Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

σε ανακατασκευες μοτερ μηχανων και αλλα κομματια μηχανων που εχω κανει...το μπανάκι σε πετρελαιο ηταν σωτηριο...εβγαλε τα παντα και εμειναν καθαρα μεταλλα για να γινει εκτιμηση της οποιας ζημιας και το πως θα αντιμετωπιστει...
την περολινη δεν την εχω ματαξανακουσει...δειχνει απο το σαιτ να ειναι κατι πολυ ισχυρο...οποτε ΙΣΩΣ να θελει και αρκετη προσοχη στην χρηση του...

Ναι η περολίνη είναι ισχυρό καθαριστικό για λάδια ΟΧΙ όμως διαβρωτικό, στην προς επεξεργασία επιφάνεια.

3D Printer κανεις;

Επειδή είμαι άσχετος με το αντικείμενο, μήπως γνωρίζει κανεις που μπορούμε να βρούμε 3D printer στην Αθηνα για να μας φτιάξει ένα εξάρτημα gimbal σύμφωνα με τις οδηγίες του τυπου;

https://www.thingiverse.com/thing:2450913

Προφανως και ειναι ενα ισχυρο αλκαλικο και γι'αυτο κανει απολιπανση.
Μου εχει τυχει γρασσα μαζι με χωμα παρα πολλων ετων να εχουν γινει σαν μεταλλο και να μην τα πιανει ουτε βενζινη, αλλα ουτε και ασετον.
Για την ακριβεια επειδη πηγαινα σιγα-σιγα με ενα σκαρπελακι, νομισα οτι εκανα μακακια και τρυπησα μεταλλο.
Το πετρελαιο εδωσε την λυση, γιατι δεν υπηρχε φοβος απο το 1 εβδομαδας μουλιασμα.
Τα κομματια που βλεπεις στην επανω φωτο, ειναι απο ενα πολυ παλιο ρωσικο, παππου ενος φιλου, που ηταν ασυντηρητο καμμια 30 χρονια.
Ειναι πληρως λειτουργικο, αλλα δεν θα εχει ποτε τετοια χρηση. Απλα ηθελε μια καλη συντηρηση, για να κρατησει και να μεταβιβαστει ως οικογενειακο ενθυμιο.
Αν μπορεσεις μην το καταστρεψεις, ειναι μια πολυ ωραια αντικα. Κανε του μια καλη ανακατασκευη, εστω και αν δεν ριχνει. Ειναι ενα ,303 του 14, δεν ειναι καμμια μπερετα του 80.
Εχω δει ανακατασκευη σε οπλα του 1821 και αυτο ειναι πιπινι μπροστα τους. Εχω επισης δει τετοιο μοντελο που βρεθηκε κατα τυχη θαμμενο σε αυλη, και επειδη νομισαν οτι ειναι σωληνα υδρευσης το ξεθαψαν με ευγενεια και γλυτωσε.
Καπου θα υπαρχει ενα φορουμ για τον ιστορικο οπλισμο.

Καλημέρα, μια βοήθεια από όσους γνωρίζουν.. Κατασκευάζω μια moxon vice, οι ντίζες θα έχουν απόσταση 40cm και θα είναι περίπου 20-26mm. Υπάρχει κάποια πρόταση από ηλεκτρονικό κατάστημα για 2 γρανάζια ήδη τρυπημένα και 1 αλυσίδα που να ταιριάξουν στις παραπάνω διαστάσεις;
Η τελική διάμετρος των ντιζών θα αποφασιστεί ανάλογα με την διάμετρο της τρύπας των γραναζιών και θα είναι τουλάχιστον 20mm.
Εννοείται θα γίνει αναλυτική παρουσίαση μόλις ολοκληρωθεί!

Παιδιά καμία ιδέα γιατί έχω κολλήσει...έχω 4 ρόδες όπως οι παρακάτω, τις είχα πάρει για μεταλλική κατασκευή αλλά δεν την έφτιαξα ποτέ. Θέλω να κάνω ένα τραπεζάκι από ένα ξύλινο στροφιο...

Έχετε κάποια ιδέα πως θα τις χρησιμοποιήσω; δυστυχώς η ντιζα που έχουν δεν φτάνει να περάσω διαμπερές και να βάλω παξιμάδι ούτε γίνεται να αλλάξει...

Υπάρχει κάτι σαν "μούφα" για να βάλω;

Για πείτε...

