Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

... Φώτο
2dd743f17603e87b81fb7abc5ce1c1ab.jpg

Παύλο αν θες ηλεκτρομαγνήτη στο 8:32 έχει και το σχέδιο στα 12v

http://www.youtube.com/watch?v=_Yc3k887VTg
Πολλές οι χρήσεις όντως, αλλά πρέπει να το κατέχεις το θέμα ηλεκτρολογία..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το γυαλοχαρτο δεν κανει.
Εγω θα χρησιμοποιουσα ψιλο ατσαλομαλλο (0000) και WD40 εκει που χρειαζεται.
Oταν φυγει η σκουρια πρεπει να σκουπισεις καλα με πανακι το μαντεμι για να φυγει το λιπαντικο.

Σ' ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!

Επισης Γιαννη, αν εχει γρασσο καπου αλλου (βαζουν συνηθως σε καποια σημεια για να μην σκουριαζει κατα την αποθηκευση) να το βγαλεις γιατι με τον καιρο μπορει να αποχρωματισει το μαντεμι.

Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές ποτέ δέν εκφορτίζονται υπό τάση γιατί θά σκάσουν καί θά πέσουν οι ασφάλειες,καί ίσως γίνει ζημιά στό υπόλοιπο κύκλωμα,απλά εκφορτίζονται βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο η καλώδιο η κατσαβίδι κ.ο.κ τό + (σύν) μέ τό - (πλήν) τους,γιά νά γίνει ο σπινθήρας (άρκ) καί να εκφορτίσουν,επειδή είδα στήν φωτό ότι τό - πλην τους ήταν καί συνήθως είναι γειωμένο στό σασί,ανέφερα τόν παραπάνω τρόπο.
Εξ'ου καί τό μονωμένο καλώδιο γιά νά μήν έχει πρόβλημα ο χρήστης.

Δεν είπα ποτέ ότι οι ηλεκτρολυτικοί πρέπει να εκφορτιστούν ενώ είναι υπό τάση. Βασικά δεν είπα πως πρέπει να εκφορτίζονται οι ηλεκτρολυτικοί και το έκανα εντελώς συνειδητά. Αν πρέπει να ρωτήσει κάποιος πως εκφορτίζονται οι ηλεκτρολυτικοί, δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να βάζει χέρι σε μια τέτοια συσκευή.

Αν η συμβουλή που έδωσες για εκφόρτιση με σύνδεση του αρνητικού πόλου στο σασί προήλθε από κάτι που είδες στην φωτογραφία, έπρεπε να το πεις ξεκάθαρα, γιατί ενώ ίσως ισχύει για τη συγκεκριμένη συσκευή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ισχύει και για άλλες συσκευές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Δεν ξέρουμε ποτέ ποιοι ακριβώς μας διαβάζουν και πως και που μπορεί να θελήσουν να αξιοποιήσουν αυτά που διαβάζουν. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι γενικά για να εκφορτιστεί ένας πυκνωτής συνδέεις το + του με τη γη της συσκευής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενθαρρύνεται η ενασχόληση με μετ/τες του κιλοβάτ και χιλιάδων βολτ από άτομα χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις. Είναι κυριολεκτικά παγίδα θανάτου. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Ξέρω ότι ακούγομαι ίσως υπερβολικός, αλλά πίστεψέ με, δεν είμαι.

Πηγαίνετε με βρεγμένα χέρια και αλλάξτε ασφάλεια στον πίνακα.. Δοκιμάστε την φάση με το δάχτυλο σας.
Ζείτε ακόμα? Μπράβο σας.
ΤΙ? Δεν έπρεπε να τα γράψω αυτά γιατί είναι επικίνδυνα? Δεν νομίζω. Γράφω επίσης, προσπαθήστε να πέσετε απ την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου με τα χέρια σε 46,5 μοίρες. Χμμμμ, μάλλον πεθάνατε γιατί ήταν 46,75 μοίρες.
ΤΙ? Δεν έπρεπε να τα γράψω αυτά γιατί είναι επικίνδυνα?

Καλό σας βράδυ.

Δεν είπα ποτέ ότι οι ηλεκτρολυτικοί πρέπει να εκφορτιστούν ενώ είναι υπό τάση. Βασικά δεν είπα πως πρέπει να εκφορτίζονται οι ηλεκτρολυτικοί και το έκανα εντελώς συνειδητά. Αν πρέπει να ρωτήσει κάποιος πως εκφορτίζονται οι ηλεκτρολυτικοί, δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να βάζει χέρι σε μια τέτοια συσκευή.

Αν η συμβουλή που έδωσες για εκφόρτιση με σύνδεση του αρνητικού πόλου στο σασί προήλθε από κάτι που είδες στην φωτογραφία, έπρεπε να το πεις ξεκάθαρα, γιατί ενώ ίσως ισχύει για τη συγκεκριμένη συσκευή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ισχύει και για άλλες συσκευές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Δεν ξέρουμε ποτέ ποιοι ακριβώς μας διαβάζουν και πως και που μπορεί να θελήσουν να αξιοποιήσουν αυτά που διαβάζουν. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι γενικά για να εκφορτιστεί ένας πυκνωτής συνδέεις το + του με τη γη της συσκευής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενθαρρύνεται η ενασχόληση με μετ/τες του κιλοβάτ και χιλιάδων βολτ από άτομα χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις. Είναι κυριολεκτικά παγίδα θανάτου. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Ξέρω ότι ακούγομαι ίσως υπερβολικός, αλλά πίστεψέ με, δεν είμαι.

Mα μέ αυτό πού ανέφερες στό προηγούμενο post σου πού έχω σέ εισαγωγικά αυτό καταλαβαίνει εσφαλμένα ένας αναγνώστης,καί επίσης καμμιά σχέση δέν έχει η εκφόρτιση τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών μέ τήν γείωση.Ο τρόπος εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών είναι βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάσης

"Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν θα εκφορτιστούν οι πυκνωτές γιατί το σασί δεν είναι γειωμένο, καθότι το μηχάνημα δεν είναι στην πρίζα"

Η συμβουλή πού έδωσα δέν προέρχεται καθόλου από κάτι πού είδα,αλλά από εμπειρία σέ μεγάλες τάσεις,είχα φτιάξει πομπό μεσαίων μέ λυχνίες καί έδινα 4.000 volt dc ανοδικά καί είχα 10 ηλεκτρολυτικούς Tesla έν σειρά συνδεμένους 100 μF + 100 μF στά 450 volt καί γιά να βάλω "χέρι" πρώτα έπρεπε να τούς εκφορτίσω μέ τόν τρόπο πού ανέφερα,άρα ξέρω τί λέω καί τί κάνω.Επίσης πάντα ο τρόπος εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών είναι βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάσης.

Πρώτα-πρώτα άν διάβασες ανέφερα τά παρακάτω σέ εισαγωγικά στόν συνάδελφο

"Παύλο μέ όλο τόν σεβασμό καί τό θάρρος,αλλά βλέπω ότι δέν γνωρίζεις ποιός είναι μετασχηματιστής,καί θέλεις νά φτιάξεις κύκλωμα πού καίγεται τό ξύλο μέ τό ρεύμα,καταρχάς δέν ξέρουμε τί τάση βγάζει στό δευτερεύων ο Μ/Τ καί τί τάση χρειάζεσαι εσύ γιά τό κύκλωμα πού θέλεις να φτιάξεις.Ολα τά παραπάνω τά αναφέρω γιά τήν δική σου ασφάλεια καί ακεραιότητα,καί πάλι ξαναλέω μέ κάθε σεβασμό."

Επίσης πάντα ο τρόπος εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών είναι βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάσης,στήν συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται ότι τό πλήν των ηλεκτρολυτικών είναι γειωμένο.

