Μάστορες τα φώτα σας!!

Κι εγώ μέχρι τώρα είχα στρωμένη μια παλιά μοκέτα εκεί που πατούσα και έκανα την δουλειά μου πιο εύκολα. Λόγω γενικότερων εργασιών όμως θέλω να λύσω αυτό το θέμα οριστικά. Διάβασα αυτή την λύση και μου φαίνεται καλή με 25 περίπου και χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Το αυτοεπιπεδούμενο είναι ωραίο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να το βάλεις στο πατάρι. Μια λαστιχένια επιφάνεια (πουλάνε σε ρολό) νομίζω θα ήταν πιο πρακτικό και οικονομικό.
Αν τελικά αποφασίσεις για αυτοεπιπεδούμενο, κάνε έναν έλεγχο κατά πόσο είναι επίπεδη η επιφάνειά σου. Αν δεν είναι επίπεδη πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις με άλλο υλικό (ημιαυτοεπιπεδούμενο ή τσιμέντο κανονικό για τα μεγάλα κενά). Προγραμμάτισε πως θα δουλέψεις αν το ταβάνι είναι πολύ χαμηλό και στο τελείωμα που θα πρέπει να απλώνεις το υλικό ενώ εσύ θα είσαι στην σκάλα. Τέλος, υπολόγισε στο κόστος εκτός από το υλικό ( ένα σακί 25κιλο θα στου φτάσει για 4χιλιοστά πάχος στα 3,5τμ) το βερνίκι και μία σπάτουλα με δόντια. Πριν ξεκινήσεις, ξαναρώτα για μερικά τιπς που θα σε γλυτώσουν από διάφορα λάθη.

Νομίζω ότι με αυτούς τους βιομηχανικούς μουσαμάδες θα ξοδέψω περίπου τα ίδια χρήματα και δεν θα λύσω οριστικά το πρόβλημα μου.

Αεροπλάστ με μικρές φουσκάλες και από πάνω χοντρό χαρτόνι.
Φτηνό και κάνει καλή δουλειά.
Το χαρτόνι είναι απαραίτητο για να μην χρειαστείς μετά κιτ για φούιτ

διαλεξε οποιο πλαστικο δαπεδο σου αρεσει απο τον velentzas.com.gr αλλά ισιο, για να σερνεις κουτες κλπ.
απο κατω βαζεις και ενα υποστρωμα και εισαι jet
καθαρες δουλειες ουτε λασπες ουτε κοπος

Καλημέρα μάστορες. έχω μπλέξει με τον εργολάβο σε καινούριο σπίτι και είμαι να σκάσω. στα μπάνια έχουμε κρεμαστές λεκάνες. εκεί που είναι να κουμπώσει η λεκάνη στο ένα μπάνιο παρατήρησα πως το πλακάκι είναι ραγισμένο. Αυτός λέει εγώ δεν άφησα ραγισμένο πλακάκι κάνε ότι νομίζεις. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει ραγισμένο πλακάκι γιατί είμαι ψείρας, αλλά από όταν στρώθηκαν τα πλακάκια πέρασαν πόσοι άνθρωποι απ το σπίτι, δεν μπορώ να ξέρω ποιος έκανε τη ζημιά. αν πάω να κουμπώσω την λεκάνη σ εκείνο το πλακάκι με το σφίξιμο δεν θα μείνει τίποτα. το ακόμα χειρότερο είναι πως το πλακάκι είναι πάνω σε γυψοσανίδα. το έχω ψιλοπάρει απόφαση πως μάλλον εγώ θα την φάω. Τι πρέπει να κάνω για να ξηλώσω το πλακάκι και αν είναι δυνατόν να μην χαλάσω τη γυψοσανίδα; να σπάσω λίγο λίγο το πλακάκι με ένα κατσαβίδι και να κάνω με σβουράκι την κόλλα από κάτω; να το ξηλώσω και αν φύγει η γυψοσανίδα να μοντάρω άλλη πάνω της. δεν ξέρω έχω χάσει τον ύπνο μου. βάζω και μια φώτο

Attachments

• IMG_20190316_151532.jpg
    IMG_20190316_151532.jpg
    69.2 KB · Views: 102
Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποια λύση για δάπεδο σε πατάρι;

Αυτή την στιγμή υπάρχει μπετό σε σχετικά κακή κατάσταση. Θέλω να αποφύγω να στρώσω πλακάκια και περνάει από το μυαλό μου το αυτοεπιπεδούμενο τσιμέντο. Ο χώρος είναι περίπου 3,5 τετραγωνικά μέτρα.

Εγώ θα έβαζα πλακάκι.Ειναι λίγα τα μέτρα και τελειώνεις εύκολα,φθηνά και μόνιμα...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγώ θα έβαζα πλακάκι.Ειναι λίγα τα μέτρα και τελειώνεις εύκολα,φθηνά και μόνιμα...
Με αυτά που διάβασα και εγώ προς τα εκεί τείνω. Λίγο κόπος και χρήμα παραπάνω και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ ανώτερο.

Την επαθα ετσι με διαρροη θερμοσιφωνα πριν απο καμμια δεκαπενταρια χρονια και απο τοτε ανοιξα μικρη τρυπα 10μμ μεταξυ παταριου και μπανιου με ενα σωληνακι μεσα στο μπετον. Αμα υπαρξει διαρροη θα το καταλαβω.

Την επαθα ετσι με διαρροη θερμοσιφωνα πριν απο καμμια δεκαπενταρια χρονια και απο τοτε ανοιξα μικρη τρυπα 10μμ μεταξυ παταριου και μπανιου με ενα σωληνακι μεσα στο μπετον. Αμα υπαρξει διαρροη θα το καταλαβω.

