MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Status
Not open for further replies.
Ναι σιγουρα, δοκιμασμενο οχι στο upscalling αλλα στο downscalling καθοτι εχω LCD με αναλυση 1366x768!

Καλα δεν λεω οτι χρειαζομαι καλυτερο downscalling απο την στιγμη που βλέπω 1920Χ1080 ματροσκες και m2ts?

Διαβάζω στο changelog του x264 encoder:

r2019
Fix resize filter crash with YUVJ* input pixfmt

r2018
RGB encoding support
Much less efficient than YUV444, but easy to support using the YUV444 framework.

r2017
4:4:4 encoding support

Πως επηρεάζουν αυτές οι προσθήκες την εικόνα που παίρνουμε απο τον MadVR?

Sorry αν η απάντηση είναι προφανής αλλά με τον πονοκέφαλο που έχω σήμερα δεν μπορώ ούτε το όνομα μου να θυμηθώ :p

Ναι σιγουρα, δοκιμασμενο οχι στο upscalling αλλα στο downscalling καθοτι εχω LCD με αναλυση 1366x768!

Καλα δεν λεω οτι χρειαζομαι καλυτερο downscalling απο την στιγμη που βλέπω 1920Χ1080 ματροσκες και m2ts?

Μια χαρά τα λες!

Καλά τα λές αλλά .... ποιό είναι το καλύτερο downscaling ???

Στα δικά μου μάτια πάντως φαίνεται καλύτερο το catmull rom

Καλά τα λές αλλά .... ποιό είναι το καλύτερο downscaling ???

Στα δικά μου μάτια πάντως φαίνεται καλύτερο το catmull rom

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες αλλα θελω να δω εαν μπορω να παιξω και με τα πιο ισχυρα φιλτρα (Lanczos & Spline) σε βαθος και ποιοτητα εικονας.

Εχω βρει μια GTX430 με παθητικη ψυξη της Zotac, ομως πριν την αγορα εχω την αμφιβολια εαν θα μπορεσω να ανεβασω σε ποιοτητα διχως να εχω κολληματα?

Για παραδειγμα οταν βαζω σε downscalling Lanczos tap 3 μου κανει ψιλοκολληματα και σε 4 tap δεν το συζηταω καθολου...

Τι λετε θα μπορεσει η καρτα να επωμιστει το βαρος η θα εχω προβλημα??

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες αλλα θελω να δω εαν μπορω να παιξω και με τα πιο ισχυρα φιλτρα (Lanczos & Spline) σε βαθος και ποιοτητα εικονας.

Εχω βρει μια GTX430 με παθητικη ψυξη της Zotac, ομως πριν την αγορα εχω την αμφιβολια εαν θα μπορεσω να ανεβασω σε ποιοτητα διχως να εχω κολληματα?

Για παραδειγμα οταν βαζω σε downscalling Lanczos tap 3 μου κανει ψιλοκολληματα και σε 4 tap δεν το συζηταω καθολου...

Τι λετε θα μπορεσει η καρτα να επωμιστει το βαρος η θα εχω προβλημα??

κανεις με αποψη??

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

κανεις με αποψη??

Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα με τίποτα κάρτα με παθητική ψύξη, αν ήθελα να χρησιμοποιήσω Madvr + Lavcuvid. Μιλάμε για χρήση της GT 430 κοντά στα όρια της (πάνω από 70% και βάλε) οπότε καταλαβαίνεις ότι αν το κάνεις θες κουτί με πολύ καλή ψύξη. Πάντως αν ανησυχείς για το θόρυβο, η δικιά μου είναι σχεδόν αθόρυβη (Palit GT 430).

Αυγερινε ευχαριστω για την απαντηση σου!

Το κουτι που εχω ειναι πληρες αεριζομενο (Xigmatek Asgard) με foul flow ανεμιστηρες των 120mm και διατηρω θερμοκρασιες core στους 30c και καρτας μαξιμουμ που εχω δει τωρα το καλοκαιρι 79c!

Θεωρω πως δεν θα εχω κανενα προβλημα απο θεμα ψυξης, αυτο που με ενδιαφερει πολυ σοβαρα και για να προχωρησω στην αγορα της ειναι εαν θα μπορω να παιξω με πιο δυνατα φιλτρα οπως προανεφερα...

Νέος MadVR με software video decoders.

