Ευχαριστώ όλους σας.
Κάποιες συμβουλές: Σε μια φωτογραφία που έχει αρκετή πληροφορία καταγεγραμμένη μπορεί να βγεί εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εαν έχει καλό ιστόγραμμα χωρις καμμένα καθώς και ένα αξιοπρεπές κάδρο τότε το Post Processing μπορεί να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η επεξεργασία έγινε με αποκατάσταση γνωστών προβλημάτων αφού και εγώ ταξιδεύω πάρα πολύ και έχω πλέον ασχοληθεί λίγο παραπάνω. Οποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο, ας ακολουθήσει κάποιες συμβουλές :
- Ποτέ πολωτικό φίλτρο σε φωτογραφίες από το αεροπλάνο. Καλύτερα ένα ND ή/και αντιστάθμιση της έκθεσης -1/-2 stop. Φακός ευρυγώνιος και αποφεύγετε την προσήλια πλευρά.
- Ο ουρανός στο Post Processing σχεδόν καταστρέφεται και η καλύτερη λύση είναι το μασκάρισμα από την πρωτότυπη στην οποία θα έχετε διορθώσει μόνο την έκθεση. Εγώ με τον ουρανό ασχολούμαι πάντα στο τέλος της επεξεργασίας.
- Σύννεφα: Τοπική αποκατάσταση της έκθεσης & πουσάρισμα όσο πάει (Clarity/Sharpness/Contrast/Shadows)
- Χρωματική αποκατάσταση εδάφους που πάντα έχει λάθος χρώμα. Βαλτε Magenta παραπάνω και από όσο πρέπει και έαν έχετε εμπειρία με συνδιασμούς χρωμμάτων θα βοηθήσει πολύ τα άλλα χρώμαατα (κίτρινο κλπ)
- Αποκατάσταση γεωμετρίας & εξάλειψη παραμορφώσεων. Συνήθως έχουμε καμπύλη στον ορίζοντα που διορθώνεται εύκολα. Επίσης Lens Correction, Crop-ευθυγράμμιση στο θέμα (ουρανός/σύννεφα κλπ)
- Στο PS CS6 η επιλογή Web Save είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο υπάρχει για δημιουργία Jpg & Down size με πολύ καλή ποιότητα εικόνας.
Καλή επιτυχία