Μάστορες τα φώτα σας!!

Όταν δεν έχεις μαζί σου τα απαραίτητα,θα βγάλεις τον αρμό και με καρφί... Βέβαια επειδή φθείρεται εύκολα, χρειάζεσαι και δεύτερο !!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο χρειαζεται.
Κοπιδι???
Ουτε φυλακισμενος δε το κανει ετσι ρε παιδια? Ο αρμος γινεται πετρα.
Με αυτό εβγαλα και εγω 3 πλακακια αθικτα απο το μπανιο μου οταν επρεπε να γίνουν εργασιες.

Κυριακο...μακαρι να ηταν τοσο απλο...το οτι λεω να μπει πρωτα κοπιδι αφορα και τον τροπο εργασιας αλλα και προσοχης για αυτο που κανεις....προσωπικα αυτο με απασχολει πρωτα σε μια δουλεια....

Ποσοι απο οσους θα χρησιμοποιησουν την συγκεκριμενη πριονολαμα κοπης ,που δεν διαφωνω οτι γινεται γρηγορα και σωστα η δουλεια,που ασχολουνται για πρωτη φορα με κατι τετοιο θα εχουν επιτυχια στο κοψιμο..;
Aυτο το αναρωτηθηκατε....;

Καταλαβαινω οτι απο την δικη σου οπτικη γωνια το βλεπεις ευκολο αλλα δεν ειναι για ολους ετσι....

Δινεται η εντυπωση λοιπον οτι παρε αυτο και θα γινει αυτοματα η δουλεια σου...για μενα δεν ισχυει πάντα αυτο...

Δύο μέρες συζητάτε πως θα βγει το πλακάκι και ακόμα δεν καταλήξατε ....άντε και βγήκε ...το άλλο πλακάκι ποιος θα το βάλει ??? ρωτάω γιατί έχει κάτι τρύπες αν είδατε επάνω ...και είναι και πολλές ...και έχουν και συγκεκριμένη θέση... καμιά ιδέα εδώ ???

Το παλιό θα είναι πατρόν δεν νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα για το καινούργιο..
Να μην δημιουργηθεί ζημιά στα διπλανά και στα εσωτερικα της γυψοσανιδας είναι το όλο θέμα...

Εγώ εξ αρχής ημουν κατά....
Από εκεί πέρα προτείνονται λύσεις...

Σημασία έχει τι θα του πουν οι μαστοροι του εργολάβου και κατά πόσο μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα....Εμείς σκέψεις,ιδέες και υποθέσεις κάνουμε....

Εγώ κατάλαβα ότι θέλει να το βγάλει μόνος του και να βάλει καινούργιο. Αν είναι να το κάνει μάστορας δεν θα ζητήσει την γνώμη άλλου. Αν πάλι είναι να το κάνει μόνος του νομίζεις ότι το δύσκολο είναι να το βγάλει ή να βάλει το νέο στην θέση του ?? Ποια δουλεία θέλει περισσότερα κατάλληλα εργαλεία και γνώση ??

Έλα μωρέ, κουράγιο, υπάρχουν και χειρότερα...:flipout:

Τα πλακάκια είναι 120Χ60εκ και εκείνο στο βάθος έχει 6 τρύπες για βανάκια, 1 για αποχέτευσή και μία για κάτι καλώδια και γείωση.
Όλα έπεσαν σε ένα. Το βανάκι το ένα είναι πολύ στην άκρη. Το πρώτο έσπασε από το πολύ το τρύπημα :music-smiley-005:
IMG_20170125_184431b.jpg

Καταρχάς να ευχαριστήσω και πάλι για όλη αυτή τη βοήθεια. Κάποιον μάστορα θα φέρω παιδιά αλλά θέλω να ξέρω τι γίνεται και να προτείνω κι εγώ κάτι για πιο σίγουρα. δεν νομίζω όλα τα μαστορια να έχουν τη παραπάνω πριονολαμα και dremel. Αν μου πει πως αυτή είναι η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση αλλά δεν έχει τέτοιο εξοπλισμό θα πάω να τον αγοράσω εγώ. Εγώ θέλω να γίνει άψογα η δουλειά τίποτα παραπάνω

sent from OnePlus 5t

Ετσι σωστά σκέφτεσαι...
Τα συγκεκριμένα εργαλεια πολύ λίγοι τα έχουν για αυτο και χρειάζονται εναλλακτικές...και φυσικά καλό είναι να γνωρίζεις πεντε πραγματα παραπανω ,για αυτο και απευθυνθηκες εδω επειδη αφορα το δικο σου σπιτι... αλλά να θυμάσαι στους μαστόρους προτείνεις δεν επιβαλλεις....
Εύχομαι να βρεθεί λύση και άκρη με το ζήτημα σου...

Eχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει πιο ευκολος και καλυτερος τροπος που να εχω δοκιμασει, για να βγαλεις πλακακι παρα με ενα πολυεργαλειο τυπου Dremel και το ειδικο grout removal bit.

Αυτα τα εξαρτηματα αφαιρεσης σοβα βγαινουν σε 2 μεγεθη, με παχος λεπιδας ~3μμ και ~1.5μμ. Ειναι ακριβα αλλα αξιζουν και διαρκουν. Θελει λιγη προσοχη μην ξεφυγεις και τραυματισεις το διπλα πλακακι.