* added libav/ffmpeg Software Decoders for MPEG2, VC-1 and h264 (experimental)
* added Intel Software Decoders for MPEG2, VC-1 and h264 (experimental)
* added new option "delay playback start until render queue is full"
* added new interface IMadVRRefreshRateInfo for media player developers
* fixed: OSD was updated all the time, even in paused state
* fixed: when using GraphEdit, madVR video window was sometimes too small
* fixed: madVR asked upstream filter to change output FourCC without need

Πολλές νέες εκδόσεις βγάζει τελευταία ο ο Madshi. Έχουν τίποτα νέο και συνταρακτικό ή δεν αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση;

απο το λίγο που έχω καταλάβει και οι δυο ( ο madshi και ο nevcairiel) επειδή έχουν ξετινάξει σε πορους τις κάρτες γραφικών και όλος ο κόσμος των HTPC θέλει άλλες λύσεις για θορυβο, για κατανάλωση και επειδή υπάρχει άπειρος κοσμος που ζητάει lav + madvr σε γραφικά ΑΤΙ / ιντελ έχω καταλάβει ότι προσπαθούν με software να δώσουν περισσότερη δουλειά στον επεξεργαστή. Το πρόβλημα είναι κυρίως στο software de-interlace.
(Απο ότι έχω καταλάβει υπάρχει και ένας μικρός εγωισμός να μην λένε & να μην χρησιμοποιούν ffdshow. Δηλαδή σε όλο τα ποστ τους, δεν μιλάει σχεδον κανείς για software de-interlace με ffdshow και yadif.)*
Ειναι πάντως σχεδόν σίγουρο ότι θα βγει σύντομα lav video decoder. Απο κεί και μέτα από ότι έχω καταλάβει είναι πολλοί φιλότιμα παιδιά. Δουλεύουν ασταμάτητα , απαντάνε στα doom σχεδόν σε όλα τα ποστ και διορθώνουν τα bugs καθημερινα. Ουτε προγράματα επι πληρωμή δεν παρέχουν τέτοια υποστήριξη.

*αυτό είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση

πάντως και οι developers του ΜPC-HC έχουν σκυλιάσει με την καλή έννοια.
Νεα stable έκδοση πολύ βελτιωμένη με ιδιαίτερη έμφαση στον ΕVR

Last edited:
Kατι που αφορα τον madvr σε σχεση με το F.I.

Εχω βαλει το f.i με βασικες ρυθμισεις searchparam =3 pel=2 κλπ οπου οσοι τα εχουν δοκιμασει θα εχουν παρατηρησει κατα την αναπαραγωγη μικρα πιξελιασματα.

Προσφατως σκαλιζοντας τον madvr (0.67) εχω την εντυπωση οτι αυτα τα τεχνουργηματα/ πιξελιασματα μειωθηκαν (ή δεν ειναι τουλαχιστον το ιδιο ορατα) οταν στις ρυθμισεις του madvr αντι για lanzos επελεξα catmull-rom (chroma upscaling) softcubic (luma upscaling) και softcubic (luma downscaling)

Δεν ξερω αν οφειλεται στο hide source artifacts του softcubic η στο μειωμενο sharpness του, παντως το οτι το ματι μου το ανακαλυψε τυχαια σημαινει οτι δεν ειναι placebo. Oντως υπαρχει μια διαφορα.
Ειπα να το μοιραστω μαζι σας, μηπως σε καποιον οπου ειχε τεχνουργηματα βοηθησει.

Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)

Kατι που αφορα τον madvr σε σχεση με το F.I.

Εχω βαλει το f.i με βασικες ρυθμισεις searchparam =3 pel=2 κλπ οπου οσοι τα εχουν δοκιμασει θα εχουν παρατηρησει κατα την αναπαραγωγη μικρα πιξελιασματα.

Προσφατως σκαλιζοντας τον madvr (0.67) εχω την εντυπωση οτι αυτα τα τεχνουργηματα/ πιξελιασματα μειωθηκαν (ή δεν ειναι τουλαχιστον το ιδιο ορατα) οταν στις ρυθμισεις του madvr αντι για lanzos επελεξα catmull-rom (chroma upscaling) softcubic (luma upscaling) και softcubic (luma downscaling)

Δεν ξερω αν οφειλεται στο hide source artifacts του softcubic η στο μειωμενο sharpness του, παντως το οτι το ματι μου το ανακαλυψε τυχαια σημαινει οτι δεν ειναι placebo. Oντως υπαρχει μια διαφορα.
Ειπα να το μοιραστω μαζι σας, μηπως σε καποιον οπου ειχε τεχνουργηματα βοηθησει.

Επειδή δεν έχω αντιληφθεί αυτό που λες παίζοντας F.I. με τις ίδιες ρυθμίσεις, κάνε κάτι αν θέλεις. Βγάλε εκτός ''μάχης'' το πακέτο του mad και δοκίμασε evr με coreavc τσεκάροντας αν συνεχίζει να σου κάνει τα πιξελιάσματα (λόγω παλιού set up δεν αντέχει το μηχάνημά μου και F.I. και mad). Επίσης, αν κάνεις H.A. μέσω κάρτας, προσπάθησε να την απενεργοποιήσεις και να κάνεις αναπαραγωγή μόνο μέσω CPU.

