Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν μπορώ να το καταλάβω από τις φωτογραφίες. Εγώ για καλό κ κακό θα τον ξαπόστελνα τον σωλήνα.
Ινεσ πάντως δε φαίνεται να έχει, είναι και αρκετά λεπτή.. Θα δω πως θα το κάνω και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να την διώξω.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ήταν Περίσσευμα από καπνοδοχο τζάκι ου που φτιάχτηκε το 2004 και ότι μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε σαν γλάστρα για φράουλες, για αυτό οι τρύπες και τι λάστιχο...

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να πω δε ξέρω..μονο αν το έβλεπε από κοντά κάνεις μάστορας... Κανονικά τη χρονολογία που φτιάχτηκε το τζάκι ο αμίαντος είχε ήδη απαγορευτεί..

Και το ελενιτ αμίαντο έχει με εξαίρεση κάτι οικολογικά που βγήκαν αλλά δεν προχώρησαν καθόλου στην αγορά. Τώρα αν είναι αμίαντος ελενιτ κτλ υπάρχουν ελάχιστες εταιρίες που αναλαμβάνουν την διαχείριση αμιάντου και ζητάνε αρκετά χρήματα για να το πάρουν (θαβονται στο εξωτερικό εδώ δεν έχουμε χυτα για τέτοια απόβλητα)

Δεν χρειάζεται να πω πως η απόρριψη του στα σκουπίδια διώκεται ποινικά και δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αν δεν το σπας θρυματιζεις δεν αποτελεί απειλή.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και το ελενιτ αμίαντο έχει με εξαίρεση κάτι οικολογικά που βγήκαν αλλά δεν προχώρησαν καθόλου στην αγορά. Τώρα αν είναι αμίαντος ελενιτ κτλ υπάρχουν ελάχιστες εταιρίες που αναλαμβάνουν την διαχείριση αμιάντου και ζητάνε αρκετά χρήματα για να το πάρουν (θαβονται στο εξωτερικό εδώ δεν έχουμε χυτα για τέτοια απόβλητα)

Δεν χρειάζεται να πω πως η απόρριψη του στα σκουπίδια διώκεται ποινικά και δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αν δεν το σπας θρυματιζεις δεν αποτελεί απειλή.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δε θα ρίσκαρα καν να το σπάσω η να το βάλω στο αμάξι για πέταμα. Θα σκάψω μια τρύπα σε μια άκρη του χωράφιου, θα το τσιμεντοσω και γειά σας, ότι θέλει ας είναι...

Παιδιά ρίξτε μια ματιά και παρακάτω, μάλλον αμίαντοσωληνα είναι το κωλοπραμα. Σαν να αποτελείτε από πολλά φύλλα υλικού. Τελικά δε το έθαψα. Το πέρασα ένα σκληρό ναύλο γύρω γύρω, ταινία να κλείσει αεροστεγώς και το άφησα στην γωνία του, άμα το τσεμεντωσω κιόλας θα με περάσουν για μαφία στη γειτονιά

f91d7e31a3d6045a4ef2abd3c43a241c.jpg

Τα καλύτερα γίνονται κατά λάθος... :flipout:
Έφαγα σχεδόν ολόκληρη τη μέρα μέχρι να καταλάβω τι φταίει στον τόρνο κι αντί για λεία επιφάνεια μου βγάζει αυτά τα ισόπαχα δαχτυλίδια κι όταν το κατάφερα και το διόρθωσα το μετάνοιωσα.
Απ´ αυτά που συμβαίνουν μια στις χίλιες και κανένας δεν μπορεί να σου εξηγήσει τι φταίει.
Ήμουν έτοιμος να το βάλω κι εδώ σαν ερώτηση, χωρίς πολλές ελπίδες είναι αλήθεια, αλλά στο εν τω μεταξύ, βρήκα το πρόβλημα και το διόρθωσα σχεδόν κατά 90%.
Επειδή οφείλεται σε - ελάχιστα - στραβή ντίζα πρόωσης, και λίγο χαλαρά σφιγμένο σεπόρτι, για να διορθωθεί 100% πρέπει να τη βγάλω και να την πάω για ίσιωμα σε πρέσα. Μάλλον θα την πάρω μαζί μου Αθήνα.

Attachments

• 4EEC49BA-70BE-4C63-81F4-014F4CAEADB5.jpg
    4EEC49BA-70BE-4C63-81F4-014F4CAEADB5.jpg
    94.3 KB · Views: 183
Last edited:
Δώσε κ άλλη τροφή για σκεψη Μπάμπη. Όλο και κάποιος ψήνεται για τορνο εδώ μέσα!
και δεν εισαι ο μονος!!

ερωτηση τωρα: σε μηχανουργικο τορνο μπορουμε να δουλεψουμε και ξυλο;
λογικα ναι αλλα ρωταω για σιγουρια

και δεν εισαι ο μονος!!

λογικα ναι αλλα ρωταω για σιγουρια
Αν έχεις όρεξη να τον καθαρίζεις

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπό προϋποθέσεις μπορείς.
Χρειάζεται όμως πατέντα, το σεπόρτι του ξυλότορνου είναι τελείως διαφορετικό, αν και πολύ απλό, και χωρίς σεπόρτι δουλειά δεν κάνεις.
Επίσης ο μηχανουργικός τόρνος, όπως είπε κι ο Δημήτρης, για να δουλεύει σωστά χρειάζεται να είναι καθαρός, ειδικά οι γλύστρες και η ντίζες. Γι´αυτό μόλις τελειώσεις θα πρέπει να καθαρίσεις καλά όλα τα πριονίδια.
Κι εγώ έτσι ξεκίνησα, να τον χρησιμοποιώ και σαν ξυλότορνο αλλά όταν τον πάρεις δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ. Είναι ιεροσυλία. :grandpa:

Ρουτάρισμα με dremel

Έχω από την αρχή της χρονιάς το ντρεμελάκι του lidl (PFBS 160 - αυτό που μπάινει στην μπρίζα) και θέλω να ψαχτώ με routing σε ξύλο, πχ καμιά ιδιοκατασκευή βάσης για επιτραπέζιο ρούτερ. Στο leroy που χάζευα τα κονδυλάκια είχε 12 τα ίσια και 16 για γώνιασμα.
Ερώτηση : πόσο μακριά σε πάει ένα τέτοιο ρουτεράκι και τι κονδυλάκια να αρχίσω να κοιτάζω (ποιά και από που)? Σκοπεύω να αγοράσω και κανονικό ρούτερ από του χρόνου, οπότε φοβάμαι μην ρίξω λεφτά που θα πάνε χαμένα...

Μάλλον περίμενε να πάρεις ρούτερ καλύτερα .

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Ρουτάρισμα με dremel

Έχω από την αρχή της χρονιάς το ντρεμελάκι του lidl (PFBS 160 - αυτό που μπάινει στην μπρίζα) και θέλω να ψαχτώ με routing σε ξύλο, πχ καμιά ιδιοκατασκευή βάσης για επιτραπέζιο ρούτερ. Στο leroy που χάζευα τα κονδυλάκια είχε 12 τα ίσια και 16 για γώνιασμα.
Ερώτηση : πόσο μακριά σε πάει ένα τέτοιο ρουτεράκι και τι κονδυλάκια να αρχίσω να κοιτάζω (ποιά και από που)? Σκοπεύω να αγοράσω και κανονικό ρούτερ από του χρόνου, οπότε φοβάμαι μην ρίξω λεφτά που θα πάνε χαμένα...

Συνονόματε ανάλογα τίς ανάγκες τό τί θά φτιάχνεις,τά dremeloειδή ρούτερ σέ βάση έχουν μικρά κοπτικά,καί κοπτικά ακμών,σού δίνω ένα παράδειγμα στίς παρακάτω φωτό κοπτικό γιά αυλάκι 3,2 mm καί κοπτικό ακμών.
Βέβαια τό δικό μου είναι επιτραπέζιο,αλλά τά watt ισχύς είναι σχεδόν ίδια μέ ένα dremeloειδή 100 watt.
Τωρα γιά νά φτιάξεις ιδιοκατασκευή βάση πρέπει νά ξέρεις τί θά κάνεις γιατί είναι επικίνδυνα εργαλεία.
Νομίζω χωρίς φυσικά νά είμαι σίγουρος 100% ότι τό rotary tool τής Parkside είναι μπροστά ίδιο μέ τό dremel καί ίσως (μήν τήν αγοράσεις άν δέν τό δοκιμάσεις άν προσαρμόζει σίγουρα) προσαρμόζεται στήν βάση ρούτερ τής dremel.

http://i11.servimg.com/u/f11/11/22/64/62/res410.jpg

http://i11.servimg.com/u/f11/11/22/64/62/bass110.jpg

Παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα περιμένω να αγοράσω το ρούτερ ή τρίμερ - ακόμα δεν ξέρω τι από τα δύο.
Δημήτρη, προς το παρόν δεν θέλω να ρίξω χρήμα για μικρά εργαλεία όπως η βάση dremel, μια και τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι περισσότερο με μεγαλύτερες κατασκευές.