Μάστορες τα φώτα σας!!

δεν είμαι ειδικός, αλλά εγώ θα έπαιρνα αρμόστοκο για πλακάκια θα γέμιζα τα σκαμμένα για να μην γεμίζει νερό κλπ και επειδή μου άρεσε η ιδέα σου για φωσφοριζέ περίγραμμα θα άφηνα μερικά χιλιοστά χαμηλότερο τον αρμό και θα έριχνα εποξική ρητίνη χρωματισμένη με κάποια φωσφοριζέ σκόνη....νομίζω θα είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα...αλλά φυσικά δεν κάνει για φωτισμό αλλά θα είναι όμορφο διακοσμητικό και πρωτότυπο....σκέψου τους δείχτες των ρολογιών πόση ώρα φωσφορίζουν και θα καταλάβεις περίπου τον χρόνο αποφόρτισης.

εποξική ρητίνη χρωματισμένη με κάποια φωσφοριζέ σκόνη...

Σε ευχαριστω για την ιδεα που ειχα, και εγω σαν πρωταρης πηρα το ρισκο.

Οταν λες χρωματισμενη υπαρχουν ρητινες σε διαφορα χρωμματα; γιατι σε δικη μου ερευνα ειδα μονο μια διαφανεις αφου πρωτα ριξεις την σκονη.

Για να παρεις μια εικονα τι ηθελα να κανω, σε αυτα τα αυλακια θα τα γεμιζα με πολυ μικρα ψαρακια πλαστικα, δυτες, καραβια ναυαγιο μικρες πολυχρωμες πετρες, και γενικα οτι εχει να κανει με θαλασσα.

το πλέξιγκλας ή η διάφανη σωλήνα δεν μονώνουν από το νερό.

εάν κάτι φωσφόριζε για πάντα θα είχαμε ανακαλύψει μια πολύ οικονομική λύση φωτισμού για τα πάντα (θα βάφαμε τους τοίχους, ταβάνια, κολώνες κλπ)....αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα...τα παιδικά δωμάτια φωσφορίζουν για λίγο μέχρι να εξασθενίσει η διαδικασία του φωσφορισμού και μετά σκοτεινιάζουν σταδιακά....αλλά το παιδί μέχρι τότε έχει κοιμηθεί...

το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι να βρεθεί λύση για το φωσφορισμό...είναι να μονώσεις σωστά για την υγρασία...

http://opencourses.uoa.gr/modules/document/file.php/CHEM104/Διδακτικό πακέτο/Παρουσιάσεις/pdf/Ενότητα 3%3A Φασματομετρικές τεχνικές/7η-8η Διάλεξη Φασματομετρία Μοριακής Φωταύγειας.pdf

Ο φθορισμός και ο φωσφορισμός βασίζονται στην ίδια αρχή. Μετατρέπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή του υπεριώδους (μη ορατή) σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή του ορατού φωτός. Η διάφορα τους είναι στο χρόνο που χρειάζεται για να εξελιχτεί το φαινόμενο.
Αν ο χρόνος στον οποίο εκτελείται το φαινόμενο είναι πολύ πολύ μικρός, δηλαδή λιγότερο από 1/100.000 του δευτερολέπτου, τότε λέμε ότι έχουμε το φαινόμενο του φθορισμού.
Αν ο χρόνος στον οποίο εκτελείται το φαινόμενο είναι πιο μεγάλος τότε μιλάμε για φωσφορισμό.

Η διαδικασία γίνεται σε 2 βήματα.
1) τα μόρια του στοιχείου απορροφούν ενέργεια (με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δηλαδή φωτονίων) και διεγείρονται, δηλαδή ηλεκτρόνια φεύγουν από κάποια εσωτερική τροχιά και μεταβαίνουν σε κάποια άλλη μακρύτερα από τον πυρήνα.
2) όταν τα ηλεκτρόνια επιστρέφουν στην κανονική τους κατάσταση αποβάλουν ένα φωτόνιο στην περιοχή του ορατού φωτός.
Η διαφορά τους είναι στο χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στη διέγερση και την αποδιέγερση.

Μα ποιος είσαι; Η Δομή;

Δίσκοι για δισκοπρίονο πάγκου (Einhell 2025u)

Καλημερα σας.

Πριν απο δυο μερες αγορασα το δισκοπριονο της einhell το 2025u.

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα καθως βλεπω βιντεακια και διαβαζω πως θα γλυτωσω κανενα δαχτυλο (kickback κλπ).

