Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναί, το ξέρω, ο Αχιλλέας είναι ο πιο επαγγελματίας απ´όλους εδώ μέσα, αλλά διαβάζουν πολλοί.
Γι' αυτό έγραψα "κυρίως για αρχάριο", για κάποιον που θα το διαβάσει και θα κάνει το ίδιο. Καλό θα είναι να γνωρίζει και τον κίνδυνο.
Άσε που, ακόμα και για τον Αχιλλέα, επικίνδυνο είναι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σε όλους. Δύο ερωτήσεις. Έχει κάποιος υπόψιν cnc router το πολύ 60 x 40 σε λογική Τιμή? Επίσης για παγκοπριονο είναι προτιμότερο ένα δισκοπριονο χειρός ανάποδα η ενα φθηνό δισκοπριονο πάγκου?
Για το πρώτο δωσε μια τιμη που θεωρείς λογική. Το 60x40 δεν ειναι μικρο τραπέζι . Σε λυση εμπορίου πας σε τετραψήφιο νουμερο . Σε diy σε τριψήφιο .

Για το δεύτερο , θα σου έλεγα να πάρεις το einhel . Θα το πετύχεις και 140 . Το εχω και δεν μετάνιωσα που δεν έκανα diy. Εχει τα κουσούρια του , οπως ο φράχτης αλλα με γλύτωσε απο εργατοώρες πατεντών .

Έχω ήδη ένα CD601 αν είναι για ανάποδα. Τα είδα ΚΙ ΕΓΏ αυτά ΤΑ einhell αλλα μου φανηκσν παντελως ψευτικα. Εχει αποψη καποιος που τα δουλεύει?

Το 601 εχει ηδη riving knife.

Αν σου επαρκουν τα 55 χιλιοστα μειον το παχος του τραπεζιου μπορεις να το γυρισεις αναποδα.

Ενα ανωτερο μοντελο του Einhell που εβαλα πιο πανω εχει ο Βασιλης ο p77 και ειναι πολυ ευχαριστημενος.

λοιπον...για μια ακομα φορα βρηκαμε την πιεση στο κυκλωμα του καυστηρα της οικοδομης στο 3.
(και μετα απο 2 ρυθμιστες που βγηκαν ΠΕΕ)
Και μαλιστα με την παροχη νερου στραγγαλισμενη, σχεδον κλειστη.

τωρα εδω στη Ναουσα εχουμε προβλημα πιεσης στο δικτυο, υπαρχουν αναφορες για ρολογια που χαλουσαν.
Το ζητημα ειναι....ειναι κατι που δεν εκαναν καλα οι υδραυλικοι που περασαν, ή πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι ετσι ειναι και θα πρεπει να αλλαζουμε ρυμθιστη καθε 2 χρονια?
(αυτος που ηρθε μου ειπε οτι με τον καιρο κουραζετε το ελατηριο στον ρυθμιστη)

μικρη συνεχεια...μεσα σε μια βδομαδα η πιεση ξανανεβηκε στις 3 ατμοσφαιρες.
Αλλα το κουφο για εμνα ειναι οιτ εμσα σε τρεις μερες με ΚΛΕΙΣΤΗ τη βανα παροχης, η πιεση πηγε απο το 2,5 στο 3

+1 και γω στο einhell! Το πηρα απο πρακτικερ εκμεταλλεομενος και την εκπτωση 15% απο τη vodafone. Μειονεκτηματα: ο φρακτης που θα λυθει οσονουπω και τα πριονιδια που πεταει ακριβως απο κατω και λυνεται πανευκολα με μια ψιλοκατασκευη(εκανα παρουσιαση). Στους 9 μηνες που το εχω δε το εχω μετανιωσει στιγμη που το πηρα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μικρη συνεχεια...μεσα σε μια βδομαδα η πιεση ξανανεβηκε στις 3 ατμοσφαιρες.
Αλλα το κουφο για εμνα ειναι οιτ εμσα σε τρεις μερες με ΚΛΕΙΣΤΗ τη βανα παροχης, η πιεση πηγε απο το 2,5 στο 3

Αλλαγή θερμοκρασίας?

Εγώ την πάτησα με την πίεση στο υγραέριο που με όλα κλειστά έβλεπα να πέφτει η πίεση και νόμιζα ότι έχανε απο κάπου. Αλλά αν αφήσεις τη θερμοκρασία να επανέλθει θα επανέλθει και η αρχική πίεση.

