Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξεκινα με μικρο Νικο και με λιγη πιεση για να μην σπασει το μαρμαρο.Και κανα ξυλο από κατω για τους κραδασμούς.

Συναδελφοι, απαραμιλλη η ευγενεια του διαλογου σας, ευγε!! :))

Aπο κατω ισως καλυτερα ειναι να μπει κανενα ρεταλι μαρμαρο για να μην ξεφτισει στην εξοδο το μαρμαρο.
Και το τρυπανακι, αναλογα αν ειναι υγρης η ξηρης κοπης, να βρεχεται με νερακι που και που (η τρυπα)

Οπως το λες Νικο, ευλογημενος αυτος που μπορει να κανει ο,τι γουσταρει -και το ευχομαι πραγματικα σε ολους μας!

Για το αλλο, ειμαι πανω κατω στη δευτερη πατριδα. Για καλο ειναι, αλλα δεν υπαρχει ο χρονος να οργανωθω καλα και να αρχισω συστηματικα παλι το χομπυ.
Αυριο παλι φευγω και γυρναω την Τεταρτη. Δουλεια να υπαρχει...για να μπορουμε να κανουμε το κεφι μας καλυτερα :))

Εγω πιστευω οτι για κατασκευες ξυλινες και οχι για καποια ιδιαιτερα κομματια οπως του παυλου π.χ τα τρια νουμερα αρκουν! Δηλ αν θελω να βαψω μια πορτα ποσα γκριντ θα την περασω ;;
εξαρτάται από το τι αποτέλεσμα θέλεις...μπορεί να φτάνει και 1 νούμερο...μπορεί και 5...το τι αποτέλεσμα θες είναι εντελώς υποκειμενικό, για αυτό είπα πριν για το βίντεο ότι δεν έχει νόημα...σε άλλου αρέσει η πόρτα να γίνει "σαγρέ" και σε άλλους αρέσει να γίνει "καθρέφτης".

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

εξαρτάται από το τι αποτέλεσμα θέλεις...μπορεί να φτάνει και 1 νούμερο...μπορεί και 5...το τι αποτέλεσμα θες είναι εντελώς υποκειμενικό, για αυτό είπα πριν για το βίντεο ότι δεν έχει νόημα...σε άλλου αρέσει η πόρτα να γίνει "σαγρέ" και σε άλλους αρέσει να γίνει "καθρέφτης".

Δεν βλεπω τον λογο Σωτηρη μια πορτα η κατι συναφες να τριφτει παραπανω απο 240 την στιγμη που θα περαστει χρωμα η/και βερνικι.
Προφανως, οσο περισσοτερα χερια γυαλοχαρτο περαστει τοσο καλυτερα, αλλα η διαφορα στην εμφανιση σε γενικες κατασκευες θα ειναι αμελητεα, μην πω εντελως αμελητεα.

Εχω περασει βερνικι μικροκατασκευουλες που τα εχω τριψει μεχρι 220 grit και ειναι απιστευτα απαλα στην υφη. Αυτα που τα περναω μονο λαδι, καποια τα πηγαινω παραπανω, 320 και σπανια παραπανω.

Δηλαδη σωτηρη εαν τριψω μια πορτα με 240 θα βγει σαγρε;πιστευω και με 60 και 120 θα ειναι κομπλε!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το βιντεο αναφερει γενικα για ξυλοκατασκευες.τωρα για κατι πιο ειδικο φυσικα θελει πολυ ψιλο grid.

δεν είπα αυτό Βασίλη, είπα πως αναλόγως του προσωπικού σου γούστου ως προς το αποτέλεσμα θα πρέπει να τρίψεις και ανάλογα.

για παράδειγμα είναι κάποιοι που τους αρέσει η "σαγρέ" αίσθηση, αυτοί τρίβουν απλά και μέχρι 120 και μετά το περνάνε με συρματόβουρτσα-καμπάνα για να βγει σαν τελικό αποτέλεσμα ένα πιο παραδοσιακής μορφής με αυλακώσεις και τονισμενα νερά....κάποιοι θέλουν να μπορούν να καθρεφτίζονται στο αντικείμενο...πως να το πω αλλιώς δεν ξέρω....δεν υπάρχει κάτι πιο ειδικό ή κάτι λιγότερο ειδικό, είναι υποκειμενικό κριτήριο αναλόγως των θέλω του κατασκευαστή.

Λοιπόν...
Μια βδομάδα στο χωριό ήμουν στο τρέξιμο αλλά όταν έβρισκα κάποια ελεύθερα κενά προσπάθησα να τα εκμεταλευτώ όσο καλύτερα μπιρούσα.
Πήγα λοιπόν και βρήκα κάποια μοτεράκια πλυντηρίων σε μια μάντρα με scrap κι έκατσα και μοντάρισα ένα από αυτά.
Το συγκεκριμένο πετιστρέφεται με 300 στροφές το λεπτό (πλύσιμο) και 2850 (στέγνωμα).
Συνέδεσα λοιπόν την μεγάλη ταχύτητα (2850) και το μηχανάκι δουλεύει άψογα.
Βλέπω όμως οτι στα χαρακτηριστικά του λέει 100 W στις 2850 στροφές. Δεν είναι πολύ λίγα;
Βέβαια προσπάθησα να το κοντράρω όταν δούλευε πιέζοντας ένα ξύλο πάνω στον άξονα αλλά δεν τα κατάφερα, έτρωγε το ξύλο. Ούτε καν μείωσε ταχύτητα. Εκεί όμως η ροπή είναι πολύ μεγάλη, η ροδίτσα στον άξονα έιναι περίπου 5-6 πόντους.
Τι θα γίνει όμως όταν του βάλω δίσκο 25 cm για να το κάνω τριβείο; Θα ανταποκριθεί ή θα μου γονατίζει το μηχάνημα;
Το ρωτάω προκαταβολικά, πρίν πω στη διαδικασία να φτιάξω την κατασκευή και μετά κάτσω πάνω στο παγωτό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    137.4 KB · Views: 144
  • image.jpg
    image.jpg
    189 KB · Views: 142
@strs θέλω να φάω ένα τμήμα από την εσωτερική περίμετρο ώστε, η εξωτερική περιμετρος να γίνει πάτημα αυτομάτως ώστε να καθίσει ο πάτος. Αν φάω δλδ 1.5 cm ύψος και 5mm βάθος εσωτερικά θα γίνει αυτό που θέλω. Το θέμα είναι πως. Με φτερωτο τρυπάνι δε γίνεται μιας και δεν έχει πάτημα (κυλινδρος).

Τώρα κατάλαβα τι θες, να κάνεις ένα σκαλάκι (εσοχή) 1,5εκ χ 0,5 και να έρθει μετά μια ξύλινη φέτα να εφαρμόσει εκεί. Με ρούτερ πιστεύω μπορείς να το κανείς αυτό

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεύτερη ερώτηση... (Σας τα είχα μαζεμένα...:flipout:)
Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ εργαλειοδέτη γί αυτόν τον τόρνο;
Την κουκουβάγια, που έχει κι αυτή κάποιο πρόβλημα, και να μην βρώ να την αλλάξω μπορώ να τη φτιάξω σχετικά εύκολα, ειδικά αν χρησιμοποιείται σαν ξυλότορνος.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    166.5 KB · Views: 130
παιδια, μια ερωτηση για την ποιοτητα των μπουλονιων....
ξερω οτι στην αμερικη κατηγοριοποιουνται σε grade 2,3 κτλ

στην Ευρωπη πως?
επιασα στα χερια μου μερικα προχθες και εκτος απο τα γραμματα που ηταν διαφορετικα ολα ειχαν το 88 χτυπημενο

επισης υπαρχει αντιστοιχη κατηγοροποιηση για τα παξιμαδια?