Αυτο που ειδα παντως ειναι οτι οι οδηγοι που εχει ειναι αθλιοι και πως πρεπει να φτιαξω δικους μου. Ευτυχως υπαρχουν στο youtube χιλιαδες βιντεακια.

Θελω να κανω καποιες ερωτησεις καθως ειμαι παντελως ασχετος.

Θελω να βαλω πανω ενα δισκο πιο λεπτο ωστε να αφαιρει λιγοτερο ξυλο. Εχω βρει τον παρακατω

www.axminster.co.uk/axcaliber-contract-250mm-thin-kerf-tct-saw-blade-ax837087?sel=951579

Διαβασα οτι για κοπη κατα μηκος του ξυλου θελουμε λιγα δοντια με κενο απο κατω ενω για καθετες περισσοτερα δοντια. Αυτα για καθαρες κοπες... Λεω να παρω αυτον με τα 40 δόντια να ειναι για λιγο απ' όλα

Γνωριζεται αν μπορει να μπει; το μονο που αλλαζει ειναι το παχος. Η μικρη διαμετρος παραμενει 30 .

Υπαρχει καποιος αλλος δισκος που εχετε να προτείνετε; αυτος που βρηκα εχει 2.2 παχος στα δοντια.

Εχετε να προτεινεται καποιον αλλο μικροτερο; παχος κοπης γυρω στα 3 εκατοστα ξυλο
Το ebay εχει παρα πολλους με εξωτερική διάμετρο που ξεκιναει απο τα 100 χιλιοστά (με εσωτερική 30)
Πρεπει να δω βεβαια ποσο πάχος κοβει λόγω διάστασης αλλά και αντοχής...

ευχαριστω για το ενδιαφέρον.

Re: Δίσκοι για δισκοπρίονο πάγκου (Einhell 2025u)

Πραγματι ο οδηγος ειναι αθλιος και πειραματιζομαι και γω στο πως θα κανω εναν καλο οδηγο και μαλλον θα καταφυγω σε βιομηχανικο προφιλ αλουμινιου. Στους 6 μηνες που το δουλευω σε μαλακα ξυλα kickback δεν ειχα ποτε. Τωρα για δισκο θες 30 στην εσωτερικη και 250 στην εξωτερικη. Παρε τον δισκο με τα 48 δοντια της einhell γιατι καλοι δισκοι κανουν σχεδον οσο το μηχανημα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν παρεις φτηνο και λεπτο δισκο μετα απο καποια ωρα εχει παραμορφωσεις λογο της μεγαλης διαμετρου. Θα ειναι 2.2 το kerf και θα κοβει πιο πολυ... Επισης να ξερεις οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις λεπτοτερο δισκο απο 2.1mm γιατι το μαχαιρι ειναι 2mm.
Ενας καλος δισκος all around που θες να εχει γυρω στα 48 δοντια. ΔΕΝ θα εχεις καθαρες κοπες σε σχεση με εναν με 60-80 δοντια. Σιγουρα καλυτερες απο τον 24 που φοραει τωρα. Θ1α κοβεις αρκετα καλα χωρις ζορι και καθετα και κατα μηκος των νερων του ξυλου.

Ψαξε για bosch στα 30-40

Παντως δυσκολα θα βρεις λεπτο, ποιοτικο δισκο που να κανει ολες τις δουλειες και να εχει κατω απο 50 ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

καλησπερα. Ευχαριστω για τις απαντήσεις

Επισης να ξερεις οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις λεπτοτερο δισκο απο 2.1mm γιατι το μαχαιρι ειναι 2mm.

Δεν το καταλαβα αυτο. Ο δισκος που εβαλα στο link λεει οτι εχει παχος στα δοντια 2,1 και παχος 1,5. Δεν μπαινει καθολου δηλαδη;
Αυτο με τις ταλαντωσεις το φοβομουνα.

