Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα 40mm μαλακού ξύλου (πεύκο στην περίπτωσή μου που συνήθως βρίσκω) τα οποία γράφει στις προδιαγραφές δεν πολυισχύουν?
Η dremel γράφει γενικώς μέχρι 20mm αν θυμάμαι καλα. Θα κοβω ενίοτε και τέτοια πάχη, μιας και θέλω να φτιάχνω κάποια απλά διακοσμητικά και παιχνίδια.

(μήπως να μεταφέρονταν τα τελευταία posts στο θέμα με τα dremel ή τα proxxon για να μην τα ξαναψάχνουμε?)

Αν θες να κοβεις συχνα 40μμ πευκο (μετρια σκληροτητα) τοτε πρεπει να πας σε κανονικη σεγα που κοβει μεχρι 8 εκατοστα θεωρητικο υψος.
Ομως μου φαινονται παρα πολλα τα 40μμ για διακοσμητικα και παιχνιδια, παρα πολλα. Εισαι σιγουρος για τετοιο μεγαλο παχος?

Μαλακο ξυλο θεωρειται το balsa και το θεωρητικο μαξιμουμ υψος ολων των σεγων αναφερεται σε τετοιου ειδους μαλακα ξυλα.

Το πιο συχνό θα είναι μάλλον κόντρα πλακέ μέχρι 1,5cm πάχος. Το 40αρι πεύκο όχι τόσο συχνά, αλλά θα προκύψει σε κάποιες φάσεις.
Όσο το σκέφτομαι μάλλον στην προξξον θα καταλήξω, μου φαίνεται πιο καλά σχεδιασμένη και ποιοτικά ανώτερη.
Όσον αφορά τη στήριξή της στο τραπέζι έχει κάποιους σφιγκτήρες, ή είναι αρκετά σταθερή από μόνη της;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχει υποδοχες για ξυλοβιδες για βιδωμα σε παγκο. Δεν εχει σφιγκτηρες, ουτε χωρο για να βαλεις σφιγκτηρες για να την πιασεις στον παγκο/τραπεζι.
Η σεγα αυτη πρεπει να βιδωθει γιατι ειναι πολυ ελαφρια και θα εχει αναποφευκτα κραδασμους. Βεβαια, μπορεις να την βιδωσεις σε ενα κοντρα πλακε και μετα μπορεις να το πιασεις με μεγγενη.

Η μπορείς να βάλεις στον πάγκο σου μερικά μεταλλικά παξιμάδια ξύλου (αν τα λέω καλά) και να την βιδώνεις οπότε θες. (αυτό έχω κάνει εγώ με την κορδέλα τα παξιμάδια ξύλου δεν εξέχουν και δεν φθείρονται από βίδωμα ξεβίδωμα)

Κάτι τελείως άκυρο!
Θα έρθω Αθήνα για λίγες μέρες και εκτός απο το "Μπάρμα Αλέξης" που έχω σταμπάρει απο τη τελευταία μαστροσύναξή σας,
ψάχνω και για πατσατζίδικο.

Συνήθως πήγαινα στην Βαρβάκειο αλλά πέρυσι που πέρασα είχε κλείσει.
Ξέρετε κανένα "εγγυημένο"?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η μπορείς να βάλεις στον πάγκο σου μερικά μεταλλικά παξιμάδια ξύλου (αν τα λέω καλά) και να την βιδώνεις οπότε θες. (αυτό έχω κάνει εγώ με την κορδέλα τα παξιμάδια ξύλου δεν εξέχουν και δεν φθείρονται από βίδωμα ξεβίδωμα)
Great tip!
Μπορει να χρησιμοποιηθει με διαφορα εργαλεια οπως το σκεφτομαι.

Δεν γεμιζουν ομως πριονιδι/σκονη και να δυσκολεουν μετεπειτα το βιδωμα?

Βάζεις λίγο την σκούπα αν πιάσουν πολύ. Εμενα μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί

Great tip!

θα βουλώνουν από τα διάφορα, αλλά μπορείς να βάλεις μούφες (που είναι ανοικτές και απο κάτω) αρκεί να είναι διαμπερής και η τρύπα στο πάγκο.
δηλαδή ανοίγεις μία τρύπα στο πάγκο και κολλάς την μούφα με εποξική, μετά βιδώνεις ότι θες.

