μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind test

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρό

Ως γνωστό θεωρώ αυτόν που για να αποκτήσεις πρόσβαση στις απόψεις του πρέπει να καταβάλλεις κάποιο αντίτιμο ..

Α ναί;
Και το αντίτιμο που καταβάλω εγώ όταν μου βρίζεις τον Scott; αυτό δεν μετράει; :D

εμ με τόσες πολλές φωτογραφίες που τραβάει ο Παναγιωτίδης .

και μετά σου λένε ότι οι μη καπνιστές είναι άκακοι :Banane0:

Επί του θέματος, προτιμώ τη 2η εκτέλεση, αλλά μου είναι δύσκολο να κατατάξω τις υπόλοιπες. Πάντως ο ήχος της 1ης μου φάνηκε εξαιρετικά λεπτός (ακούω με ακουστικά) και δεν είναι μόνο θέμα ηχογράφησης/ηχοληψίας. Μάλλον μετά τη 2η θα έβαζα επομένως την 3η εκδοχή.

Δεν μου λέτε, πώς την βλέπετε την δουλειά?

Θα το πάρει το ποτάμι ή θα περιμένουμε το ξεστόλισμα μετά του Αη-Γιαννιού?
Οχι τίποτε άλλο αλλά..patience is a virtue that I don't have !!! (να ταν και η μόνη..:flipout:)

Αυτό δεν είναι θρεντ τελικά.Θα μπορούσε να είναι μέθοδος απόσπασης πληροφοριών και μάλιστα από τις πλέον αποτελεσματικές και -κυρίως-αναίμακτες..:BDBDG54:

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Δεν μου λέτε, πώς την βλέπετε την δουλειά?

Θα το πάρει το ποτάμι ή θα περιμένουμε το ξεστόλισμα μετά του Αη-Γιαννιού?
Οχι τίποτε άλλο αλλά..patience is a virtue that I don't have !!! (να ταν και η μόνη..:flipout:)

Αυτό δεν είναι θρεντ τελικά.Θα μπορούσε να είναι μέθοδος απόσπασης πληροφοριών και μάλιστα από τις πλέον αποτελεσματικές και -κυρίως-αναίμακτες..:BDBDG54:

Βρε Δημήτρη είπαμε να περιμένουμε το Κώστα Λυμπερόπουλο και τον Δημοκηδή που θα έχει γρήγορη σύνδεση στο γραφείο αύριο.
:smile:
Μετά θα γίνει επίσημη αποκάλυψη των στοιχείων τα οποία είναι κατατεθειμένα σε κεντρικό συμβολαιογραφείο των Αθηνών.:D

Φραζάρισμα θα λέγαμε το χωρισμό του κομματιού σε φράσεις κάτι ανάλογο των προτάσεων του φωνητικού λόγου.
Μια μουσικά λογική ενότητα. Αντίστοιχα με την ομιλία οι μουσικές φράσεις χωρίζονται και αυτές με αναπνοές ποικίλης διάρκειας σαν να υπήρχαν σημεία στίξης.
Το φραζάρισμα συχνά δεν υποδεικνύεται από τον συνθέτη οπότε εναπόκειται στη δημιουργική φαντασία του ερμηνευτή.

Απάντηση: Re: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Φραζάρισμα θα λέγαμε το χωρισμό του κομματιού σε φράσεις κάτι ανάλογο των προτάσεων του φωνητικού λόγου.
Μια μουσικά λογική ενότητα. Αντίστοιχα με την ομιλία οι μουσικές φράσεις χωρίζονται και αυτές με αναπνοές ποικίλης διάρκειας σαν να υπήρχαν σημεία στίξης.
Το φραζάρισμα συχνά δεν υποδεικνύεται από τον συνθέτη οπότε εναπόκειται στη δημιουργική φαντασία του ερμηνευτή.

Ρέ σύ είχες γράψει γιά φραζάρισμα στό ´κάπνισμα´ή μέ ´γελάσανε ´τά μάτια μου??
Τούκανες μεταφορά έ???
Εμ,άμα ανοίγεις τέτοια θέματα.:flipout::flipout::flipout:

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Τα νεύρα μου !!