Ωραία πατέντα Μιχάλη πρέπει όμως να την εξελίξουμε.
Ένα ταψί γαλβανιζε κάτω απ' τον θερμοσίφωνα και μέσα αυτό!

https://www.bazaarelectric.gr/product/wolf-ασυρματοσ-ανιχνευτησ-νερου-sr-02/

Ή κάτι καλύτερο.

Εγώ δεν τρύπησα το πάτωμα, το σωληνάκι το έβγαλα στο διάδρομο. Και είναι συνδεδεμένο με τη βαλβίδα ανακούφισης γιατί απο κει είχα πρόβλημα.
Μετά έβαλα μειωτές πίεσης και δοχείο διαστολής και το πρόβλημα λύθηκε. Το σωληνάκι όμως το αλφησα, ποτέ δεν ξέρεις.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    267.3 KB · Views: 129
Καλημέρα μάστορες. έχω μπλέξει με τον εργολάβο σε καινούριο σπίτι και είμαι να σκάσω. στα μπάνια έχουμε κρεμαστές λεκάνες. εκεί που είναι να κουμπώσει η λεκάνη στο ένα μπάνιο παρατήρησα πως το πλακάκι είναι ραγισμένο. Αυτός λέει εγώ δεν άφησα ραγισμένο πλακάκι κάνε ότι νομίζεις. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει ραγισμένο πλακάκι γιατί είμαι ψείρας, αλλά από όταν στρώθηκαν τα πλακάκια πέρασαν πόσοι άνθρωποι απ το σπίτι, δεν μπορώ να ξέρω ποιος έκανε τη ζημιά. αν πάω να κουμπώσω την λεκάνη σ εκείνο το πλακάκι με το σφίξιμο δεν θα μείνει τίποτα. το ακόμα χειρότερο είναι πως το πλακάκι είναι πάνω σε γυψοσανίδα. το έχω ψιλοπάρει απόφαση πως μάλλον εγώ θα την φάω. Τι πρέπει να κάνω για να ξηλώσω το πλακάκι και αν είναι δυνατόν να μην χαλάσω τη γυψοσανίδα; να σπάσω λίγο λίγο το πλακάκι με ένα κατσαβίδι και να κάνω με σβουράκι την κόλλα από κάτω; να το ξηλώσω και αν φύγει η γυψοσανίδα να μοντάρω άλλη πάνω της. δεν ξέρω έχω χάσει τον ύπνο μου. βάζω και μια φώτο

Από την φωτό για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα , εκεί θα πατήσει η λεκάνη , η βάση στήριξης της είναι στον σκελετό της γυψοσανιδας . Το καλύτερο που έχεις να κανείς ομως πριν οτιδήποτε φώναξε τον υδραυλικό που θα τοποθετήσει την λεκάνη να σου πει την γνώμη του αν επιρεαζει κάτι .

Ή κάτι καλύτερο.

Δεν ηξερα οτι υπηρχε τετοιες αισθητηρας, πολυ ωραια ιδεα αρκει να μην ξεχνας να αλλαξεις μπαταρια. Αν στελλει προειδοποιηση στο κινητο για χαμηλη μπαταρια θα ειναι ιδανικο!

Το χρειαζομαι ομως για αλλους χωρους και θα προχωρησω στην αγορα του. Ευχαριστω Παναγιωτη!!

Δεν ηξερα οτι υπηρχε τετοιες αισθητηρας, πολυ ωραια ιδεα αρκει να μην ξεχνας να αλλαξεις μπαταρια. Αν στελλει προειδοποιηση στο κινητο για χαμηλη μπαταρια θα ειναι ιδανικο!

Το χρειαζομαι ομως για αλλους χωρους και θα προχωρησω στην αγορα του. Ευχαριστω Παναγιωτη!!

Να είσαι καλά Μιχάλη.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά που συνεργάζονται είτε με κεντρικές μονάδες είτε με συναγερμούς.Επειδη έχουν πολύ μικρή κατανάλωση, αντέχουν στο χρόνο παρόλα αυτά τους αλλάζεις μπαταρίες με πρόγραμμα π.χ. αν διετία όπως στις ασύρματες παγίδες.

Μπάμπη σωστός!

Βαράνε φουλ πίεση για να ανέβει το νερό στα ψηλά;

Από την φωτό για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα , εκεί θα πατήσει η λεκάνη , η βάση στήριξης της είναι στον σκελετό της γυψοσανιδας . Το καλύτερο που έχεις να κανείς ομως πριν οτιδήποτε φώναξε τον υδραυλικό που θα τοποθετήσει την λεκάνη να σου πει την γνώμη του αν επιρεαζει κάτι .

θα βγάλω μία φωτο κοντινή για να φανεί. υδραυλικός το είδε. μου είπε αν δεν σπάσει τώρα με την τοποθέτηση της λεκάνης, μπορεί να γίνει αργότερα με τις συστολές διαστολές. άγνωστο

Ή κάτι καλύτερο.

Τί φτιάξανε τώρα Παναγιώτη,ειδοποίηση καί μεσω κινητού,πρίν 10 χρόνια είχα φτιάξει ένα απλό ανιχνευτή νερού μέ μπαταρία καί βομβητή,στό τέλος τής σελίδας έχω καί βίντεο -bye-

http://users.otenet.gr/~meteo/project_rain-detector.html

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

https://www.bazaarelectric.gr/product/wolf-ασυρματοσ-ανιχνευτησ-νερου-sr-02/ Ή κάτι καλύτερο.
Η xiaomi δεν εχει βγαλει ακομη?

Εσωτερικες πορτες.
Βλεπω laminate, cpl κλπ?
Εκτος τις νταμπλαδωτες ή τις μασιφ που καταλαβαινω τι ειναι, οι πρωτες τι διαφορες εχουν?