Re: Απάντηση: Re: MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR

Επειδή δεν έχω αντιληφθεί αυτό που λες παίζοντας F.I. με τις ίδιες ρυθμίσεις, κάνε κάτι αν θέλεις. Βγάλε εκτός ''μάχης'' το πακέτο του mad και δοκίμασε evr με coreavc τσεκάροντας αν συνεχίζει να σου κάνει τα πιξελιάσματα (λόγω παλιού set up δεν αντέχει το μηχάνημά μου και F.I. και mad). Επίσης, αν κάνεις H.A. μέσω κάρτας, προσπάθησε να την απενεργοποιήσεις και να κάνεις αναπαραγωγή μόνο μέσω CPU.

Οπως ειχε αναφερθει, οταν βαζαμε στο script τιμες μεγαλες στο searchpam με pel=1 κλπ ειχαμε καλυτερη κινηση, αλλα κατι τεχνουργηματακια,-νερα-πιξελιασματακια, δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως.
Οσοι εχουν παιξει με τις τιμες στο script θα το εχουν διαπιστωσει.
Με evr και coreavc ειχα δοκιμασει παλαιοτερα, αλλα ηταν το ιδιο (και μαλιστα, ολα εμφανιζονται στο ιδιο παντα σημειο της ταινιας , οπως ειχα αναφερει στο παρελθον) (δεν ξερω αν οφειλεται στην κωδικοποιηση, ή στο bitrate στο σημειο οπου εμφανιζονται)

Με madvr ειχα το καλυτερο αποτελεσμα, απλα παρατηρησα οτι χωρις τα lanzos χανω κατι απο αισθηση βαθους, οξυτητας ισως, αλλα η smooth εικονα απο τα catmull, softcubic, μειωνει αρκετα αυτα τα τεχνουργηματακια, οπου παντα εμφανιζονται σε συγκεκριμενα σημεια στις ταινιες μου.

Nα θυμισω οτι εχω καταληξει στο παρακατω script, μιας και τιμες για ομαλοτερη εικονα , δυναμωναν τα τεχνουργηματα, και τιμες για να μην εχω τεχνουργηματα, ουσιαστικα δεν αλλαζαν κατι. οποτε:

SetMemoryMax(1800)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Δεν κανω hardware επιταχυνση, ολα στη cpu.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούριος στο forum προσπάθησα να ψάξω στο google αυτο το f.i. που αναφέρεται αλλά δεν μπορώ να βρώ τί είναι... το ξέρω ότι είναι πολύ noob ερώτηση :/ παρακαλώ μην πυροβοέιτε αν είναι λάθος που ρωτάω εδώ, ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση - διόρθωση.

Mordan

Last edited:
Καταρχάς, καλώς ήρθες στο φόρουμ!!

Κατά δεύτερον, F.I. (frame interpolation) είναι η τεχνική προσθήκης επιπλέον καρέ στα 24 (συνήθως) του υλικού μας.

Κατά τρίτον, αν θέλεις γράφε ελληνικά, τα greeklish απαγορεύονται από τον κανονισμό λειτουργίας του φόρουμ...;)

Ok, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και η διόρθωση στα greeklish έγινε ήδη, είναι καλύτερο το avisynth δηλαδή απο το να ενεργοποιώ το motion interpolation απο την TV μου? Παίζω με Daum PotPlayer, Lav Filters, Madvr, Haali (τον πιο πρόσφατο), το Cyberlink HAM μου δημιουργεί προβλήματα (κάτοχος ΑΤΙ 5470 1GB) οπότε προτειμώ τον Lav Video Decoder που μπορεί να παίξει σωστά τα πάντα.

i3 350M
4GB RAM DDR3
ATI 5470 1GB
ASUS A52J Laptop

ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση παιδιά είστε φοβεροί!

Ok, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και η διόρθωση στα greeklish έγινε ήδη, είναι καλύτερο το avisynth δηλαδή απο το να ενεργοποιώ το motion interpolation απο την TV μου? Παίζω με Daum PotPlayer, Lav Filters, Madvr, Haali (τον πιο πρόσφατο), το Cyberlink HAM μου δημιουργεί προβλήματα (κάτοχος ΑΤΙ 5470 1GB) οπότε προτειμώ τον Lav Video Decoder που μπορεί να παίξει σωστά τα πάντα.

i3 350M
4GB RAM DDR3
ATI 5470 1GB
ASUS A52J Laptop

ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση παιδιά είστε φοβεροί!

Το αν κάνει καλύτερο interpolation το avisynth ή η τηλεόρασή σου, αυτό εναπόκειται σε σένα να το κρίνεις. Δοκίμασε και τα δύο και αποφασίζεις.

Επί τη ευκαιρία, εδώ είναι και ένας οδηγός σεταρίσματος.

Αν θέλεις, ανάφερε κατόπιν του ''τεστ'' τις εντυπώσεις σου και ειδικά τον φόρτο της CPU-GPU με το σετ απ σου σε αρχεία 1080.

Να είσαι καλά!!-bye--bye-

Status
Not open for further replies.