Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο τριτο βιντεο με το συγκριτικο εγω αλλα βλεπω.

Ενα brushed bosch με 4αρα μπαταρια να βγαινει στα ισια με τα brushless νεας γενιας των αλλων.

Και εξηγω, 88 τρυπες το bosch με 4αρα = 88χ1.25 = 110 με 5αρα τουλαχιστον.
Με brushed μοτερ υπερεχει απο τους υπολοιπους 5 και υπολειπεται 7-8 τρυπες απο το dewalt-metabo αλλα ειναι και 100 ευρω φτηνοτερο.
(οταν βιδωσω 110 βιδες με το bosch και μεινω θα πω "οχι ρε, δεν εδινα αλλα 100 ευρουλακια να μπορω να βιδωσω ακομα 8?", και μετα θα παω να το φορτισω για 60 δευτερολεπτα να βιδωσω τις υπολοιπες)

Αυτα τα τεστ ειναι απολυτως βλακωδη γιατι κανεναν δεν απασχολει αν θα βιδωσει 5-10 βιδες παραπανω στις 100 πριν φορτισει ή 20 τρυπες στις 500ες..
Ασε που αν παρεις 3 ιδια ακριβως εργαλεια θα βγαλεις 5-10 τρυπες διαφορα στο καθενα σε καθε τεστ.

Αν εισαι αναμεσα σε 3-4 επωνυμα που εγω θεωρω ισαξια να παρεις αυτο που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ για να εισαι ευχαριστημενος. Και αν ειναι ακριβοτερο να ξερεις οτι εδωσες κατι παραπανω για να παρεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Αν βεβαια βρεις προσφορα γιατι οχι να παρεις κατι καλο με λιγοτερα λεφτα και ας ειναι και dewalt
(χαχαχα) που λεει ο λογος.

Χειροκροτω και με τα τρια χερια!:FSGSFGS4:
Αυτη ειναι η αληθεια και ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχεις δίκιο αλλά αν δεν αποκτήσεις ένα δεν βλέπω πως μπορώ να σε πείσω.

Οχι αλλα μπαταριας, δεν αντεχω!:bigcry:

εδώ και 10 μέρες προσπαθώ να βγάλω άκρη για ένα σετάκι και όσο πάω μπλέκομαι παραπανω...και θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

τα κόκκινα τα θεωρώ σαν καλύτερα όλων ειδικά τα τελευταία μοντέλα με την 5ετή εγγύηση, δεν ξέρω όμως εάν ισχύει στην Ελλάδα εάν έχει αγοραστεί από Ευρώπη.
ακριβώς διπλά αλλά ελάχιστα πιο πίσω θεωρώ τα ταλασί .
μετά κατά την άποψη μου έχω τα κίτρινα, αν και σε δοκιμές τα πάνε καλά είναι μία γενιά πίσω γενικά.
και τελευταία τα μπλε, αν και τα είχα μπροστά κυρίως λόγω αυτών που λέει ο Νεκτάριος, άλλαξα άποψη από βίντεο δοκιμών βλέποντας ότι υστερούν σε σχέση με τα μακίτα και τα κόκκινα, σε αντοχή σε δύναμη και είναι μεγάλα σε σχέση ας πούμε με το παλμικό μακίτα...

έχω μπερδευτεί λέμε....

Η λυση στο προβλημα σου!
:flipout:

http://catalogue.facom.com/en/categ...e-impact-wrench-+-13mm-drill-driver-5-0ah-kit

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

VFM επιλογη στα μπαταρίας δεν υπάρχει κατά την άποψή μου, γιατί πρέπει να μείνεις στην αρχική επιλογή σου. Αν αγοράζεις 3 διαφορετικές μάρκες επειδή βρήκες προσφορά, σε 5 χρόνια θα θέλεις 3 νέες μπαταριες. Άρα πας σε VFM αλλά στην ίδια μάρκα που πρέπει να σου αρέσει για να είσαι και χαρούμενος.

