Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

βαρεθηκα να αραδιασω διπλα διπλα ολα μου τα μαγνητακια :))
: :ernaehrung004: αν δειτε το επομενο διαστημα διαταραχες στο μαγνητικο πεδιο της γης, εγω θα φταιω. Ειπα να μεταφερω μερικους μαγνητες απο την Ασια, στην Ευρωπη...

Καλημέρα.
Για πλάτη ξύλινης (ελάτη) βιβλιοθήκης/ραφιέρας τι υλικό μπορώ να βάλω εκτός από κόντρα-πλακέ το οποίο είναι γενικά ακριβούτσικο; Η ραφιέρα προορίζεται για το υπόγειο/εργαστήρι, οπότε αν γίνεται να "δέσει" αισθητικά η πλάτη με την υπόλοιπη κατασκευή ακόμα καλύτερα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο. Έχετε κάποιο υλικό που προτιμάτε για τέτοιες εφαρμογές;

Οτι θελεις μπορεις να βαλεις απλα να ξερεις πως στο μασιφ ξυλο και στο κοντρα πλακε οι γαντζοι αναρτησης των εργαλειων θα εχουν καλυτερο πιασιμο σε σχεση με μελαμινη και mdf και λοιπες μοριοσανιδες.

Λεπτό mdf ή λεπτή μελαμίνη.
Κώστα, να κοιτάξω για 4 ή 6 χιλιοστά? Ξέρεις πόσο βγαίνει χοντρικά το τετραγωνικό; (συγκριτικά, το 6άρι κ/π θαλάσσης έχει 11,90 /μ2 στο Leroy- δεν έχει άλλα λεπτά κ/π)

Οτι θελεις μπορεις να βαλεις απλα να ξερεις πως στο μασιφ ξυλο και στο κοντρα πλακε οι γαντζοι αναρτησης των εργαλειων θα εχουν καλυτερο πιασιμο σε σχεση με μελαμινη και mdf και λοιπες μοριοσανιδες.
Κυριάκο, είναι για πλάτη βιβλιοθήκης/ραφιέρας, όχι πάγκου. Ο σκοπός της είναι να μην πέφτουν τα πράγματα από το πίσω μέρος του ραφιού στο κενό μεταξύ ραφιέρας-τοίχου. Δεν θα κρεμάσω εργαλεία.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα, να κοιτάξω για 4 ή 6 χιλιοστά? Ξέρεις πόσο βγαίνει χοντρικά το τετραγωνικό; (συγκριτικά, το 6άρι κ/π θαλάσσης έχει 11,90 /μ2 στο Leroy- δεν έχει άλλα λεπτά κ/π)

Κυριάκο, είναι για πλάτη βιβλιοθήκης/ραφιέρας, όχι πάγκου. Ο σκοπός της είναι να μην πέφτουν τα πράγματα από το πίσω μέρος του ραφιού στο κενό μεταξύ ραφιέρας-τοίχου. Δεν θα κρεμάσω εργαλεία.

Για την πλάτη στα 4 mm θα είσαι ok! & με μικρά βελονάκια στο καρφωτικό σου πιστόλι θα τελειώσεις πολύ,πολύ γρήγορα.
Για τιμές δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά σίγουρα δεν θα φύγεις ψηλά.

και πατα και καμμια βιδα...με τον καιρο τα βελονακια χαλαρωνουν απο το χτυπημα των βιβλιων κτλ

Ααααααααααααα!!!!
Δε το καταλαβα! Τοτε mdf με επενδυση στο χρωμα της αρεσκιας σου φιλε!

Εκτος απο το προγραμμα sketchup υπαρχει κανενα αλλο; η καρτα γραφικων δεν σηκωνει τετοιο προγραμμα σε μενα.

Υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν τα καρυδάκια 1/2" να μπαίνουν σε καστάνια 3/8"; Έχω ένα δυναμόκλειδο 3/8" και θέλω να χρησιμοποιήσω με αυτό 32άρι καρυδάκι που έχω σε 1/2" (δε νομίζω να βγαίνει σε 3/8" τόσο μεγάλο καρυδάκι!)...

