Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Σπύρο αρχίσαμε τσι κόντρες..:damnyou:
3-2-1 εσύ
1-2-3 εγώ![]()
Βάλε τό 1 μιά θέση πιό πίσω please.
Ακουσα και το 4:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Σπύρο αρχίσαμε τσι κόντρες..:damnyou:
3-2-1 εσύ
1-2-3 εγώ![]()
Βάλε τό 1 μιά θέση πιό πίσω please.
Ακουσα και το 4:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Διονύση στήν πρώτη εκδοχή τά links δέν ανταποκρίνονται πλέον???
Όχι δυστυχώς Σπύρο, δεν υφίστανται πλέον.
Διονύση πότε θά κάνεις τά αποκαλυπτήρια???
Οχι σάν τήν άλλη φορά πού μάς άφησες έγκαυλους ολόκληρο Σαββατοκύριακο...
Υπάρχουν φορές που είμαστε προκατειλημμένοι (θετικά ή αρνητικά) με το όνομα των καλλιτεχνών-εκτελεστών έτσι ώστε η άποψή μας για την εκτέλεση να έχει αρχίσει να διαμορφώνεται πριν ακόμη ακουστεί η πρώτη νότα;
Παγιδευόμαστε τρόπω τινά από την φήμη του εκτελεστή (μαέστρος ,σολίστας ,ορχήστρα) σε βαθμό τέτοιο που να διαστρεβλώνεται a priori η κρίση μας;
Από 'κει και ύστερα υπάρχουν κάποιες αναφορές που σαφώς θεωρώ επιβεβλημένο να τις έχω υπόψη μου, χωρίς αυτό να σημαίνει εκ των προτέρων αναγνώριση υπεροχής. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις σπουδαίων μουσικών που γνώριζαν το συνθέτη, ή ακόμη περισσότερο ανήκαν στο στενό περιβάλλον του.
Μου είναι αδιανόητο π.χ. να αγνοήσω ηχογράφηση του Βάλτερ και του Κλέμπερερ στο Μάλερ, του Μραβίνσκυ στο Σοστακόβιτς και της Λότε Λένυα στον Κουρτ Βάιλ.
Σε παλαιότερο μήνυμα για τον Μάλερ που είχες ανοίξει - αν θυμάμαι καλά - είχα δώσει πιο αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής μου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ανάλογα - δηλαδή κατά περίπτωση - διαμορφώνονται και για άλλους συνθέτες.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει η δισκοθήκη να επεκτείνεται πιο πολύ οριζόντια (περισσότερα έργα) παρά κάθετα (πολλές εκτελέσεις κάποιων έργων). Η απόλαυση που μπορεί να μας δώσει ένα νέο έργο δύσκολα μπορεί να υπερκεραστεί από την απόλαυση ενός πολυακουσμένου έργου σε μια διαφορετική εκτέλεση.
Καλά όλα αυτά.
Μολόγα όμως τώρα.![]()
Στη θέση σου δεν θα βιαζόμουνα.
Να μην περιμένουμε και Κώστα Λυμπ. και Δημοκηδή;
Ωχ:BDGBDGB53:
Αντε να περιμένουμε τήν Callas και τήν Τebaldi.![]()
...ορεξάτος είσαι Σπυράκο μου...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.