Κάτι τελείως άκυρο!
Θα έρθω Αθήνα για λίγες μέρες και εκτός απο το "Μπάρμα Αλέξης" που έχω σταμπάρει απο τη τελευταία μαστροσύναξή σας,
ψάχνω και για πατσατζίδικο.

Συνήθως πήγαινα στην Βαρβάκειο αλλά πέρυσι που πέρασα είχε κλείσει.
Ξέρετε κανένα "εγγυημένο"?

Αυτό είναι αφορμή για συνάντηση!!!!!
Πότε έρχεσαι και για πόσο???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Great tip!

Δεν παθαίνουν τπτ.
Τα χρησιμοποιώ καιρό.
Ένα φυσιγμα με το πιστόλι αέρος και είναι καινούργια.

θα βουλώνουν από τα διάφορα, αλλά μπορείς να βάλεις μούφες (που είναι ανοικτές και απο κάτω) αρκεί να είναι διαμπερής και η τρύπα στο πάγκο.
δηλαδή ανοίγεις μία τρύπα στο πάγκο και κολλάς την μούφα με εποξική, μετά βιδώνεις ότι θες.

Λογικα οι μουφες συνεργαζονται με συγκεκριμενες βιδες?

θέλω γνώμες για ένα σετ δραπανοκατσάβιδο και παλμικό με μπούσουλα την μακροημέρευση των εργαλείων (μεταλλικά γρανάζια και τσοκ χωρίς καρβουνάκια κλπ) και κυρίως των μπαταριών.

εγγύηση 3 χρόνια στην Ελλάδα.
μπαταρίες 2 των 4 ή 5 Ah στα 18V
θέλω οι μπαταρίες να μην έχουν φτιαχτεί στην Κίνα (σε κάποια σετ της bosch είδα ότι οι μπαταρίες είναι από Κίνα, ενώ εάν το πάρεις το εργαλείο solo και την μπαταρία ξεχωριστά αυτή δεν είναι από Κίνα).

makita / Milwaukee
dewalt
bosch
με αυτή την σειρά προτίμησης.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λογικα οι μουφες συνεργαζονται με συγκεκριμενες βιδες?

Eίναι τα γνωστά σπειρώματα, δηλαδή Μ5, Μ6 κλπ. Είναι πολύ καλή λύση να τις έχεις μόνιμα στον πάγκο, στις ανάλογες θέσεις που σε βολεύει το εκάστοτε εργαλείο οπότε βιδώνεις και ξεβιδώνεις όποτε θέλεις να το χρησιμοποιήσεις ή να το αποθηκεύσεις αντίστοιχα.
Ωραίο tip, θα το υιοθετήσω κι εγώ. :a0210:

Αυτό είναι αφορμή για συνάντηση!!!!!
Πότε έρχεσαι και για πόσο???

απο 10/12
δε ξέρω ακόμα για πόσες μέρες γιατί κουβαλάω μαζί 2 μωρά και μία γυναίκα :)
και είναι στο πλάνο και ένα ταξίδι κάπου Ελλάδα ανάλογα και τον καιρό!

αλλά τα εισιτήρια και οι μέρες θα καθοριστούν τελευταίες μέρες γιατί με τα μικρά δε ξέρεις πότε θα αρρωστήσεις

Συνάδελφοι θέλω νά αγοράσω ένα αεροσυμπιεστή 24 λίτρα μικρό 1,5 ίππο
Καί έχω ένα δίλλημα νά πάρω τόν κλασσικό μέ λάδι καί ρόδες τύπου Toros ? η τού νέου τύπου πού είναι χωρίς λάδι καί χωρίς ρόδες Β&D σέ όρθιο στύλ ?
Ποιά είναι τά υπέρ και τά κατά αεροσυμπιεστών μέ λάδι η χωρίς λάδι,από τήν μιά δέν θέλω νά μπλέκω μέ αλλαγές λαδιών και βολεύει ο χωρίς λάδι πού είναι όρθιος και δέν πιάνει χώρο,αλλά από τήν άλλη δέν έχει ρόδες.
Το μοτέρ τών αεροσυμπιεστών χωρίς λάδι θά έχει τήν αντοχή στόν χρόνο όπως είναι οι δοκιμασμένοι μέ λάδι ?
Αν γνωρίζετε νά προσθέσετε κάτι καλοδεχούμενο.

