Magic light

Ωραια θέα και ταιριάζει και δεξια το δένδρο στο κάδρο.
Προσεχε λίγο την μηχανή σου γιατί ο αισθητήρας θα χρειαστεί σύντομα καθαρισμό πχ κάτω από την υπογραφή σου μεταξύ θάλασσας & βουνού, έχεις έναν εμφανέστατο λεκέ.

Ωραια θέα και ταιριάζει και δεξια το δένδρο στο κάδρο.
Προσεχε λίγο την μηχανή σου γιατί ο αισθητήρας θα χρειαστεί σύντομα καθαρισμό πχ κάτω από την υπογραφή σου μεταξύ θάλασσας & βουνού, έχεις έναν εμφανέστατο λεκέ.
Μόλις τσέκαρα ότι ο λεκές είναι στον αισθητηρα. Τράβηξα φωτογραφίες έναν ασπρο τοιχο και είναι στο ίδιο σημείο και φαίνεται μόνο σε κλειστό διάφραγμα. Και έχω αλλάξει φακό πεντέξι φορές όλες κι όλες. Γι'αυτό θέλω να πάρω έναν φακό που να με καλύπτει στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων ώστε να είναι μόνιμα πάνω.

Δεν ειναι λυση αυτη ομως.

Ο αισθητηρας θελει ανα διαστηματα ελεγχο καθαροτητας (οπως το εκανες αλλα και με το ματι μεσω μεγεθυντικου φακου με φωτισμο)

Το να έχεις ένα φακό μόνιμα πάνω στη μηχανή.....
Μόνιμα εννοώ να με καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις ώστε να μην χρειάζεται συχνά αλλαγή. Στο βουνό και στην φύση γενικότερα (δηλαδή το 80% των φωτογραφιών που τραβάω), η αλλαγή φακού δεν είναι ότι καλύτερο. Όπως πχ ο tamron 17-70 2.8 που σκέφτομαι να πάρω.

Ναι αλλα γενικως δεν πρεπει να φοβασαι την ευπαθεια του αισθητηρα - ουτε να υπερβαλλεις αφηνοντας την καμερα αρκετο διαστημα ανοιχτη-

Αν εισαι γενικως προσεκτικος στο καθαρισμα και στην αλλαγη φακου εισαι σβελτος τακτικος και προσεκτικος δεν θα εχεις θεμα .

Εννοειται δεν αλλαζουμε απροστατευτοι φακο εν μεσω βροχης, αμοοθυελλας κλπ. Ολα θελουν τον τροπο τους ωστε να μην εχουμε προβληματα εξοπλισμου.

Πολυ εντυπωσιακες γραμμες οριζοντας θαλασσας και γεφυρας. Πολυ αρμονικη , νομιζω οτι θα "ετρωγα" λιγο θαλασσα απο κατω (κανα δαχτυλο ετσι οπως το βλεπω ωστε η θαλασσα και ο ουρανος να εχουν ακριβως το ιδιο εμβαδον στο καδρο.

Συμφωνώ Ναθ. Βασικά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο σε 16:9 format, κόβοντας λίγο από την θάλασσα. Απλά δεν ήθελα να περιορίσω το fov κρατώντας το 3:2 και τρώγοντας θάλασσα. Βασικά έπρεπε να την είχα τραβήξει λίγο πιο ψηλά και να έχω τον ορίζοντα πιο κοντά στην μέση, αλλά ήταν λήψη της στιγμής πάνω σε καράβι και δυστυχώς βιάστηκα να την βγάλω.

"And all the while, all the while I still hear that call
To the land of gold and poison that beckons to us all

Nothing changes here very much, you used to say it never will
The pubs are all full on Friday nights and things get started still"

Άλλη μία με την Sony compact, έξω από το Λιγνιτικό Κέντρο θερµοηλεκτρικού σταθµού ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης, Αύγουστος 2009.

DSC00631_Sony Cyber-shot DSC-W180_Megalopoli_2009_08_14_edit_resize.JPG