7696a52ee6c68efd9631a2cbbd504f92.jpg

Ήθελα να φτιάξω μια επιφάνεια, σαν μικρό πάγκο, που να μπορώ να του δώσω και κλίσεις, από 0" μέχρι 45" μοίρες.
Το αναβάλλω όμως συνεχώς γιατί βαριέμαι τη διαδικασία, κυρίως να βγάζω τραπέζια, router κλπ. Βλέποντας όμως το μικρό ρουτεράκι της Proxxon που πήρε ο Δημήτρης θυμήθηκα την Parkside φρεζούλα που είχα πάρει πριν χρόνια απ´ το Lidl.
Την έβγαλα, τη δοκίμασα, και όπως και με το μικρό δισκοπρίονο Parkside, σκέφτηκα "γιατί ο #%}?#%% το έχω παροπλισμένο αυτό το εργαλειάκι;"
Το πρόβλημά μου τώρα είναι τα αναλώσιμα. Το collet του δέχεται εργαλεία με στέλεχος 5 mm.
Υπάρχουν σ´ αυτη τη διάσταση καλά ανάλώσιμα στο εμπόριο; Νομίζω Dremel και Proxxon δεν ταιριάζουν.
Μπιρώ βέβαια να αλλάξω collet αλλά δεν ξέρω τι φωλιά χρησιμοποιούν τα Dremel και τα Proxxon. Η φωλιά του Parkside είναι 6 mm.
Για πείτε καμιά ιδέα...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    169.4 KB · Views: 119
Κατάλαβα... Καρούλι καλωδίου της ΔΕΗ λές... :flipout:
Αυτά που σου έβαλε ο Μιχάλης πιστεύω σου κάνουν. Αν δεν θες να φαιλνεται τίποτε μπορείς να "φυτέψεις" μούφες σαν αυτές που σου έβαλα εγώ, μαζί με ξυλόκολλα, και να κάνεις τη δουλειά σου. Αν θές και σταθερότητα, να μην ξεβιδώνει, βάλε κι ένα παξιμάδι για κόντρα.

Το στελεχος των bits του dremel trio ειναι 4.8μμ. Μπορει να ταιριαζει στο parkside.

Τα στελεχη των κοινων bits των dremel και proxxon ειναι 3-3.2μμ.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ήθελα να φτιάξω μια επιφάνεια, σαν μικρό πάγκο, που να μπορώ να του δώσω και κλίσεις, από 0" μέχρι 45" μοίρες.
Το αναβάλλω όμως συνεχώς γιατί βαριέμαι τη διαδικασία, κυρίως να βγάζω τραπέζια, router κλπ. Βλέποντας όμως το μικρό ρουτεράκι της Proxxon που πήρε ο Δημήτρης θυμήθηκα την Parkside φρεζούλα που είχα πάρει πριν χρόνια απ´ το Lidl.
Την έβγαλα, τη δοκίμασα, και όπως και με το μικρό δισκοπρίονο Parkside, σκέφτηκα "γιατί ο #%}?#%% το έχω παροπλισμένο αυτό το εργαλειάκι;"
Το πρόβλημά μου τώρα είναι τα αναλώσιμα. Το collet του δέχεται εργαλεία με στέλεχος 5 mm.
Υπάρχουν σ´ αυτη τη διάσταση καλά ανάλώσιμα στο εμπόριο; Νομίζω Dremel και Proxxon δεν ταιριάζουν.
Μπιρώ βέβαια να αλλάξω collet αλλά δεν ξέρω τι φωλιά χρησιμοποιούν τα Dremel και τα Proxxon. Η φωλιά του Parkside είναι 6 mm.
Για πείτε καμιά ιδέα...

Μπάμπη δέν κάνουν οι φωλιές Proxxon καί Dremel,είναι σέ διάσταση 4,71 mm καί 4,29 mm αντίστοιχα δές εδώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη δέν κάνουν οι φωλιές Proxxon καί Dremel,είναι σέ διάσταση 4,71 mm καί 4,29 mm αντίστοιχα δές εδώ

Κρίμα...
Δα δω τι παίζει και με το Dremel trio που είπε ο Μιχάλης.

Καλημέρα σε όλους. Δύο ερωτήσεις. Έχει κάποιος υπόψιν cnc router το πολύ 60 x 40 σε λογική Τιμή? Επίσης για παγκοπριονο είναι προτιμότερο ένα δισκοπριονο χειρός ανάποδα η ενα φθηνό δισκοπριονο πάγκου?

Αναφορικα με την δευτερη μπορω να μιλησω εγω.

Μπορεις να παρεις ενα GKS190 και να φτιαξεις ενα παγκοπριονο DIY καθως το εχεις το αντικειμενο θα σου φανει ευκολο.
Απο την αλλη το Leroy εχει το Einhell TC-TS 2025 στα 160 ευρω αν ειδα καλα χθες το οποιο μπορεις να ελενξεις να δεις αν σε βολευει.
71SO5loya5L._SL1500_.jpg

Κυριάκο, το GKS190 μπορεί να είναι πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα, δεν έχει Riving Knife, και σε πάγκο είναι απολύτως απαραίτητο.
Ειδικά για αρχάριο.