MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την αμεση απάντησή σας! Πραγματικά με έχετε εντυπωσιάσει!

Θα κάνω τη δοκιμή αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, για να παίζει σωστά το f.i.της τηλεόρασης μου, έχω ορίζει 23Hz την οθόνη και έτσι μπορώ να ενεργοποιήσω την επιλογή της καθώς επίσης μόνο τότε ενεργοποιείτε η επιλογή για τα 24p το οποίο δίνει πολύ καλύτερα χρώματα, αν ακολουθήσω τον οδηγώ θα πρέπει να ορίσω την τηλεόραση στα 50 ή 60 Hz? Οπότε θα χάσω το 24p?

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την αμεση απάντησή σας! Πραγματικά με έχετε εντυπωσιάσει!

Θα κάνω τη δοκιμή αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, για να παίζει σωστά το f.i.της τηλεόρασης μου, έχω ορίζει 23Hz την οθόνη και έτσι μπορώ να ενεργοποιήσω την επιλογή της καθώς επίσης μόνο τότε ενεργοποιείτε η επιλογή για τα 24p το οποίο δίνει πολύ καλύτερα χρώματα, αν ακολουθήσω τον οδηγώ θα πρέπει να ορίσω την τηλεόραση στα 50 ή 60 Hz? Οπότε θα χάσω το 24p?

Ναι.

Όταν θα κάνεις το τεστ και δουλεύει το F.I. της τηλεόρασης θα δίνεις κανονικά 23Hz από την κάρτα σου. Όταν θα παίζεις με το avisynth να κάνει τη ''βρωμοδουλειά'' θα κλειδώνεις στα 50 ή 60Hz ανάλογα με τα καρέ που δίνεις (50 ή 60).

Είμαστε λίγο οφ τόπικ, αλλά, θα μεταφερθούν τα μηνύματα στο αντίστοιχο νήμα...:o

Ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ συγχωρήστε με για τα λάθη, πιστεύω οτι θα τα βρω σιγά - σιγά να είστε καλά ;)

Απο δοκιμές θα σας ενημερώσω ελπίζω στο σωστό νήμα.

Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν, απο τις δοκιμές μου με f.i avisynth vs TV η τηλεόραση μου νίκησε LG42LE5500 η τεράστια διαφορά στα χρώματα όταν το 24p απενεργοποιήτε δεν συγκρίνεται καθώς επίσης έχει πολλά τεχνουργήματα και για τη μείωσή τους χρειάζεται τεράστια επεξεργαστική ισχύ, το hardware μου:

Laptop ASUS A52J

CPU i3 350M @ 2.27GHz
RAM 4GB
GPU 5470 1GB
HDD 500GB

δοκιμές έγιναν με τις εξής ταινίες:

Edge Of Darkness (2010) 720p DTS by HUBRIS avisynth οκ καρέ χωρίς κολλήματα και χωρίς τεχνουργήματα αλλά με πολύ πεσμένα χρώματα λόγω απενεργοποιημένου 24p, με το fi της τηλεόρασης σε low και στα 24Hz με το 24p ενεργό πολύ πιο ωραίο αποτέλεσμα για τα δικά μου μάτια.

Avatar 2009 1080p IMAX καμία ελπίδα με το avisynth μιλάμε για καρέ καρέ αν θέλω να μην βλέπω τεχνουργήματα.

LotR.The.Fellowship.Of.The.Ring.Ext.Edt.2001.1080p.BluRay.DTS.x264.D-Z0N3 μία απο τα ίδια.

Star.Wars:Episode.1.The.Phantom.Menace.1999.BluRay.1080p.DTSES6.1.2Audio.x264-CHD και πάλι καμία ελπίδα...

το setup που έχω και μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο:

PotPlayer 29120
MadVr 0.74
LavAudio με ενεργοποιημένο passthrough για ac3 dts eac3 δίνω στον ενισχυτή για το 5.1
LavSourceSplitter για σχεδόν όλα.
Lav Video Decoder για όλα καθώς βγάζει και hi10p
Haali Media Splitter τον καινούριο για ogg mkv
ffdshow μόνο για το raw video ώστε να κάνω deband και να επιλέγω deinterlacing χειροκίνητα αν χρειάζεται.

να αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει το Cyberlink HAM mode αλλά σχεδόν σε όλα τα video μου βγάζει μία πράσσινη γραμμή είτε στο κάτω μέρος είτε στο αριστερό της οθόνης και δεν γουστάρω να κάνω crop... αλλά δεν παίζει και hi10p που έχουν αρχίσει και βγαίνουν αρκετά anime αλλά και άλλο υλικό.

Αυτά ελπίζω να μην σας έπριξα πολύ και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δουλεύω τρελά ωράρια παιδιά, σας ευχαριστώ και πάλι για όλα.

Ευχαριστούμε πολύ για το feedback. Μια παρατήρηση:

Το 24p δεν έχει σχέση με τα χρώματα. Κάτι άλλο πρέπει να παίζει όταν το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς στην τηλεόραση.

Επίσης, κάνεις acceleration από την κάρτα? Διότι μόνη η cpu δεν τα βγάζει πέρα. Αυτό που δοκιμάζεις (για το set up μιλάω), θεωρείται αυτή τη στιγμή ό,τι πιο απαιτητικό για τον επεξεργαστή σου. Επομένως, είναι λογικό με τα αρχεία που δοκίμασες να χτυπάς κατοστάρια.

ενα ερωτημα γιατι ο mad σε exclusive mode καπελωνει τον mpc
με αποτελεσμα να χανουμε ολες τις ευκολιες
του
chapters , γρηγορη αναζητηση , υποτιτλοι , κλπ
μονο μια οριζοντια μπαρα υπαρχει
χωρις καν χρονικη ενδειξη

To exclusive mode ειναι ακριβώς αυτό που λέει: κάνει "κατάληψη" στην κάρτα γραφικών για να βγάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Όταν έπαιζα με MadVR / PotPlayer, με κάθε κίνηση του ποντικιού έβγαινε από exclusive και μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις ευκολίες του PotPlayer. Πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές στις ρυθμίσεις του MadVR.

κανει καταληψη στον media player classic
αλλα σιγουρα μου δινει την πιο smooth , judder free εικονα
που εχω δει εως τωρα , ati video card

Νίκο έχεις δίκιο, είναι γνωστό πρόβλημα αυτό αλλά το λέει στο πρώτο ποστ στο MadVR

features:

- high quality chroma upsampling
- high quality scaling (bicubic, mitchell, lanczos, spline etc)
- high quality YCbCr -> RGB conversion
- gamut & gamma correction for display calibration
- full 16bit processing queue
- final 16bit processing result is dithered down to RGB output bitdepth
- bypasses graphics card's video (damage) algorithms
- all work is done via GPU shaders

- no shortcuts, highest quality has priority over anything else

known problems / limitations:

- DVD playback with navigation/menu currently only works in XP, but not in newer OSs
- hardware accelerated video decoding (DXVA) is currently not supported
- hardware accelerated deinterlacing (DXVA) is currently not supported
- no manual color controls (brightness, contrast, saturation, hue)

από την άλλη βέβαια όταν βάζεις μια ταινία γιατί να παιδευεσαι με τη seek bar μπρος-πισω , παρά να κάθεσαι απλά να την απολαμβάνεις?

σε κάτι κερδίζεις, σε κάτι χάνεις...

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Laptop ASUS A52J

CPU i3 350M @ 2.27GHz
RAM 4GB
GPU 5470 1GB
HDD 500GB

1080p23 (χωρίς F.I.) με MadVR όλα στο bilinear μπορεί.

F.I. avi ,ίσως και 720p και τους Internal decoder του PotPlayer για DXVA & EVR παλι κάτι μπορεί.

με όλα αυτά που έβαλες + F.I σε 1080p + ΜΑdVR (default) με τίποτα όμως.

Re: Απάντηση: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Νίκο έχεις δίκιο, είναι γνωστό πρόβλημα αυτό αλλά το λέει στο πρώτο ποστ στο MadVR

από την άλλη βέβαια όταν βάζεις μια ταινία γιατί να παιδευεσαι με τη seek bar μπρος-πισω , παρά να κάθεσαι απλά να την απολαμβάνεις?

σε κάτι κερδίζεις, σε κάτι χάνεις...

σωστοοοος :ernaehrung004:
μακραν η πιο ομαλη κινηση και καλυτερη εικονα που εχω δει με το setup μου
οποτε ξεχναμε τις ευκολιες.