Καμμιά ενθάρρυνση απλά τόν τρόπο εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών ανέφερα,καί μάλιστα ευγενικά απέτρεψα τόν συνάδελφοι νά κάνει κάτι πού δέν γνωρίζει τά βασικά.Ολα τα παραπάνω πάντα φιλικά καί καλή διάθεση,καί τό κλείνω τό θέμα.

Ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν νεαρός που πήγα μια TV στον μάστορα για επισκευή και όταν πήγα να την πάρω μου είπε : Παρά λίγο να πάθαινα ζημιά, με χτύπησε το ρεύμα της τηλεόρασης

Με λίγα λόγια ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΑΥΛΟ με τόσα που ειπώθηκαν πάντα στην άκρη του μυαλού σου θα σκέφτεσαι την αναποδιά.

Mα μέ αυτό πού ανέφερες στό προηγούμενο post σου πού έχω σέ εισαγωγικά αυτό καταλαβαίνει εσφαλμένα ένας αναγνώστης,καί επίσης καμμιά σχέση δέν έχει η εκφόρτιση τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών μέ τήν γείωση.Ο τρόπος εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών είναι βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάσης

Εδώ που φτάσαμε, ας πούμε τουλάχιστον ποιος είναι ο σωστός τρόπος εκφόρτισης ενός πυκνωτή. Ο σωστός τρόπος δεν είναι "βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάση".

Είναι: "βραχυκυκλώνοντας με μια κατάλληλη αντίσταση (κατάλληλης τιμής και ισχύος), ηλεκτρικά μονωμένη για να είναι ασφαλής ο χρήστης, το + με το - τους, και εννοείται πάντα εκτός τάσης"

Το παραπάνω ισχύει γιατί αν ο πυκνωτής έχει αποθηκευμένη αρκετή ενέργεια, ο σπινθήρας που θα προκύψει από το βραχυκύκλωμα χωρίς αντίσταση μπορεί να είναι πολύ μεγάλος, τόσο μεγάλος που να βλάψει τον άνθρωπο, να κάνει ζημιά στους ακροδέκτες του πυκνωτή ή και να βλάψει τον ίδιο τον πυκνωτή. Υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία για αυτό. Ένα απλό google search θα βγάλει άπειρα χιτς. Ακόμα και το πιο απλοϊκό άρθρο που αναφέρεται στην εκφόρτιση πυκνωτών αναφέρει την περίπτωση μεγάλων πυκνωτών (όπως είναι αυτοί που θα βρεθούν σε συσκευές σαν έναν φούρνο μικροκυμάτων) και την ανάγκη χρήσης κατάλληλου φορτίου για την εκφόρτισή τους.

Ειδικά οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές δεν πρέπει ποτέ να βραχυκυκλώνονται γιατί παθαίνουν ζημιά. Δεν είναι φτιαγμένοι για να αντέχουν τόσο γρήγορους ρυθμούς εκφόρτισης με τόσο μεγάλα ρεύματα. Βλέπε π.χ.: https://electronics.stackexchange.c...nt-electrolytic-capacitors-be-short-circuited

Οπότε, δεν είναι απλή η απάντηση στην ερώτηση "πως εκφορτίζω έναν φορτισμένο πυκνωτή".

Η συμβουλή πού έδωσα δέν προέρχεται καθόλου από κάτι πού είδα,αλλά από εμπειρία σέ μεγάλες τάσεις,είχα φτιάξει πομπό μεσαίων μέ λυχνίες καί έδινα 4.000 volt dc ανοδικά καί είχα 10 ηλεκτρολυτικούς Tesla έν σειρά συνδεμένους 100 μF + 100 μF στά 450 volt καί γιά να βάλω "χέρι" πρώτα έπρεπε να τούς εκφορτίσω μέ τόν τρόπο πού ανέφερα,άρα ξέρω τί λέω καί τί κάνω.Επίσης πάντα ο τρόπος εκφόρτισης τών ηλεκτρολυτικών πυκνωτών είναι βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάσης.

Μα, λίγο παραπάνω έγραψες: "επειδή είδα στήν φωτό ότι τό - πλην τους ήταν καί συνήθως είναι γειωμένο στό σασί,ανέφερα τόν παραπάνω τρόπο."

Εγώ τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μπορώ να πω με ασφάλεια που είναι συνδεδεμένο το (-) του πυκνωτή.

Γενικεύσεις σαν την παραπάνω μπορούν να σκοτώσουν όταν μιλάμε για τέτοιες συσκευές.

Όλα τα παραπάνω εξίσου φιλικά.

Διαβάζω ότι γίνεται θέμα για το πως απάντησε ο Δημήτρης στην ερώτηση μου.
Επειδή με έχει χτυπήσει το ρεύμα από το οικιακό δίκτυο αλλά και από πυκνωτή, αυτόν που έχουν τα μοτέρ συνήθως, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να προχωρήσω προς την ώρα στην υλοποίηση του έργου μου. Για τον λόγο αυτό έκανα και την ερώτηση εδώ στο φόρουμ. Επίσης, αυτό που κατάλαβα από τις απαντήσεις σας ήταν το " μην το προχωράς μόνος σου". Επομένως αν κάποιος διαβάζει τα παραπάνω και θέλει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, νομίζω ότι δεν έχει την αίσθηση του κινδύνου και η ευθύνη για το όποιο αποτέλεσμα είναι δική του.
Σε ότι αφορά την παρέμβαση του Δημητρακουδη, νομίζω ότι βοήθησε, στην κατεύθυνση ότι το πρότζεκτ είναι επικίνδυνο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάστορες του μετάλλου τα φώτα σας! Έχω μια μαντεμένια εστία Invicta αγορασμένη πέρσι από Leroy που έχει σε πολλά σημεία σκουριές. Σκουριές που φαίνονται να είναι στάξιμο, μάλλον από τα ράφια αποθήκευσης του καταστήματος (είναι στεγασμένος εξωτερικός χώρος). Έτριψα λιγάκι με γυαλόχαρτο 120άρι (φαίνεται στην 4η φωτογραφία) και νομίζω πως βγαίνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος για ευκολότερη απομάκρυνση και καθαρισμό; Κάποιο ειδικό προϊόν που να μην βλάψει το μαντέμι; Επίσης με σφουγγαράκι κουζίνας ή ψιλό σύρμα σαν μαλλί θα είναι ασφαλέστερο το τρίψιμο σε σχέση με γυαλόχαρτο;

[

Συμφωνώ με τον Χιώτη ! Αλλά να έχει στο μυαλό σου πως όλα τα μαντεμια έχουν πόρους και όταν αυτοί ανοίξουν βλέπουμε σκουριά ! Όποτε ο πολημερισμος ελαίου είναι η λύση ! Μετά το τρίψιμο και το λάδωμα Ζεστενουμε περίπου για 2 ώρες στους 230-250 και λάδι στο μαντεμι κλείνει τα πάντα !!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aυτο εφαρμοζεται στα μαγειρικα σκευη. Το συγκεκριμενο ομως που συζηταμε ειναι εστια τζακιου.

Εγώ το έκανα στης ξηλοσομπας μου Την καμινάδα ( το τελεστεί μαντεμενιο κομμάτι πριν τις σωληνώσεις ) ! Το έτριψα καλά με σύρμα και άπλωσα σπορέλαιο και έβαλα μικρά κουτσουρακια για ένα δίωρο ελέγχοντας την θερμοκρασία πάνω κάτω στους 200-300 με θερμόμετρο laser . Έπειτα την άφησα να κρυώσει και την σκούπισα από κάποια υπολείμματα . Και το κάνω από τότε κάθε Δεκέμβρη και Απρίλη

Εδώ που φτάσαμε, ας πούμε τουλάχιστον ποιος είναι ο σωστός τρόπος εκφόρτισης ενός πυκνωτή. Ο σωστός τρόπος δεν είναι "βραχυκυκλώνοντας μέ ένα μονωμένο αντικείμενο κατσαβίδι-καλώδιο κ.ο.κ γιά νά είναι ασφαλής ο χρήστης τό + μέ τό - τούς,καί εννοείται πάντα εκτός τάση".

