μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind test

Eγώ πάντως παίρνω πίσω το πρώιμο σχόλιο περι 'πλατανόφυλλου' :BDGBGDB55:

Επίσης, ανυπομονώ να γνωρίσω τα νέα μέλη Maria και Renata...:ernaehrung004: :guitarist: :flipout:

Απάντηση: Re: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Eγώ πάντως παίρνω πίσω το πρώιμο σχόλιο περι 'πλατανόφυλλου' :BDGBGDB55:

Επίσης, ανυπομονώ να γνωρίσω τα νέα μέλη Maria και Renata...:ernaehrung004: :guitarist: :flipout:

Ολες οι Ντίβες ξεκουράζονται τό μεσημέρι.:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Καί επειδή κάνουμε μιά δημοκρατική συζήτηση,πρόσεχε καλά ποιά εκτέλεση ´θά πείς ´ότι είναι τού Gould.:ears::ears::flipout::flipout:
Εντελώς δημοκρατικά πάντα.:HTEHETH63::twoguns:

Πρώτ'απ'όλα δεν έχω πει ή υπαινιχθεί ότι υπάρχει και Gould ανάμεσα στις τέσσερις εκτελέσεις...
;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση;

Πρώτ'απ'όλα δεν έχω πει ή υπαινιχθεί ότι υπάρχει και Gould ανάμεσα στις τέσσερις εκτελέσεις...
;)

Δικές μου ψυχολογικές εμμονές είναι αυτές.
Μην γίνουμε και ρόμπες.:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Bli

Ολες οι Ντίβες ξεκουράζονται τό μεσημέρι.:flipout::flipout:

Ω! Δεν εννοούσα να χαλάσω την μεσημεριανήν των σιέστα! Ελπίζω να έλθουν εις το αποψινό soirée για tchaé και μπισκότα :flipout:

Αν και θεωρώ εαυτόν αρκούντως άσχετο, στο πεδίο της προκλασικής και του μπαρόκ, θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου.

Quelle surprise! Οι δυο πρώτες μου φάνηκαν πιο άξιες προσοχής, ενώ οι άλλες έπασχαν. Μη με βάλετε να διευκρινήσω τι ακριβώς δε μου άρεσε, μου είναι αδύνατο.

Πάντως είμαι ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη. Μου αρέσει η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Η μεν πρώτη για τη "ζωντάνια" που έχει, η δε δεύτερη, επειδή είναι πιο "πειθαρχημένη" και "σωστή".

Παιδιά αν έχετε υπομονή, εγώ θα έχω πρόσβαση σε adsl από αύριο στο γραφείο....

Πάντως εμένα μου αρέσουν οι ρομαντικές και όχι οι απόλυτα ακριβείς προσσεγγίσεις στο μπαρόκ, παρότι γνωρίζω ότι το ορθότερο είναι θεωρητικά το δεύτερο,

Ωστόσο, έχουμε ξανα-αναρωτηθεί τι πρέπει να ψάχνουμε ; το έργο όπως θα το ήθελε να ακούγεται ο ίδιος ο συνθέτης ; αυτό πόσο δύσκολο ή επιθυμητό είναι, από την στιγμή που ο ερμηνευτής του Μπαχ, τόσες δεκάδες χρόνια μετά, 'κουβαλάει' μέσα του την γνώση και τις τεχνικές πάμπολλων παρουσιασθέντων στο μεσοδιάστημα συνθετών /ερμηνευτών ;

Καλά κρασιά ......

Ωστόσο, έχουμε ξανα-αναρωτηθεί τι πρέπει να ψάχνουμε ; το έργο όπως θα το ήθελε να ακούγεται ο ίδιος ο συνθέτης ; αυτό πόσο δύσκολο ή επιθυμητό είναι, από την στιγμή που ο ερμηνευτής του Μπαχ, τόσες δεκάδες χρόνια μετά, 'κουβαλάει' μέσα του την γνώση και τις τεχνικές πάμπολλων παρουσιασθέντων στο μεσοδιάστημα συνθετών /ερμηνευτών ;
Καλά κρασιά ......

Πολύ σωστή παρατήρηση!
:2thumb22sup:

Παιδιά αν έχετε υπομονή, εγώ θα έχω πρόσβαση σε adsl από αύριο στο γραφείο....

Αν δεν έχει αντίρρηση η ομήγυρη θα έλεγα να περιμένουμε.
Εξάλλου δεν είμαστε τόσοι πολλοί στη γειτονιά της κλασσικής ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείουμε κάποιους δυστυχείς οι οποίοι δεν έχουν adsl στο σπίτι...
;)

Nα το πάρει το ποτάμι γιατί μου είναι αδύνατον να ανοίξω τα links.

Και να λείπουν τα αστεία για ντίβες από μέρους του γιατρού κι αυτού του μικρού διάβολου του Busoni.:damnyou:
Τέλειωσα τη σιέστα μου, ήπια το τσάϊ μου με τα κουλουράκια και σε λίγο η γκουβερνάντα θα πάρει εντολή να μου σερβίρει τη Βενεδικτίνη μου.:BDGBGDB55:
Εχω πάρει και το μονόκλ μου ανα χείρας και περιμένω...:cool:

Aντε ρέ Διονύσιε.
Εχεις κάνει άνω κάτω τό φόρουμ μέ τά τσιγάρα και τούς Bach.Χαλάλι σου.:grandpa:
Ας περιμένουμε μιά μέρα ακόμα τόν συνονόματο.
Πάω να συνεχίσω τήν ακρόαση τής Μπεζεντάκου σέ συγκριτικό τέστ μέ τήν Μαστροκώστα(ως φωνές ,φυσικά).:eek::eek:

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Aντε ρέ Διονύσιε.
Εχεις κάνει άνω κάτω τό φόρουμ μέ τά τσιγάρα και τούς Bach.Χαλάλι σου.:grandpa:
Ας περιμένουμε μιά μέρα ακόμα τόν συνονόματο.
Πάω να συνεχίσω τήν ακρόαση τής Μπεζεντάκου σέ συγκριτικό τέστ μέ τήν Μαστροκώστα(ως φωνές ,φυσικά).:eek::eek:

Όχι ακρόαση Σπυράκο , θέαση, ΘΕΑΣΗ!!
:D

Παρακαλώ μια και το´φερε η κουβέντα (ο Σπύρος φταίει όχι εγώ...)απολαύστε ένα ευχάριστο οπτικό ιντερλούδιο:

gwgw-mastrokwsta-14.gif

logo.php

Φυσικά ο δίσκος της Στέλλας είναι εκτός συναγωνισμού...:rolleyes:

Δεν ξέρω κιόλας , υφίσταται λογοκρισία στο club;

Φαντάζομαι θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη του Ιωάννη Σεβαστιανού (όσον αφορά το μουσικό μέρος βέβαια... διότι όσον αφορά το οπτικό ...άλλα πράγματα θα έτριζαν):flipout::flipout::flipout:

..

Λοιπόν επειδή κι εγώ δεν καίγομαι να αγοράσω άλλη μιά εκτέλεση με έργα του Μπαχ εντός των επομένων ημερών , μπορούμε να περιμένουμε και τους υπόλοιπους εκλεκτούς θαμώνες να τελειώσουν το πλεκτό τους και μετά να αποκαλυφθούν οι κρυμμένοι θησαυροί .

Μία μόνο παρατήρηση - πάντοτε καλοπροαίρετα . Οπως φαίνεται μέχρι στιγμής οι προτιμήσεις διαφέρουν και οι διαφορές κυμαίνονται από μικρές έως ρζικά αντίθετες . Πέραν της δικιολόγησης με διάφορους τρόπους των προσωπικών μας προτιμήσεων , η ουσία είναι ότι αυτές δεν παύουν να είναι προσωπικές δηλαδή ζήτημα γούστου και επιλογής δηλαδή άκρως υποκειμενικές .

Οσοι συμφωνούν παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά που θα αναφέρω ότι αντιπαθώ τον Μάλερ , διότι στα αυτιά μου ακούγεται κουραστικός , βαρετός , ασύνδετος , με μανία για υπερβολική παράθεση ξεκάρφωτων θεμάτων χωρίς καμμία εσωτερική συνοχή , εκνευριστικά "παράφωνος" κλπ ,να μην με βρίζουν προσωπικά . ;).

αντιπαθώ τον Μάλερ

"Οχι απλώς δεν μου αρέσει ο Βάγκνερ, αλλά τον απεχθάνομαι. Από τεχνική άποψη, έχει εκπληκτικά ευρήματα, πραγματικές καινοτομίες, αλλά όλα αυτά χάνουν την αξία τους από το στόμφο, το γιγαντισμό και τη χονδροειδή χειραγώγηση των συναισθημάτων, όπως εξάλλου συμβαίνει με το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής μουσικής μετα το 1815. Εχει γραφτεί για ανθρώπους που η κύρια μουσική αναφορά τους είναι, κατά βάθος, τα στρατιωτικά εμβατήρια. Μαγεύομαι όταν διαβάζω τις παρτιτούρες του Βάγκνερ, αλλά δεν μπορώ να ακούσω τα έργα του".
"Δεν εκτιμάτε λοιπόν κανένα Γερμανό συνθέτη;"
"Μετά τον Μότσαρτ, και τον Μπετόβεν; Κάποια έργα του Σούμπερτ, μερικές συνθέσεις του Μάλερ. Και πάλι, είμαι επιεικής. Κατά βάθος υπάρχει μόνο ο Μπάχ. Και μετά, φυσικά, ο Σαίνμπεργκ".

Ευμενίδες - Jonathan Littell. εκδ. Λιβάνη, σελ. 509.
αφιερωμένο εξαιρετικά :BDGBGDB55:

εκπληκτικό βιβλίο by the way

είδεις λοιπόν ; ο καθ'ένας με την μ@λ@κί@ του . Γι' αυτό live and let die που έλεγε και ο τρυφερούλης σκαθαρούλης , για να μπορούμε να κάνουμε και κουβέντα . Αλλωστε οι βλακώδεις και απόλυτες απόψεις όταν προέρχονται από κάποιον που είναι και κάπως γνωστός φαντάζουν έτι περισσότερο βλακώδεις . ( Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι γνωστός )

Last edited:

( Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι και γνωστός )

τι λές καλέ που δεν είσαι γνωστός; :p
είσαι στυλοβάτης της μουσικής κατηγορίας του AVClub και αναγνωρίσιμη μούρη. :award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση;

τι λές καλέ που δεν είσαι γνωστός; :p

εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω . Ως γνωστό θεωρώ αυτόν που για να αποκτήσεις πρόσβαση στις απόψεις του πρέπει να καταβάλλεις κάποιο αντίτιμο .Το αν θα τις θεωρήσεις αξιόλογες ή όχι είναι δευτερεύον . Δεν πιστεύω όμως στο τζάμπα και στο πάρεργο .

είσαι στυλοβάτης της μουσικής κατηγορίας του AVClub και αναγνωρίσιμη μούρη. :award:
εμ με τόσες πολλές φωτογραφίες που τραβάει ο Παναγιωτίδης .