Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα!
Ξέρει κανένας που μπρώ να βρώ καρφια 50μμ καρφωτικο με κομπρεσσερ, μάρκας makita?? είναι σχετικά σπάνια!
Ο κωδικό τους είναι 72 - 1

Ερώτηση....θα βάλουμε laminate στο σαλόνι μίας φίλης.Πάνω κάτω είδα πως γίνεται και δεν νομίζω να αντιμετωπίσω κάποια δυσκολία.

Η απορία μου είναι η εξής: αυτή τη στιγμή έχει πλακάκια ο χώρος,θα πρέπει να ξηλώσω τα παλιά σοβατεπί ώστε να βιδώσω τις βάσεις για τα ξύλινα σοβατεπί στον τοίχο ή υπάρχει καμία πατέντα ώστε να το αποφύγω...?

Εαν το σοβατεπι πλακακι ειναι σε νορμαλ παχος και υψος, δεν θα χρειαστει να το ξυλωσεις, γιατι υπαρχουν ξυλινα σοβατεπι που εχουν χειλακι στο πανω μερος και κρυβουν το σοβατεπι πλακακι. Επισης, το κενο με τον τοιχο που θα δημιουργηθει, το καλυπτεις με ακρυλικη μαστιχη στην αποχρωση του laminate.

Καλό είναι να τα βγάλεις τα παλιά σοβατεπί. Με ένα σφυρί & ένα κοπίδι σε μισή ώρα τα ξηλώνεις όλα.

Θα έχεις περιθώριο να στρώσεις πιο εύκολα τα νέα σοβατεπί & να τα ταιριάξεις πολύ καλύτερα ειδικά τις γωνίες.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα!
Ξέρει κανένας που μπρώ να βρώ καρφια 50μμ καρφωτικο με κομπρεσσερ, μάρκας makita?? είναι σχετικά σπάνια!
Ο κωδικό τους είναι 72 - 1

Με τον κωδικο της μακιτας δεν θα βρεις ακρη. Πρεπει να ξερεις το ειδος του καρφιου γενικοτερα και αυτο συνηθως αναγραφεται στο manual (18G/16G κλπ)
Aυτο πχ. το καρφωτικο της Μακιτα παιρνει καρφια τυπου 18G (18 gauge brad).

Το δικο μου καρφωτικο Ryobi παιρνει καρφακια τυπου 18g και δεν χρειαζεται να αγορασω της μαρκας τους, αγοραζω τα αντιστοιχα 18g της stanley, της Dewalt η καποιας αλλης μαρκας.

Aν δεν βρεις ακρη, πες ποιο μοντελο καρφωτικου εχεις για να βοηθησουμε καλυτερα.

Καλησπέρα μαστόρια.
Θα χρειαστώ άλλη μια φορά τα φώτα σας.

Θέλω σε ένα κολλήσω σε ένα εξωτερικό κουτί διακλάδωσης κάτι αποστάτες Μ3 πλαστικούς ή μεταλλικούς.

Αυτά που θα βιδωθούν πάνω τους θα έχουν αμελητέο βάρος.
Ένας μετασχηματιστής σε 5V 2A και 3 μικρές πλακέτες adruino .

Ξέρω ότι θα μπορούσα να το κάνω με βίδες από το εξωτερικό του κουτιού... Αλλά λόγω της κατασκευής δεν θα το ήθελα.
Υπάρχει κάτι που να μπορούσα να βάλω για να το κρατήσει; Σε ένα καπάκι από λάπτοπ με σπασμένες τις βάσεις από τα "παξιμάδια" είχα δει κάτι σαν σιλικόνη μαύρη ( ; ) εποξική ( ; ) κάτι σαν αυτό το σκληρό πλαστικό που κάλυπταν κυκλώματα παλιότερα ( ; ) που τα είχαν πιάσει πολύ καλά με αυτό. Αλλά δεν ξέρω τι υλικό ήταν, δεν ρώτησα κι ο βλάκας τότε γιατί σκεφτόμουν ότι δεν θα μου χρειαστεί.

Να όμως που χρειάζεται...

Ξέρετε κανένα υλικό για να το φτιάξω;

Ευχαριστώ

Δεν καταλαβαινω ακριβως τι θες να κανεις αλλα το υλικο που αναφερεσαι ισως ειναι ο εποξειδικος στοκος, που ειναι σαν πλαστελινη, αλλιως στοκος 2 συστατικων.

Εδω εισαι.https://www.allwater.gr/product/kol...a---stokos-plastelini-bison-epoxy-repair-56gr

Υπαρχουν αρκετα ειδη και για ειδικες εφαρμογες οπως αυτος για πλαστικα. Ομως εγω χρησιμοποιω τον παραπανω της Bison για τα παντα και δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε, ουτε σε σιδερο, ουτε σε ξυλο αλλα ουτε και σε πλαστικα που τον εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες.

Εδω βλεπεις τι υπαρχει γενικοτερα και σε ποιες μορφες. Ειναι ενα παρα πολυ χρησιμο προιον ο στοκος δυο συστατικων και πανευκολος στην χρηση -ακομα και με γυγνα χερια.
https://www.google.com/search?clien...gws-wiz-img.......0i7i30j0i8i7i30.G77liw41Xgk

Κατ' αρχήν ευχαριστώ!

Θέλω να φτιάξω αυτό (ή να το δοκιμάσω αν δουλεύει και πως δουλεύει).
3D εκτυπωτής δεν υπάρχει... Και να υπήρχε δεν έχω τις γνώσεις να φτιάξω το κουτί όπως το θέλω.

Οπότε είπα να τα κλείσω όλα σε ένα εξωτερικό κουτί διακλάδωσης ηλεκτρολογικό. Για να έχω και "μπροστά" 3 πρίζες πίνακα, οι 2 για την σκούπα και το εργαλείο και η άλλη ανεξάρτητη κατευθείαν από το δίκτυο.

Τους αποστάτες τους θέλω ως βάσεις για το τροφοδοτικό και τις 3 πλακέτες. Οπότε για να μην τρυπήσω το κουτί, έψαχνα κάτι για να τους κολλήσω και να κρατάνε τις 3 πλακέτες και το τροφοδοτικό.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστό κι αυτό!

Αλλά δεν έχεις ιδέα από αρβανίτικο μυαλό Παρθένου. Την πιο δύσκολη λύση θα πα να βρει :flipout: :flipout: :flipout:

Δεν είμαι και πολύ σχετικός από ηλεκτρονικά, αλλά είχα την εντύπωση ότι η δουλειά αυτή γίνεται και με ένα μόνο εξάρτημα: ένα ρελέ που θα οπλίζει όσο τραβάει ρεύμα το εργαλείο.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστό κι αυτό!

Αλλά δεν έχεις ιδέα από αρβανίτικο μυαλό Παρθένου. Την πιο δύσκολη λύση θα πα να βρει :flipout: :flipout: :flipout:

Μήν κουράζεσε,αρκετά ηλεκτρολογικά μπουάτ έχουν ειδικές ράγες γιά νά στερεώνεις αντικείμενα μέ βίδα (λαμαρινόβιδα η ξυλόβιδα),πάρε ένα κομμάτι κόντρα-πλακέ 6-9 mm όπως πολύ σωστά σού είπε ο Πάνος,καί βίδωσε το στίς ειδικές ράγες καί επάνω,στό κ/π βιδώνεις τίς πλακέτες,χωρίς αποστάτες,χωρίς κόλλα.
Καί πιθανόν νά μήν χρειαστείς ούτε καί ξύλο,νά φτάνουν οι ράγες στήριξης καί να βιδώσεις τίς πλακέτες κατευθείαν επάνω τους.

Απλά πρίν τό αγοράσεις ρώτησε τόν πωλητή άν έχει νά σού δώσει ηλεκτρολογικό κουτί μπουάτ πού μέσα νά έχει ράγες στήριξης.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από μιά κατασκευή πού είχα φτιάξει παλιά,απλά τίς ανεβάζω γιά νά δείς τίς εσωτερικές πλαστικές ράγες στήριξης

mpo110.jpg

mpo210.jpg

mpo310.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημήτρη Dk Ούτε εγώ είμαι σχετικός, αλλά απ' ότι κατάλαβα από το βίντεο χρησιμοποιεί το adruino ώστε να κρατάει και την σκούπα σε λειτουργία και για 5 δευτερόλεπτα ακόμα αφότου σταματήσει το εργαλείο και για τσεκάρει με την δεύτερη πλακέτα κάτι που δεν κατάλαβα.

Δημήτρη weather1967 έχει τέτοιους οδηγούς το κουτί.
Απλά δεν ήθελα να το "μακελέψω" πολύ, το φοβάμαι να το γεμίσω μεταλλικά πραγματάκια μέσα (κι ας έχει περιθώριο)

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημήτρη Dk Ούτε εγώ είμαι σχετικός, αλλά απ' ότι κατάλαβα από το βίντεο χρησιμοποιεί το adruino ώστε να κρατάει και την σκούπα σε λειτουργία και για 5 δευτερόλεπτα ακόμα αφότου σταματήσει το εργαλείο και για τσεκάρει με την δεύτερη πλακέτα κάτι που δεν κατάλαβα.

Δημήτρη weather1967 έχει τέτοιους οδηγούς το κουτί.
Απλά δεν ήθελα να το "μακελέψω" πολύ, το φοβάμαι να το γεμίσω μεταλλικά πραγματάκια μέσα (κι ας έχει περιθώριο)

Γιαυτό τόν λόγο είναι οι ράγες γιά νά στερεώνεις πράγματα,δέν τού κάνεις ζημιά,απλά θά μετρήσεις τήν βίδα καί τό βάθος γιά να μήν σού τρυπήση τό σώμα τού κουτιού.

Υπάρχει καί άλλη λύση νά αγοράσεις έτοιμο ένα πολύμπριζο master-slave πού κάνει αυτήν τήν δουλειά.Στήν θέση master βάζεις τό εργαλείο καί στήν θέση slave τήν σκούπα.

Εχω τό Legrand καί είχα ανεβάσει καί παλιά ένα βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=SJCIGhMUc4I

Να μάθω να περιμένω να έρθουν τα υλικά πριν αρχίσω να ψάχνω λύσεις σαν ...
Σας πριζω κι εσάς από πάνω
Τελικά δεν περνάει βιδα από τις πλακέτες χαχαχα
531242cb3d9c6cf5738bbe648c18552a.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την έκανα κι εγώ τη παπάτζα μου...
Πήρα μοτέρ που δεν ξέρω πως να το συνδέσω...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    263.6 KB · Views: 101
Δυστυχώς δεν έχω τίποτε, είχα σκοπό να πάρω κάτι που να συνδέεται απ´ ευθείας στο ρεύμα με ροοστάτη και πήρα αυτό που προορίζεται για arduino.
Αν δεν υπάρχει τρόπος να το συνδέσω απ´ ευθείας στο ρεύμα με βλέπω να καταφεύγω στο Δημητρακούδη για arduino. :smile:

Ουψ! Μπάμη, σε ξέχασα! (λογικά θα το κατάλαβες.. :p)

Λοιπόν, το ερώτημα είναι τι θέλεις να κάνεις με αυτό.

Αν θέλεις απλά να "δουλέψεις" το μοτέρ μπορείς να πάρεις έναν απλό controller όπως π.χ. αυτός: https://www.ebay.com/itm/Motor-Puls...h=item1a2face664:g:3U0AAOSwZB9aQM8x:rk:6:pf:0 συν κάποιο τροφοδοτικό.

Αλλά αν θέλεις να κάνεις κάτι σε συνδυασμό με το ballscrew που πήρες θα χρειαστεί να πάρεις ελεγκτή που "μιλάει" με PC ή με Arduino.