Με τον όρο VFM δεν λέμε ότι αγοράζουμε ότι φτηνότερο βρούμε, θα πρέπει και να τα αξίζει και τα λεφτά του.
Εννοείται πως αν πας να χτίσεις μια σειρά εργαλείων μπαταρίας θα λάβεις υπ' όψιν σου όλους τους παράγοντες.
Όχι θα πάρω το Χ μάρκας δραπανοκατσάβιδο και το Υ μάρκας παλμικό επειδή τα βρήκα φτηνότερα.
Εκεί το έχεις χάσει το παιχνίδι και καταλήγεις στο τέλος με εργαλεία και μπαταρίες από διάφορες μάρκες. Να μη χαλάμε τα λόγια μας στα αυτονόητα.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω και το κόλλημα με μια συγκεκριμένη μάρκα και να απορρίπτονται όλες οι άλλες.
Όλες είναι καλές με τον Α ή Β τρόπο και ο καθένας αγοράζει όποια νομίζει καλύτερη για αυτόν. Ο καθένας ξοδεύει τα χρήματά του όπως θέλει αλλά να μην ξεχνάμε πως είμαστε ένα φόρουμ DIY που διαβάζουν πολλοί και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να αγοράζουν,για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, ακριβές μάρκες για επαγγελματίες.
Μην τρελαθούμε κιόλας...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με τον όρο VFM δεν λέμε ότι αγοράζουμε ότι φτηνότερο βρούμε, θα πρέπει και να τα αξίζει και τα λεφτά του.
Εννοείται πως αν πας να χτίσεις μια σειρά εργαλείων μπαταρίας θα λάβεις υπ' όψιν σου όλους τους παράγοντες.
Όχι θα πάρω το Χ μάρκας δραπανοκατσάβιδο και το Υ μάρκας παλμικό επειδή τα βρήκα φτηνότερα.
Εκεί το έχεις χάσει το παιχνίδι και καταλήγεις στο τέλος με εργαλεία και μπαταρίες από διάφορες μάρκες. Να μη χαλάμε τα λόγια μας στα αυτονόητα.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω και το κόλλημα με μια συγκεκριμένη μάρκα και να απορρίπτονται όλες οι άλλες.
Όλες είναι καλές με τον Α ή Β τρόπο και ο καθένας αγοράζει όποια νομίζει καλύτερη για αυτόν. Ο καθένας ξοδεύει τα χρήματά του όπως θέλει αλλά να μην ξεχνάμε πως είμαστε ένα φόρουμ DIY που διαβάζουν πολλοί και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να αγοράζουν,για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, ακριβές μάρκες για επαγγελματίες.
Μην τρελαθούμε κιόλας...

To ιδιο λεμε. Το πρωτο εργαλειο καθοριζει τα υπολοιπα. Εμενα μου αρεσουν τα Bosch, αρα λογικο ειναι να παρω σαν πρωτο ενα bosch. Μετα μενω με αυτα. Αν ειχα παρει ενα Μακιτα ομως σε προσφορα, τωρα θα αναγκαζομουν να αγοραζω μονο μακιτα και ή να μεινω με μια μαρκα που δεν μου αρεσει ή να αλλαξω και να παω εκει που θελω.
Εγω δεν λεω οτι τα bosch ειναι τα καλυτερα, αλλα οταν ψαχνεις κατι πρεπει να εισαι συνειδητοποιημενος στο τι θελεις. Δεν εχει σημασια η μαρκα. Ο Κυριακος θα αγοραζει DEWALT γιατι τα θεωρει αξιοπιστα και του αρεσουν. Εγω το ιδιο με τα Bosch. Ακομα και αστειευομενος κατα των dewalt δεν μπορω να πω οτι υστερουν απο τα Bosch ή οτι δεν ειναι και καλυτερα σε καποια σημεια. Οταν ομως θεωρεις καποες μαρκες ισαξιες, dewalt, bosch, makita, metabo (καθε εταιρια εχει καποια + και καποια -) θα πρεπει απλα να μεινεις εκει που σου αρεσει.
Εμενα δεν μου αρεσει το κιτρινο χρωμα αλλα θεωρω απιθανο το πορτοκαλι. Θα μπορουσα να εχω αγορασει dewalt πορτοκαλι και να ειμαι φαν αυτων.

