Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο ψαχνω για τον νεο φραχτη μου!!!
tetragones_tomes_alouminiou.jpg

Που θα βρω? Εχουμε κανενα φιλο αλουμινα?

Να σουν κοντα να σου εδινα.εχω μερικα μετρα.
Παντως αν πας σε αποθηκη αλλυμινιου, δεν ειναι ακριβη μια βεργα, 6 μετρη νομιζω πουλανε.

Αυτο ψαχνω για τον νεο φραχτη μου!!!
tetragones_tomes_alouminiou.jpg

Που θα βρω? Εχουμε κανενα φιλο αλουμινα?

δύσκολα θα βρεις ρετάλι σε αλουμινα γιατί δεν χρησιμοποιείτε το προφίλ αυτό στα κουφώματα εκτος πολυ εξειδικευμενων περιπτώσεων...πρέπει να πας σε έμπορο (χονδρικής ) στον Πειραιά που πάλι δύσκολα να έχει ρετάλι (αυτά πωλουνται κανονικά σε 5μετρες βεργες)
σίγουρα όμως θα σου προτινει λυση.
στο σκραπατζη που πηγα εχθές να αφήσω τισ υπόλοιπες μπαταρίες ,ειχε μασιφ αλουμίνια που του είχαν φέρει σε τέτοιες διατομές... (καινούρια του μέτρου)

μασίφ είναι καλύτερο γιατί έχει μεγαλύτερη ακαμψία . το "κούφιο" στη διάσταση που θες (100*20*(1.8?)) όταν το πατάς με το δάχτυλο στο κέντρο θα παραμορφωνετε ελαφρός...γιαυτό βαζουν τα άλλα που είναι όλο νεύρα σε φραχτι....και το μασίφ σε σκραπ θα το πάρεις "τσαμπα"...αν υπάρχουν ακομα

Εχει κανεις αποψη για αυτο;
https://www.amazon.de/dp/B00HX70J5Y...m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=2PJP1SS2Y2SFK3J7KVD1
θα το βγαλει αυριο σε προσφορα.

Στα περισσοτερα βιντεο βλεπω οτι βγαζει καποια σημεια σαν να φτυνει το χρωμα.
Ειδα ομως και εδω
https://www.youtube.com/watch?v=hPdzQL4ERM4
οτι τα 3 πρωτα χερια δεν ειναι καθολου καλα (φλοιδα πορτοκαλιου) και στο τεταρτο εχει βγει πολυ ικανοποιητικο το αποτελεσμα.

Σκεφτομαι θα βγαζει παρομοιο αποτελεσμα με το 24L κομπρεσερ και το πιστολι του lidl που εχω?
θα βολεψει να βαψω και κανα τοιχο εντος του σπιτιου και οπουδηποτε αλλου θελω να βαψω.

Παιδιά έχετε υπ'όψιν σας που μπορώ να βρώ κυλινρικές ράβδους inox σε διατομή ας πούμε Φ18mm;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχει κανεις αποψη για αυτο;
https://www.amazon.de/dp/B00HX70J5Y...m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=2PJP1SS2Y2SFK3J7KVD1
θα το βγαλει αυριο σε προσφορα.

Στα περισσοτερα βιντεο βλεπω οτι βγαζει καποια σημεια σαν να φτυνει το χρωμα.
Ειδα ομως και εδω
https://www.youtube.com/watch?v=hPdzQL4ERM4
οτι τα 3 πρωτα χερια δεν ειναι καθολου καλα (φλοιδα πορτοκαλιου) και στο τεταρτο εχει βγει πολυ ικανοποιητικο το αποτελεσμα.

Σκεφτομαι θα βγαζει παρομοιο αποτελεσμα με το 24L κομπρεσερ και το πιστολι του lidl που εχω?
θα βολεψει να βαψω και κανα τοιχο εντος του σπιτιου και οπουδηποτε αλλου θελω να βαψω.
Το ζαχαρώνω πολύ καιρό.Άποψη δεν έχω,αλλά σε ατή την τιμή απλά άρπαξέ το.Εγώ τώρα δε μπορώ,αλλοιώς....

