Magic light

Bablan, ωραίος ο φάρος!

Οff Topic:
Περίεργο, στο δικό μου post 370 σβήστηκε η φωτογραφία...

Απάντηση: Re: Magic light

Bablan, ωραίος ο φάρος!

Οff Topic:
Περίεργο, στο δικό μου post 370 σβήστηκε η φωτογραφία...

Δέν είναι τίποτα, απλώς σε εκδικήθηκε η παλιά σου μηχανή:Banane0::Banane0:

με τον nikon 12-24. Αυτο που μ αρεσει ειναι οι ανθρωποι στο βαθος που δινουν ενα ειδος scale proportion στη φωτο.

attachment.php

Attachments

• DSC_5735.jpg
    DSC_5735.jpg
    71 KB · Views: 150
Νίκο, ωραία εικόνα, μπράβο, μου αρέσει αυτή η απαλή απόχρωση και το θάμπωμα. Επίσης, αυτή η διαβάθμιση που κάνει η θάλασσα, μαζί με τα νησάκια δίνει βάθος!
Οι άνθρωποι έχεις δίκιο ότι δείχνουν την κλίμακα και συντελούν στην αίσθηση του βάθους, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι αποσπούν την προσοχή από το κυρίως θέμα επειδή δείχνουν λίγο αποκομμένοι από αυτό (δεν συμβάλουν δηλαδή στο κυρίως θέμα ή δεν κατευθύνουν την προσοχή σε αυτό) δεν υπάρχει δηλαδή τόση ενώτητα αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Αν έλειπαν βέβαια, θα χρειαζόταν κάποια αλλαγή στο κάδρο για να γίνει καλύτερη η φωτογραφία... ή ίσως, αν είχαν απλώς άλλη θέση, ή κοιτούσαν όλοι πειστικά τη θέα... ή ήταν μόνο ένας και καθόταν κάπου εκεί σε ένα παγκάκι -λέμε τώρα... Πάντως είναι ωραία εικόνα!

Υ.Γ Αλήθεια, πήρες τελικά τον Nikkor 12-24;

thanks sotos.

τον 12-24 f/4 τον ειχα παρει μαζι με την καμερα (μαζι και μ αλλους φακους).

thanks sotos.

τον 12-24 f/4 τον ειχα παρει μαζι με την καμερα (μαζι και μ αλλους φακους).

A, ναί, μπερδεύτηκα με τον άλλο ...κάτοχο! Τον Ηλία!

nilo, άψογη φωτό!! Δεν ενοχλούν οι άνθρωποι, αντίθετα τονίζουν ίσως τη μικρότητα και μεγαλωσύνη ταυτόχρονα!Ίσως με πολωτικό έδειχνε ακόμη καλύτερη

Νεα εκδοχη σε παλιότερο θέμα. (χωρίς πουλί...)

attachment.php

-bye-

Attachments

• DSC_0002 n_1.jpg
    DSC_0002 n_1.jpg
    153.5 KB · Views: 118
Πολύ καλή λήψη,
μια παρατήρηση όμως αν μου επιτρέπεις.
Νομίζω θέλει μια μικρή επεξεργασία, το άσπρο της βάρκας δεν είναι πολύ φωτεινό.

Αφού τονίσω και γώ πως οι παρατηρήσεις γίνονται για να διορθωνόμαστε, λίγο παραπάνω φως δεν θα έβλαπτε, σε όλο το πλάνο, γιατί το καδράρισμα είναι προσεγμένο...

