Magic light

Εδω έχουμε μια φωτογραφία του φίλου kosmous που μου την έστειλε για επεξεργασία και να το αποτέλεσμα σύμφωνα με το δικό μου γούστο

Workshop1
by Costas S. T., on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η επεξεργασία που έχει υποστεί φαίνεται στην παρακάτω διπλή εικόνα

Workshop2
by Costas S. T., on Flickr

:SFGSFGSF: , την απογείωσες Κώστα , ήδη το παλεύω μιας και έχω πλέον πειστεί πως είναι θέμα επεξεργασίας , να πλησιάσω στο αποτέλεσμα αυτό . Αν και μόνο με το lightroom δεν μου βγαίνει .

Re: Απάντηση: Magic light

Εϊδες που δεν είναι το παράθυρο .. λερωμένο ?

Για να σε βοηθήσω λίγο, η επεξεργασία είναι αρκετά light και έγινε με Photoshop CS6 και ποιό συγκεκριμένα με το Bridge CS6 / Camera Raw που το έχω βολευτεί πάρα πολύ.

Ουαου! Μπράβο ρε Κώστα! :SFGSFGSF:

Τελικά υπάρχει ελπίδα ακόμη και με τις μηχανές που έχουμε. Βέβαια είναι μακρύς ο δρόμος...

Ευχαριστώ όλους σας.

Κάποιες συμβουλές: Σε μια φωτογραφία που έχει αρκετή πληροφορία καταγεγραμμένη μπορεί να βγεί εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εαν έχει καλό ιστόγραμμα χωρις καμμένα καθώς και ένα αξιοπρεπές κάδρο τότε το Post Processing μπορεί να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η επεξεργασία έγινε με αποκατάσταση γνωστών προβλημάτων αφού και εγώ ταξιδεύω πάρα πολύ και έχω πλέον ασχοληθεί λίγο παραπάνω. Οποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο, ας ακολουθήσει κάποιες συμβουλές :

- Ποτέ πολωτικό φίλτρο σε φωτογραφίες από το αεροπλάνο. Καλύτερα ένα ND ή/και αντιστάθμιση της έκθεσης -1/-2 stop. Φακός ευρυγώνιος και αποφεύγετε την προσήλια πλευρά.
- Ο ουρανός στο Post Processing σχεδόν καταστρέφεται και η καλύτερη λύση είναι το μασκάρισμα από την πρωτότυπη στην οποία θα έχετε διορθώσει μόνο την έκθεση. Εγώ με τον ουρανό ασχολούμαι πάντα στο τέλος της επεξεργασίας.
- Σύννεφα: Τοπική αποκατάσταση της έκθεσης & πουσάρισμα όσο πάει (Clarity/Sharpness/Contrast/Shadows)
- Χρωματική αποκατάσταση εδάφους που πάντα έχει λάθος χρώμα. Βαλτε Magenta παραπάνω και από όσο πρέπει και έαν έχετε εμπειρία με συνδιασμούς χρωμμάτων θα βοηθήσει πολύ τα άλλα χρώμαατα (κίτρινο κλπ)
- Αποκατάσταση γεωμετρίας & εξάλειψη παραμορφώσεων. Συνήθως έχουμε καμπύλη στον ορίζοντα που διορθώνεται εύκολα. Επίσης Lens Correction, Crop-ευθυγράμμιση στο θέμα (ουρανός/σύννεφα κλπ)
- Στο PS CS6 η επιλογή Web Save είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο υπάρχει για δημιουργία Jpg & Down size με πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Καλή επιτυχία

Last edited:
Πως κάνουμε τοπική αποκατάσταση (πχ στα σύννεφα) δίχως να επηρεάσουμε τα διπλανά pixel ; Μήπως ένας οδηγός σε sticky μας χρειάζεται ;

Ουαου! Μπράβο ρε Κώστα! :SFGSFGSF:

Τελικά υπάρχει ελπίδα ακόμη και με τις μηχανές που έχουμε. Βέβαια είναι μακρύς ο δρόμος...

Φανταζομαι πως η παραπανω συγκριση των 2 φωτογραφιων ειναι απο το αρχικο raw που εδωσε η μηχανη σε σχεση με το επεξεργασμενο του Κωστα. To jpeg της μηχανης δεν νομιζω να ειναι τοσο ξεπλυμενο οσο το αρχικο raw που (μαλλον)βλεπουμε στην αριστερη φωτογραφια.