Άλλη λύση αγορά ροπόκλειδου 1/2 αλλά σίγουρα όχι ιδιαίτερα οικονομική και δεν ξέρω και αν βγαίνουν τέτοια ροπόκλειδα για χαμηλές ροπές (5-40 Nm).

Υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν τα καρυδάκια 1/2" να μπαίνουν σε καστάνια 3/8"; Έχω ένα δυναμόκλειδο 3/8" και θέλω να χρησιμοποιήσω με αυτό 32άρι καρυδάκι που έχω σε 1/2" (δε νομίζω να βγαίνει σε 3/8" τόσο μεγάλο καρυδάκι!)...

Άλλη λύση αγορά ροπόκλειδου 1/2 αλλά σίγουρα όχι ιδιαίτερα οικονομική και δεν ξέρω και αν βγαίνουν τέτοια ροπόκλειδα για χαμηλές ροπές (5-40 Nm).

https://toolshouse.gr/εργαλεια/εργα...α/αντάπτορ-για-καρυδάκια-38θ-12α-force-80934/

Εκτος απο το προγραμμα sketchup υπαρχει κανενα αλλο; η καρτα γραφικων δεν σηκωνει τετοιο προγραμμα σε μενα.

Ποσο πιο ελαφρυ? Νομιζω ειναι απο τα πιο ελαφρυα!

Last edited by a moderator:

Yπάρχει ότι αντάπτορας θέλεις γιά καρυδάκια 1/4 σε 3/8 σε 1/2,καί τό αντίθετο
Αλλά τό θέμα είναι ότι ένα ροπόκλειδο 3/8 συνήθως μετράει ροπή μέχρι 120 Nm και μέ καρυδάκι μέχρι 24 mm,η βίδα-μπουλόνι πού θέλεις νά δουλέψεις μέ 32 mm καρυδάκι θά θέλει σαφώς μεγαλύτερη ροπή από 120 Nm.
Παντος αρκετοί κατασκευαστές ροπόκλειδων αναφέρουν να μήν βάζεται αντάπτορες.

Last edited:
Ευχαριστώ Νεκτάριε&Δημήτρη

Το ροπόκλειδο που έχω είναι 20-100 NM και το παξιμάδι που θέλω να σφίξω θέλει 25 Nm, οπότε είμαστε ΟΚ πιστεύω.
Στις οδηγίες του ροπόκλειδου έχω δει ότι δεν πρέπει να μπαίνουν προεκτάσεις που αλλάζουν το μήκος του μοχλού........π.χ. γωνιακοί, λοξοί κλπ. Αντιθέτως με αντάπτορες/προεκτάσεις που είναι στην ευθεία του κουμπώματος, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα αφού δε μεταβάλλεται το μήκος του μοχλού και άρα η ροπή που "μεταβιβάζεται" παραμένει ίδια...

Ευχαριστώ Νεκτάριε&Δημήτρη

Το ροπόκλειδο που έχω είναι 20-100 NM και το παξιμάδι που θέλω να σφίξω θέλει 25 Nm, οπότε είμαστε ΟΚ πιστεύω.
Στις οδηγίες του ροπόκλειδου έχω δει ότι δεν πρέπει να μπαίνουν προεκτάσεις που αλλάζουν το μήκος του μοχλού........π.χ. γωνιακοί, λοξοί κλπ. Αντιθέτως με αντάπτορες/προεκτάσεις που είναι στην ευθεία του κουμπώματος, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα αφού δε μεταβάλλεται το μήκος του μοχλού και άρα η ροπή που "μεταβιβάζεται" παραμένει ίδια...

Ηλία τό manual στό Proxxon πού έχω,εκτός από τις προεκτάσεις πού αλλάζουν τό μήκος τού μοχλού πού σωστά αναφέρεις,αναγράφει καί τούς αντάπτορες,αν π.χ έχεις 3/8 ροπόκλειδο πού στά 3/8 τό μέγιστο έιναι καρυδάκι 24 mm,καί π.χ τού βάλεις αντάπτορα 1/2 μέ καρυδάκι 32 mm,καί πάς νά σφίξεις περισσότερο από ότι αντέχει η καστάνια 3/8 ,τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στόν μηχανισμό και να προκαλέσει ζημιά είτε στήν καστάνια,είτε στο μέταλλο πού εφαρμόζει η ο αντάπτορας.