Οσο για το VFM στα μαστορεματα κατα την αποψη μου εμπεριεχουν και ενα ποσοστο τρελας και περιττων εξοδων, και δεν βλεπω τον λογο οταν δινω 100ευρω για να φτιαξω το ελκηθρο του Αι Βασιλη να πρεπει να το κανω με ενα εργαλειο που δεν με εμπνεει επειδη το βρηκα λιγο φτηνοτερο. Γιατι αν δεν θελω να δωσω 100 ευρω για μια σεγα που θα δουλευω για παντα (και πηρα του lidl και το μετανοιωσα), τι ακριβως θα κατασκευασω με αυτην οταν ενα φυλλο κοντρα πλακε κοστιζει 80? Αρα οταν εχω στα σκαρια 2-3 κατασκευες με κοστος 1000 ευρω μονο υλικα, οταν παρω σεγα θα παω σε ακριβη κατηγορια ακομα και ως ερασιτεχνης γιατι ερασιτεχνης δεν σημαινει κατωτερη ποιοτητα αλλα απλως λιγοτερη ποσοτητα. Να στο πω αλλιως? Οταν αγοραζεις ΟΥΙΣΚΙ 25 ετων με 100 ευρω δεν το πινεις σε πλαστικο ποτηρι, αλλα δινεις αλλα 10 και εχεις για παντα ενα ποτηρι ανταξιο του ποτου που αγορασες.

Προσφατο πριν 10 μερες παραδειγμα. Ηρθε κουζινας να φτιαξει κουζινα στην πεθερα μου και ειχε σεγα BULLE 600W. Την κοιταζω, θεοβαρη και με το στελεχος που κραταει τη λαμα στραβο. Τον ρωταω,"τι λεει η σεγα"?
Μου λεει, "δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος, την εχω 5 μηνες. ηθελα να παρω μακιτα που την ειχα 15 χρονια αλλα εκανε 250 και δεν την πηρα."
Αυτος ξερεις που την πατησε? Πηρε VFM σεγα αλλα αυτη ειναι για να κοβει καμια παλετα 20mm εδω και εκει και κανα κοψιματακι οποτε θυμηθεις να φτιαξεις κατι. ΑΛΛΑ αυτη η σεγα δεν μπορει να κοψει αποδοτικα ουτε 40mm μελαμινη 3 μετρα παγκο επι ποσες κουζινες να εβαλε σε 5 μηνες? Αντιστοιχα εγω σαν ερασιτεχνης εκοψα 40μ mdf σε 1 εβδομαδα και ηταν κολαση με την σεγα του lidl. VFM για καποιον που θα την βγαλει απο το κουτι 1 χρονο αφου την αγορασε να κοψει μια σανιδα, αλλα για μενα ηταν πεταμενα λεφτα αφου θα παω να αγορασω αυτη που πραγματικα επρεπε να παρω εξ' αρχης.

μελοντικο προτζεκτ ετσι για να ξερουμε τι λεμε.

w1.jpg

w2.jpg

Last edited:
Συμφωνω απολυτα.

Επισης και με τον διαβολικο οτι VFM ειναι το σετακι Bosch που εφερε απο εξω.
Επωνυμο εργαλειο σοβαρο με μεγαλες μπαταριες που πανω τους αξιζει να χτισεις μια σειρα.

Με το ιδιο σκεπτικο εγω προσωπκα θα αγοραζα με 300 ευρω αυτο.
f7c0dc7148030167bfe27d2f38cfd82d.jpg

Άρα έχω λεφτά... μαστορεύω, δεν έχω :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
όχι βρε συ δεν είναι έτσι μην μας πυροβολείς....