Υπαρχει και ενα παρα πολυ καλο και ανθεκτικο (και πανακριβο) bit το οποιο καθαριζει την κολλα/τσιμεντο κατω απο το πλακακι που θα βγαλεις. Ιδανικα χρησιμοποιειται μετα το σκαρπελο, που θα παρει τα χοντρα. https://www.dremel.com/en_US/products/-/show-product/accessories/mm920-24-grit-carbide-rasp

Επισης υπαρχει και ενα αλλο φτηνοτερο εξαρτημα που μπαινει στο rotary dremel και κραταει υπο γωνια το ειδικο φρεζακι για αρμους αλλα ειναι πιο αργο, δεν κρατιεται ευκολα στην ευθεια και δεν εχεις παντα καλη ορατοτητα. Σε καποιες περιπτωσεις βολευει και χωρις το εξαρτημα, μονο με το φρεζακι.

Έλα μωρέ, κουράγιο, υπάρχουν και χειρότερα...:flipout:

Τα πλακάκια είναι 120Χ60εκ και εκείνο στο βάθος έχει 6 τρύπες για βανάκια, 1 για αποχέτευσή και μία για κάτι καλώδια και γείωση.
Όλα έπεσαν σε ένα. Το βανάκι το ένα είναι πολύ στην άκρη. Το πρώτο έσπασε από το πολύ το τρύπημα :music-smiley-005:
View attachment 160846

Πώς σημαδεύονται τόσες πολλές τρύπες;
Όλες μαζί ή λίγες λίγες;

Όπως σε βολεύει, δεν έχει σημασία. Ή για να μην κάνεις βόλτες το πλακάκι μπορείς να σημειώσεις σε ένα χαρτί τις αποστάσεις.

Μετα που βγαζεις τον αρμο με το καρβιδιου, πως βγαινει το πλακακι; Ειναι κολλημενο απο κατω, σωστα; Το σπας λιγο λιγο ή υπαρχει αλλος τροπος;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μετα που βγαζεις τον αρμο με το καρβιδιου, πως βγαινει το πλακακι; Ειναι κολλημενο απο κατω, σωστα; Το σπας λιγο λιγο ή υπαρχει αλλος τροπος;

καλή ερώτηση. @Χιώτης πολύ χρήσιμα τα εργαλεία.

Ναι, υπαρχει τροπος να βγει το πλακακι, αφου καθαρισεις τους αρμους κανεις 3-4 τρυπες με τρυπανι στο κεντρο του πλακιδιου και κανεις αρχη με το σκαρπελο.

Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλοι τροποι.

Παιδιά ξέρει κανείς στο περίπου το κόστος/τετραγωνικό για να κάνεις μια πλάκα περίπου 10-12 πόντους πάχος?

Θα είναι στον κήπο, όχι κάτι σπουδαίο δλδ η κάτι που σηκώσει πολύ βάρος.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Για 10-12 πόντους θα χρειαστείς περίπου 1 κυβικό υλικά....
Αν υπολογίσουμε ότι ένα κυβικό είναι 32 σακιά τότε θες 20 άμμο και 12 γαρμπιλι η χαλικι (προτειμω το πρωτο εαν γινει στο χερι τα χαρμανια)και τελος 2,5 σακιά(50κιλα)τσιμέντο...
Θα χρειαστείς και πλέγμα με καρέ 10χ10 εκατοστα το οποιο δυστυχώς βγαίνει μόνο σε 2Χ5 μέτρα....Εκτός και αν σου κόψουν που το θεωρώ δύσκολο...
Επιπρόσθετα μπορεί να βάλεις γαλάκτωμα για να μην σου ρηγματωσει.
Οπότε έχουμε και λέμε..:
20χ1.5 =30 άμμο μπετου
12χ2 = 24 γαρμπιλι
2,5χ8 = 20 τσιμέντα
Ravinex = 6 γαλάκτωμα
Πλέγμα = 20 ..

Τα παραπάνω είναι στο περίπου και εάν εχεις πολλά μέτρα πας σε σάκους κυβικό σχεδόν 1/ 2 γαρμπιλι/άμμο...που οι τιμές είναι πολύ διαφορετικές.

Αυτά...ελπίζω να βοήθησα. .

Καλησπέρα στην παρέα,

Σε ένα σπίτι που νοικιάζαμε και τώρα επίκειται η ανακαίνιση του, μην τυχόν και ξανανοικιασθεί, ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε κάνει 4 τρύπες (με το μάτι υπολογίζω με 10ράκι τρυπάνι) σε ένα δοκάρι οροφής ...

Νομίζω ότι τρύπες σε δοκάρι δεν είναι και το καλύτερο και σκέπτομαι με κάποιο τρόπο να τις γεμίσω/σφραγίσω ... (αν βέβαια αξίζει κατά την γνώμη σας τον κόπο και δεν είναι δώρο/ άδωρο) ... αν προχωρήσω, έλεγα για να κάνω ένα χαρμανάκι με τσιμέντο / άμμο ... υπάρχει κάποια καλύτερη λύση ; πχ. αντί τσιμέντο, κόλλα πλακιδίων ή άλλο τι ;

Ευχαριστώ !