Είναι: "βραχυκυκλώνοντας με μια κατάλληλη αντίσταση (κατάλληλης τιμής και ισχύος), ηλεκτρικά μονωμένη για να είναι ασφαλής ο χρήστης, το + με το - τους, και εννοείται πάντα εκτός τάσης"

Το παραπάνω ισχύει γιατί αν ο πυκνωτής έχει αποθηκευμένη αρκετή ενέργεια, ο σπινθήρας που θα προκύψει από το βραχυκύκλωμα χωρίς αντίσταση μπορεί να είναι πολύ μεγάλος, τόσο μεγάλος που να βλάψει τον άνθρωπο, να κάνει ζημιά στους ακροδέκτες του πυκνωτή ή και να βλάψει τον ίδιο τον πυκνωτή. Υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία για αυτό. Ένα απλό google search θα βγάλει άπειρα χιτς. Ακόμα και το πιο απλοϊκό άρθρο που αναφέρεται στην εκφόρτιση πυκνωτών αναφέρει την περίπτωση μεγάλων πυκνωτών (όπως είναι αυτοί που θα βρεθούν σε συσκευές σαν έναν φούρνο μικροκυμάτων) και την ανάγκη χρήσης κατάλληλου φορτίου για την εκφόρτισή τους.

Ειδικά οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές δεν πρέπει ποτέ να βραχυκυκλώνονται γιατί παθαίνουν ζημιά. Δεν είναι φτιαγμένοι για να αντέχουν τόσο γρήγορους ρυθμούς εκφόρτισης με τόσο μεγάλα ρεύματα. Βλέπε π.χ.: https://electronics.stackexchange.c...nt-electrolytic-capacitors-be-short-circuited

Οπότε, δεν είναι απλή η απάντηση στην ερώτηση "πως εκφορτίζω έναν φορτισμένο πυκνωτή".

Μα, λίγο παραπάνω έγραψες: "επειδή είδα στήν φωτό ότι τό - πλην τους ήταν καί συνήθως είναι γειωμένο στό σασί,ανέφερα τόν παραπάνω τρόπο."

Εγώ τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μπορώ να πω με ασφάλεια που είναι συνδεδεμένο το (-) του πυκνωτή.

Γενικεύσεις σαν την παραπάνω μπορούν να σκοτώσουν όταν μιλάμε για τέτοιες συσκευές.

Όλα τα παραπάνω εξίσου φιλικά.

Συνονόματε Δημήτρη,τελικά επί τής ουσίας δέν βλέπω νά υπάρχει μεγάλη απόκλιση απόψεων,στό θέμα ασφάλειας αυμφωνούμε,στό θέμα εκφόρτισης στήν θεωρία χρησιμοποιούμε αντίσταση γιά τεχνικό φορτίο,αλλά στήν πράξη σέ ηλεκτρονικά εργαστήρια αρκετοί ηλεκτρονικοί κάνουν εκφόρτιση ηλεκτρολυτικών πυκνωτών απλά βραχυκυκλώνοντας τους.
Επίσης σέ όσους ηλεκτρολυτικούς μεγάλης τάσης έχω κάνει εκφόρτιση βραχυκυκλώνοντας τους δέν είχαν πρόβλημα,επίσης όταν θέλω νά μετρήσω ηλεκτρολυτικό εκτός πλακέτας μέ τό καπασιτόμετρο τούς βραχυκυκλώνω πρίν τήν μέτρηση.

Υπαρχουν καί μερικά site που αναφέρουν απλά βραχυκυκλώστε τούς πόλους του ηλεκτρολυτικού γιά εκφόρτιση.

https://eltctricon.ru/el/measuring/...tor-how-to-test-capacitors-with-a-multimeter/

https://www.ucy.ac.cy/phy/documents/physics/phys102/lecture14.pdf

Οσο γιά τήν φωτογραφία σέ τύπους ηλεκτρολυτικών πυκνωτών μέ γυμνό μεταλλικό κέλυφος είναι ο αρνητικός (πλήν -) ακροδέκτης.
Πού φαίνεται η βάση πού τούς αγκαλιάζει νά είναι βιδωμένη στό σασί.