απλά όσοι μπορούν κάνουν κάποιες υπερβάσεις που τους κάνουν την ζωή εύκολη, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...πάντα αναλόγως των έργων που έχεις να κάνεις και του διαθεσίμου χρόνου, και αυτό το λέω γιατί συμφωνώ με την λογική του jks ότι εάν είναι να φτιάξει κάτι που τα ξύλα μόνο θα πάνε 1000 , δεν έχει νόημα να παιδευτεί (ασκόπως και με πολλαπλάσιο χρόνο και με κίνδυνο να μην του βγει καλό) με εργαλεία noname....τώρα κάποιος που φτιάχνει πράγματα από παλέτες ή από ανακυκλωμένη ξυλεία δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις.

Έχει κανείς να προτείνει κάποιο μαγαζί για να πάρω μαζικά κάποια ντουί και χρωματιστά καλώδια που θέλω; Ας είναι και από ίντερνετ, αμαζον, κινέζο οτιδήποτε, αν και προτιμώ κάτι από Αθηνα για πιο γρήγορα. Με νοιάζει να μην είναι τα μισά συραβοχυμένα και ελαττωματικά και να βγαίνει μία καλή τιμή για περίπου 20 τεμάχια.
Ξέρετε κάποιον;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει κανείς να προτείνει κάποιο μαγαζί για να πάρω μαζικά κάποια ντουί και χρωματιστά καλώδια που θέλω; Ας είναι και από ίντερνετ, αμαζον, κινέζο οτιδήποτε, αν και προτιμώ κάτι από Αθηνα για πιο γρήγορα. Με νοιάζει να μην είναι τα μισά συραβοχυμένα και ελαττωματικά και να βγαίνει μία καλή τιμή για περίπου 20 τεμάχια.
Ξέρετε κάποιον;

Από το Bangood, έχει πάρει κι ο παππούς από εκεί.

όχι βρε συ δεν είναι έτσι μην μας πυροβολείς....

απλά όσοι μπορούν κάνουν κάποιες υπερβάσεις που τους κάνουν την ζωή εύκολη, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...πάντα αναλόγως των έργων που έχεις να κάνεις και του διαθεσίμου χρόνου, και αυτό το λέω γιατί συμφωνώ με την λογική του jks ότι εάν είναι να φτιάξει κάτι που τα ξύλα μόνο θα πάνε 1000 , δεν έχει νόημα να παιδευτεί (ασκόπως και με πολλαπλάσιο χρόνο και με κίνδυνο να μην του βγει καλό) με εργαλεία noname....τώρα κάποιος που φτιάχνει πράγματα από παλέτες ή από ανακυκλωμένη ξυλεία δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις.

Σωτήρη δεν πυροβολώ κανέναν, το smiley το πήρες κατευθείαν, το είχα άλλαξα.
Συμφωνώ και εγώ πως "πάντα αναλόγως των έργων που έχεις να κάνεις και του διαθεσίμου χρόνου" να συμπληρώσω και χρημάτων, πράττεις.
Αν πχ κάτι που θα σου έφτιαχνε μάστορας ήθελε 500-600 και εσύ αγοράζοντας τα εργαλεία και υλικά και στα ίδια λεφτά να βγεις, πάλι κερδισμένος είσαι.

Έχω πάρει από Κινέζο, Θεσσαλονίκη κ Λάρισα. Τώρα όμως είμαι εκτός κ είναι δύσκολο από το mobile να βρω τα link.
Αν δεν τα βρεις ανατρεχοντας πιο πίσω στείλε μου PM.

Ξέρετε κάποιον;

Creative-cables.gr (η καπως ετσι). Ειναι Θεσσαλονικη, με μεγαλη ποικιλια και τιμες νορμαλ. Στελνουν παντου.

