Magic light

Ε, αυτονόητο είναι αυτό.
Κόκκος στην ψηφιακή είναι μόνο η σκόνη στον αισθητήρα!

:flipout::flipout:

Το οποίο είναι σοβαρό πρόβλημα στις πραγματικά μεγάλες μεγεθύνσεις μάκρο, και τα anti dust δεν κάνουν τίποτα.

Ε, αυτονόητο είναι αυτό.

Το οποίο είναι σοβαρό πρόβλημα στις πραγματικά μεγάλες μεγεθύνσεις μάκρο, και τα anti dust δεν κάνουν τίποτα.

σε λιγο θα αφηνουν την σκονη επανω στον αισθητηρα για να δημιουργειται η ψευδαισθηση κοκκου:7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Magic light

Ε, αυτονόητο είναι αυτό.

Καλά εσύ κοντεύεις να φωτογραφήσεις τον αισθητήρα της μηχανής σου.......με την ίδια τη μηχανή εννοείται :flipout::flipout:

Σελήνη εν μέσω νεφών, φωτιζομένων από το γαλαζωπό της φως και το κιτρινωπό των φώτων της πόλης.

attachment.php

από την αποψινή δοκιμή φακών στην ταράτσα
Tamron SP 300/5.6, Canon 40D iso800

Attachments

• moon_TamronSP300_2.jpg
    moon_TamronSP300_2.jpg
    156.4 KB · Views: 344
Ωραιος! Aυτος ο 300αρης τι λεει? Κοιταω για εναν φακο παρομοιου εστιακου μηκους για σαφαρι. Εχεις και καναν αλλο?. Μπαι δε γουει εχεις/τε αποψη για τον sigma 100-300 f/4 or 120-400 f/4.5-5.6.?

Μισό....

attachment.php

Αυτή είναι resize από crop των 2mp (από μία πλήρη εικόνα των 10mp της 40D), με τον ίδιο φακό.
Πρόκειται για έναν φακό από την "καλή" σειρά (την SP) της Tamron, σε μοντούρα adaptall2. Από οξύτητα είναι αρκετά καλός και από ανοικτός (υπόψιν φυσούσε, γι' αυτό και η έκθεση του σχεδόν 1 δευτερολέπτου έγινε σε 800iso, εξ ου και ο λίγος θόρυβος...)
Δυστυχώς AF τελε-ζουμ δεν είχα ποτέ για να έχω άποψη...

Attachments

• moon_TamronSP300_3crop.jpg
    moon_TamronSP300_3crop.jpg
    98.9 KB · Views: 382
send η πρώτη είναι φοβερή! Νομίζω όμως ότι θα ήταν ακόμα καλύτερη αν είχε καδραριστεί το φεγγάρι λίγο δεξιότερα (το κέντρο είναι σχεδόν πάντα προτιμότερο να αποφεύγεται). Λέω δεξιότερα (και όχι αριστερότερα) γιατί το φεγγάρι δείχνει να "κοιτάει" αριστερά -είναι γεμάτη η δεξιά μεριά και υπονοείται η αριστερή.

Δεξιότερα ήταν, απλά κροπάρισα από αριστερά λίγο γιατί ήταν μαύρο. Εν προκειμένω άφησα τα φωτισμένα σύννεφα να ορίσουν το καδράρισμα. Και πρέπει να βρω πού έχω το remote της Canon, ή να βρω πώς γίνεται ο χρονομέτρης από τα 10 δευτερόλεπτα στα 2, δηλαδή να κάτσω να διαβάσω επιτέλους αυτές τις ρημαδιασμένες τις οδηγίες. Γιατί η έκθεση κλειδώνει με το πάτημα του κλείστρου, και σε νύχτα με αέρα που έσπρωχνε τα σύννεφα να καλύπτουν και αποκαλύπτουν διαρκώς τη Σελήνη, οι μισές βγήκαν κουκουρούκου....

Ωραιος! Aυτος ο 300αρης τι λεει? Κοιταω για εναν φακο παρομοιου εστιακου μηκους για σαφαρι. Εχεις και καναν αλλο?.
Μπαι δε γουει εχεις/τε αποψη για τον sigma 100-300 f/4 or 120-400 f/4.5-5.6.?[/
quote]

Έχω διαβάσει τα καλύτερα και απο canonιανς και nikonιανς. Τεχνικές πληροφορίες στο www.photozone.de Όσοι τον έχουν δεν τον αλλάζουν (αναφέρομαι στο forum του site) έθεσα θέμα κάποτε και δεν θυμάμαι κάποιον να είχε κατι αρνητικό να πεί. Πολύ καλός σε όλα τα διαφράγματα.

φανταζομαι εννοεις τον sigma 100-300 f/4. Και εγω εχω διαβασει πολυ καλα σχολια.

Σάββατο απόγευμα, το σούρουπο κατηφορίζοντας από Πάργα προς Ηγουμενίτσα. Περίμενα κι άλλο για πιο έντονο κόκκινο, αλλά ήταν πλέον σκοτεινές.

Με Compact, τέρμα zoom και στο χέρι.

Attachments

• DSCN1191.jpg
    DSCN1191.jpg
    47 KB · Views: 43
μία με HDR επεξεργασία στο Blue Cafe στον Άλιμο

Attachments

• blue cafe sunset 4.jpg
    blue cafe sunset 4.jpg
    147.3 KB · Views: 54

Σάββατο απόγευμα, το σούρουπο κατηφορίζοντας από Πάργα προς Ηγουμενίτσα. Περίμενα κι άλλο για πιο έντονο κόκκινο, αλλά ήταν πλέον σκοτεινές.

Με Compact, τέρμα zoom και στο χέρι.

ΦΟΒΕΡΟ κόκκινο !