Πάντως στο πρώτο της δεύτερης γενικά μια χαρά ήταν το 5.1, είχε και μερικά 'εφέ' (αυτοκίνητο να πηγαίνει πίσω). 

Δλδ λες ότι εν τελει είναι συνηθισμένη η μέτρια ηχοληψία επι σκηνής, σωστά;
Αυτό είναι Ελληνικό φαινόμενο (το σύνηθες, εννοώ) ή γενικά συμβαίνει πολύ συχνά και στο εξωτερικό (αλλά εκεί ακολουθει ντουμπλαζ);
Γιατί γενικά, έχω την αίσθηση ότι το ντουμπλαζ «ακούγεται» (αν και φανταζομαι σε καλες παραγωγές θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο).
Η αποδοχή του προβλήματος από τους δημιουργούς, δεν μου κάνει εντύπωση. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας μας ως λαός πολλές φορές.
Δεν ξερω αν ειναι χαρακτηριστικο της νοοτροπιας μας ή απλα ειμαστε αμορφωτοι σε τεχνικο επιπεδο.
Ειδικα στον ηχο κυκλοφορουν πολλοι ως "μαστερ" αλλα ειναι για τα μπαζα.
Επισης αν δεις τι δουλεια κανουν στο ντουμπλαζ θα μεινεις .......καμια φορα λες πως στο διαολο εκαναν τετοια ηχοληψια οι κεραταδες....που εβαλαν το ατιμο το μικροφωνο μεσα στον λαιμο του ηθοποιου και μετα αντιλαμβανεσαι την μαγεια του ντουμπλαζ.....
Εγω πάντως στις ελληνικες σειρες δυσκολεύομαι να ακούσω τι λενε όταν υπάρχει περιβαλλοντας ηχος.
Πάντως στη δεύτερη σεζόν που την είδα σε καλό σύστημα και... "δυνατά", πιο πολύ με ενόχλησε το ντουμπλάζ το ίδιο, αφού μου ακουγόταν αφύσικο. Δηλαδή, αυτό ακριβώς που είπε ο Ναθ παραπάνω, το μικρόφωνο στο λαιμό, ο ΤΕΛΕΙΟΣ ήχος, που τελικά όμως είναι τελείως αποκομμένος από το περιβάλλον, και σε αποσυνδέει από όλη τη φάση που προσπαθεί να σε βάλει ο σκηνοθέτης. Δηλαδή, κάνε καλή δουλειά μεν, αλλά μισή, γιατί δεν κάνανε σωστό ρεμίξ μετά.
Ειδικά το φιναλε (και δεν εννοω μόνο την τελευταία σκηνή) ήταν εντελώς ξεπέτα και επιβεβαιωσε το παραπανω.
Άλλη σειρά βλέπεις;Το πως κατέληξε σε αυτή την ιστορία να είναι ο δήμαρχος ο κακός δεν το κατάλαβα βέβαια...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.