Απ την μία αυτό το θρεντ απ την άλλη τα του "καπνού" ,έχω αρχίσει να εμφανίζω τρέμουλο.

Α βρε Σπύρο και είσαι και μακρυά..

Υ.Γ. Ξαφνικά νοιώθω μια ανεξήγητη αντιπάθεια για τον Λύμπε , τον Δημοκηδή και τα κ@λο adsl τους!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Bli

Ρέ σύ είχες γράψει γιά φραζάρισμα στό ´κάπνισμα´ή μέ ´γελάσανε ´τά μάτια μου??
Τούκανες μεταφορά έ???
Εμ,άμα ανοίγεις τέτοια θέματα.:flipout::flipout::flipout:

Σπύρο νομίζω ότι οι συνέπειες του καπνίσματος αρχίζουν να σου χτυπάνε την πόρτα. Παραισθήσεις και συγχυτικά φαινόμενα. Λυπάμαι.

Μπορείς να ηρεμήσεις!
Ναι το έγραψα κατά λάθος διπλα.
:flipout::flipout::flipout:

Χμμμ.Τελικά οι μή καπνιστές παθαίνουν διαταραχές προσανατολισμού.:BDGBDGB53::flipout:

Ούφ.
Και είπα πάει τάχασα....Φραζάρισμα στό ´κάπνισμα´.:eek::eek:
Πάντως εκτιμώ τήν ειλικρίνειά σου.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Υ.Γ. Ξαφνικά νοιώθω μια ανεξήγητη αντιπάθεια για τον Λύμπε , τον Δημοκηδή και τα κ@λο adsl τους!!!:flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Δημήτρη δες το σαν άσκηση υπομονής , όπως έκανε ασκήσεις θάρρους ο δειλός μικρός Μήτσος του Λαζόπουλου.
Άειειειειειει χάσου(όχι εσύ, μην παρεξηγηθώ κιόλας).:D:D

Εδώ πού τά λέμε πάντως η αντικατάσταση πού έκανες στό ´φραζάρισμα´μέ τόσο μονολεκτικό σχόλιο θύμιζε τύπο πού ήθελε να συγκεντρώσει 10πόστς γιά να γράψει στίς αγγελίες.:flipout::flipout:
Δεν σού πήγαινε.;);)

Εδώ πού τά λέμε πάντως η αντικατάσταση πού έκανες στό ´φραζάρισμα´μέ τόσο μονολεκτικό σχόλιο θύμιζε τύπο πού ήθελε να συγκεντρώσει 10πόστς γιά να γράψει στίς αγγελίες.:flipout::flipout:
Δεν σού πήγαινε.;);)

Με πρόλαβες!
Θα έγραφα τώρα ότι όντως έκανα ένα σύντομο συγκαταβατικό σχόλιο στο κάπνισμα για να προλάβω να κάνω την τράμπα.
Γιατρέ μου :grinning-smiley-043

Λοιπόν επειδή κι εγώ δεν καίγομαι να αγοράσω άλλη μιά εκτέλεση με έργα του Μπαχ εντός των επομένων ημερών , μπορούμε να περιμένουμε και τους υπόλοιπους εκλεκτούς θαμώνες να τελειώσουν το πλεκτό τους και μετά να αποκαλυφθούν οι κρυμμένοι θησαυροί .

Μία μόνο παρατήρηση - πάντοτε καλοπροαίρετα . Οπως φαίνεται μέχρι στιγμής οι προτιμήσεις διαφέρουν και οι διαφορές κυμαίνονται από μικρές έως ρζικά αντίθετες . Πέραν της δικιολόγησης με διάφορους τρόπους των προσωπικών μας προτιμήσεων , η ουσία είναι ότι αυτές δεν παύουν να είναι προσωπικές δηλαδή ζήτημα γούστου και επιλογής δηλαδή άκρως υποκειμενικές .

