Μάστορες τα φώτα σας!!

Θέλω να κολλήσω καλώδιο ρεύματος πανω σε κάσα αλουμινίου.Δοκιμασα με θερμή σιλικόνη αλλά ξεκόλλησε μέσα σε μία εβδομάδα.

Καμιά ιδέα?

Πλαστικο καναλακι αυτοκόλλητο (η καλύτερη λύση για μένα) ή αυτοκόλλητα κλιπς με διπλής όψης ταινια σαν το παρακάτω (υπάρχουν σε διάφορους τύπους και σχέδια αναλόγως την εταιρία) .

https://goo.gl/images/zoslrW

Πλαστικο καναλακι αυτοκόλλητο (η καλύτερη λύση για μένα) ή αυτοκόλλητα κλιπς με διπλής όψης ταινια σαν το παρακάτω (υπάρχουν σε διάφορους τύπους και σχέδια αναλόγως την εταιρία) .

https://goo.gl/images/zoslrW

Νομίζω ότι έχεις δίκιο σχετικά με το καναλάκι...και καλό αποτέλεσμα και θα κολλησει σίγουρα.

Καλημερα σε ολους, σκεφτομαι στο παγκοπριονο της einhell που εχω (2025U) να παω σε δισκο με περισσοτερα δοντια απο τα 24 που εχω τωρα. Πιο all around δισκος ειναι με τα 48 η τα 60 δοντια; 99% κοβω ξυλο και πολυ ελαχιστα να χρειαστει κανα plexi glass

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα σε ολους, σκεφτομαι στο παγκοπριονο της einhell που εχω (2025U) να παω σε δισκο με περισσοτερα δοντια απο τα 24 που εχω τωρα. Πιο all around δισκος ειναι με τα 48 η τα 60 δοντια; 99% κοβω ξυλο και πολυ ελαχιστα να χρειαστει κανα plexi glass

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

48άρι θα πάρεις.

Ο 60αρης της einhell πάντως κάνει και για πλαστικό, ο 48 όχι. Εγώ πάντως από την πρώτη στιγμή δουλεύω τον 60 σχεδόν όλες οι κοπες σε κόντρα πλακέ και μην πω ότι άνετα θα πήγαινα και σε 80. Όχι πιο κάτω...

Ο 60αρης της einhell πάντως κάνει και για πλαστικό, ο 48 όχι. Εγώ πάντως από την πρώτη στιγμή δουλεύω τον 60 σχεδόν όλες οι κοπες σε κόντρα πλακέ και μην πω ότι άνετα θα πήγαινα και σε 80. Όχι πιο κάτω...

Συμφωνώ αλλά όταν κόβεις ξύλο και γενικά μασίφ ξύλο δεν ζορίζεται το μηχάνημα;

Μαστορες καλησπερα. Θελω να βαλω ροδες σε ενα καζανι που να αντεχουν σε υψηλες θερμοκρασιες. Διπλα τους θα καιει φλογιστρο με προπανιο. Εχω βρει αυτες αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αντεχουν. http://www.rodasa.com/products/ρόδα-με-φρένο-80mmφαινολικός-τροχός-280c-x-080-fn-b-tsbk/?lang=el ξερει κανεις αλλες που να αντεχουν παραπανω; Ισως να τις προστατεψω με περμανιτη ή καποιο αλλο υλικο για σιγουρια. Ευχαριστω.

Συμφωνώ αλλά όταν κόβεις ξύλο και γενικά μασίφ ξύλο δεν ζορίζεται το μηχάνημα;
ζορι εχω καταλάβει σε κόντρα πλακέ 3cm.
Απο μασίφ εχω κόψει σαπελι και παντουκ πάχους 1.5cm χωρίς ζόρι . Δεν ξερω αν ειναι ο δίσκος ή το μοτέρ , αλλα με φοβίζει η ευκολία που κόβει τα ξύλα . Εχω συνηθίσει να εχω κάποια αντίσταση κόβοντας ξύλα με αλλα εργαλεία .