Παιδιά έχετε υπ'όψιν σας που μπορώ να βρώ κυλινρικές ράβδους inox σε διατομή ας πούμε Φ18mm;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ζαχαρώνω πολύ καιρό.Άποψη δεν έχω,αλλά σε ατή την τιμή απλά άρπαξέ το.Εγώ τώρα δε μπορώ,αλλοιώς....

η τιμη θα ειναι ακομα πιο κατω. αυριο στις 13:30 θα το εχει προσφορα. υπολογιζω 110-120 ευρω.

Πριν από κανένα μήνα είχε γράψει ο Μιχάλης (Χιώτης) ένα post όπου έκανε ένα συγκριτικό ρεζουμέ σχετικά με τις σέγες Dremel Moto-Saw & Proxxon DS-230/E.
Ηθελα να το ξαναδω αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Θυμάται κανείς να βοηθήσει?

Πριν από κανένα μήνα είχε γράψει ο Μιχάλης (Χιώτης) ένα post όπου έκανε ένα συγκριτικό ρεζουμέ σχετικά με τις σέγες Dremel Moto-Saw & Proxxon DS-230/E.
Ηθελα να το ξαναδω αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Θυμάται κανείς να βοηθήσει?

Ελεγα οτι πρεπει να προτιμησεις την Dremel :)

Την εχει φίλος σε άριστη κατάσταση δύο φορές την έχει δουλέψει και μια που πήγα εγώ να την δω τρεις. Αν είχα τα λεφτά θα την επερνα. Καλά κι αυτός αν τα είχε δεν θα την πουλαγε:-p

Εχεις μείνει λιγότερο ευχαριστημένος από την proxxon? Μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη και εργονομική, είναι λίγο περισσότερα watt, παίρνει ακέφαλες λάμες, έχει πιο καλοσχεδιασμένο φράκτη που κινείται σε όλο το τραπέζι της, μήπως έχει κάποιο "κρυφό" ελάττωμα που έχεις ανακαλύψει με τη χρήση της? Αυτό που βλέπω και διαβάζω είναι η πιο δύσκολη αλλαγή λάμας. Είναι και κάτι άλλο?

Εχεις μείνει λιγότερο ευχαριστημένος από την proxxon? Μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη και εργονομική, είναι λίγο περισσότερα watt, παίρνει ακέφαλες λάμες, έχει πιο καλοσχεδιασμένο φράκτη που κινείται σε όλο το τραπέζι της, μήπως έχει κάποιο "κρυφό" ελάττωμα που έχεις ανακαλύψει με τη χρήση της? Αυτό που βλέπω και διαβάζω είναι η πιο δύσκολη αλλαγή λάμας. Είναι και κάτι άλλο?

Η μικρη proxxon ειναι αστερι και η πλεον αθορυβη ολων των σεγων με την dremel να ειναι η πλεον θορυβωδης. Η αλλαγη λαμας συνηθιζεται, παιρνει μονο ακεφαλες.
Ομως η dremel κοβει ευκολοτερα μεγαλυτερο παχος απο σκληρο ξυλο, μεχρι ~2 εκατοστα, ενω η proxxon μεχρι 1 και κατι εκατοστα σκληρο ξυλο. Αν ζοριστουν, κοβουν και οι δυο παραπανω.

Τα παντα εξαρτωνται απο το τι θες να φτιαχνεις και ιδιαιτερα με τι παχος και ειδος ξυλου θα δουλευεις.

Τα 40mm μαλακού ξύλου (πεύκο στην περίπτωσή μου που συνήθως βρίσκω) τα οποία γράφει στις προδιαγραφές δεν πολυισχύουν?
Η dremel γράφει γενικώς μέχρι 20mm αν θυμάμαι καλα. Θα κοβω ενίοτε και τέτοια πάχη, μιας και θέλω να φτιάχνω κάποια απλά διακοσμητικά και παιχνίδια.

(μήπως να μεταφέρονταν τα τελευταία posts στο θέμα με τα dremel ή τα proxxon για να μην τα ξαναψάχνουμε?)