Οσοι συμφωνούν παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά που θα αναφέρω ότι αντιπαθώ τον Μάλερ , διότι στα αυτιά μου ακούγεται κουραστικός , βαρετός , ασύνδετος , με μανία για υπερβολική παράθεση ξεκάρφωτων θεμάτων χωρίς καμμία εσωτερική συνοχή , εκνευριστικά "παράφωνος" κλπ ,να μην με βρίζουν προσωπικά . ;).

Mμμμ....
Πολυ καλη και ακριβης αποψη...ερχεται (αν την εχω αποκωδικοποιησει σωστα) σε απολυτη συμφωνια με κατι που ειχα γραψει πριν απο καιρο για την περιβοητη κολοκυθοπιτα και οτι κατα την γνωμη μου οι δισκοκριτικες πρεπει να περιοριζονται ή σε περιγραφη συναισθηματων ή σε περιγραφη του μουσικου περιεχομενου αλλα σε καμμια περιπτωση βαθμολογιες ουτε αν ειναι καλος ο δισκος ή οχι.
Ενα μου αρεσε ή δεν μου αρεσε αρκει.

Τοτε ειχες διαφωνησει με την βαθμολογια αλλα τωρα νομιζω, οτι επι της ουσιας συμφωνουμε ,απλα το λεμε με διαφορετικα λογια!!!

-bye-

3-2-1
1 βιαστικο.(περισσοτερο γρηγορο απο οτι νομιζω εγω σωστο) με αποτελεσμα να χανει το συναισθημα .
2.ωραιοτερη εκτελεση αλλα παρολα αυτα μου φαινεται οτι οι μουσικοι παλι ειναι καπως αποστασιοποιημενοι απο το εργο.
3.μαλλον η καλυτερη.Λιγο ενθουσιωδης (παντως ολες μου φαινονται γρηγοροτερες απο το "σωστο" λες και οι μουσικοι θελουν να τελειωνουν).

λοιπον επειδη κατι δεν μου πηγαινε καλα με το "γρηγορο " και συνδεσα το pc
με το στερεοφωνικο .Παιρνω πισω τα περι γρηγοραδας..(καμμια σχεση ο ηχος του pc δυστυχως-για το pc)
Παρολα αυτα η προτιμηση μου παραμενει η ιδια (3-2-1)
Η 1 ειχε την καλυτερη ηχογραφηση αλλα ηταν καπως λουσατη, στυλ deutsche grammophon .Ηταν ολα τοσο καλα που σαν να μου ελλειψε ο Μπαχ
Η 2 πιο ισσοροπημενη απο τη σκοπια οτι δεν προσπαθουσε να επιβαλλει κατι ,σαν να ρεει καλυτερα
Η 3 ειχε μαλλον την χειροτερη ηχογραφηση αλλα ηταν "χαριτωμενος" ο τροπος που επαιζε ο πιανιστας. Ψηφιζω την 3 για καλυτερο συναισθημα απο τις αλλες ...

Last edited:

Mμμμ....
-

!!!!!!!! Τετοιο μμμμ εννοω......-bye-

οχι το αλλο το σαρκαστικο...πιστευω οτι ειναι περιττη διευκρινηση αλλα δεν βλαπτει κιολας!!!:smile:

Η ιστορικά πρώτη - πεσκέσι από ταξίδι θειάς στη Βουδαπέστη τη δεκαετία του '80 που της είχα φορτωθεί να μου φέρει δίσκους - ηχογράφηση που έχω του BWV 1052, μου είναι και η πιο αγαπητή.

Βινυλιάκι ουγκαροτόν του 1976 με το νεαρό - και τεκνό τότε - Ζόλταν Κότσις να συνοδεύεται από την ορχήστρα του Ωδείου Λιστ της Βουδαπέστης, υπό τη διεύθυνση του Άλμπερτ Σίμον. Η άρθρωση - το φραζάρισμα, πως το λέτε εσείς εδώ... - του, η ισορροπία του, η φρεσκάδα του και η δεξιοτεχνία του με μαγεύουν ακόμη. Δεν είναι τυχαίο που οι ηχογραφήσεις του εκείνης της εποχής στα κονσέρτα του Μπαχ μνημονεύονται από το Ρίχτερ στα σημειωματάρια του.