makfil
Supreme Member
Τα φώτα σας πάλι.
Έχω μια μεταλλική κασετίνα Unior (έχω χάσει το λογαριασμό πια), με σχεδόν πλήρη σειρά από καρυδάκια 1/2" (και μεγάλα νούμερα), μανέλες, αντάπτορες κλπ, αγορασμένη από Αθηνάς πάνω από 30 χρόνια, της οποίας η εσωτερική πλαστική θήκη έχει καεί/σπάσει και τα καρυδάκια κολυμπάνε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιήσω.
Εκτός από τη λύση του αφρολέξ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικαταστήσει την πλαστική θήκη;
Αυτή είναι η κασετίνα και φαίνεται το αριστερό τμήμα της πλαστικής θήκης που έχει διαλυθεί/σπάσει και δεν κρατάει στη θέση τους τα αντίστοιχα καρυδάκια κλπ.

Για πρώτη (και εύκολη) λύση επέλεξα το αφρολέξ, αγόρασα δύο κομμάτια πάχους 2εκ, με στόχο να κόψω το ένα με τις θέσεις για τα καρυδάκια, μανέλες κλπ και να βάλω το άλλο σαν βάση. Όταν σχεδίασα και έκοψα τις θέσεις και δοκίμασα να τα βάλω στις θέσεις τους, κατάλαβα ότι δεν χωρούσαν και τα δύο κομμάτια και δεν έκλεινε το καπάκι, οπότε στη θέση του δεύτερου (βάση) έβαλα ένα αφρολέξ συσκευασίας πάχους 2-3 χλστ και άλλο ένα από πάνω σαν κάλυμμα και σφράγιση (η ιδέα από άλλη κασετίνα που έχω) και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, αφού δεν μετακινούνται πλέον τα καρυδάκια, μανέλες κλπ.

Κόστος 2 αλλά συνεχίζω την αναζήτηση και άλλης λύσης.