Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πυκνωτων συνεχεια...........
Σημερα που ειχα βοηθο, κατεβασα την 4,5 μετρων σωληνα της τεντας γιατι εδω και 2 χρονια ηθελε "βοηθεια" στο ανεβασμα.
Συνεχισα βγαζοντας το σωληνωτο μοτερ και μετα τον πυκνωτη τα οποια ειναι αυτα που κανει ο κυριος στο παρακατω βιντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχοντας τον πυκνωτη στο χερι παρατηρησα οτι εχει "ξερασει" κατι μαυρα ζουμια απο τους ακροδεκτες.
Δεν ξερω αν αυτου του τυπου οι πυκνωτες μετριωνται οπως οι κλασικοι, δηλαδη με καπασιτομετρο ή πιο απλα με το ωμομετρο στην μεγαλη σκαλα, αλλα η ενδειξη που παιρνω, ειναι μηδεν.

Ο πυκνωτης ειναι AV Arcotronics μοντελο 1.27 7LA5 MKP, 7μF, 275V 10000h/CLASS B, 425V 1000h/CLASS D.

Ξερει καποιος που μπορω να βρω τετοιο πυκνωτη;
Τι εγινε, μετα απο δυο χρονια ηρθε παλι η σειρα της τεντας? :a0210:

Δημήτρη, εγώ όταν βαριέμαι να ψάχνω στο internet, απλά πάω με το εξάρτημα ή και την συσκευή στο μαγαζί με τα ηλεκτρονικά και ψωνίζω. Σε ένα καλό μαγαζί με ηλεκτρονικά θα σου πουν και δύο κουβέντες στα γρήγορα γιαυτό που θα ψωνίσεις.
Συμφωνω με το προλαλλησαντα αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,

https://www.technomat-shop.com/CAPACITORS/puknotis-7-mf-me-kalodio-italfarad-mfp-f-9052500070200

https://www.technomat-shop.com/CAPACITORS/puknotis-7mf-250v-m8-fot-vid--20500407

https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_1444_1093&products_id=12997

Δεν καταλαβαινω γιατι ζοριστηκες :BDBDG54:

Δες να χωρανε μονο στη θεση του και το τροπο συνδεσης, ακροδεκτες ή καλωδια.

Σε μαγαζια με ηλεκτρονικα πηγα, και με ανταλλακτικα ηλεκτρικων συσκευων πηγα, και την somfy πηρα τηλεφωνο αλλα.......

Η somfy ειχε την απαιτηση να τους στειλω το μοτερ να τον αλλαξουν αυτοι. πλεον με 125, ευρω παιρνω καινουργιο, οποτε εφαγαν ακυρο.
Στα μαγαζια η "ταριφα" μF ειναι 6,3 και μετα 8. Σε 7 δεεεεεν παιζει.

Ο πυκνωτης ειναι 30 χιλλιοστα διαμετρο και 56,5 χιλλιοστα υψος με 2 ακροδεκτες των 2,6 (8) χιλλιοστων, δλδ λεπτος για να χωραει στη σωληνα.

Πηρα τηλ. ενα φιλο που κανει περιελιξεις και μου απαγορευσε ρητα να βαλω 8 μF, και μου ειπε καλυτερα 6,3.

Γι' αυτο ζοριζομαι μαι φρεντ.

Σε μαγαζια με ηλεκτρονικα πηγα, και με ανταλλακτικα ηλεκτρικων συσκευων πηγα, και την somfy πηρα τηλεφωνο αλλα.......

Η somfy ειχε την απαιτηση να τους στειλω το μοτερ να τον αλλαξουν αυτοι. πλεον με 125, ευρω παιρνω καινουργιο, οποτε εφαγαν ακυρο.
Στα μαγαζια η "ταριφα" μF ειναι 6,3 και μετα 8. Σε 7 δεεεεεν παιζει.

Ο πυκνωτης ειναι 30 χιλλιοστα διαμετρο και 56,5 χιλλιοστα υψος με 2 ακροδεκτες των 2,6 (8) χιλλιοστων, δλδ λεπτος για να χωραει στη σωληνα.

Πηρα τηλ. ενα φιλο που κανει περιελιξεις και μου απαγορευσε ρητα να βαλω 8 μF, και μου ειπε καλυτερα 6,3.

Γι' αυτο ζοριζομαι μαι φρεντ.

http://energytoyss.gr/biomixaniko-u...nexous-leitourgias-moter-7mf-2557mm-450v-188/

https://e-damianakis.gr/ilektrologiko-yliko/category-269/7f-450vac-connector-mka-450-7-comar.html

https://www.mpitsakakis.gr/products...χουσ-λειτουργιασ-450v-7μf-25x57mm-huiheng.htm

Σας ευχαριστω. Στα site γραφουν "αλλα ντ' αλλων".
Η comar στο data sheet λεει οτι ο ΜΚΑ 450-7 εχει διαστασεις 30 Χ 57 χιλλιοστα.
Ο ergotel και ο energy τον λεει 25 Χ 57, ο Δαμιανακης 30 Χ 70 χιλλιοστα.
Κανεις δεν ξεκαθαριζει τι διηλεκτρικο εχουν. Ο δικος μου ειναι πολυπροπυλενιο (ΜΚΡ) και δεν ξερω αν εχει σημασια για τις συνθηκες λειτουργειας του.
Επισης δεν ξεκαθαριζουν τους ακροδεκτες.
Μονο απο τηλεφωνο, και αν, γιατι ο αλλος προκειμενω να φαει 10 λεπτα στο τηλεφωνο για 0,5-0,6 ευρω σε γειωνει και αντε γεια.

Θα μου πεις πολυ το "ψειριζεις" μαστορα και καταντας βαρετος ( και αει μαμησου εσυ κι ο πυκνωτης σου), αλλα σε κατι που δεν εχω πληρη γνωση λειτουργειας και δεν μου ειναι ευκολο να το ανεβοκατεβαζω (2 χρονια παρακαλια να βολευτει καποιος να ερθει να βοηθησει), προσπαθω να ειμαι οσο πιο κοντα μπορω σε αυτον που ειχε επανω, για να αποφυγω διπλες δουλειες.

Νεκ ενταξει με το πολυμπριζο; Αν θες κατι αλλο πες μου.

Σας ευχαριστω. Στα site γραφουν "αλλα ντ' αλλων".
Η comar στο data sheet λεει οτι ο ΜΚΑ 450-7 εχει διαστασεις 30 Χ 57 χιλλιοστα.
Ο ergotel και ο energy τον λεει 25 Χ 57, ο Δαμιανακης 30 Χ 70 χιλλιοστα.
Κανεις δεν ξεκαθαριζει τι διηλεκτρικο εχουν. Ο δικος μου ειναι πολυπροπυλενιο (ΜΚΡ) και δεν ξερω αν εχει σημασια για τις συνθηκες λειτουργειας του.
Επισης δεν ξεκαθαριζουν τους ακροδεκτες.
Μονο απο τηλεφωνο, και αν, γιατι ο αλλος προκειμενω να φαει 10 λεπτα στο τηλεφωνο για 0,5-0,6 ευρω σε γειωνει και αντε γεια.

Θα μου πεις πολυ το "ψειριζεις" μαστορα και καταντας βαρετος ( και αει μαμησου εσυ κι ο πυκνωτης σου), αλλα σε κατι που δεν εχω πληρη γνωση λειτουργειας και δεν μου ειναι ευκολο να το ανεβοκατεβαζω (2 χρονια παρακαλια να βολευτει καποιος να ερθει να βοηθησει), προσπαθω να ειμαι οσο πιο κοντα μπορω σε αυτον που ειχε επανω, για να αποφυγω διπλες δουλειες.

Νεκ ενταξει με το πολυμπριζο; Αν θες κατι αλλο πες μου.

Τωρα αμα σου πω οτι πηγα σε ενα μαγαζι για δουλεια μου και ειχε μια ντανα πυκνωτες του τυπου. Απλα λογω πιεσης ξεχασα να ψαξω και εφυγα. Ειναινκαι λιγο μακρυα οποτε δεν ξερω ποτε θα ξαναπαω.
Πολυμπριζο οκ, καταλαβα!

Καλησπέρα,
σκέφτομαι να φτιάξω έναν πάγκο εργασίας γύρω στο ένα μέτρο ένα είκοσι, για να ξεφύγω από το παλιό τραπέζι που έχω ως τώρα.
Χρήση απολύτως ερασιτεχνική. Δεν θα "σηκώνει" πολύ βάρος.
Καθάρισμα αγροτικών εργαλείων (περισσότερο), επισκευή κυψελών (ερασιτεχνικά) και γενικά μικροεργασίες με την μεγαλύτερη άσκηση πίεσης που μπορώ να φανταστώ για την ώρα... Το να ανοίγω τρύπες σε λαμαρίνα για να την βάζω στο προστατευτικό του χορτοκοπτικού.

Ίσως και με κάποιο τρόπο να συνδέω πάνω στον πάγκο μέγγενη σωλήνων και κανονική.

Για εξοικονόμηση χώρου σκεφτόμουν να διπλώνει προς τα κάτω, ώστε να βάλω και μια τρυπητή λαμαρίνα στον τοίχο για διάφορα ψιλολόγια.
Για να αποφύγω σπαστά πόδια, έψαξα να βρω γωνίες σπαστές γωνίες για τον πάγκο και το μεγαλύτερο που βρήκα ήταν αυτό.
Υπάρχει κάτι καλύτερο; Πιο μεγάλο, με περισσότερες αντοχές;

Ευχαριστώ

και το φαρδος του παγκου?
αυτες οι γωνιες, λεω εγω τωρα, μπορει να ξεχαρβαλωθουν με κανενα χτυπημα στον παγκο
κανε μια σιδηροκατασκευη, στρατζαριστο πλαισιο και ξυλο (παγκος) απο πανω ή βαλε εναν παγκο κουζινας σκετο. Παρε σιδηρογωνιες και φτιαξε σπαστες γωνιες οπου το διαγωνιο θα ασφαλιζει με ενα πιρο.

70cm μέγιστο.

Χριστό δεν κατάλαβα απ' ότι είπες, :flipout:
Δεν είμαι των κατασκευών τόσο ακόμα.

Όταν λες γωνία σιδερένια... Εννοείς τέτοια;
pasisis_fi_sidiros_gonies_isoskeleis-2.jpg

Και να φτιάξω γωνία με 4 μέρη που τα 2 να σχηματίζουν Γ (με κάποιον μεντεσέ για την κίνηση) κι ένα που όταν ανοίγει να γίνεται το διαγώνιο (το οποίο θα έχει τρύπες για να μπαίνει ο πίρος ή κάποιο άλλο εξάρτημα σιδηρών εφαρμογών ώστε να ασφαλίζει σύρτη πχ);

EDIT: Αυτό με το πίρο μου έδωσε άλλη ιδέα.
2 πόδια που θα μαζεύουν κάτω από τον πάγκο και με πίρο με κάποιο ελατήριο θα ασφαλίζουν κι αυτά από μπροστά.
Αλλά για να χωρέσουν στα 110-120 θα πρέπει να μπουν ασύμμετρα.

Υπόψη ότι σε ορθογώνιο τρίγωνο η υποτείνουσα είναι πάντα μεγαλύτερη από τις άλλες 2 πλευρές.

Υπόψη ότι σε ορθογώνιο τρίγωνο η υποτείνουσα είναι πάντα μεγαλύτερη από τις άλλες 2 πλευρές.

Κάτι έλεγε κ εκείνος ο Πυθαγόρας ο Σάμιος κάποτε.........

Το πιο απλό δεν σκέφτηκα
Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα Μαστοροπαρέα...

Πάμε απευθείας στο ψητό...

Έχω: 1 Δεξαμενή, 2 Μοτερ, 2 Πρεσοστάτες, 2 Μανόμετρα και 1 Δοχείο Διαστολής.

Θέλω να δημιουργήσω ένα Back Up σύστημα αντλιών. Το ένα Μοτερ (Μότερ 1) θα είναι το Primary και το άλλο το Back Up (Μοτερ 2).

Σε περίπτωση που κάτι συμβεί, χειροκίνητα, θα ήθελα να απομονώνω εντελώς το 1 (αποσύνδεση) και χειροκίνητα να "ενεργοποιώ" το Back Up.

Ο σχεδιασμός είναι όπως φαίνεται παρακάτω. Σε περίπτωση που θέλω να λειτουργήσω το Back Up (Μοτερ 2) θα πρέπει να:

1. Κλείσω τη Βάνα 2, Να κλείσω της Βάνα 3 και να κλείσω τη Βάνα 5
2. Να ανοιξω τη Βάνα 1, να ανοίξω τη Βάνα4 και να ανοίξω τη Βάνα 6.

ΓŽΕ“ΓŽΕΈΓŽΒ€ΓŽβ€’ΓŽΒ‘.png

πως σας φαίνεται ο συλλογισμός; Υπάρχει κάποιος καλύτερος/ εξυπνότερος τρόπος;

#Υπόψη ότι σε ορθογώνιο τρίγωνο η υποτείνουσα είναι πάντα μεγαλύτερη από τις άλλες 2 πλευρές.#

και που κολλαει η τριγωνομετρια στην παρουσα φαση?

Καλημέρα, είναι το κλασσικό πολυταφ που βάζουν στις αντλίες.

http://www.farmershop.gr/proion/taf-pentaodo-makrylaimo-pente-exodon-oreihalkino

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα.

Κυριλέ κολεκτέρ δηλαδή,χαχα.

Λοιπόν,αν στις βάνες 3,4,5,6 βάλεις αντεπίστροφα,δεν θα χρειάζεται να ασχολείσαι με βάνες.Θα πατάς μόνο το start.Επισης θα μπορείς αν θελήσεις,με αυτοματισμό σε περίπτωση βλάβης ή για όμοια φθορά να ξεκινάει το δεύτερο μοτέρ.
Στις 1,2 βάνες βάλε ηλεκτροβάνες για να διασφαλίσεις ότι δεν θα ξεκινήσει μοτέρ με κλειστή παροχή.
Σε περίπτωση που δουλεψεις αυτοματισμό,θέλεις και αχλάδια στη δεξαμενή,για on,off και σειρήνα.

Για προστασία και αυτοματισμό υπάρχουν και άλλα,αλλά δεν ξέρω τι θέλεις να φτιάξεις και το κόστος.

υπάρχει πιεσοστάτης που κάνει κύκλωμα είτε έχει πίεση είτε δεν έχει

οπότε έχεις το μοτερ 1 κλασσικά
και αν στην έξοδο του δε δεί πίεση δίνει εντολή στο μοτερ 2

με αντεπίστροφα όπου χρειάζονται και πολύ μικρό κόστος