Φυσικα με καλη επεξεργασια στο raw προφανως και θα παρουμε καλυτερο jpeg απο αυτο της μηχανης, γιαυτο αλλωστε και την κανουμε. Απλα το αναφερω γιατι η διαφορα φαινεται χαοδης, αλλα αυτη (μαλλον)δεν ειναι απο το jpeg αλλα απο το raw.

Επισης οι μηχανες που εχουμε εμεις οι 2 Δημητρη, δεν εχουν το raw που εχουν οι m4/3 ή aps-c :p

Υγ. Κωστα εισαι μαστορας. :drummer:

Ακριβως Γιαννη!
Εντυπωσιαστηκα απο την βελτιωση σε σχεση με την αρχικη φωτο. Προφανως δε περιμενω το ιδιο αποτελεσμα, αρα παρομοιο ποσοστο βελτιωσης. Και οπως ειπα ειναι μακρυς ο δρομος, εγω δε τραβαω καν raw! :P
Ο Κωστας εξελισσεται σε μεντορας μας, πρεπει να τον εκμεταλλευτουμε αυτον και καποιους αλλους εδω μεσα...

Ευχαριστώ όλους σας.

Κάποιες συμβουλές: Σε μια φωτογραφία που έχει αρκετή πληροφορία καταγεγραμμένη μπορεί να βγεί εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εαν έχει καλό ιστόγραμμα χωρις καμμένα καθώς και ένα αξιοπρεπές κάδρο τότε το Post Processing μπορεί να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η επεξεργασία έγινε με αποκατάσταση γνωστών προβλημάτων αφού και εγώ ταξιδεύω πάρα πολύ και έχω πλέον ασχοληθεί λίγο παραπάνω. Οποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο, ας ακολουθήσει κάποιες συμβουλές :

- Ποτέ πολωτικό φίλτρο σε φωτογραφίες από το αεροπλάνο. Καλύτερα ένα ND ή/και αντιστάθμιση της έκθεσης -1/-2 stop. Φακός ευρυγώνιος και αποφεύγετε την προσήλια πλευρά.
- Ο ουρανός στο Post Processing σχεδόν καταστρέφεται και η καλύτερη λύση είναι το μασκάρισμα από την πρωτότυπη στην οποία θα έχετε διορθώσει μόνο την έκθεση. Εγώ με τον ουρανό ασχολούμαι πάντα στο τέλος της επεξεργασίας.
- Σύννεφα: Τοπική αποκατάσταση της έκθεσης & πουσάρισμα όσο πάει (Clarity/Sharpness/Contrast/Shadows)
- Χρωματική αποκατάσταση εδάφους που πάντα έχει λάθος χρώμα. Βαλτε Magenta παραπάνω και από όσο πρέπει και έαν έχετε εμπειρία με συνδιασμούς χρωμμάτων θα βοηθήσει πολύ τα άλλα χρώμαατα (κίτρινο κλπ)
- Αποκατάσταση γεωμετρίας & εξάλειψη παραμορφώσεων. Συνήθως έχουμε καμπύλη στον ορίζοντα που διορθώνεται εύκολα. Επίσης Lens Correction, Crop-ευθυγράμμιση στο θέμα (ουρανός/σύννεφα κλπ)
- Στο PS CS6 η επιλογή Web Save είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο υπάρχει για δημιουργία Jpg & Down size με πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Καλή επιτυχία

Ευχαριστούμε Κωστα.

Μπορείς λιγο να επεκταθείς .. στο γιατι "ποτέ πολωτικό" ?

Η λέρα στα σύννεφα (το καφέδιασμα) απο πού προήλθε ?.

Απάντηση: Re: Magic light

Φανταζομαι πως η παραπανω συγκριση των 2 φωτογραφιων ειναι απο το αρχικο raw που εδωσε η μηχανη σε σχεση με το επεξεργασμενο του Κωστα. To jpeg της μηχανης δεν νομιζω να ειναι τοσο ξεπλυμενο οσο το αρχικο raw που (μαλλον)βλεπουμε στην αριστερη φωτογραφια.

Το jpeg της μηχανής με ελάχιστο πείραγμα στο lightroom για καλύτερο αποτέλεσμα , είναι :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA by by kostis, on Flickr

Ο Κώστας όπως έγραψα παραπάνω την απογείωσε !!!