Παίζει να έχουμε το ίδιο εργαλείο! Proxon MicroClick 100 εδώ (3/8", 20-100 Nm). Θυμάμαι ότι έχει μια σημείωση για τα επιπλέον εξαρτήματα, δεν θυμόμουν ότι έλεγε και ειδικά για τους αντάπτορες! Θα το δω μόλις μπορέσω!

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι απλά να το σφίξω με το χέρι, 25 Nm δεν είναι και πολλά άλλωστε! Απλά έλεγα μια που έχω το εργαλείο εύκαιρο να το δοκιμάσω..μικρή ροπή άρα λογικά δεν θα πάθει τίποτα ακόμη και με τον αντάπτορα.
Ροπόκλειδο 1/2" για μικρές ροπές δε νομίζω να βρίσκει κανείς εύκολα.

Δεν θα εχεις προβλημα, αρκει οι ανταπτορες που χρησιμοποιεις να ειναι σωστα διαστασιολογημενοι, να μην εχουν μεγαλους τζογους. Επισης απεφυγε τις ακραιες τιμες απο το ευρος ροπων που πιανει το εργαλειο. Συμβαινει σε καποιες περιπτωσεις να θελεις πολυ μεγαλο καρυδακι αλλα να πρεπει να σφιξεις με μικρη ροπη, αρα με μικρο κλειδι. Μια τετοια περιπτωση που μου εχει τυχει ειναι με τις ταπες απο πιρουνια (αναρτησεων) ποδηλατων.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παίζει να έχουμε το ίδιο εργαλείο! Proxon MicroClick 100 εδώ (3/8", 20-100 Nm). Θυμάμαι ότι έχει μια σημείωση για τα επιπλέον εξαρτήματα, δεν θυμόμουν ότι έλεγε και ειδικά για τους αντάπτορες! Θα το δω μόλις μπορέσω!

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι απλά να το σφίξω με το χέρι, 25 Nm δεν είναι και πολλά άλλωστε! Απλά έλεγα μια που έχω το εργαλείο εύκαιρο να το δοκιμάσω..μικρή ροπή άρα λογικά δεν θα πάθει τίποτα ακόμη και με τον αντάπτορα.
Ροπόκλειδο 1/2" για μικρές ροπές δε νομίζω να βρίσκει κανείς εύκολα.

Εχω τό αμέσως μεγαλύτερο Proxxon MicroClick 200 (1/2" , 40-200 Nm)
Eννοείται ότι δέν έχεις πρόβλημα γιά τά 25 Nm μόνο,βάλε αντάπτορα 1/2 γιά νά πιάσεις τό παξιμάδι 32 mm ,τό πρόβλημα θά υπήρχε άν έβαζες αντάπτορα 1/2 καί έσφιγγες στά όρια τού δυναμόκλειδου και παραπάνω.
Το αναφέρει στήν μέση περίπου τού Manual γιά τούς αντάπτορες,καί μήν ξεχάσεις άν έχεις νά τό χρησιμοποιήσεις καιρό τό ροπόκλειδο,πρίν τό χρησιμοποιήσεις,από τήν μικρότερη θέση τής ρύθμισης πού πρέπει να τό έχουμε αποθηκευμένο γιά νά μήν τσιτώνεται τό ελατήριο,στήν περίπτωση σου 20 Nm,ρύθμισε το στό τέρμα 100 Nm καί μετά εκεί πού θέλεις,να γιά πάει τό λάδι σέ όλο τό ελατήριο.

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να κάνω κάποιες κολλήσεις αλουμινίου (σε επίπεδο μοντελισμού) σε πάχος από 0,5mm εώς 2mm. Μπορώ να το κάνω με καμινέτο, φλόγιστρο, Dremel ή πρέπει να αγοράσω ηλεκτροκόλληση TIG?

Ψάχνοντας στο internet βρίσκω διάφορα video άλλος με TIG, άλλος με φλόγιστρο, έχω μπερδευτεί...
Γνωρίζει κάποιος?