Παρ όλο τον τετραπύρηνό μου επεξεργαστή (τετραετίας), μου κάνει σποραδικά "βηξίματα".
Εχω την nVidia 450.
Πρέπει να ενεργοποιήσω από κάπου το HA ή το PhysX της nVidia να γίνεται από την κάρτα? (είναι στο Auto)
Η να πάω σε καμμιά 560Ti ?
Θα δώ διαφορά ή θα έχω σποραδικά σπασίματα πάλι και θα έχω σκάσει άδικα λεφτά?

Καμμιά ιδέα?

Πάντως η γενική κίνηση είναι μακράν η καλύτερη που έχω δεί τόσα χρόνια στο HTPC..:award:

Από το μενού του decoder σου θα ενεργοποιήσεις την cuda για το H.A., Δημήτρη. Παίζεις με lav ή με coreavc?

Παίζω με mad,lav ,ffdshow audio(για bitstream) και ffdshow raw για υπότιτλους.
Ολα αυτά χρησιμοποιώ!!
Κυλάει άψογα εκτός από κάποια σποραδικά σπασίματα που με ενοχλούν.

Κάθε παρατήρηση δεκτή παίδες.

Υ.Γ.Ποιό μενού ποιανού decoder θα ενεργοποιήσω το cuda Γιάννη???

Παρ όλο τον τετραπύρηνό μου επεξεργαστή (τετραετίας), μου κάνει σποραδικά "βηξίματα".
Εχω την nVidia 450.
Πρέπει να ενεργοποιήσω από κάπου το HA ή το PhysX της nVidia να γίνεται από την κάρτα? (είναι στο Auto)
Η να πάω σε καμμιά 560Ti ?
Θα δώ διαφορά ή θα έχω σποραδικά σπασίματα πάλι και θα έχω σκάσει άδικα λεφτά?

Καμμιά ιδέα?

Πάντως η γενική κίνηση είναι μακράν η καλύτερη που έχω δεί τόσα χρόνια στο HTPC..:award:

όχι προς θεού η 450 είναι πολύ δυνατή.
κάτι άλλο φταίει, προφανώς ρυθμίσεις στο software.

εγώ πάντως θα σας έλεγα να δοκιμάσετε και το SVP kit την τελευταία 3.0.4 Lite έκδοση με CoreAVC (CUDA) + ffdshow raw video filter οπως είπε και ο Γιαννης Χ.

εδω ρυθμίζετε το Cuda:

attachment.php

θα προσέξετε όμως όπως θα τον περάσετε (αν δεν τον έχετε ήδη) να μην περάσετε τον haali.
και στα output formats θα τικάρετε μόνο το YV12

Input levels : 16-235
Output levels : 16-235

Υ.Γ. όταν θα βγει το Hobbit(@48) και το AVATAR2(@60) θα πέσει πολύ γέλοιο

Last edited:
Δημήτρη, μέσα στο μενού του lav, θα το βρεις φυσιολογικά (δεν σου λέω με σιγουριά γιατί χρησιμοποιώ τον coreavc). Αλλιώς, όπως τα είπε ο φίλος Portioli, μέσω coreavc.

attachment.php

Attachments

• core.jpg
    core.jpg
    62.6 KB · Views: 57
Καλησπέρα σε όλους,

ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας μέχρι στιγμής είστε όλοι πολύ εξυπηρετικοί, λοιπόν οι παρατηρήσεις μου μέχρι στιγμής ισχύουν και τελικά το avisynth είναι πολύ απαιτήτικό όταν προσπαθώ να το setάρω και να είναι τέλειο για τα δικά μου μάτια (έχω ξεχάσει να αναφέρω οτι είμαι λίγο τελειομανής σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα?... ε, λοιπόν είμαι! :music-smiley-005:) ακόμη και χωρίς τον ffdshow raw, lavvideo, παρά μόνο με cyberlink ham enabled + madvr κάνω χρήση 15-18% cpu, και πάλι το avisynth δεν την παλεύει με τα settings που χρειάζεται για να δείχνει τέλειο (για τα δικά μου μάτια), επίσης όταν δεν είμαι στα 23Hz η επιλογή 24p της τηλεόρασης μου γίνεται grey out (είναι το μοναδικό πράγμα που αλλάζει απο τα settings της και ναι δεν έχουν καμία σχέση τα χρώματα LG42LE5500 για να επιβεβαιώσω το αποτέλεσμα έγινε δοκιμή και σε Samsung 3DTV 8000 55' ati 6870 και πάλι το ίδιο όσο αφορά τα 24p) όταν έχω τον lavvideo decoder+ffdshow raw+madvr+lavaudio bitstreaming cpu έχω max 58-60% ακόμη και σε Hi10p1080p@23Hz και γενικά ο lav video decoder έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά για το δικό μου setup απ´ότι ο Cyberlink που μου δημιουργεί πολλά θέματα συνεχώς.

αυτά απο εμένα τελικά το motion plus της LG στα δικά μου μάτια έχει πολύ πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Καληνύχτα!

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι ο potplayer έχει μία επιλογή ώστε να μην βγαίνει απο fullscreen και μπορείτε να χρησιμοποιείτε το seek bar του madvr απροβλημάτηστα, απλά ανοίγουμε potplayer και πατάμε F5 στη συνέχεια πάμε απο τα αριστερά στην επιλογή Video και στην επιλογή FullScreen Exclusive Mode επιλέξτε Use(Fast), έτσι δεν θα έχετε διακοπές και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα short cuts απο το πληκτρολόγιο για αλλαγή chapter κλπ λειτουργούν κανονικά ή αν έχετε remote control μπορείτε να προγραμματίσετε short cuts για όλες τις λειτουργίες με το IntelliRemote.

αυτά λοιπόν τώρα πιστεύω είναι καλή η νύχτα τα είπα όλα! :P

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους,

ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας μέχρι στιγμής είστε όλοι πολύ εξυπηρετικοί, λοιπόν οι παρατηρήσεις μου μέχρι στιγμής ισχύουν και τελικά το avisynth είναι πολύ απαιτήτικό όταν προσπαθώ να το setάρω και να είναι τέλειο για τα δικά μου μάτια (έχω ξεχάσει να αναφέρω οτι είμαι λίγο τελειομανής σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα?... ε, λοιπόν είμαι! :music-smiley-005:) ακόμη και χωρίς τον ffdshow raw, lavvideo, παρά μόνο με cyberlink ham enabled + madvr κάνω χρήση 15-18% cpu, και πάλι το avisynth δεν την παλεύει με τα settings που χρειάζεται για να δείχνει τέλειο (για τα δικά μου μάτια), επίσης όταν δεν είμαι στα 23Hz η επιλογή 24p της τηλεόρασης μου γίνεται grey out (είναι το μοναδικό πράγμα που αλλάζει απο τα settings της και ναι δεν έχουν καμία σχέση τα χρώματα LG42LE5500 για να επιβεβαιώσω το αποτέλεσμα έγινε δοκιμή και σε Samsung 3DTV 8000 55' ati 6870 και πάλι το ίδιο όσο αφορά τα 24p) όταν έχω τον lavvideo decoder+ffdshow raw+madvr+lavaudio bitstreaming cpu έχω max 58-60% ακόμη και σε Hi10p1080p@23Hz και γενικά ο lav video decoder έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά για το δικό μου setup απ´ότι ο Cyberlink που μου δημιουργεί πολλά θέματα συνεχώς.

αυτά απο εμένα τελικά το motion plus της LG στα δικά μου μάτια έχει πολύ πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Καληνύχτα!

Ξέχασες να μας αναφέρεις το set up σου. Πάντως, αν χτυπάς 60άρια με τον mad είναι φυσιολογικό να μην αντέχει το σύστημα και το F.I.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056216819&postcount=271

δες τις επιλογές που έχεις.
όλα οσα θες δεν γίνεται με το Laptop σου ,δυστυχώς.
κάνε μια τελευταία απόπειρα με PotPlayer + DXVA/EVR
και πάλι πολύ δύσκολα,
ρίχνεις στην κάρτα πίεση 23p -->60p δηλαδή 2,5 φορές παραπάνω.

πόλυ πιο δυνατά συστήματα τα βρίσκουν μπαστουνια.

οπως σε βλέπω με lav video-->madVR
στα display modes : 1080p23
scaling algorithms : όλα στα bilinear Θα είσαι αρχοντας.

Υ.Γ τα 10bit Που τα αναφέρεις, γιατί τα αναφέρεις?
υπάρχουν κάποια sample video για να κάνουν κόντρες οι developers των προγραμάτων
και οσοι τεστάρουν τους 4Κ.
Δεν υπάρχει ακόμα καμιά εφαρμογή στο σπίτι ακόμα,
Ολα τα bluray είναι 4:2:0 8bit...

Last edited:
Status
Not open for further replies.