Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Ολοι οι μεγαλοι επηρρεαζονται και κλεβουν πολλες φορές .Αλλά κλεβουν με στύλ και μετά η σφραγιδα του εργου τους ειναι απολύτως δική τους.

Σπύρος Σούρλας said:Ε οχι και η μαυρη θάλασσα -Zappa.Θρακιώτικα ζωναράδικα ηταν η βασική επιρροή τού Νιόνιου .Με ηλεκτρικά όργανα.Δισκος με βαθύτατα βαλκανικές ρίζες ήταν..
Πράγματι πολύ ωραία και σε στιγμές συγκηνητικά όλα αυτά που λέτε . Μία ερώτηση μόνον θα σας κάνω ( εγώ την έχω ήδη απαντήσει ) . Αυτη τη μουσική μπορείτε να την ακούσετε σπίτι σας , να πείτε δηλαδή θα βάλω τώρα ένα δίσκο να ακούσω και να είναι απόγεμα πχ και να μην είναι το Chivas 'η το Johnie Black στο τραπέζι με "συνοδά" φλούδια , ούτε να υπάρχουν γκομενάκια τριγύρω να σηκωθούν να χορέψουν τα τσιφτετέλια και να κουνήσουν την μεσούλα τους και αυτός ο δίσκος να είναι Χριστοδουλόπουλος ; Και να καθήσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας κάπου στο sweet spot και να ακούσετε Χριστοδουλόπουλο ;
Και όμως μεγάλε, υπάρχω εγώ που ακούω χριστοδουλόπουλο από το πρωί με τον καφέ μου... Τον ακούω απο μικρός, χωρίς να ξέρω τι εστί Μάκης. Μεγάλωσα με τις αμπάρες, τους αισθηματίες, τα στέφανα και το χαμένο κορμί. Ξυπνούσα το πρωί να πάω σχολείο και αν δεν άκουγα ένα απ' αυτά τα τραγούδια δεν μου πήγαινε καλά η ημέρα.. Τα είχε η μάνα μου σε μια κασσέτα μαζί με Κονιτόπουλο και Χατζή (Βάσω). Όταν έμαθα ποιός είναι αυτός που ακούω, άρχισα να κάνω τη συλογή μου...
Ηθελα να σε έβλεπα Μπάμπη στο Στρασβούργο να βάζεις Μακη στην διαπασών![]()
![]()
Και όμως μεγάλε, υπάρχω εγώ που ακούω χριστοδουλόπουλο από το πρωί με τον καφέ μου... ...
Επειδή έχω μια ιδιαίτερη μανία με τις μεγάλης έκτασης και όγκου φωνές,γεγονός που πιθανών εξηγεί και την κλίση μου στην μαύρη μουσική θεωρώ τον Μάκη απίστευτα μεγάλη φωνή
Θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ να κάτσω να ακούσω σπίτι μου ένα δίσκο του πίνοντας το ποτάκi μου, αλλά άνετα θα άκουγα στο καπάκι 20 ζωντανές εκτελέσεις του "Απορώ",θεωρώντας ότι έχει την στόμφα του πολύ μεγάλου ερμηνευτή γεγονός που αποδυκνύεται απο το ολοκληρωτικό "ξέσκισμα" που έχει κάνει στο κομμάτι.Δεν υπάρχει τρόπος ερμηνείας,διάθεσης,τεχνικής που να μην το έχει πετάξει στη μούρη μας live.Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για έναν ερμηνευτή.Πολύ δε περισσότερο 'οταν αυτό είναι φορτωμένο με συναίσθημα(που μπορεί να μας πάει ή όχι)
Και ο Στέλιος ανήκει για μένα στη ίδια κατηγορία.Ξέσκιζε τα κομμάτια του.Αυτά που ήταν όπως ήταν.Και έκανε και ντεμπούτο του με το "για μπάνιο πάω" που δεν είχε καθόλου τον χαρακτηριστικό λυγμό που του έγινε στάμπα μετέπειτα.Ο λυγμός ήταν ύφος δεν ήταν χρειά.Αυτά τα πράγματα νομιζω οτι δεν γίνονται εύκολα παιδιά
Απλά πιστεύω οτι κάποιοι έλληνες τραγουδιστές αν είχαν διεθνή καριέρα θα δυσκόλευαν πολύ κάποιους διεθνής super star
Όσο για τη φωνή δε χρειάζεται να πώ τπτ. Ακούστε τη Βοσπορίτισσα και θα δειτε φωνή...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.