Τωρα για δισκο θες 30 στην εσωτερικη και 250 στην εξωτερικη.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξωτερικα δε μπορω να παω σε μικρότερη διαμετρο; Απλα θα κοβει μικρότερο παχος. Αυτο εχω καταλαβει.
Ισχυει;

Αν τελικα μπορω να παω σε μικρότερη εΞωτερικη διαμετρο φαντάζομαι οτι θα αποφύγω αυτες τις ταλαντωσεις που λέει ο songless_bird.
Ti λέτε;

Ευχαριστω και για τη μεταφορά του θέματος στη σωστή κατηγορία

Ο δίσκος στο link σου ειναι στο όριο. Λιγο στραβό να ειναι το μαχαίρι μπορει το ξύλο να βρισκει πανω του και να σου κανει στραβές κοπές . Παίρνει μικρότερη διάμετρο απλα να προσέξεις , αν σε ενδιαφερει , το μαχαίρι να μπορει να κατέβει πιο κατω απο τον δίσκο για να μπορεις να κανεις μισοχαρακτες κοπές, αλλιώς θα ακουμπάει στο μαχαίρι. Δηλαδη ο δίσκος να μπορει να κόβει το μισό ξύλο και οχι ολο.

Καλησπέρα παιδιά!Κάποια στιγμή κάποιος φίλος είχε ανεβάσει ενα βιντεάκι με ένα εργαλείο για σημάδεμα μόρσων,θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος απο εσάς ξέρει τι λέω και να παραθέσει κάποιο λινκ.Σας ευχαριστώ!

Ηere you are Nick!
Marking_Gauge.jpg

Καλημέρα!

Πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο για πρωτάρη να τοποθετήσει πλακάκια σε ένα μπαλκόνι 0.80m x 6.50m
Η επιφάνεια του μπαλκονιού σε πρόχειρο ελέγχο με το αλφάδι μοιάζει να είναι σχετικά ίσια.

Αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να δώσεις κλίση στα πλακάκια για να πηγαίνουν τα νερά στο σιφόνι . Σε ενα μπαλκόνι σε μένα λιμνάζουν νερά σε μια γωνία απο λαθος κλίση...

[/QUOTE]Πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο για πρωτάρη να τοποθετήσει πλακάκια σε ένα μπαλκόνι 0.80m x 6.50m
Η επιφάνεια του μπαλκονιού σε πρόχειρο ελέγχο με το αλφάδι μοιάζει να είναι σχετικά ίσια.[/QUOTE]

Ναι ειναι δυσκολο για καποιον που δεν εχει ασχοληθει. Και απο αποψη αισθητικης αλλα και απο πρακτικης.
Δεν θελεις να σου ξεκολλησουν τα πλακακια αν δεν εχουν κολληθει σωστα. Η ρηση παλι ειναι ενα θεμα που θελει προσοχη.
Η κοπη των πλακιδιων, αναλογα το πλακακι, μπορει να σε δυσκολεψει χωρις τον καταλληλο κοφτη.
Εγω μονο πλακακι κατω απο νεροχυτη εχω βαλει, αλλα ηταν αρκετο για να μην ξαναδοκιμασω σε εμφανες μερος :))

Πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο για πρωτάρη να τοποθετήσει πλακάκια σε ένα μπαλκόνι 0.80m x 6.50m
Η επιφάνεια του μπαλκονιού σε πρόχειρο ελέγχο με το αλφάδι μοιάζει να είναι σχετικά ίσια.

Ναι ειναι δυσκολο για καποιον που δεν εχει ασχοληθει. Και απο αποψη αισθητικης αλλα και απο πρακτικης.
Δεν θελεις να σου ξεκολλησουν τα πλακακια αν δεν εχουν κολληθει σωστα. Η ρηση παλι ειναι ενα θεμα που θελει προσοχη.
Η κοπη των πλακιδιων, αναλογα το πλακακι, μπορει να σε δυσκολεψει χωρις τον καταλληλο κοφτη.
Εγω μονο πλακακι κατω απο νεροχυτη εχω βαλει, αλλα ηταν αρκετο για να μην ξαναδοκιμασω σε εμφανες μερος :))

Ευχαριστώ για την συμβουλή Μιχάλη!

Καλημέρα!

εχει πέσει τσιμεντοκονια?

Μιχάλη μου χωρίς να θελω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου, θα πρόσθετα οτι εξαρτάται απο τον "μάστορα"
Εχω δει τοποθετήσεις απο "επαγγελματία" να τραβάς τα μαλλιά σου.
Κι εχω βάλει πλακάκια με πλήρως αποδεκτό αποτελεσμα.
Πρόσφατο παράδειγμα ο νέος Πατρινός, Γεράσιμος.
Τώρα πια και με το YouTube, αν δεν ειναι "άμπαλος" ο φίλος, νομίζω οτι με προσοχή και ρωτώντας, θα τα καταφέρει. Λίγα σωστά εργαλεια δεν βλάπτουν ποτέ βέβαια.

Sent from my iPad using Tapatalk