Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα φώτα σας πάλι.

Έχω μια μεταλλική κασετίνα Unior (έχω χάσει το λογαριασμό πια), με σχεδόν πλήρη σειρά από καρυδάκια 1/2" (και μεγάλα νούμερα), μανέλες, αντάπτορες κλπ, αγορασμένη από Αθηνάς πάνω από 30 χρόνια, της οποίας η εσωτερική πλαστική θήκη έχει καεί/σπάσει και τα καρυδάκια κολυμπάνε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιήσω.

Εκτός από τη λύση του αφρολέξ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικαταστήσει την πλαστική θήκη;

Αυτή είναι η κασετίνα και φαίνεται το αριστερό τμήμα της πλαστικής θήκης που έχει διαλυθεί/σπάσει και δεν κρατάει στη θέση τους τα αντίστοιχα καρυδάκια κλπ.

image hosting no sign up

Για πρώτη (και εύκολη) λύση επέλεξα το αφρολέξ, αγόρασα δύο κομμάτια πάχους 2εκ, με στόχο να κόψω το ένα με τις θέσεις για τα καρυδάκια, μανέλες κλπ και να βάλω το άλλο σαν βάση. Όταν σχεδίασα και έκοψα τις θέσεις και δοκίμασα να τα βάλω στις θέσεις τους, κατάλαβα ότι δεν χωρούσαν και τα δύο κομμάτια και δεν έκλεινε το καπάκι, οπότε στη θέση του δεύτερου (βάση) έβαλα ένα αφρολέξ συσκευασίας πάχους 2-3 χλστ και άλλο ένα από πάνω σαν κάλυμμα και σφράγιση (η ιδέα από άλλη κασετίνα που έχω) και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, αφού δεν μετακινούνται πλέον τα καρυδάκια, μανέλες κλπ.

uploading pictures

Κόστος 2 αλλά συνεχίζω την αναζήτηση και άλλης λύσης.

Και κάτι άλλο, υπάρχει άλλος σχετικά εύκολος τρόπος να στερεώσω την σήτα πέρα από αυτόν που φαίνεται στις φώτο?

Μέ καρφωτικό ηλεκτρικό η αέρος καί διχαλάκια στό κατάλληλο νούμερο πού εξαρτάται απο τήν διατομή πού έχουν τα δοκαράκια.

Μέ καρφωτικό ηλεκτρικό η αέρος καί διχαλάκια στό κατάλληλο νούμερο πού εξαρτάται απο τήν διατομή πού έχουν τα δοκαράκια.
ή καρφωτικο χειροκίνητο

με του lidl έφτιαξα μια τη προηγούμενη εβδομάδα

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Καλησπέρα σας.

Στην προηγούμενη κατασκευή μου, arcade controller με ξύλο OSB, πέρασα στις άκρες (στα σοκορα) teak oil. Έκανε καλή δουλειά, όμως μυρίζει πολύ και όταν μπαίνεις στο σπίτι κάνει μπαμ. Μπορώ να κάνω κάτι; Επίσης ήδη φτιάχνω νέα κατασκευή με το ίδιο ξύλο.

Υπομονή.
Με τον καιρό εξασθενίζει η μυρωδιά και κάποια στιγμη, δεν γινεται πλέον αισθητή.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα σας.

Στην προηγούμενη κατασκευή μου, arcade controller με ξύλο OSB, πέρασα στις άκρες (στα σοκορα) teak oil. Έκανε καλή δουλειά, όμως μυρίζει πολύ και όταν μπαίνεις στο σπίτι κάνει μπαμ. Μπορώ να κάνω κάτι; Επίσης ήδη φτιάχνω νέα κατασκευή με το ίδιο ξύλο.

Το teak oil δεν είναι για έπιπλα εσωτερικού χώρου (εγώ έβαψα το τραπέζι του γραφείου μου με βρασμένο λινέλαιο που δεν μυρίζει) αλλά ακόμα και αν ήθελες να το χρησιμοποιήσεις θα έπρεπε να αφήσεις την κατασκευή σου να στεγνώσει έξω για μερικές μέρες.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλησπέρα παίδες.

Φτιάχνω ένα γκαράζ σπίτι και θέλω μια βοήθεια για το πως θα καλύψω - προστατεύσω τα ξύλα της σκεπής.
Πήγα σε μαγαζί και με ζάλισε με βερνίκια, βελατούρες, αστάρια κλπ. Υπάρχει κάποιο καλυπτικό χρώμα που να είναι και προστατευτικό?

Γενικά τι λύση έχω ώστε να είναι φθηνή? Βερνίκι και βελατούρα μου βγαίνουν περίπου 12 ευρώ το λίτρο. Θεωρώ πως είναι ψηλά μιας και μιλάμε για αρκετή ξυλεία!

Καμιά άλλη ιδέα για προστασία?

edit: Μόνο για ξυλογλυπτική δε ρωτάω αλλά δε βρήκα παρόμοιο θέμα :FSGSFGS4:

Δημήτρη,πέρασέ τα με αυτό 2 χέρια και δε θα ασχοληθείς ξανά για αρκετό καιρό.Ναι,η προστασία εξωτερικής ξυλίας είναι ακριβή.
http://www.e-pagomenos.gr/xromata/chromata-vafes-85/vernikia-ksylou-dialytou-534/4355-004355-verniki-gori-88-satine-peyko-750ml-no-7802-detail

Εναλλακτικά πέρασέ τα με συντηρητικό ξύλου νερού,πχ
http://www.vitex.gr/Product/53/60/DIAXYL-DECOR-NEROY/
Αυτό πάει περίπου στα 8 τα 750 ml.

Η βάψε τα με κοινό πλαστικό χρώμα, το οποίο θα φρεσκάρεις κάθε 4 χρόνια.
Ασταρωσε τα και μετά πλαστικό χρωμα της επιλογής σου και της τσέπης σου.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μαστορες αναζητω συμβουλες για λογαριασμο φιλου...

Σκεφτεται να αλλαξει τα παλια του κουφωματα (ξυλινα μονο τζαμι) με νεα αλουμινιου/συνθετικα (οσο το δυνατον καλυτερα παντα συμφωνα με τα οικονομικα του)...
εχετε να προτεινετε (τιμια) σειρα αλουμινιων/συνθετικων κουφωματων...

συν και πλην εναντι αλουμινιων και συνθετικων...ιδανικα απο ιδια χρηση...
Συμβουλες στο που να δωσει προσοχη κτλ κτλ...
Τι πρεπει να γνωριζει για να μην τον δαγκωσουν...
Καμια μεγαλη εκθεση (μαγαζι) που να μπορει να δει και ο ιδιος της διαφορες στην ποιοτητα κτλ κτλ να παρει μια καλη ιδεα για περι τηνος προκειτε...

και αν υπαρχει και κανενας σοβαρος/τσεκαρισμενος (απο δουλειες που εχετε δει/συνεργαστει κτλ) μαστορας και αυτος ευπροσδεκτος μεσω π.μ

Ευχαριστω...

Μεγάλη προσοχή στον κατασκευαστή των κουφωμάτων και εγκαταστάτη, πρώτα απ' όλα!

Προσωπικά επέλεξα pvc σε χρώμα ξύλου, λόγω καλύτερων αποδόσεων σε θερμομόνωση σε σχέση με το κόστος. Επίσης, έβαλα τριπλά και triplex (λόγω μονοκατοικίας) ενεργειακά τζάμια για μεγαλύτερη μόνωση.

ένα πράγμα θέλω να πώ μόνο

η επιφάνεια των κουφωμάτων σε σχέση με τα τζάμια είναι ελαχιστότατη
τα κουφώματα αν δεν περνάει νερό/αέρας και δουλεύουν αξιόπιστα μικρή διαφορά κάνουν στο σύνολο

δέ λέω να βάλει τα φθηνότερα, απλά να τονίσω ότι συνήθως δίνουμε πολύ προσοχή εκεί που χρειάζεται λιγότερο!

ΥΓ. κάτοχος aluplast energeto 5000 (πλαστικά) (με 3 λάστιχα)
με μηχανισμούς winkhaus
και 2πλά τζάμια "4-εποχών" low-e μάρκας που δε θυμάμαι τώρα αλλά είναι απο τις καλές! :p

Θα συμφωνησω οτι ο εγκαταστατης και συναρμολογητης των κουφωματων ειναι πολυ σημαντικος γιατι ΑΝ δεν γινει σωστη δουλεια εκει...τοτε δυστηχως χανεις μεγαλη απο την αποτελεσματικοτητα των κουφωματων...και ειναι και κατι πολυ δυσκολο (εως αδυνατον) να ελεγξεις σαν αγοραστης...ειδικα οσον αφορα το σταδιο της συναρμολογησης...
Βλεπω οτι υπαρχουν πλεον τζαμια 2εποχων και 4ων εποχων, τα τριπλεξ δεν τα ειχα προσεξει...
παντως παροτι το τζαμι ειναι η μεγαλυτερη επιφανεια σε σχεση με το πλαισιο, το πλαισιο λογω επαφης με την οικοδομη ευθυνεται για πολυ μεγαλο ευρως των απολυων...ας πουμε 40-60 σε σχεση με το τζαμι...οποτε δεν ειναι 2ης προταιρεωτητας..