Πάντος καλό είναι όταν γίνονται αυτές οι εποικοδομητικές συζήτησεις,γιά τόν εμπλουτισμό τών γνώσεων,όπως είναι καί ο σκοπός τού παρών φόρουμ -bye-

Οσο γιά τήν φωτογραφία σέ τύπους ηλεκτρολυτικών πυκνωτών μέ γυμνό μεταλλικό κέλυφος είναι ο αρνητικός (πλήν -) ακροδέκτης.

Επειδή δέν μπορώ νά κάνω edit κάνω replay στό προηγούμενο γραπτό μου με μιά μικρή διόρθωση

Οσο γιά τήν φωτογραφία στούς περισσότερους τύπους ηλεκτρολυτικών πυκνωτών υψηλών τάσεων μέ γυμνό μεταλλικό κέλυφος είναι ο αρνητικός (πλήν -) ακροδέκτης.

Μαστορια το 2Φ14 και 4Φ14 σε ξυλοτυπο δοκαριού, τι σημαίνει;

Το Φ φαντάζομαι είναι η διατομή του χάλυβα. Αλλά το 2 και το 4 μπροστά τι δείχνουν;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά δείχνουν απλά το πλήθος, αρχικά νόμιζα ότι είχε να κάνει με απόσταση αλλά αυτό συμβολίζεται διαφορετικά.

Ένα ωραίο site που μου έλυσε τις απορίες.

http://www.ktiriaka.gr/default.aspx?ch=52&dir=+1

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ το έκανα στης ξηλοσομπας μου Την καμινάδα ( το τελεστεί μαντεμενιο κομμάτι πριν τις σωληνώσεις ) ! Το έτριψα καλά με σύρμα και άπλωσα σπορέλαιο και έβαλα μικρά κουτσουρακια για ένα δίωρο ελέγχοντας την θερμοκρασία πάνω κάτω στους 200-300 με θερμόμετρο laser . Έπειτα την άφησα να κρυώσει και την σκούπισα από κάποια υπολείμματα . Και το κάνω από τότε κάθε Δεκέμβρη και Απρίλη

Εσυ που βρισκεις τοσο χρονο και κανεις ολα αυτα που κανεις δεν καταλαβαινω...

Πυκνωτων συνεχεια...........
Σημερα που ειχα βοηθο, κατεβασα την 4,5 μετρων σωληνα της τεντας γιατι εδω και 2 χρονια ηθελε "βοηθεια" στο ανεβασμα.
Συνεχισα βγαζοντας το σωληνωτο μοτερ και μετα τον πυκνωτη τα οποια ειναι αυτα που κανει ο κυριος στο παρακατω βιντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχοντας τον πυκνωτη στο χερι παρατηρησα οτι εχει "ξερασει" κατι μαυρα ζουμια απο τους ακροδεκτες.
Δεν ξερω αν αυτου του τυπου οι πυκνωτες μετριωνται οπως οι κλασικοι, δηλαδη με καπασιτομετρο ή πιο απλα με το ωμομετρο στην μεγαλη σκαλα, αλλα η ενδειξη που παιρνω, ειναι μηδεν.

Ο πυκνωτης ειναι AV Arcotronics μοντελο 1.27 7LA5 MKP, 7μF, 275V 10000h/CLASS B, 425V 1000h/CLASS D.

Ξερει καποιος που μπορω να βρω τετοιο πυκνωτη;

Δημήτρη, εγώ όταν βαριέμαι να ψάχνω στο internet, απλά πάω με το εξάρτημα ή και την συσκευή στο μαγαζί με τα ηλεκτρονικά και ψωνίζω. Σε ένα καλό μαγαζί με ηλεκτρονικά θα σου πουν και δύο κουβέντες στα γρήγορα γιαυτό που θα ψωνίσεις.