Μάστορες τα φώτα σας!!

Θερμοστατη γιατι; Αυτος λειτουργει απ'οσο εχω ελεγξει. Οταν πιανει τη θερμοκρασια που πρεπει, το φωτακι τπυ θερμοσιφωνα σβηνει.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παίδες, βέργες Dexion, μικρότερες του 1 μέτρου (30-40 cm) υπάρχει περίπτωση να βρω έτοιμες ή αναγκαστικά θα πάρω μεγαλύτερη και θα πάω σε σιδερά να την κόψει;

PP_275918_C.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παίδες, βέργες Dexion, μικρότερες του 1 μέτρου (30-40 cm) υπάρχει περίπτωση να βρω έτοιμες ή αναγκαστικά θα πάρω μεγαλύτερη και θα πάω σε σιδερά να την κόψει;

PP_275918_C.jpg
Μου κανει εντυπωση που βρηκες και 1 μετρο. Η μικροτερη νομιζω ειναι 1.5 μετρο.

Κάτω από ένα μέτρο δέν έχω δεί ούτε εγώ κάπου,κατά ένα ποσοστό 80 % μάλλον θά πάς σέ σιδερά νά στίς κόψει.

Με ενα γωνιακο τροχο και δισκο ινοξ θα τις κοψεις και εκει που θες και πανεύκολα!

Αφού τις βάλεις απ την ίδια μεριά και τις μετρήσεις για να μην γέρνουν τα ράφια μετά.

Θερμοστατη γιατι; Αυτος λειτουργει απ'οσο εχω ελεγξει. Οταν πιανει τη θερμοκρασια που πρεπει, το φωτακι τπυ θερμοσιφωνα σβηνει.

Να το πιάσουμε το θέμα συνολικά,μπας και βοηθηθεί και κάποιος άλλος στο μέλλον

Για να τρέξει η ασφαλιστική βαλβίδα είτε ανέβηκε η πίεση του δικτύου είτε γέρασε η βαλβίδα(σπάνιο) είτε γέρασε ο θερμοστάτης.
Ο θερμοστάτης έχει πάνω του και το θερμικό το οποίο είναι η τελευταία ηλεκτρική προστασία.
Το να καταλάβουμε αν δουλεύει καλά ο θερμοστάτης είναι δύσκολο.
Να φανταστείς ότι οι καινούργιοι και έχουν απόκλιση πάνω από δέκα βαθμούς στη ρύθμιση,πράγμα που οφείλεται και στη θέση που βρίσκονται και στο πως παίρνουν ένδειξη
Το κόστος του είναι μικρό και ενδέχεται να είναι αναποτελεσματικός και από καινούργιος.
Ενδείκνυται να τον αλλάζουμε μετά από κάποια χρόνια για ασφάλεια και ας μην έχει δείξει πρόβλημα.
Για αυτό λοιπόν είπα για θερμοστάτη.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται μόνο από αδειούχο τεχνικό.

Η πιεση του δικτυου ειναι οντως υψηλη. Το φαινομενο το παρουσιαζε ο θερμοσιφωνας απο παλια, αλλα τους τελςυταιους μηνες εχει γινει πιο εντονο. Παλιοτερα παρουσιαζοταν μονο τους κρυους μηνες του χρονου, δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο η αν ηταν τυχαιο.
Αρα το βλεπω να καλω υδραυλικο, αφου δεν ειναι κατι του τυπου απλη ρυθμιση που θα μπορουσα να κανω ο ιδιος.

Αν αξίζει ο θερμοσίφωνας,πες του να τον αδειάσει,να αλλάξει βαλβίδα, θερμοστάτη, ανόδιο και να του βγάλει τα άλατα
Αυτό σημαίνει ότι θα ξεβιδωσει την αντίσταση η οποία πιθανόν να χρειαστεί καινούργια φλάντζα...

Υπάρχουν βαλβίδες με διαφορετική ευαισθησία, μπορεί ο υδραυλικός να σιυ βάλει για μεγαλύτερη πίεση.
Αν όμως η πίεση του δυκτίου σου είναι πολύ υψηλή ίσως χρειαστείς κι ένα μικρό δοχείο διαστολής.

Αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να προσθέσω επιπλέον ότι κατά την αγορά ενός αξονικού τριβείου, πέρα από την προμήθεια σε 1-2 σετ ανταλλακτικά γυαλόχαρτα (για την μείωση του κόστους των μεταφορικών από επόμενη αγορά), χρήσιμο θα είναι ο αγοραστής να προμηθευτεί & ένα "λάστιχο-κρεπ" καθαρισμού για τα γυαλόχαρτα, αν δεν έχει ήδη πάρει.

http://generaltoolstore.com/abbrasi...nding-belt-sander-cleaner-de-clog-47565-p.asp

Λόγω των μικρών διαμέτρων τα γυαλόχαρτα θέλουν συχνό καθάρισμα με το λάστιχο αυτό για να έχουν συνεχώς καλή απόδοση.

Tip:Επίσης εγώ "τουμπάρω" συχνά - πυκνά το γυαλόχαρτο για την ομοιόμορφη φθορά του, γιατί συνήθως φθείρεται πιο πολύ η κάτω μεριά του, αυτή που είναι κοντά στην πλάκα-βάση εργασίας.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να προσθέσω επιπλέον ότι κατά την αγορά ενός αξονικού τριβείου, πέρα από την προμήθεια σε 1-2 σετ ανταλλακτικά γυαλόχαρτα (για την μείωση του κόστους των μεταφορικών από επόμενη αγορά), χρήσιμο θα είναι ο αγοραστής να προμηθευτεί & ένα "λάστιχο-κρεπ" καθαρισμού για τα γυαλόχαρτα, αν δεν έχει ήδη πάρει.

http://generaltoolstore.com/abbrasi...nding-belt-sander-cleaner-de-clog-47565-p.asp

Λόγω των μικρών διαμέτρων τα γυαλόχαρτα θέλουν συχνό καθάρισμα με το λάστιχο αυτό για να έχουν συνεχώς καλή απόδοση.

Tip:Επίσης εγώ "τουμπάρω" συχνά - πυκνά το γυαλόχαρτο για την ομοιόμορφη φθορά του, γιατί συνήθως φθείρεται πιο πολύ η κάτω μεριά του, αυτή που είναι κοντά στην πλάκα-βάση εργασίας.

Ευχαριστούμε Κώστα,πολύ σωστά όλα που αναφέρεις.
Κρέπ έχω παρεπιπτόντος,μού έλυσες μιά απορία σήμερα στήν δεύτερη παράγραφο τού post σου, άν καί δέν αναφέρει κάτι τό manual ,αυτά τα γυαλόχαρτα τύμπανα,έψαχνα άν έχουν κάποια ας το πούμε "πολικότητα" τοποθέτησης σάν τά γυαλόχαρτα τών ταινιολειαντήρων,πού πρέπει να πηγαίνουν μέ τήν φορά τού βέλους,αλλά εφόσον βάζεις τό πάνω-κάτω κατά καιρούς,σάν τήν λάμα τού αλυσοπρίονου γιά ομοιόμορφη φθορά ένα πράγμα,σημαίνει ότι δέν έχουν "πολικότητα"

Μάστορες τα φώτα σας ....
Έχει κατασκευάσει κανείς σήτα για μπαλκονόπορτα από ξύλο;;;
Η μπαλκονόπορτα είναι διπλή ξύλινη παλαιού τύπου με παντζούρια και ξύλινο πλαίσιο, οπότε προφανώς η κατασκευή θα ανοίγει προς τα έξω.
Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω φωτο της μπαλκονόπορτας, γιατί το σπίτι βρίσκεται στο χωριό.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ΠΛΙΖ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ...

Δεν βολευει να βαλεις σιτες με σκελετο αλουμινιο που κατεβαινουν απο πανω προς τα κατω και κουμπωνουν στο πατωμα?
Τετοιες εχω βαλει στο χωριο σε ξυλινα παραθυρα και μπαλκονοπορτες.