Ευχαριστώ φίλοι μου. Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες οπωσδήποτε. Θα ήθελα να πω δυο πράγματα.
Πρώτον, παραδέχομαι ότι είμαι λίγο λάτρης του σκοτεινού περισσότερο παρά του ξεθωριασμένου θέματος,
( τώρα εξηγούνται όλα... ncups).
Δεύτερον, την όποια επεξεργασία την κάνω σε ένα pc με οθόνη CRT με φίλτρο, που μου τα δείχνει πιο σκοτεινά τα φωτογραφικά θέματα. Ενώ λοιπόν τα φέρνω σε μια κατάσταση που μ’ αρέσουν, μάλλον με παραπλανά. Μετά ποστάρω από ένα laptop που τα δείχνει μάλλον πιο ξεθωριασμένα απ’ όσο πρέπει. Εκεί δεν μ’ αρέσουν, αλλά τα στέλνω! Έτσι είναι αναπόφευκτο το να μην ελέγχω πλήρως το πώς τα βλέπετε εσείς.
Στο συγκεκριμένο θέμα, το φως είναι απογευματινό, λίγο πριν τη δύση, οπότε είναι προς θερμό (πχ η βάρκα Hlias, η οποία ωστόσο, με τα δικά μου κριτήρια είναι καμένη!!! ).
Πάντως τώρα ετοιμάζομαι για αγορά οθόνης eizo 1932, οπότε ελπίζω... διορθωθώ λίγο!:flipout:

Ευχαριστώ φίλοι μου. Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες οπωσδήποτε. Θα ήθελα να πω δυο πράγματα.
Πρώτον, παραδέχομαι ότι είμαι λίγο λάτρης του σκοτεινού περισσότερο παρά του ξεθωριασμένου θέματος,
( τώρα εξηγούνται όλα... ncups).
Δεύτερον, την όποια επεξεργασία την κάνω σε ένα pc με οθόνη CRT με φίλτρο, που μου τα δείχνει πιο σκοτεινά τα φωτογραφικά θέματα. Ενώ λοιπόν τα φέρνω σε μια κατάσταση που μ’ αρέσουν, μάλλον με παραπλανά. Μετά ποστάρω από ένα laptop που τα δείχνει μάλλον πιο ξεθωριασμένα απ’ όσο πρέπει. Εκεί δεν μ’ αρέσουν, αλλά τα στέλνω! Έτσι είναι αναπόφευκτο το να μην ελέγχω πλήρως το πώς τα βλέπετε εσείς.
Στο συγκεκριμένο θέμα, το φως είναι απογευματινό, λίγο πριν τη δύση, οπότε είναι προς θερμό (πχ η βάρκα Hlias, η οποία ωστόσο, με τα δικά μου κριτήρια είναι καμένη!!! ).
Πάντως τώρα ετοιμάζομαι για αγορά οθόνης eizo 1932, οπότε ελπίζω... διορθωθώ λίγο!:flipout:
Πάω πάσο για το φωτισμό!Μία Eizo(εγγύηση-θα την έχεις πολλά χρόνια)όχι μόνο θα σε "διορθώσει" αλλά και θα σε ξεκουράσει σημαντικά!Καλή συνέχεια φίλε μου!:ADFADF1:

attachment.php

και μια ακόμα από το ξημέρωμα στη Μεγίστη Λαύρα στο Άγιο Όρος. Επίσης πειραγμένο μόνο το saturation. Φυσικά έγινε υποέκθεση.

Attachments

• DSC_9429_1.jpg
    DSC_9429_1.jpg
    87.6 KB · Views: 152
attachment.php

Μεγίστη Λαύρα ξημέρωμα..... χρώματα φυσικά εκτός από saturation πειραγμένο στο 10.

Πολύ ωραία αίσθηση δημιουργεί αυτή η λήψη! Μου θυμίζει προ 20ετίας επίσκεψή μου... Το καΐκι δεν έπιανε στο λιμανάκι κάτω, λόγω θαλασσοταραχής (θα τσακιζόταν στα βράχια κι έφυγε) και μας γύρισαν πίσω, μ'ένα UNIMAC οι καλόγεροι μέσα απ´το δάσος και τις ρεματιές, δυόμισυ ώρες δρόμο μέχρι τη Δάφνη. Δώδεκα άτομα στην καρότσα. Ωραίες εποχές...!
Δε θυμάμαι αν είχε δάσος σ'αυτή την πλαγιά μπροστά στο μοναστήρι και κάηκε μετά. Έχω την εντύπωση ότι είχε.:grandpa:

attachment.php

attachment.php

...Αναβίωση του thread!

Attachments

• DSC_0027 nx bw_1.jpg
    DSC_0027 nx bw_1.jpg
    147.7 KB · Views: 101
  • DSC_0027 nx_1.jpg
    DSC_0027 nx_1.jpg
    124.4 KB · Views: 100