Μάστορες τα φώτα σας!!

Eυχαριστώ όλους συνάδελφοι,άρα πάω στήν δοκιμασμένη λύση αεροσυμπιεστή μέ λάδι

Στα milwakee - που εχω ακριβως το παραπανω 18V gen 2 σετ παλμικο και δραπανο- τα cells είναι κορεατικα με επιπλέον επεξεργασια στην κινα όπως γραφει πανω :

IMG_1883.JPG

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στα milwakee - που εχω ακριβως το παραπανω 18V gen 2 σετ παλμικο και δραπανο- τα cells είναι κορεατικα με επιπλέον επεξεργασια στην κινα όπως γραφει πανω :

View attachment 134738

Εμένα οι bosch 6.0 λενε made in malaysia. Εκει εχει και εργοστασιο νομιζω.

εδώ και 10 μέρες προσπαθώ να βγάλω άκρη για ένα σετάκι και όσο πάω μπλέκομαι παραπανω...και θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

τα κόκκινα τα θεωρώ σαν καλύτερα όλων ειδικά τα τελευταία μοντέλα με την 5ετή εγγύηση, δεν ξέρω όμως εάν ισχύει στην Ελλάδα εάν έχει αγοραστεί από Ευρώπη.
ακριβώς διπλά αλλά ελάχιστα πιο πίσω θεωρώ τα ταλασί .
μετά κατά την άποψη μου έχω τα κίτρινα, αν και σε δοκιμές τα πάνε καλά είναι μία γενιά πίσω γενικά.
και τελευταία τα μπλε, αν και τα είχα μπροστά κυρίως λόγω αυτών που λέει ο Νεκτάριος, άλλαξα άποψη από βίντεο δοκιμών βλέποντας ότι υστερούν σε σχέση με τα μακίτα και τα κόκκινα, σε αντοχή σε δύναμη και είναι μεγάλα σε σχέση ας πούμε με το παλμικό μακίτα...

έχω μπερδευτεί λέμε....

έτσι Νίκο κράτα με στην Γη σε παρακαλώ...χε χε

Παίρνεις το σετάκι από axminster παλμικό και κρουστικό δραπανοκατσάβιδο bosch και τελείωσες...

εδώ και 10 μέρες προσπαθώ να βγάλω άκρη για ένα σετάκι και όσο πάω μπλέκομαι παραπανω...και θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

τα κόκκινα τα θεωρώ σαν καλύτερα όλων ειδικά τα τελευταία μοντέλα με την 5ετή εγγύηση, δεν ξέρω όμως εάν ισχύει στην Ελλάδα εάν έχει αγοραστεί από Ευρώπη.
ακριβώς διπλά αλλά ελάχιστα πιο πίσω θεωρώ τα ταλασί .
μετά κατά την άποψη μου έχω τα κίτρινα, αν και σε δοκιμές τα πάνε καλά είναι μία γενιά πίσω γενικά.
και τελευταία τα μπλε, αν και τα είχα μπροστά κυρίως λόγω αυτών που λέει ο Νεκτάριος, άλλαξα άποψη από βίντεο δοκιμών βλέποντας ότι υστερούν σε σχέση με τα μακίτα και τα κόκκινα, σε αντοχή σε δύναμη και είναι μεγάλα σε σχέση ας πούμε με το παλμικό μακίτα...

έχω μπερδευτεί λέμε....

Στο τριτο βιντεο με το συγκριτικο εγω αλλα βλεπω.

Ενα brushed bosch με 4αρα μπαταρια να βγαινει στα ισια με τα brushless νεας γενιας των αλλων.

Και εξηγω, 88 τρυπες το bosch με 4αρα = 88χ1.25 = 110 με 5αρα τουλαχιστον.
Με brushed μοτερ υπερεχει απο τους υπολοιπους 5 και υπολειπεται 7-8 τρυπες απο το dewalt-metabo αλλα ειναι και 100 ευρω φτηνοτερο.
(οταν βιδωσω 110 βιδες με το bosch και μεινω θα πω "οχι ρε, δεν εδινα αλλα 100 ευρουλακια να μπορω να βιδωσω ακομα 8?", και μετα θα παω να το φορτισω για 60 δευτερολεπτα να βιδωσω τις υπολοιπες)

Αυτα τα τεστ ειναι απολυτως βλακωδη γιατι κανεναν δεν απασχολει αν θα βιδωσει 5-10 βιδες παραπανω στις 100 πριν φορτισει ή 20 τρυπες στις 500ες..
Ασε που αν παρεις 3 ιδια ακριβως εργαλεια θα βγαλεις 5-10 τρυπες διαφορα στο καθενα σε καθε τεστ.