Ψάχνω παλινδρομικό τριβειο με τετράγωνο πέλμα,να πέρνει χύμα γυαλοχαρτα,ελαφρύ και να μην χαλάει,για ραμποτε.Η αναρροφηση σκόνης δεν με ενδιαφέρει.
Προτάσεις;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα ταιριαζει λετε αυτο στο GCM8 SJL που εχω???
https://www.amazon.co.uk/Bosch-2605...8&qid=1505416279&sr=1-1&keywords=gcm+12++dust

Λογικά Κυριάκο θα πρέπει να μπαίνει κουτί γιατί τα περισσότερα προσαρτήματα ειδικά αν είναι της ιδίας εταιρίας, όπως στην περίπτωση σου είναι καρμπόν. Εάν δεν μπαίνει κουτί, ίσως χρειαστεί μια μικρή τροποποίηση-προσθήκη, με ένα κομμάτι ερταλόν (.... ή αρταλόν, ανάλογα πως το ξέρετε εσείς), φτιαχτό στον τόρνο.

Πάνο θες κάτι δηλαδή σε 1/4 του φύλλου, αυτά που τα λέμε χούφτας, σωστά?

ρίξε μια ματιά
http://www.stereotiki.gr/store4/category-85/220volt/category-134/category-135.html

μέχρι 90 τα καλύτερα χούφτας

http://www.stereotiki.gr/store4/dewalt-d26441-1-4.html

http://www.stereotiki.gr/store4/dewalt-dwe6411-palmiko-trveio-houftas-1-4-tou-fullou.html

http://www.stereotiki.gr/store4/makita-bo4555-velcro.html

Ευχαριστώ Σωτήρη.
Να είσαι καλά.

Χαιρετώ την παρέα,

ένας φίλος θέλει να φτιάξει κάτι σαν κουπαστή σε ένα τοιχίο στο σπίτι:

(στο οριζόνιο τμήμα, εκεί που είναι ακουπισμένα τα βιβλία)
και σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα ξύλα που του περίσσεψαν από το παρκέ (θα είναι και ίδια ακριβώς απόχρωση):

αλλά του είπαν ότι δεν κάνουν γιατί είναι πολύ λεπτά (δεν συμφωνώ και πολύ), οπότε σκέφτεται μήπως χρησιμοποιήσει τάβλες 20χιλιοστών πάχους.

Ερωτήματα: ξέρει κανείς πώς θα μπορούσε να στερεωθεί το ξύλο πάνω στο τοιχίο? Να βιδωθεί (αλλά ίσως να φαίνονται οι βίδες, εκτός αν βάλει μετά ξυλόστοκο) ή να το κολλήσει (και τί είδους κόλλα πρέπει να χρησιμοποιηθεί)?
(Εδώ ίσως παίξει ρόλο και το πόσο ίσιο και επίπεδο είναι το πάνω μέρος του τοιχίου στο οποίο θα βάλει το ξύλο...)

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει τις τάβλες, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο βερνίκι στο χρώμα του παρκέ ή θέλει πρώτα ένα χέρι με κάποιο ειδικό (άχρωμο) υλικό και μετά βερνίκι στο επιθυμητό χρώμα?

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

Αν υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας του ξύλου (φαλτσοκοπές κλπ),η πρώτη μου σκέψη ήταν να φτιαχτούν "θήκες" σαν "π" και να βιδωθούν τα πλαινά είτε με διακοσμητικές βίδες ή με κανονικές και κάλυψη με τυφλά διακοσμητικά παξιμάδια ή τάπες ή καμπαράδες ή ό,τι τέλος πάντων.
Βέβαια όπως βλέπω τις τάβλες,μάλλον πρόκειται για προγυαλισμένο πάτωμα το οποίο είναι όντως αρκετά λεπτό,πράγμα που θα δυσκολέψει την επεξεργασία του και τις σωστές συνδέσεις.Φυσικά,αν ισχύει αυτό,ίσως θα μπορούσες να "ενισχύσεις" τις τάβλες (πχ με 8 ή 12 mm κόντρα πλακέ) και να επεξεργαστείς συνολικά τα νέα κομμάτια.
Διαφορετικά,κολλάς απευθείας το ξύλο στο τοιχείο (αφού το έχεις ασταρώσει με υλικό που θα δίνει καλή πρόσφυση στην κόλλα) και στα τελειώματα βάζεις τις έτοιμες γωνίες που χρησιμοποιούν στα προγυαλισμένα και υπάρχουν στο χρώμα του ξύλου.
Η δεύτερη λύση,τώρα που το ξανασκέφτομαι,δεν μου κάνει..Πολύ τσαπατσουλιά και προχειρότητα μου βγάζει.