Καλά ρε παιδιά. Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Να και η οθόνη που κάνει την "απογείωση" που την λέει και ο φίλος kosmous. Πρόκειται για το camera raw και έχει ουσιαστικά τις σημαντικές λειτουργίες του Photoshop.

Εδώ έχω ανοίξει την πρωτότυπη Raw εικόνα του φιλου μας και το μαγικό εργαλείο είναι το πινελάκι (Adjustment Brush). Ολες οι ρυθμίσεις δεξιά (Exposure, Contrast κλπ) θα εφαρμοστούν μόνο όπου σείρουμε πλέον το πινέλο. Εχω κάνει και ένα click κέντρο αριστερά για να καταλάβετε το αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται τοπική αποκατάσταση οποιασδήποτε παραμέτρου όπως έκθεση, WB, Sharpness, Clarity κλπ. Ετοιμάζουμε κατά περίπτωση ένα set ρυθμίσεων για τα σύννεφα, άλλο για το έδαφος κλπ.

Λειτουργεί και ανάστροφα, δηλαδή πρώτα περνάμε το πινελάκι στα σημεία που θέλουμε και μετά ρυθμίζουμε τις τιμές κάθε παραμέτρου με ζωντανή εφαρμογή.

Η τεχνική είναι ιδανική για ηλιοβασηλέματα & γενικά φωτογραφίες τοπίου. Θεωρώ ότι είναι light Post Processing που μπορεί να διορθώσει αρκετά λάθη.

PC6_Bridge_Camera_Raw_zps0aa33cf8.jpg

Ναι Kosmous, αυτο λεω.. Οτι το jpeg θα ηταν καπως καλυτερο απο το ξεπλυμενο raw.. (φυσικα δεν περιμεναμε να ειναι στα επιπεδα της επεξεργασιας του Κωστα προφανως!)

Βαζω την φωτο για να υπαρχει σε αυτη την σελιδα του τοπικ για συγκριση.

Workshop2
by Costas S. T., on Flickr[/QUOTE]

Ευχαριστούμε Κωστα.

Μπορείς λιγο να επεκταθείς .. στο γιατι "ποτέ πολωτικό" ?

Η λέρα στα σύννεφα (το καφέδιασμα) απο πού προήλθε ?.

Να εδώ ο φίλος μας τα λέει καλά:
However, polarizers can also sometimes create an unrealistic-looking rainbow or ripple effect on windows which are uneven, have been tinted or are treated with coatings. A good example of this is something called "birefringement," which appears when taking a polarized photo through an airplane window:

polarizers_birefringement1c.jpg

Το καφέδισμα στα σύννεφα είναι από δική μου βιαστική επεξεργασία. Δεν είναι τίποτα, διορθώνεται εύκολα

Χε χε .. και μόνο για αυτό το εφέ δεν προκειται να ανεβώ σε αεροπλάνο χωρίς πολωτικό ;)

Για τα προβλήματα των πολωτικών στο αεροπλάνο το σκέφτηκα μετά το μήνυμα που έγραψα, αλληλεπιδρούν με τα φίλτρα του τζαμιού .. φαντάζομαι ομως στρίβοντας το και παίζοντας με γωνίες μπορεί να πάρεις και κατι καλό και εντυπωσιακό !!

Δεν παίρνεις τίποτα. Το έχω δοκιμάσει και είναι σε όλες τις γωνίες χάλια.

Αύριο το πρωί με το καλό που πετάω πάλι, ελπίζω να βρώ κάτι ενδιαφέρον να τραβήξω

Να εδώ ο φίλος μας τα λέει καλά:
However, polarizers can also sometimes create an unrealistic-looking rainbow or ripple effect on windows which are uneven, have been tinted or are treated with coatings. A good example of this is something called "birefringement," which appears when taking a polarized photo through an airplane window:

polarizers_birefringement1c.jpg

Το καφέδισμα στα σύννεφα είναι από δική μου βιαστική επεξεργασία. Δεν είναι τίποτα, διορθώνεται εύκολα

Έτσι φαίνεται και η οθόνη του iPod μου όταν τη βλέπω μέσα από τα γυαλιά ηλίου μου που έχουν πολωτικά φίλτρα. Σπαστικό ώρες ώρες.. :p