Σιγουρα ξερεις περισσοτερα απο μενα, αφου εζησες και εργαστηκες στο εξωτερικο. Οι παραμετροι ειναι πολλοι και δυσκολα συγκρισιμοι... εδω, προσπαθησα να αναφερω πολυ χοντρικα τι ισχυει στη χωρα που ειμαι εγω και τις ομορες...απλη αναφορα και οχι αν ειναι σωστο η οχι και δεν ειναι Βαλκανια, ειναι κεντρικη ευρωπη, πλην ομως πρωην ανατολικη, εξαιρουμενης της αυστριας.
Επισης, για να εχουν καποιο νοημα, οσα λεω για καποιον εδω που διαβαζει, θα πρεπει να εχει αποφασισει, που κατατασσει την ελλαδα... βλεπω, ολοι οσοι εκδηλωσαν επιθυμια φυγης, ψαχνουν σε αναπτυγμενες χωρες... και πολυ σωστα κανουν....και κανουν συγκρισεις της ελλαδας με την αγγλια, τη γαλλια, τη γερμανια, την αυστραλια...
...εγω μιλαω για μια σειρα χωρων οπως η ουγγαρια, η τσεχια, η πολωνια, η σλοβακια (που ειμαι) αντε και η αυστρια για να εχουμε και το αντιβαρο...
Με ποια απο ολες αυτες τις χωρες συγκρινουμε την ελλαδα? Σε παραγωγη και σε υπηρεσιες?
Στα σημεια που αναφερεις παραπανω, δε βλεπω να ειπα εγω κατι διαφορετικο, περαν των μισθων που αναφερεις οτι ειναι υψηλοτεροι, μιλωντας ομως για αλλες χωρες απο αυτες που ειχα εγω στο νου μου...
Το θεμα βεβαια που συζητουσαμε ειναι το αν -εστω και αυτοι- οι υψηλοτεροι μισθοι ειναι θεμα Συλλογικων Συμβασεων ή ελευθερης διαπραγματευσης... εδω νομιζω, μπορεις να μας πεις με βεβαιοτητα τι ισχυει, τουλαχιστον στην αγγλια που εργαστηκες...
Για τα μπονους και ολα αυτα, ναι υπαρχουν αλλα εγκειται στην καλη θεληση των εργοδοτων αν και νομιζω οτι εχουν γινει αγραφος νομος...