Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Το πιο καλό απ'ολα είναι ότι σχεδόν άρπαξα φωτια στο εργαστήρι ,, ( φλαμπάδιασα δλδ ,, ) καλή φάση ,, σαν την τούμπα ένα πράγμα , :flipout: την ώρα που πήγα για στάση service υγρά εισόδου εξόδου οργανισμού ,, το θερμοπίστολο έπαθε κοκομπλόκο ,, ανέβασε 400 κελσίου ,, και συνάμα έσβυσε το μπλόουερ ,, λάμπαδα αναστασης ,,,που έσταζε κάργα πλαστικό πάνω στον ξύλινο πάγκο ..

:firstprize:

και άλλα κουφά ,, ρε μπας να αρχίζουμε να πιστεύουμε στα φεγγάρια ?

όλο σε σειρά μπαινουμε...

τεσπα,,, επειδή τα ντάκια έχουν απείρως μικρότερη σημασία από τη παρέα,
2 σκηνικά απο τη Σαββατιάτικη σύναξη (γιατί θα σκάσω!:antlers:)

Ο Τσίκης πηγαινοέρχεται με μια μπύρα στο χέρι, εγώ και ο Μανόλης δυσκολευόμαστε να πιάσουμε τις "σημαντικές" διαφορές (πρώτο άκουσμα του v3 και μη αναλυτικό σύστημα γαρ)
βάζουμε Α-Β repeat σε ένα κομμάτι και ξανα απο την αρχή, αλλαγή απο είσοδο σε είσοδο... μετά απο λίγο κάτι πιατίνια φεύγουν πίσω, κάτι φωνές έρχονται μπροστά, η μουσική τεμαχίζεται χωρίς να βγαίνει κάτι αφύσικο, ψεύτικο ή κουραστικό οπότε ησυχάζουμε...
"Όντως ρε, παίζει καλύτερα,,, πιο φυσικά, σχεδόν αναλογικά σε σχέση με το άλλο και το σαουντστεητζ απογειώθηκε..."
Βάσος: "Αφού σας τα έλεγα ρε, δεν είναι σαν το άλλο του μ@λάκα"
(υπόψιν το άλλο ήταν το v2 :guitarist:)

Το δεύτερο σκηνικό και ενώ σιγά σιγά ξεκαθαρίσει το πράμα...
αντικραδασμικά στο χαρτόκουτο και σίτες των ηχείων να το σκεπάζουν, ποιός άλλος? ο χαιεντάς,,,
αν και η φάση τα λέει όλα απο μόνη της... κάποιος φαρμακόγλωσσος ρώτησε "κρυώνει?" :flipout:
και "αστο δεν το σώνεις με τίποτα" :flipout: :flipout:

+++
Για το Θωμά δε λέω πολλά (να γυρίσει απο τις διακοπές του και βλέπουμε),

....αλλά παίζει με διαφορετικά καλώδια ηχείων, αναλόγως έντασης :beatnik2:

Είπε κανείς για διαστάσεις;
17χ10.
(Αφού ψάχνω και γράφω από κινητά,μεγάλη η χάρη του για mambo.)

Με έχει εξιτάρει τόσο πολύ η συζήτηση για το V3 που έχω κάνει έρευνα αγοράς για κουτί, βύσματα, ποδαράκια, εσωτερικό καλώδιο ρεύματος και ένα σωρό άλλα πράγματα. Άμα πέσει στα χέρια μου θα ανοίξω νήμα με το 'χτίσιμο'.

Εν το μεταξύ έκανα σχέδια για αγορά DAC στο προσεχές διάστημα και κάτι το άκουσμα του V2 κάτι τα σχόλιά σας άλλαξα πορεία. Μένει να ακούσω το v3 για να διαπιστώσω τα παραπάνω κι εγώ.

Εν το μεταξύ έκανα σχέδια για αγορά DAC στο προσεχές διάστημα και κάτι το άκουσμα του V2 κάτι τα σχόλιά σας άλλαξα πορεία. Μένει να ακούσω το v3 για να διαπιστώσω τα παραπάνω κι εγώ.

Μόλις διάβασα αυτό το νήμα ακύρωσα κι εγώ την αγορά dac, πρόλαβα δηλαδή στο παρά πέντε , νάστε όλοι καλά και καλο Πάσχα

Είπε κανείς για διαστάσεις;
17χ10.
(Αφού ψάχνω και γράφω από κινητά,μεγάλη η χάρη του για mambo.)