Μαστορες καλησπερα. Θελω να βαλω ροδες σε ενα καζανι που να αντεχουν σε υψηλες θερμοκρασιες. Διπλα τους θα καιει φλογιστρο με προπανιο. Εχω βρει αυτες αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αντεχουν. http://www.rodasa.com/products/ρόδα-με-φρένο-80mmφαινολικός-τροχός-280c-x-080-fn-b-tsbk/?lang=el ξερει κανεις αλλες που να αντεχουν παραπανω; Ισως να τις προστατεψω με περμανιτη ή καποιο αλλο υλικο για σιγουρια. Ευχαριστω.

Γεια σου φιλε μου.
Αν θελεις αντοχη πρεπει σε καποιο μηχανουργειο να σου φτιαξουν ολομεταλλικους τροχους.
Κατι σαν αυτον
62DS80LR2425YY_Rigid_Heavy-duty_Caster.jpg

735954358_944.jpg

Last edited:
Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να φτιάξω για το σπίτι της μητέρας μου στο χωριό μια πόρτα με σίτα. Η υπάρχουσα είναι φτιαγμένη με κόντρα πλακέ το οποίο με τον καιρό έχει στραβώσει.
Τι διαστάσεις ξύλο προτείνεται να χρησιμοποιήσω ώστε να είναι σταθερή.
Φώτο από την υπάρχουσα
ae4e94.jpg

ef0b1c.jpg

Σημασία δεν έχουν τόσο οι διαστάσεις του ξύλου, όσο το τι ξύλο θα χρησιμοποιείς σε πρώτη φάση, και μετά τι διαστάσεις θα είναι το ξύλο αυτό. Συνεπώς θα πρέπει να επικεντρώσεις την προσοχή σου και να καταλήξεις σε κάποιο ξύλο που να είναι όσο το δυνατό ποιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες....

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να φτιάξω για το σπίτι της μητέρας μου στο χωριό μια πόρτα με σίτα. Η υπάρχουσα είναι φτιαγμένη με κόντρα πλακέ το οποίο με τον καιρό έχει στραβώσει.
Τι διαστάσεις ξύλο προτείνεται να χρησιμοποιήσω ώστε να είναι σταθερή.
Φώτο από την υπάρχουσα
ae4e94.jpg

ef0b1c.jpg

εγώ έφτοιαξα μια για μένα στο πατρικό με οικοδομική ξυλεία(έλατο). το πλάτος που χρησιμοποίησα ήταν στους 8 εκ. και πάχος γύρω στα 1,8. έβαλα βέβαια κι ένα στην μέση να ενωθούν τα κάθετα για περισσότερη σταθερότητα.

Γιάννη .... καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσεις προφίλ αλουμινίου .... αλλά και με ξύλο μπορείς να κάνεις καλή δουλεία και να κρατήσει αρκετά χρόνια.
Προτίμησε κάποιο ξύλο πιο γερό από κοντραπλακέ σε μεγαλύτερο πλάτος και βίδωσε και μεταλλικές γωνίες στις ενώσεις να μην σου "κρεμάσει"

Βρήκα καδρόνι έλατο 70x30, νομίζω θα είναι αρκετό. Από βάψιμο με τι να το περάσω? Θα την χτυπάει ο ήλιος όλο το πρωί και θα τρώει και βροχή όταν φυσάει.
Και κάτι άλλο, υπάρχει άλλος σχετικά εύκολος τρόπος να στερεώσω την σήτα πέρα από αυτόν που φαίνεται στις φώτο?

Βρήκα καδρόνι έλατο 70x30, νομίζω θα είναι αρκετό. Από βάψιμο με τι να το περάσω? Θα την χτυπάει ο ήλιος όλο το πρωί και θα τρώει και βροχή όταν φυσάει.
Και κάτι άλλο, υπάρχει άλλος σχετικά εύκολος τρόπος να στερεώσω την σήτα πέρα από αυτόν που φαίνεται στις φώτο?

2 χέρια βερνίκι εμποτισμού και είσαι άρχοντας!

Και ένα πολυουρεθανης uv
μετά για μακροχρόνια προστασία.

Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν σκάσει όμως θα είναι άσχημο μετά. Με το εμποτισμού μόνο δεν θα έχει κανένα θέμα. Τρία χρόνια το έχω έξω και τρώει ήλιο, νερά, χιόνι κλπ και δεν έπαθε τίποτα (όταν του ρίχνω νερό γίνεται σαν καινούριο).