Εχω την εντυπωση οτι το λεπτο ξυλο δεν θα φαινεται ομορφο αισθητικα κολλημενο πανω στο τοιχιο. Καλυτερα ταβλα των 20μμ.
Επισης εαν το τοιχιο δεν ειναι ευθυ, μπορεις να βαλεις λαμακια στηριξης και πανω τους να βιδωσεις την ταβλα.
Εαν μπουν λαμακια στηριξης δεν ειναι απαραιτητο η κουπαστη να ειναι μονοκομματη. Μπορει να γινει σε κομματια ξεχωριστα.

Χαιρετώ την παρέα,

ένας φίλος θέλει να φτιάξει κάτι σαν κουπαστή σε ένα τοιχίο στο σπίτι:

(στο οριζόνιο τμήμα, εκεί που είναι ακουπισμένα τα βιβλία)
και σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα ξύλα που του περίσσεψαν από το παρκέ (θα είναι και ίδια ακριβώς απόχρωση):

αλλά του είπαν ότι δεν κάνουν γιατί είναι πολύ λεπτά (δεν συμφωνώ και πολύ), οπότε σκέφτεται μήπως χρησιμοποιήσει τάβλες 20χιλιοστών πάχους.

Ερωτήματα: ξέρει κανείς πώς θα μπορούσε να στερεωθεί το ξύλο πάνω στο τοιχίο? Να βιδωθεί (αλλά ίσως να φαίνονται οι βίδες, εκτός αν βάλει μετά ξυλόστοκο) ή να το κολλήσει (και τί είδους κόλλα πρέπει να χρησιμοποιηθεί)?
(Εδώ ίσως παίξει ρόλο και το πόσο ίσιο και επίπεδο είναι το πάνω μέρος του τοιχίου στο οποίο θα βάλει το ξύλο...)

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει τις τάβλες, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο βερνίκι στο χρώμα του παρκέ ή θέλει πρώτα ένα χέρι με κάποιο ειδικό (άχρωμο) υλικό και μετά βερνίκι στο επιθυμητό χρώμα?

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

Εγω θα έβαζα ξύλο 30 χιλιοστά φαλτσοκομενο στις άκρες για να δείχνει πιο αρχοντικό.
Θα εξομαλυνα τον οριζόντιο σοβά ξύνοντας τον,θα το κολαγα με κόλλα bison για σοβατεπί και για επιπλέον ασφάλεια θα έβαζα και δύο μακριες βίδες με 6αρια ουπατ.Φυσικα ξυλοστοκο από πάνω.
Θα έβαζα βερνίκι για να αντέξει στη χρήση και για τον χρωματισμό,δοκιμές σε ρεταλια.
Στα πλαϊνά,όπου ενώνεται το ξύλο με το σοβά,θα έβαζα ακρυλικό στόκο με χαρτοταινεια αν δεν έβαφα το τοιχειο και ακρυλική σιλικονη,αν το έβαφα.

Πιστεύω να πήρες μια ιδέα.

εγώ θα έκανα ότι λέει ο Πάνος παραπάνω, αλλά θα προτιμούσα το μαδέρι να είναι 45χλσ και τις βίδες θα τις κάλυπτα με 2 τάπες από καβίλιες, μου αρέσει αυτή η διαφορά στο βάψιμο που κάνουν οι καβίλιες από το υπόλοιπο ξύλο.

από κάτω θα προτιμούσα να γέμιζα τα κενά με την ακριλική σιλικόνη (πάντα με χαρτοταινία), επειδή παραμένει πιο ελαστική στην διάρκεια του χρόνου.

θα έκανα επίσης την κουπαστή λίγο μεγαλύτερη σε πλάτος από το τοιχίο, πιστεύω ότι είναι πιο όμορφη έτσι, και δεν θα φαίνεται και τίποτα από κάτω στην ένωση ξύλου με τοίχου.