17x8,5 το μετράω εγώ και καθαρό ύψος 6cm

(εν τω μεταξύ, κάπου στη παλήνη)

file.ashx

να προσθεσω κι εγω στα σχόλια του Νίκου. Το Χαρτόκουτο (aca Mambo) ακουστηκε φυσικο, αναλυτικο πιο "αναλογικο" από το MDAC, όμως να πούμε ότι δεν είχαμε τις ίδιες πηγές, δεδομενου οτι το MDAC επαιξε με πηγη το SqueezBox ενω το χαρτοκουτο μεσω Mac. Επισης οσο χρησιμοποιουσαμε το Audirvana οι διαφορες δεν ηταν τοσο ευδιακριτες, οταν αλλαξαμε σε Amarra τοτε ακουστηκε η μεγαλυτερη διαφορα των DACs αλλα μηπως ηταν το προγραμμα που εκανε τις διαφορες..?

Σε καθε περιπτωση και εφοσον μπει σ ενα ομορφο κουτι δειχνει να ειναι μια πολυ καλη περιπτωση σε οσους αρεσει ο φυσικος ηχος που αναπαριστα. Το MDAC εχει πιο φουσκωμενο χαμηλο, αν και θα ηθελα να τα ξανακουσω και τα 2 με τη χρηση του Mac/Amarra

Θωμά το audirvana (αυτό που έχουμε τεσπα...) δεν μου λέει τίποτα... τα είπαμε.
Δεν το υπολογίζω καν στις ακροάσεις μας, ούτε στο σπίτι μου έπαιξε και ακούσαμε απο jriver 10 φορές καλύτερα imo
(μη με φάτε,,, γνώμη μου και πάντα παίζει να υπάρχει κάποιου άλλου είδους πρόβλημα ρυθμίσεων κλπ)

Μόλις γυρίσεις θα μου πεις να σου φέρω και το v2/salas να το ακούσουμε μόνο απο spdif (το v3 δε νομίζω να το έχω ως τότε δυστυχώς).

θα σου φέρω και καλώδια για μεσσαίες εντάσεις :flipout:

thanx για την φιλοξενία φίλε!
:ernaehrung004:

Σιγα τη φιλοξενία ρε Νικο. Το θέμα ειναι να βρεθούμε και να χουμε χρόνο να τ ακούσουμε. Κανονίζουμε μόλις επιστρέψω για 2η ακρόαση

Για το MDAC να προσθέσω και εγω ,, που το ακούω αυτές τις μέρες δανικό , είναι παντελώς ,, αλλό πράγμα ,, δυστυχώς το ζόρι με την σκληράδα και ένα χάσιμο ατάκας στο πάτημα είναι κάτι που με εκνευρίζει ,,

imho τα πάντα όλα ..

17x8,5 το μετράω εγώ και καθαρό ύψος 6cm

(εν τω μεταξύ, κάπου στη παλήνη)

file.ashx

Εγω τις μετρήσεις τις πήρα από το τμήμα σχεδιασμού και R&D της Tsikis MultiCorp S.A.
Τσάμπα τον παίρνουν τον μισθό,αίσχος κύριοι.

Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Για το MDAC να προσθέσω και εγω ,, που το ακούω αυτές τις μέρες δανικό , είναι παντελώς ,, αλλό πράγμα ,, δυστυχώς το ζόρι με την σκληράδα και ένα χάσιμο ατάκας στο πάτημα είναι κάτι που με εκνευρίζει ,,

exactly (the bold!) :a0210:

Εγω τις μετρήσεις τις πήρα από το τμήμα σχεδιασμού και R&D της Tsikis MultiCorp S.A.
Τσάμπα τον παίρνουν τον μισθό,αίσχος κύριοι.

από R&D είναι άχαστος, τα πάει άριστα! Στο corp του βγαίνει μια... απέχθεια να το πω? ...θα τα σπάσω όλα, @%^$&#, να το πω? :-)

Last edited:
να προσθεσω κι εγω στα σχόλια του Νίκου. Το Χαρτόκουτο (aca Mambo) ακουστηκε φυσικο, αναλυτικο πιο "αναλογικο" από το MDAC, όμως να πούμε ότι δεν είχαμε τις ίδιες πηγές, δεδομενου οτι το MDAC επαιξε με πηγη το SqueezBox ενω το χαρτοκουτο μεσω Mac. Επισης οσο χρησιμοποιουσαμε το Audirvana οι διαφορες δεν ηταν τοσο ευδιακριτες, οταν αλλαξαμε σε Amarra τοτε ακουστηκε η μεγαλυτερη διαφορα των DACs αλλα μηπως ηταν το προγραμμα που εκανε τις διαφορες..?

Σε καθε περιπτωση και εφοσον μπει σ ενα ομορφο κουτι δειχνει να ειναι μια πολυ καλη περιπτωση σε οσους αρεσει ο φυσικος ηχος που αναπαριστα. Το MDAC εχει πιο φουσκωμενο χαμηλο, αν και θα ηθελα να τα ξανακουσω και τα 2 με τη χρηση του Mac/Amarra

Θα ήθελα να μου εξηγήσετε παρακαλώ τι σημαίνει "πιο αναλογικό", γιατί με φοβίζει η λέξη και μόνο που την ακούω, ειδικά όταν πρόκειται να γίνει σύγκριση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων dac υψηλής ανάλυσης. :worshippy:

Η διαφορά που ακούσατε με το Amara οφείλεται στο dac ή στο Amara ;
Ευχαριστώ

Τι εννοείς ότι σε φοβίζει? θα πρέπει να σε καθησυχάζει ο όρος...

Πάντως αν έχει κάποια σημασία η δική μου γνώμη, είναι λίγο ατυχής ο όρος ''πιο αναλογικός από το MDac...''... το MDac το βρίσκω και εγώ σκληρό όπως οι προλαλήσαντες...

Προσωπικά έβαλα τον όρο "πιο αναλογικό" με κάθετο (/) δίπλα στο "φυσικό", ακριβώς επειδή ο όρος περιλαμβάνει πάρα πολλά στοιχεία που διαφέρουν ο αναλογικός τρόπος αναπαραγωγής από τον ψηφιακό (περιοδική δειγματοληψία / συνεχής αποτύπωση, πεπερασμένο/άπειρο κτλ).

Είναι ο τρόπος που περιγράφω μια μουσική (κατα κανόνα απο φυσικά όργανα και φωνή), που λίγο-πολύ γνωρίζω, και στερείται αφύσικης σκληρότητας ή θορύβου ή μιας αίσθησης ασυνέχειας-μη φυσικότητας στον ήχο των οργάνων.
Το αντίθετο (μη αναλογικό/μη φυσικό) περιγράφεται πιο εύκολα αν ακούσει κάποιος ένα αρκετά συμπιεσμένο mp3 όπου η έλειψη πληροφορίας και η μη αληθοφανή αναπαραγωγή είναι εμφανής.

Χρήστο δεν θεωρώ καθόλου "ατυχή" τον όρο... μέχρι υποδείξεως του κατάλληλου λεξικού περιγραφής ηχητικών εντυπώσεων.

+++
Αγαπητέ gcos6, πρόκειται όπως έιπε ο Σταύρος παραπάνω για "καλό πράγμα"... καμία σχέση με τσικ και τσακ, θόρυβο επιφάνειας κτλ της μουσικής που αναπαραγεται απο κάποιους δίσκους - σε κάποια πικάπ. Είναι απο εκείνα τα θετικά στοιχεία των δίσκων και πικάπ, που οι παλαιότεροι θυμόμαστε και αναπολούμε,,, την ξεκούραστη και αβίαστη αναπαραγωγή της μουσικής με κάποιο καλό βαθμό πιστότητας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Ενα μεγαλο μπραβο στο Βασίλη για τις μεγάλες επιτυχίες του. Εχω παρει κι εγω σειρά.

'' δεν θεωρώ καθόλου "ατυχή" τον όρο... μέχρι υποδείξεως του κατάλληλου λεξικού περιγραφής ηχητικών εντυπώσεων ''
:firstprize::firstprize::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Παιδιά πάντως το γεγονός ότι ακούσατε με διαφορετικές πηγές Mac vs squeezebox είναι πολύ καίριος παράγοντας για τις διάφορες στον ήχο...
ΙΜΟ τόσο που μπορεί και να οδηγεί και σε λάθος συμπεράσματα...
Προς Θεού δεν υπονοώ κάτι για τον dac... Είμαι και εγώ πολύ περίεργος να τον ακούσω.. (Ήδη από το V2 ήθελα αλλά δεν έτυχε ποτέ)