Marantz CD53

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Έχει κανείς σας εμπειρία και άποψη για το συγκεκριμένο μαθουσάλα;
Έχει τίποτις καλό να επιδείξει ή απλά ένα τυπικό κονσιούμερ μοντελάκι της σειράς και της εποχής;

Σας μερσώ προκαταβολικώς! :)

Γλυκόηχο με σωμα αλλά λίγη πληροφορία και δυναμικά
σαν τρανπορτ είναι μια χαρά
τιμιο μηχανακι το έχω ακόμα μαζί με ενα 67

Καλό cdp,εξαρτάται βέβαια από τι μουσική ακούς και από τα συνοδά σου
Αν θέλεις μας τα λες για να έχουμε πιό οκληρωμένη άποψη

Θα σας πώ τί ΔΕΝ ακούω... κλασσική και ελληνικά. Επίσης λατίνικα και μπόσα νόβες, τανγκό κλπ κλπ...
Συνοδά: Προ/Τελικός Audiolab, ηχεία B&W P4 και μόλις μου έρθει και ένα coaxial που περιμένω, θα το κοτσάρω και πάνω στο Dac της Teac (UD-H01)

Γλυκόηχο με σωμα αλλά λίγη πληροφορία και δυναμικά
σαν τρανπορτ είναι μια χαρά
τιμιο μηχανακι το έχω ακόμα μαζί με ενα 67

Νίκο... θα ήθελα να σταθώ στο "transport" που αναφέρεις...
Όπως έγραψα πιο πάνω στον φίλο leo1964, θα το κοτσάρω πάνω στο dac της Teac με coaxial.

Πιστεύεις ότι θα έχουμε σαφή αναβάθμιση? Σαν transport όντως θα σταθεί στο ύψος του υπόλοιπου setup που αναφέρω παραπάνω?

Θα σας πώ τί ΔΕΝ ακούω... κλασσική και ελληνικά. Επίσης λατίνικα και μπόσα νόβες, τανγκό κλπ κλπ...
Συνοδά: Προ/Τελικός Audiolab, ηχεία B&W P4 και μόλις μου έρθει και ένα coaxial που περιμένω, θα το κοτσάρω και πάνω στο Dac της Teac (UD-H01)

Νίκο... θα ήθελα να σταθώ στο "transport" που αναφέρεις...
Όπως έγραψα πιο πάνω στον φίλο leo1964, θα το κοτσάρω πάνω στο dac της Teac με coaxial.

Πιστεύεις ότι θα έχουμε σαφή αναβάθμιση? Σαν transport όντως θα σταθεί στο ύψος του υπόλοιπου setup που αναφέρω παραπάνω?

τα καλύτερα δεν ακούς....
ως τράνσπορτ τι ρωτάς?
βάλτο και άκου...
(με ακουστικά προτιμητέον, αν έχεις)....

Η διαφορά με ενα σχετικά καλό ντακ είναι μεγάλη ακόμα και σε μεσαίο προς χαμηλό συστημα
αν θέλεις ελα πάρε ενα απο αυτά που εχω να ακουσεις

Για την εποχή του ήταν κορυφαίο, έχω ακόμα το KIS στο ρακ απλά για να μου θυμίζει τα νιάτα μου. Ο ήχος του όσο γλυκός κι αν ήταν είναι χειρότερος από dac 5ετίας όπως το benchmark. Σα spdif transport, δε θεωρώ ότι είναι τίποτα το ιδιαίτερο στην εποχή μας. ΙΜΗΟ, όποιος το έχει ας το κρατήσει για τις αναμνήσεις, όποιος δε το έχει ας μην αναπολεί τα ηλεκτρονικά μιας άλλη εποχής.

Re: Απάντηση: Marantz CD53

Η διαφορά με ενα σχετικά καλό ντακ είναι μεγάλη ακόμα και σε μεσαίο προς χαμηλό συστημα
αν θέλεις ελα πάρε ενα απο αυτά που εχω να ακουσεις

Dac υπάρχει... είναι το Teac UD-H01 που προανέφερα...
Άσε που αν έρθω προς τα κει... μάλλον με τα "μικρά" σου ηχεία βάσης θα φύγω... :2thumb22sup:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πιστεύω οτι το dac είναi πολύ καλύτερο του cdp Marantz!!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... θα το δοκιμάσω άμεσα και θα επιστρέψω με εντυπώσεις....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

τα καλύτερα δεν ακούς....
ως τράνσπορτ τι ρωτάς?
βάλτο και άκου...
(με ακουστικά προτιμητέον, αν έχεις)....

Θα μπεί, δεν τίθεται θέμα... και θα το ακούσω και από ακουστικά όπως προτείνεις...
Απλά μέχρι να το κοτσάρω, κουβέντα κάνουμε και παίρνουμε καμιά γνώμη/γνώση...

Διότι μιας και μάλλον όλοι συμφωνείτε ότι θα υπάρχει αναβάθμιση... μου γεννάται η απορία...

Οποιοδήποτε player θα έκανε στον ρόλο του transport? Τα transport, τί συνθήκες θα πρέπει να καλύπτουν ώστε να χαρακτηριστούν "σωστά"?
Καλό μηχανισμό ανάγνωσης? Κάτι άλλο?

Kάτσε με το dac και άστο το cdp,εκτός και το θέλεις για ψυχολογικούς λόγους-bye-

CDp θέλω και για να παίζω κάποια δισκάκια... -bye-

μιλαμε για συσκευη 17-18 ετων και μαλλον θα εχει καποια προβληματα με τα αντιγραφα των cd. Αν θελεις cdp σαν transport βρες καποιο μεταχειρισμενο αλλα το πολυ 5 ετων ή αγορασε ενα προσιτο καινουργιο. Καλος ο υπολογιστης αλλα κακα τα ψεμματα ειναι πιο πρακτικο να παιζεις τα cd με μια κλασσικη συσκευη.

μιλαμε για συσκευη 17-18 ετων και μαλλον θα εχει καποια προβληματα με τα αντιγραφα των cd. Αν θελεις cdp σαν transport βρες καποιο μεταχειρισμενο αλλα το πολυ 5 ετων ή αγορασε ενα προσιτο καινουργιο. Καλος ο υπολογιστης αλλα κακα τα ψεμματα ειναι πιο πρακτικο να παιζεις τα cd με μια κλασσικη συσκευη.

Αντίγραφα δεν παίζω.
Θα ήθελα να μου βάλεις 3-4 linkάκια με προτάσεις σου αν σου είναι εύκολο....

Marantz CD5004,NAD C515 ,Yamaha CD-S300 και αυτο το οποιο ειναι απλα transport Denon DCD-F109 (ολα εχουν coaxial ψηφιακη)

Last edited:

Πόσα χρήματα διαθέτεις για cdp;;;
Να μπορέσουμε να προτείνουμε κάτι

Για την οικονομική κατηγορία... max τα 300.

Τασαντο μερσί... :music-smiley-005:

ΥΓ. Το DCD-F109, όταν λές απλά transport, τί εννοείς?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Marantz CD53

Γ
ΥΓ. Το DCD-F109, όταν λές απλά transport, τί εννοείς?

Βγάζει μόνο spdif, δεν έχει ενσωματωμένο DAC = Είναι transport.