To ιδιο λεμε. Το πρωτο εργαλειο καθοριζει τα υπολοιπα. Εμενα μου αρεσουν τα Bosch, αρα λογικο ειναι να παρω σαν πρωτο ενα bosch. Μετα μενω με αυτα. Αν ειχα παρει ενα Μακιτα ομως σε προσφορα, τωρα θα αναγκαζομουν να αγοραζω μονο μακιτα και ή να μεινω με μια μαρκα που δεν μου αρεσει ή να αλλαξω και να παω εκει που θελω.

Oλα υποκειμενικά είναι Γιάννη,άν είχες πάρει τα Makita υπερπροσφορά στήν μισή τιμή τών Bosch σχεδόν,γιατί νά μήν τά πάρεις,σέ 5 χρόνια πού θά θέλουν μπαταρίες ποιός ζεί ποιός πεθαίνει,μπορεί νά έχει χαλάσει τό εργαλείο πρίν τίς μπαταρίες,νά πέσει π.χ απο ύψος καί νά γίνει θρύψαλα.Και επίσης άν σού αρέσει ένα εργαλείο τής Bosch σειράς πού δέν τό βγάζει η Makita καί τανάπαλην τό παίρνεις,δέν λές θά θέλω και μπαταρίες κ.τ.λ,καί άς έχεις 2 σειρές μπαταριών,θά έχεις όμως τό καλύτερο πού σε βολεύει στό χέρι από τήν κάθε σειρά.
Δέν σού λέω νά παίζεις μέ 5 μάρκες εργαλείων μπαταρίας,αλλά μέ δυό μάρκες.
Ετσι και αλλιώς οι μισοί απο εμάς τούς ερασιτέχνες μέ τά χρήματα πού έχουμε δώσει γιά εργαλεία καί τίς κατασκευές πού κάνουμε δέν πρόκειται νά κάνουμε απόσβεση στά εργαλεία ούτε σέ 100 χρόνια καί τό γνωρίζουμε,τό κέφι μας κάνουμε και τό χόμπυ μας.

Καλησπέρα μαστόρια,

Μια γρηγορη ερώτηση, εκοψα απο το χωριο που πηγα για ελιες κατι κομμάτια ξυλα γυρω στους 10 ποντους παχος για να φτιαξω ρεσώ, οχι τιποτα φοβερό. Πως "ξεβρακώνω" το ξυλο να φύγει η φλύδα του? Θελω να μεινει γυμνό. Εννοειται ειναι χλωρο το ξυλο τωρα κοπηκε. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα μαστόρια,

Μια γρηγορη ερώτηση, εκοψα απο το χωριο που πηγα για ελιες κατι κομμάτια ξυλα γυρω στους 10 ποντους παχος για να φτιαξω ρεσώ, οχι τιποτα φοβερό. Πως "ξεβρακώνω" το ξυλο να φύγει η φλύδα του? Θελω να μεινει γυμνό. Εννοειται ειναι χλωρο το ξυλο τωρα κοπηκε. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα
Εγω θα ξεκινούσα μέ ματσόλα καί σκαρπέλο,καί άν δέν έκανα δουλειά καλέμι και σφυρί κάθετα από πάνω πρός τά κάτω τήν φλούδα

Oλα υποκειμενικά είναι Γιάννη,άν είχες πάρει τα Makita υπερπροσφορά στήν μισή τιμή τών Bosch σχεδόν,γιατί νά μήν τά πάρεις,σέ 5 χρόνια πού θά θέλουν μπαταρίες ποιός ζεί ποιός πεθαίνει,μπορεί νά έχει χαλάσει τό εργαλείο πρίν τίς μπαταρίες,νά πέσει π.χ απο ύψος καί νά γίνει θρύψαλα.Και επίσης άν σού αρέσει ένα εργαλείο τής Bosch σειράς πού δέν τό βγάζει η Makita καί τανάπαλην τό παίρνεις,δέν λές θά θέλω και μπαταρίες κ.τ.λ,καί άς έχεις 2 σειρές μπαταριών,θά έχεις όμως τό καλύτερο πού σε βολεύει στό χέρι από τήν κάθε σειρά.
Δέν σού λέω νά παίζεις μέ 5 μάρκες εργαλείων μπαταρίας,αλλά μέ δυό μάρκες.
Ετσι και αλλιώς οι μισοί απο εμάς τούς ερασιτέχνες μέ τά χρήματα πού έχουμε δώσει γιά εργαλεία καί τίς κατασκευές πού κάνουμε δέν πρόκειται νά κάνουμε απόσβεση στά εργαλεία ούτε σέ 100 χρόνια καί τό γνωρίζουμε,τό κέφι μας κάνουμε και τό χόμπυ μας.

Καλα, εγω ασχολουμαι λιγο προς τα επιπλα και φτιαχνω περισσοτερο αναγκαια πραγματα παρα διακοσμητικα. Πριν 6 χρονια δεν ειχα δραπανοκατσαβιδο και το αγορασα να φτιαξω ντουλαπα. Μου βγηκε μισα λεφτα και μου εμεινε και το εργαλειο. Τωρα εχω και παιδια και με βαση τον σχεδιασμο στα επομενα 1-2 χρονια θα πρεπει να εχω φτιαξει τις κουκετες, το δικο μου κρεβατι με συρταρια και ενα τραπεζακι (μασιφ κερασια θελω εδω) καθιστικου με ενσωματωμενο μπαρακι. Ολα θα τα φτιαξω με τα μισα λεφτα και κανοντας χρηση του ρουτερ κυριως αλλα και του δισκοπριονου θεωρω οτι θα εχω κανει αποσβεση.
Μετα εχουν σειρα τα πορτακια κουζινας. εκει θα γινει χαμος γιατι ο μαραγκος που μιλησα μου ζητησε για 20 πορτακια ημιμασιφ λουστραρισμενα 3600 :stupid:
Και λεω
ταβλες κερασια - 400
πορτισιο mdf - 100
το ρουτερ το bosch - 500 (το εχω)
κοπτικο για πορτακια - 100
βερνικια? 100
κομπρεσσερ 100 λιτρα να αγορασω? 300
πιστολι επαγγελματικο? 200

1700 και 2 μηνες και θα τα φτιαξω και θα μου μεινουν ρουτερ, κομπρεσσερ, πιστολι και κερδος πανω απο 1000αρικο.

Απλα περιμενω τα αγορια μου να αποτελειωσουν την κουζινα πριν ξεκινησω παλι να φτιαχνω

Jks να ξέρεις περιμένω να δω τι σεγα θα πάρεις γιατί είμαι σίγουρος πως θα το ψάξεις πολύ και μια που είχα χάλασε.

Jks να ξέρεις περιμένω να δω τι σεγα θα πάρεις γιατί είμαι σίγουρος πως θα το ψάξεις πολύ και μια που είχα χάλασε.

Τωρα παω να στειλω Θεσσαλονικη την δευτερη μπαταρια 6.0 που εχω για 90 ευρω (η πρωτη ακομα και μετα την κατασκευη του ελκηθρου εχει 50%+). Και με αυτα τα 90 και αλλα τοσα μαλλον καταληγω σε ρευματος και οχι μπαταριας.
Και μαλλον εδω http://www.axminster.co.uk/bosch-gst-150-ce-jigsaw-body-grip-952306?sel=Bosch GST 150 CE γιατι εχει και το συστημα της σκονης.
Δεν βιαζομαι ομως...γιατι στο ρευμα δεν θα ελεγα οχι και σε αλλη μαρκα αν μου εκανε κλικ σε αποδοση και λεφτα (προσφορα)

Το GDX εχει Εσωτερικό εξάγωνο 1/4"και εξωτερικό καρέ 1/2" , παιρνει καρυδακια δλδ σαν μπουλονοκλειδο, ενω το GDR μονο Εσωτερικό εξάγωνο 1/4"

Τα GSB απλα ειναι αλλη σειρα με το δευτερο να ειναι Robust Series και πιο δυνατο.