Last edited:
Καλησπέρα , είμαι καινούριος στο forum , θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανένας από εσάς αγοράσει το παρακάτω δισκοπρίονο krausmann για να μου πεί άμα είναι κάλο και δυνατό εργαλείο.
TLS.040174.jpg

παντως παροτι το τζαμι ειναι η μεγαλυτερη επιφανεια σε σχεση με το πλαισιο, το πλαισιο λογω επαφης με την οικοδομη ευθυνεται για πολυ μεγαλο ευρως των απολυων...ας πουμε 40-60 σε σχεση με το τζαμι...οποτε δεν ειναι 2ης προταιρεωτητας..

αν το κούφωμα δεν έχει τρύπες τότε πώς δίνεις 40-60?
πρέπει να μιλάμε ούτε για 10-90!

το Ug/Uw έχει σαν μονάδα μέτρησης
watt ανα τετραγωνικό επι σταθερά

πόσα τετραγωνικά κουφώματα έχεις σπίτι και πόσα τζάμια?

το σπιτι ειναι φιλου...και η ερωτηση ειναι για λογαριασμο φιλου...με ρωτησε και μιας και με το αθλημα κουφωματα εχω πολλαααααα χρονια να ασχοληθω και μιας και οι τεχνολογιες (οπως σε ολα τα πραγματα) εχουν αλλαξει δραστικα ειπα να σας ρωτησω για να δω περιπου τι παιζει πλεον...
Τελος παντων χοντρικα (μιας και δεν εχει γινει μετρηση) το σπιτι εχει 1 μπαλκονοπορτα σχεδον 300 χ 210 και αλλες 2 περι τα 200 χ 210, και μετα καμια 12αρια παραθυρα κανονικου μεγεθους ας πουμε χοντρικα 110 χ 105(οπως ειπα δεν εχουμε μετρησει για τις μπαλκονοπορτες του ειχα κανει μια πατεντα για τα κουρτινοξυλα και ετσι θυμαμαι περιπου διαστασεις)...
τωρα ποσα τετραγωνικα βγαινουν αυτα δεν εχω ιδεα...

Καλησπέρα , είμαι καινούριος στο forum , θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανένας από εσάς αγοράσει το παρακάτω δισκοπρίονο krausmann για να μου πεί άμα είναι κάλο και δυνατό εργαλείο.
/QUOTE]

Καλως τον Βαγγελη!
Εχω 2-3 εργαλεια krausmann, (εντελως κινεζικα εργαλεια με ευρωπαικο ονομα..:)) και δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο την ποιοτητα.
Υπαρχουν σαφως καλυτερα budget εργαλεια οπως τα B&D, skil και τα parkside/einhell.
Καλυτερα να το αποφυγεις αφου υπαρχουν εναλλακτικες.

Για τις 200*210 μπαλκονόπορτες λοιπόν (που βέβαια είναι το ένα άκρο)
να πούμε πάχος στο κούφωμα 10 εκατοστά?

έχουμε 2+2+2,1+2,1=8,2 μέτρα * 0,1 = 0,82 τετραγωνικά μέτρα κούφωμα

και (2-0,1*2)*(2,1-0,1*2)=1,8*1,9=3,42 τετραγωνικά μέτρα τζάμια

όχι 10-90 που είπα αλλά βλέπεις πόσο μεγάλη είναι η διαφορά!

ακομα κατι (που το θυμηθηκα)...
ειχα δει καποια στιγμη σε ανυποπτο χρονο καποιους που εκαναν μεταποιησεις σε ιφησταμενα ξυλινα παραθυρα για την τοποθετηση διπλων τζαμιων, με αντιστοιχη τοποθετηση σιλικονουχων λαστοιχων περιμετρικα κτλ κτλ...
Εχει δει καποιος απο κοντα αντιστοιχη δουλεια...???