Σε αυτο που λες, δυσκολευομαι να φανταστω πως θα τοποθετηθει και θα ανοιγει σωστα και λειτουργικα προς τα εξω μια ξυλινη κατασκευη στο υπαρχον πλαισιο της πορτας. Βεβαια μια φωτο θα βοηθουσε πολυ.

Ξυλινες σιτες που μπαινοβγαινουν εχω φτιαξει για μικρα παραθυρα και η κατασκευη τους ειναι απλη.

Μάστορες τα φώτα σας ....
Έχει κατασκευάσει κανείς σήτα για μπαλκονόπορτα από ξύλο;;;
Η μπαλκονόπορτα είναι διπλή ξύλινη παλαιού τύπου με παντζούρια και ξύλινο πλαίσιο, οπότε προφανώς η κατασκευή θα ανοίγει προς τα έξω.
Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω φωτο της μπαλκονόπορτας, γιατί το σπίτι βρίσκεται στο χωριό.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ΠΛΙΖ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ...

Κάτι τέτοιο θέλω να κατασκευάσω και εγώ στο άμεσο μέλλον.
Υπάρχουν μερικές δυσκολίες .... δηλαδή ... ο χώρος ανάμεσα στα τζαμιλίκια και τα παντζούρια πρέπει να επιτρέπει την τοποθέτηση κάποιου πλαισίου στο οποίο θα μπει η σήτα. Μετά πρέπει να έχεις πρόσβαση στον μηχανισμό κλεισίματος στο παντζούρι άρα λογικά η σήτα πρέπει να ανοίγει προς τα μέσα και κατά προτίμηση να είναι δύο φύλλα. Αυτά λύνονται ...το πρόβλημα είναι να βρεθεί λεπτό πλαίσιο αλουμινίου που να έχει εγκοπές για να μπει η σήτα και να στερεωθεί με τα ειδικά λάστιχα που χρησιμοποιούν γι αυτή την δουλειά, καθώς και πως θα κουμπώσουν τα αλουμίνια στις ενώσεις τους ούτως ώστε να είναι σταθερά.
Δεν είμαι έτοιμος να σου παρουσιάσω πατέντα ακόμα ...γιατί είμαι στο στάδιο της μελέτης ...μετά θα ακολουθήσει έρευνα αγοράς για τα υλικά και μετά η υλοποίηση.

Συμφωνώ με τον osatosa. Πρέπει να ανοίγει προς τα μέσα λόγω παντζουριών. Δυο φύλλα κλπ. Εάν έχεις κάποια πρόοδο ενημέρωσε ...
Χιώτης ενδιαφέρουσα και η πρόταση για σήτα κάθετη.
Ευχαριστώ και τους δύο.

επειδη εχω βαλει καθετες σιτες αν εχεις γατες θα το βρουν το κολπο.

πανε εκει που η σιτα ειναι μεσα στον καθετο οδηγο και σπρωχνουν με την μυτη. η σιτα υποχωρει και ετσι μπαινει μεσα στο σπιτι. σε λιγο καιρο στις κανουν γαρυφαλο :(

Οι κάθετες έχουν μεγάλο όγκο στο επάνω μέρος εκεί που μαζεύεται όταν την ανεβάζεις και σίγουρα δεν χωράνε μεταξύ των συνηθισμένων ξύλινων παραθυρόφυλλων ...εκτός και αν υπάρχει αρκετός χώρος εκεί ανάμεσα οπότε είναι προτιμότερο να μπουν οριζόντιες που δεν χρειάζεται να σκύψεις για να τις ανοίξεις.

Είχε φέρει παλιότερα το Lidl κάτι εξωτερικές για εξώπορτες με πολύ ωραία προφίλ αλουμινίου με βουρτσάκια αεροστόπ γύρω γύρω αλλά και πολύ ωραία σήτα ...έχω πάρει δύο και αντέχουν μια χαρά ...αλλά δυστυχώς δεν τις ξανάφερε.
Σε αυτές μπορούσε να γίνει άνετα πατέντα ....θα περιμένουμε λίγο μήπως φέρει πάλι ...η εποχή τους είναι.

Last edited: