Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα ήταν καλό να ήξερα πόσο είναι το πάχος του προφίλ για να δω αν μπορώ να το βολέψω ανάμεσα στο εσώφυλλο και στο εξώφυλλο και στις πλισέ και στις ανοιγόμενες χωρίς κάσα.

Καλησπέρα στην παρέα.Εχω ένα δισκοπριονο ρεύματος και παίρνει τροχό 180χ30χιλ.
Ολοι οι τροχοι που βρίσκω έχουν τρυπα 16 η 20 χιλ.
Πως μπορω να μετατρέψω ένα τροχό και να του μεγαλώσω τη τρυπα του αξονα από 16 η 20χιλ σε 30 χιλ;

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται, να ανοίξεις δηλαδή μεγαλύτερηβτρύπα στο δίςκο, το ανάποδο γίνεται με αντάπτορα.
Ψάξε καλύτερα... Υπάρχουν οι δίσκοι που θές.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    59.4 KB · Views: 200
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται, να ανοίξεις δηλαδή μεγαλύτερηβτρύπα στο δίςκο, το ανάποδο γίνεται με αντάπτορα.
Ψάξε καλύτερα... Υπάρχουν οι δίσκοι που θές.

Τους ξέρω. Αναγκαστικά χρησιμοποιω αυτούς αλλά ήθελα και εναλλακτικες λύσεις φθηνότερες. Ευχαριστώ.

Αναλογα ποσο συχνα το χρησιμοποιεις, ισως να ειναι καλη ιδεα να παρεις ενα καινουριο δισκοπριονο που φοραει πιο κοινους δισκους.

Παρεμπιπτοντως καλως ορισες στην παρεα μας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ολοι οι τροχοι που βρίσκω έχουν τρυπα 16 η 20 χιλ.

Τους ξέρω. Αναγκαστικά χρησιμοποιω αυτούς αλλά ήθελα και εναλλακτικες λύσεις φθηνότερες. Ευχαριστώ.

Άλλα κατάλαβα εγώ απ´ το πρώτο σου μήνυμα. Γί αυτό και σου απάντησα.

Αναλογα ποσο συχνα το χρησιμοποιεις, ισως να ειναι καλη ιδεα να παρεις ενα καινουριο δισκοπριονο που φοραει πιο κοινους δισκους.

Παρεμπιπτοντως καλως ορισες στην παρεα μας!!

Καλώς σας βρήκα.
Το δισκοπριονο είναι μπλε σειρά της bosch(1987) σχεδόν αδουλευτο. Σπάνια το χρησιμοποιω πλεον οπότε δεν συμφαιρει αγορά αλλου. Θα συνεχίσω με τους δίσκους που ποσταρε παραπάνω ο babis και έχω ήδη.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κύριοι ερώτηση:Πως θα τρυπήσω ξύλινη καβίλια σε βάθος περίπου 5cm ακριβώς στο κέντρο της με κολωνάτο;Καμιά ιδέα;

Σωστό μέτρημα με το παχύμετρο & καλό (βαθύ) σημάδεμα στο κέντρο της καβίλιας.
Κάθετο δέσιμο - σφίξιμο της καβίλιας σε μέγγενη στο τραπέζι του κολωνάτου ή με κάποιον καλό σφιγκτήρα.
Τρύπημα στην αρχή με τρυπάνι 2 mm & από τις δύο μεριές αν σε παίρνει στο μήκος & το επιθυμείς & μετά το τελικό τρύπημα με το τρυπάνι των 5 mm.

Διαφορετικά κατασκευή ιδιοκατασκευής (jig) μιας ξύλινης γωνιάς 90 μοιρών με τρύπα 5 mm όπου εκεί θα φυτεύεις ι τις καβίλιες σου & θα τις τρυπάς έχοντας την σαν μόνιμο οδηγό.

Η αγορά ενός τόρνου θα σου λύσει αυτά τα μικροπροβλήματα !!!!! :flipout:

* Αν σκεφτώ & τίποτα άλλο θα επανέλθω δριμύτερος.

Κύριοι ερώτηση:Πως θα τρυπήσω ξύλινη καβίλια σε βάθος περίπου 5cm ακριβώς στο κέντρο της με κολωνάτο;Καμιά ιδέα;

Γειά σου Νίκο. Αν θες ακρίβεια δες τι κάνει το παλικάρι στο βίντεο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε ένα μαγαζί με ξύλινα διακοσμητικά χτες στην Κέρκυρα είδα μια άλλη τεχνοτροπία σε εφαρμογή επάνω σε ξύλο.
Ρώτησα τον ντόπιο καλλιτέχνη πως γίνονται αυτές οι πυρογραφίες & μου είπε δεν είναι πυρογραφία αλλά ηλεκτρογραφία.
Όπα!!! φίλε του λέω πάμε πάλι από την αρχή αλλά είχε πολύ κόσμο στο μαγαζί του & δεν μου εξήγησε.
Η τεχνική αυτή είχε δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στα ξύλα όπου την είχε εφαρμόσει (βλ. ενδεικτική φωτο).

Εγώ δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε, ούτε φυσικά τον τρόπο & τον μηχανισμό της εφαρμογής της.

Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω ?

https://www.youtube.com/watch?v=vBQcQF70s48

Νικ. σε ευχαριστώ θα το ψάξω.

Πρέπει να δούμε πως & που μπαίνουν τα ηλεκτρόδια, κινδύνους, χρόνους.
Βάζεις λάδι (& τι λάδι) σαν διηλεκτρικό μέσο κλπ.

Τα έχω δει πολλές φορές αλλά δεν έχω ιδέα πως γίνεται, διότι το ρεύμα θέλει προσοχή.
Κάποιος ηλεκτρολόγος αν το κατέχει ας μας πει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk