλοι χρηστες του madVR εχουν ρωτησει πανω σε αυτο και στους περισσοτερους λεει οτι, αν υποστηριζεται, πρεπει να τιθεται ολη η "αλυσιδα" σε RGB. Σε καποιους που παραπονιουνται για διαφορα (σκοτεινιες, γκριζαρισματα κλπ) τους λεει οτι μπορουν και να το αλλαξουν.

Προσωπικα, τα παιζω ολα σε RGB, all the way, για να γλιτωνω ασκοπες μετατροπες...
Προβλημα με "ξεπλυμα" ή "γκριζο πεπλο" δεν αντιμετωπιζω.
ΑΝ καμμια φορα μου φανει καμμια ταινια περισσοτερο σκοτεινη απο το "κανονικο" = αυτο που αντεχει το ματι μου, ανεβαζω λιγο το Brightness (THX mode βλεπω, παντα)
(επισης, για την θεαση ταινιων αλλαζω και το gamma στον madVR, αυτοματα. Οπως αλλωστε γινεται και για το refresh rate της TV μου).

Last edited:
Μία ερώτηση προς τους έμπειρους κατόχους nvidia. Coreavc ή lav cuvid και γιατί; Επίσης lavfsplitter ή haali splitter; Ας βάλουμε στην άκρη ότι το coreavc κοστίζει. Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει 1 τεκμηριωμένη απάντηση.

Μία ερώτηση προς τους έμπειρους κατόχους nvidia. Coreavc ή lav cuvid και γιατί; Επίσης lavfsplitter ή haali splitter; Ας βάλουμε στην άκρη ότι το coreavc κοστίζει. Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει 1 τεκμηριωμένη απάντηση.

Γνωρίζει κανείς;

θεωρητικά πάντα γιατί έχω ΑΤΙ, ο madVR 0.65+ έχει βγει λίγο βαρύς.
450GTS και πάνω απο κανονικές κάρτες ,από Low profile 430 και πάνω οριακά, αρκετοί τις clockaρουν για interlaced υλικό. Ο Αυγερινός Παπαδάκης εχει nVidia - 430 αμα μπει θα μας πει καλύτερα.

Παιδια καλημερα,

Οπως εχω αναφερει και σε προηγουμενο post το htpc που εχω βασιζεται στα εξης:

Intel Core 2 Duo 1.86, 2GB ram, Nvidia 9400GT και παιζω (μετα απο πολυ ψαξιμο) με

Madvr:
chroma upscaling Softcubic 50
Luma upscaling Softcubic 50
Luma downscaling Softcubic 50
Ολα αυτα σε 8bit βαθος

Θέλω λοιπον να κανω την μεταβαση και να παρω την Nvidia GT 430, εχοντας διαβασει οτι τεινει να λεγεται σαν htpc king αλλα εχω τις εξης αμφιβολιες:

Θα μου ζαλιζει τα αυτια? (καποιος που ηδη την εχει μπορει να μας πει εντυπωσεις??).

Να προτιμησω της Gigabyte με dual fan μηπως και ειναι λιγακι πιο αθορυβη?

Θα μπορεσω να ανεβασω την ποιοτητα της εικονας ( στο Luma downscale) σε Lanczos 4 η 8 taps, η θα κολλησει το συμπαν?

Γενικα θα δω διαφορα με το τωρα??

Ευχαριστώ, Τζίμης

Status
Not open for further replies.