Δεν έχω άποψη, απλά να αναφέρω ότι οι αλλαγές λαδιών είναι ΠΟΛΥ αραιές οπότε μάλλον δε θα σε ενοχλεί.
Αν θυμάμαι καλά του λιδλ πρέπει να λέει για πρώτη στις 100 ώρες και μετά κάθε 500 ώρες.

Να παρεις κλασικο τυπο με λαδι, οπως λες και αν μπορεις 50λιτρα. Θα εχεις καλυτερη αντοχη στο χρονο, ικανα λιτρα για ερασιτεχνικες εργασιες σχεδον με ολα τα εργαλεια. Τα αλλα ειναινπολυ portable που λενε στο χωριο μου.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να γνωρίζεις από ελαιόλαδο!!!!

Ευχαριστω!!!

απο 10/12
δε ξέρω ακόμα για πόσες μέρες γιατί κουβαλάω μαζί 2 μωρά και μία γυναίκα :)
και είναι στο πλάνο και ένα ταξίδι κάπου Ελλάδα ανάλογα και τον καιρό!

αλλά τα εισιτήρια και οι μέρες θα καθοριστούν τελευταίες μέρες γιατί με τα μικρά δε ξέρεις πότε θα αρρωστήσεις

Να ριξεις συρμα οταν εισαι Αθηνα και θα ανονιστει συναντηση!!!
Σε χωρο φιλικο για τα μικρα παντα!!!

Συνάδελφοι θέλω νά αγοράσω ένα αεροσυμπιεστή 24 λίτρα μικρό 1,5 ίππο
Καί έχω ένα δίλλημα νά πάρω τόν κλασσικό μέ λάδι καί ρόδες τύπου Toros ? η τού νέου τύπου πού είναι χωρίς λάδι καί χωρίς ρόδες Β&D σέ όρθιο στύλ ?
Ποιά είναι τά υπέρ και τά κατά αεροσυμπιεστών μέ λάδι η χωρίς λάδι,από τήν μιά δέν θέλω νά μπλέκω μέ αλλαγές λαδιών και βολεύει ο χωρίς λάδι πού είναι όρθιος και δέν πιάνει χώρο,αλλά από τήν άλλη δέν έχει ρόδες.
Το μοτέρ τών αεροσυμπιεστών χωρίς λάδι θά έχει τήν αντοχή στόν χρόνο όπως είναι οι δοκιμασμένοι μέ λάδι ?
Αν γνωρίζετε νά προσθέσετε κάτι καλοδεχούμενο.

Μητσο οι με λαδι υπερτερουν σε επιδοσεις αυτων χωρις λαδι.
Και φανταζομαι και σε μακροζωια.

θέλω γνώμες για ένα σετ δραπανοκατσάβιδο και παλμικό με μπούσουλα την μακροημέρευση των εργαλείων (μεταλλικά γρανάζια και τσοκ χωρίς καρβουνάκια κλπ) και κυρίως των μπαταριών.

εγγύηση 3 χρόνια στην Ελλάδα.
μπαταρίες 2 των 4 ή 5 Ah στα 18V
θέλω οι μπαταρίες να μην έχουν φτιαχτεί στην Κίνα (σε κάποια σετ της bosch είδα ότι οι μπαταρίες είναι από Κίνα, ενώ εάν το πάρεις το εργαλείο solo και την μπαταρία ξεχωριστά αυτή δεν είναι από Κίνα).

makita / Milwaukee
dewalt
bosch
με αυτή την σειρά προτίμησης.

Σωτο θα σου προτεινα να αναμεινεις την επομενη μας παραγγελια απο εξω και να τσιμπησεις το σετακι σου.
Εγω θα σου προτεινω ενα καλο σετ σε καναρινί χρωματακι και εσυ επιλεγεις.

Σωτηρη μπαταρια μή κινεζικη θα βρεις, γερμανικη ομως δεν νομιζω. Απο ολα αυτα θα ελεγα bosch μιας και ειναι γνωστη και "γνωστη" μαρκα με εξυπνες και πολλες δυνατοτητες. Μετα θα σου ελεγα για makita, που αν και εχουν καποια θεματα απο πλευρα μπαταριων ( συμφωνα παντα με τη γενικοτερη εικονα που εχω παγκοσμιως) ειναι δυνατα και αξιοπιστα εργαλεια. Τα dewalt δεν ειναι ασχημα εργαλεια, αλλα ειναι πιο πισω. Προσωπικα θα επαιρνα dewalt μονο σε τιμη black friday, που λενε και στο χωριο μου.