Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να τα χρισιμοποιεις περισοτερο!

Αυτο που λες ειναι εν μερει σωστο αλλα δυστυχως δεν ειναι εφαρμοσιμο.

Υπαρχουν καποια bits (δραπανου, ρουτερ, dremel, ειδικου τυπου) που χρησιμοποιεις συχνα. Τα υπολοιπα -τα πολλα- τα χρησιμοποιεις λιγοτερο συχνα εως πολυ σπανια, αλλα ειναι μερος του σετ.

Τα πήρα και τα 2 να δω ποιο είναι ποιο αποδοτικό !!! Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παιδιά καλησπέρα! Μόλις μπήκα στο forum. Είμαι μηχανικός και θέλω επειγόντως τα φώτα σας..εννοείτε πως θα πράττω αντίστοιχα.
Θέλω να ταβανιάσω με ραμποτέ κάτω απ την σοφίτα, (επομένως χωρίς μόνωση καθώς σοφίτα και ισόγειο επικοινωνούν),και έχω τις εξής απορίες:
1) 12mm ή 14mm ραμποτέ?
2) Τί πρόκες βάζω? 16χ21(53mm μήκος) ή 15χ18(45mm μήκος)?
Σπάω το κεφάλι μου καθώς τα καρφωτικά εως 50mm έχουν υποτριπλάσια τιμή οπότε έλεγα να βάλω ραμποτέ 12mm με πρόκα ακέφαλη 45mm.
Τί προτείνετε?

Γιώργο καλως ηρθες στην παρέα.
Παίζει ρόλο η απόσταση μεταξύ των καρφιών. Αν η απόσταση είναι μεγάλη το 12 mm με λίγο υγρασία μπορεί να σου πετσικάρει, να σου κάνει κούρμπες.

14mm , όπως λέει και μπάμπης ,έχει περισσότερα περιθώρια σε πετσικαρίσματα , και πρόκες 16χ21 (53mm ή και μεγαλύτερα αν βρεις ).

Ευχαριστώ παιδιά για την ανταπόκριση. Είαι πλατύ το ραμποτέ, 138mm. Διάβασα όμως σε κάτι site για ραμποτέ ότι στη 1/2 ίντσα (12mm) ραμποτέ μπαίνει 1+1/2 ιντσα καρφί.
Δεν ξέρω..Θα βάλω τρία καρφάκια..δυο στις ακρες και ενα στη μέση, όλα διαγώνια. ελπίζω να είναι οκ.

Καλώς σας βρήκα! Μάλλον θα πάω σε 14mm χ 115mm πλάτος για να μην εχω φόβο το πιτσικάρισμα. Επίσης πήρα και νοβοπανόβιδες 3.5mm x 50mm για να μπουν διαγώνια σε κάθε αρσενικό για να μην φαίνονται. Θα πετάξω και δυο καρφακια με το καρφωτικό και πιστεύω είναι κάτι παραπάνω απο εντάξει. Τί λέτε?

Σώφρον και Χιώτης, σας ευχαριστώ.
Έχω στείλει ήδη email και περιμένω απάντηση.
Θα ενημερώσω ακολούθως.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σώφρον και Χιώτης, σας ευχαριστώ.
Έχω στείλει ήδη email και περιμένω απάντηση.
Θα ενημερώσω ακολούθως.

Ναι μπραβο, ειμαι περιεργος να δω τι ζημια εχει υποστει και εαν φτιαχνεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι μπραβο, ειμαι περιεργος να δω τι ζημια εχει υποστει και εαν φτιαχνεται.

Η απάντηση.

Καλησπέρα σας,

Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι τηλεσκοπικές σκάλες που υπάρχουν στην αγορά είναι εισαγωγής.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα επισκευής τους.

Την βλέπω για ανακύκλωση.

Kριμα γιατι ειναι πολυ βολικες σκαλες αλλα θελουν μεγαλη προσοχη στον χειρισμο. Ο πτυσσομενος μηχανισμος ειναι ευαλωτος γενικοτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Την βλέπω για ανακύκλωση.

Κρίμα ρε Μήτσο...
Όλα τα σκαλιά.χάλασαν, δεν μπορείς να αχρηστέψεις το χαλασμένο και να κρατήσεις το υπόλοιπο;
Εγώ θα την άνοιγα τελείως και θα της πέρναγα βίδες για το κλείδωμα. Απλ το να την πετάξω καλύτερα μόνιμα ανοιγμένη και στην αυλή.

Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να φτιάξω την επιφάνεια του τοίχου στο γκαράζ να γίνει όπως ο κανονικός τοίχος σπιτιού. Τώρα είναι επίπεδος μεν αλλά με "ρυτίδες" όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Πως γίνεται η δουλειά; Στόκος με μεγάλη σπάτουλα και μετά τριβείο με Ρ80 γυαλόχαρτο; (τριβείο έχω μόνο παλμικό).
Επίσης κάποιες τρύπες ρηχές από καρφιά που έβγαλα, μπορώ να τις κλείσω με λευκό τσιμέντο ή θέλει κάτι πιο εξειδικευμένο;
20181208_210820_zpscbjifct9.jpg

Το περνάς όλο με μια σπάτουλα για τα χοντρά.
Τα μεγάλα μερεμετια τα κλείνεις με έτοιμο σοβά.
Ξύνεις με 60ρη πατοχαρτο στο χέρι ή σε τριβειο και ίσως 80ρη,θα το δεις...
Το σπάτουλαρεις όλο με παρετινα και μετά ξύνεις με τριβειο.
Σταρωνεις και βάφεις