Αν εισαι αναμεσα σε 3-4 επωνυμα που εγω θεωρω ισαξια να παρεις αυτο που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ για να εισαι ευχαριστημενος. Και αν ειναι ακριβοτερο να ξερεις οτι εδωσες κατι παραπανω για να παρεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Αν βεβαια βρεις προσφορα γιατι οχι να παρεις κατι καλο με λιγοτερα λεφτα και ας ειναι και dewalt (χαχαχα) που λεει ο λογος.

Απορία μια και συζητάμε επί του θέματος:
Θα ήθελα από τους κατέχοντες τα εξωτικά δραπανοκατσάβιδα κρουστικά ή όχι να μου απαντήσουν μετά από έλεγχο αν υπάρχει και άλλο κανένα εκτός του parkside που διαθέτω εγώ που να μην πιάνει τρυπανάκι 1mm. Το 1,5mm το πιάνει.
Έτσι από περιέργεια ρωτάω ... είναι αστοχία του φτηνού ... είναι στο τσοκ του δικού μου ή το έχουν και τα ζηλευτά.

έτσι Νίκο κράτα με στην Γη σε παρακαλώ...χε χε

Κι εγω μαζί.
Το παλμικό που πηρα το καλοκαίρι απο το Λίντλ, ακόμα δεν το χρησιμοποίησα στο βαθμό που του αξίζει.
Σκέψου να ειχα δώσει και κανα σεβαστό ποσο και να καθόταν στο κουτί του.
Αλλα αν πρέπει να τα χώσεις κάπου ντε και καλα (Black Friday σημερα, μη ξεχνιόμαστε ), τοτε θα συμφωνησω με τον Τριπολιτσιώτη Jks13. Τουλάχιστον πάρε αυτο που σου αρεσει. Καταλάβαμε όλοι οτι δεν είσαι Πανάθα !

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο τριτο βιντεο με το συγκριτικο εγω αλλα βλεπω.

Ενα brushed bosch με 4αρα μπαταρια να βγαινει στα ισια με τα brushless νεας γενιας των αλλων.

Και εξηγω, 88 τρυπες το bosch με 4αρα = 88χ1.25 = 110 με 5αρα τουλαχιστον.
Με brushed μοτερ υπερεχει απο τους υπολοιπους 5 και υπολειπεται 7-8 τρυπες απο το dewalt-metabo αλλα ειναι και 100 ευρω φτηνοτερο.
(οταν βιδωσω 110 βιδες με το bosch και μεινω θα πω "οχι ρε, δεν εδινα αλλα 100 ευρουλακια να μπορω να βιδωσω ακομα 8?", και μετα θα παω να το φορτισω για 60 δευτερολεπτα να βιδωσω τις υπολοιπες)

Αυτα τα τεστ ειναι απολυτως βλακωδη γιατι κανεναν δεν απασχολει αν θα βιδωσει 5-10 βιδες παραπανω στις 100 πριν φορτισει ή 20 τρυπες στις 500ες..
Ασε που αν παρεις 3 ιδια ακριβως εργαλεια θα βγαλεις 5-10 τρυπες διαφορα στο καθενα σε καθε τεστ.

Αν εισαι αναμεσα σε 3-4 επωνυμα που εγω θεωρω ισαξια να παρεις αυτο που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ για να εισαι ευχαριστημενος. Και αν ειναι ακριβοτερο να ξερεις οτι εδωσες κατι παραπανω για να παρεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
Αν βεβαια βρεις προσφορα γιατι οχι να παρεις κατι καλο με λιγοτερα λεφτα και ας ειναι και dewalt (χαχαχα) που λεει ο λογος.

Σαν κριτήριο αγοράς, για μένα και για κάθε DIYer, δεν το καλύτερο αλλά ποίο είναι το καλύτερο στα λεφτά που μπορώ και θέλω να διαθέσω.
Και επειδή σαν DIYers δεν θα κάνουμε ποτέ απόσβεση θα πρέπει να παίρνουμε ότι πιο VFM μπορούμε να βρούμε.

Έτσι πες μου ..... γιατί παραλίγο να αμφισβητήσω την ποιότητα του εργαλείου μου:flipout::flipout:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Νικόλα παρά λίγο να την πατήσω και εγώ...:trytofly:

VFM επιλογη στα μπαταρίας δεν υπάρχει κατά την άποψή μου, γιατί πρέπει να μείνεις στην αρχική επιλογή σου. Αν αγοράζεις 3 διαφορετικές μάρκες επειδή βρήκες προσφορά, σε 5 χρόνια θα θέλεις 3 νέες μπαταριες. Άρα πας σε VFM αλλά στην ίδια μάρκα που πρέπει να σου αρέσει για να είσαι και χαρούμενος.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν έχεις δίκιο αλλά αν δεν αποκτήσεις ένα δεν βλέπω πως μπορώ να σε πείσω.

+1 Κυριάκο, πολύ σωστός παραπάνω, σε αυτό που λες πολύ περιεκτικά. :SFGSFGSF: :firstprize: Και βέβαια ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σχεδόν πάντα .....